Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΕ ΤΗΣ 23-6-2020





Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
Σταματίας Γκαρά - Δημουλέα, Ειρηνοδίκη


Επί των θεμάτων που τέθηκαν από τα οκτώ (8) ορισθέντα, δυνάμει της από 4-6-2020 προσωρινής διαταγής της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μέλη της προσωρινής διοίκησης της Ένωσής μας, με την από 18-6-2020 πρόσκληση προς συνεδρίαση και συγκρότηση Προσωρινής Διοίκησης, οι θέσεις μας είναι οι εξής:

α) Παριστάμεθα στην συνεδρίαση και συγκρότηση Προσωρινής Διοίκησης, σε εκτέλεση της από 4-6-2020 προσωρινής διαταγής της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε την οποιαδήποτε ανάληψη θέσης στο Προεδρείο.
β) Η ανωτέρω προσωρινή διαταγή παρέσχε, προσωρινά, την εξουσιοδότηση στα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Ένωσής μας, να επιμεληθούν των υποθέσεων αυτής, που έχουν απολύτως επείγοντα χαρακτήρα, διενεργώντας τις απαιτούμενες διαχειριστικές πράξεις. Έχουμε την άποψη ότι η προκήρυξη αρχαιρεσιών δεν εμπίπτει στην ανωτέρω διάταξη. Σε κάθε περίπτωση, εάν η πλειοψηφία αποφασίσει να αποφανθούμε επ' αυτού, φρονούμε ότι η προκήρυξη των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας θα πρέπει να λάβει χώρα στις 6-9-2020 και στις 13-9-2020, προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος των αρχαιρεσιών, σε χρόνο όσο το δυνατόν εγγύτερο του επιτασσομένου από το καταστατικό, με την επιφύλαξη, πάντοτε, της εκδοθησόμενης απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία ενδέχεται να προβλέπει κάτι διαφορετικό.
γ)  Είμαστε αντίθετοι στον καθορισμό συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμένο, οι δηλώσεις του οποίου, στο φόρουμ των Δελφών, που αφορούν: i) Στον διαχωρισμό των Δικαστικών Λειτουργών σε τακτικούς και επί θητεία, ii) στη μονιμοποίηση των Τακτικών Δικαστικών Λειτουργών σε οργανικές θέσεις, μετά από δοκιμαστική υπηρεσία και αξιολόγηση και iii) στην προαγωγή των Δικαστικών Λειτουργών, κατόπιν γραπτού διαγωνισμού, ερχόμενες σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 87 παρ. 1, 88 παρ. 1 και 90 του ισχύοντος Συντάγματος, έφεραν αναστάτωση στον χώρο της Δικαιοσύνης, για τον λόγο ότι έρχεται σε αντίθεση με την ανωτέρω διάταξη της προσωρινής διαταγής. Η δε επιχειρούμενη από την πλευρά του αξιότιμου κ. Αντιπροέδρου ανασκευή των αρχικών του δηλώσεων, με νέο δελτίο τύπου, της 17-6-2020, ουδόλως απαντά στα παραπάνω. Δηλώνουμε δε ότι, σε περίπτωση που η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφασίσει την πραγματοποίηση της συνάντησης, θα παραστούμε σε αυτήν, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εκφράσουμε, δια ζώσης, στον αξιότιμο κ. Αντιπρόεδρο, την κάθετη αντίθεσή μας σε όσα δήλωσε, τα οποία, εν πολλοίς, αναπαρήχθησαν σε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή», στο φύλλο της Κυριακής 21-6-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ