Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Η συγκρότηση του προσωρινού Προεδρείου και η έλλειψη νομιμοποίησής του





Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη,
Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Προέδρου Πρωτοδικών,
Παντελή Μποροδήμου, Πρωτοδίκη

            Στη χθεσινή παρωδία συγκρότησης Προεδρείου από τους πραξικοπηματίες που μεθόδευσαν την κατάληψη της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς εκλογές, δεν παρασταθήκαμε και δεν νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας τις διαδικασίες τους. Η απουσία των επικεφαλής των ομάδων από τις θέσεις του Προεδρείου είναι δηλωτική του φόβου που τους διακατέχει για την αποδοκιμασία του Δικαστικού Σώματος για τις μεθοδεύσεις και την τακτική που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ενώ αρνήθηκαν επανειλημμένα την προκήρυξη εκλογών ακόμα και εντός του
Σεπτεμβρίου με συναινετικό τρόπο, όπως τους προτείναμε και χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε προσωρινή διοίκηση, σπεύδουν τώρα να τις ορίσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αποδεικνύουν ότι μοναδικός σκοπός τους ήταν η κατάληψη της διοίκησης της Ένωσης χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης για τον ορισμό του χρονικού διαστήματος, εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες, παραβιάζουν τη νομιμότητα και καθορίζουν μόνοι τους και αυθαίρετα την ημερομηνία εκλογών, προκαταλαμβάνοντας τη δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί. Ενώ η προσωρινή διαταγή όρισε ρητά τα καθήκοντα της προσωρινής διοίκησης, τα οποία περιορίζονται στις αναγκαίες διαχειριστικές πράξεις, τα 8 μέλη του Δ.Σ. εντελώς αυθαίρετα και ανομιμοποίητα μας ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα να έχουν εκφράσει τις απόψεις τους επί των προκλητικών και αντισυνταγματικών θέσεων που διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η ενδοτική στάση και η σιωπή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των δικαστικών διακοπών, η μη υπεράσπιση των Εισαγγελέων από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση στο Κουκάκι, προϊδεάζουν για τις απόψεις που θα εκφράσουν στις συναντήσεις με θεσμικούς φορείς.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Προεδρείο της Προσωρινής Διοίκησης δεν έχει καμία νομιμοποίηση να εκπροσωπήσει και να δεσμεύσει το Δικαστικό Σώμα. Οι θέσεις της πραξικοπηματικής Προσωρινής Διοίκησης δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας. Είναι μειοψηφικές θέσεις μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Η δημοκρατικά εκλεγμένη Διοίκηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές –και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει ευρεία πλειοψηφία- είναι η μόνη αρμόδια να λάβει αποφάσεις που αφορούν κορυφαία θεσμικά ζητήματα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες μας και να «κλείσουν» συμφωνίες με την Κυβέρνηση επιζήμιες για τη Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ