Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το έργο της Ένωσης την διετία 2018-2020


Επιστολή
Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη 
Το έργο της Ένωσης την διετία 2018-2020 
 Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, 
Χρέος κάθε αιρετού εκπροσώπου -πολύ περισσότερο του Προέδρου μιας Δικαστικής Ένωσης- και ταυτόχρονα δικαίωμα κάθε μέλους συλλογικού οργάνου είναι η παρουσίαση και αντίστοιχα η πληροφόρηση των δράσεων, των πρωτοβουλιών, του έργου που έγινε κατά την ολοκλήρωση μιας θητείας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορεί να κριθεί η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των κοινών υποθέσεων. Το δύσκολο αυτό έργο της αποτίμησης, η οποία απαιτεί λιτότητα και συνοπτικότητα χωρίς ωστόσο να παραβλέπεται τίποτα ουσιαστικό, θα επιχειρήσω παρακάτω. Προκαταβολικά επισημαίνω ότι το έργο της διετίας που πέρασε αποτελεί συνέχεια της περιόδου 2016-2018 και ως μια τέτοια ενότητα πρέπει να ιδωθεί. Η υποκειμενικότητα της κρίσης μου υπόκειται στην κριτική των συναδέλφων μου, ενώ οι δράσεις της Ένωσης που
εκτίθενται στη συνέχεια αποτέλεσαν καρπό καθημερινής και επίπονης ενασχόλησης παράλληλα με τα υπηρεσιακά – δικαστικά καθήκοντα και για το λόγο αυτό όλα τα λάθη και οι παραλείψεις, που αυτονόητα υπάρχουν, ελπίζω να αντιμετωπιστούν με κατανόηση.
1.      Στα οικονομικά θέματα: Μετά τις 4 ΠΟΛ που επιδιώξαμε και εξέδωσε η ΑΑΔΕ τα προηγούμενα έτη (2016-2018) και για πρώτη φορά ικανοποίησαν όλα τα οικονομικά αιτήματα του Δικαστικού Σώματος και κυρίως χωρίς την ανάγκη προσφυγής στα Δικαστήρια και χωρίς να υπάρχουν οι παραμικρές κοινωνικές αντιδράσεις, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο για άλλες εποχές, τη διετία που μας πέρασε: α) εκδόθηκε στις 17-9-2018 η ΠΟΛ που έλυσε το ζήτημα της επιστροφής αλληλεγγύης, β) στις 8-11-2018 ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών και στις 5-12-2018 εκδόθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ που ρύθμισε την παροχή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών της περιόδου 2012-2014, γ) τον Ιούνιο του 2019 εκδόθηκε η ΠΟΛ που έλυσε το ζήτημα του τρόπου φορολόγησης των αναδρομικών καθώς και τον τρόπο υποβολής στις φορολογικές δηλώσεις, εξαντλώντας τη φορολογική μας υποχρέωση στην παρακράτηση του ποσοστού 20% χωρίς επιπλέον επιβάρυνση και χωρίς την υποχρέωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δ) στις αρχές Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής προκειμένου να λυθεί το εκκρεμές θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων της περιόδου 2017-2018 και ήδη ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος που προβλέπει εφάπαξ καταβολή εντός του 2021, ε) αναθέσαμε σε λογιστικό γραφείο την εκπόνηση μελέτης με λεπτομερείς οδηγίες για την υποβολή των πρώτων ηλεκτρονικών δηλώσεων Πόθεν Έσχες και μετά από συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και επαφές με τις αρμόδιες αρχές δώσαμε πολλές διασαφήσεις για τον τρόπο συμπλήρωσης. 
2.      Αύξηση του αριθμού των εκλογικών αποζημιώσεων:  Τον Ιούνιο του 2019 μετά από εξαιρετική προσωπική συνεργασία που είχα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη, καταφέραμε να αυξηθεί ο αριθμός των αποζημιώσεων στα εκλογικά συνεργεία από 987 που ήταν καθηλωμένες για πολλά χρόνια σε 1.303. Ο αριθμός αυτός καλύπτει όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία και πλέον σε κάθε δικαστικό λειτουργό θα αντιστοιχεί μία ολόκληρη αποζημίωση. 
3.      Αύξηση των οργανικών θέσεων σε Πρωτοδικεία και Εφετεία: Μετά από συνεχή και επίμονα αιτήματα της Ένωσης προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι οργανικές θέσεις στα Πρωτοδικεία και Εφετεία καθώς και στις αντίστοιχες Εισαγγελίες κατά 65 (εξήντα πέντε).
4.      Έμπρακτη στήριξη σε συναδέλφους που δέχτηκαν άδικες επιθέσεις από δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικηγορικούς συλλόγους, διάφορες συλλογικότητες: Εκδώσαμε με πρότασή μου συνολικά 9 Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου (ενδεικτικά στις 27-8-2018 απαντώντας σε έωλες κατηγορίες στρεφόμενες κατά συναδέλφων για την υπόθεση της υφ’ όρον απόλυσης καταδίκου, στις 3-1-2019 για την προσωπική στοχοποίηση δικαστών από τον Αν. Υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, στις 8-2-2019 σε δημοσίευμα αθλητικής ηλεκτρονικής σελίδας εναντίον συναδέλφου, στις 26-3-2019 για την ανακοίνωση αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής σε βάρος συναδέλφου για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, στις 8-4-2019 εναντίον αβάσιμων καταγγελιών σε βάρος συναδέλφου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, στις 6-5-2019 για την στήριξη συναδέλφων εναντίον απειλών που δέχτηκαν από την ομάδα του «Ρουβίκωνα»). Εξέδωσα προσωπικά –λόγω άρνησης των λοιπών ομάδων του Προεδρείου- ανακοίνωση στήριξης των Εισαγγελέων που δέχθηκαν έμμεσες πιέσεις για άσκηση ποινικών διώξεων κατά προτροπή πολιτικών προσώπων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων αστυνομικών υπαλλήλων. 
5.      Για την ανακατανομή θέσεων Εφετών και Προέδρων Εφετών: Από την ημέρα που κατατέθηκε εν κρυπτώ η τροπολογία στη Βουλή (26-11-2019) ήμασταν η πρώτη ομάδα που αναδείξαμε δημόσια το ζήτημα και αντιταχθήκαμε σφοδρά. Εξηγήσαμε τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την οργάνωση της Δικαιοσύνης και για την υπηρεσιακή μας κατάσταση. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στην τακτική Γενική Συνέλευση και με συντριπτική πλειοψηφία (63 έναντι 12) οι συνάδελφοι ζήτησαν την άμεση απόσυρση της διάταξης. Στη συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κατέθεσα αίτημα σύγκλησης της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα της διάταξης και να συζητηθεί η αναστολή της εφαρμογής της. Στις 8-1-2020 επισκέφθηκα τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, υποβάλλοντας το Ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης και αναλύοντας διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους ζητάμε την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης. 
6.      Για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση: Σηκώσαμε ως ομάδα όλο το βάρος της προσπάθειας για να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση, την οποία θεωρούμε ως μια ξεκάθαρη ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης. Μείναμε μέχρι το τέλος σταθεροί στις θέσεις μας χωρίς ταλαντεύσεις ανάλογα με τις συγκυρίες και δώσαμε πολύμηνο αγώνα με δεκάδες ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, αρθρογραφία, συνεντεύξεις, τόσο στην πρώτη απόπειρα που έγινε τον Ιανουάριο του 2018 όσο και στη δεύτερη τον Νοέμβριο του 2019. 
7.      Για τους νέους Ποινικούς Κώδικες: Τον Απρίλιο του 2019 και κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες κατέθεσαν όλα τα μέλη του ΔΣ πολυσέλιδα υπομνήματα με τις θέσεις τους και τις αντιρρήσεις τους επί συγκεκριμένων άρθρων. Τα υπομνήματα αυτά τα υποβάλαμε στις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι η άποψη για συλλήβδην απόρριψη ενός επιστημονικού έργου πολλών ετών δεν είναι σοβαρή επιστημονική προσέγγιση και δεν ταιριάζει στο κύρος μιας Δικαστικής Ένωσης. Η αξίωση της ομάδας του κ. Λυμπερόπουλου να επικρίνει η Ένωση συνολικά τους Κώδικες εξυπηρετούσε συγκυριακές πολιτικές επιδιώξεις και φυσικά απορρίφθηκε. Μετά την ψήφιση των Κωδίκων, τον Ιούνιο του 2019, προβήκαμε σε μια ανοιχτή διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του ΔΣ επί συγκεκριμένων άρθρων που χρήζουν επανεξέτασης. Ορίσαμε εκπροσώπους της Ένωσης στις νέες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές τους κκ Λυμπερόπουλο και Βεργώνη, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να προτείνουν και να πετύχουν τις αλλαγές των άρθρων των Κωδίκων που δημιουργούσαν προβλήματα στην πράξη. Τον Σεπτέμβριο του 2019 οργανώσαμε τριήμερο επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα με την παρουσία δεκάδων ομιλητών και ειδικών εισηγητών. Τον Νοέμβριο του 2019 τοποθετηθήκαμε στις νέες τροποποιήσεις επί συγκεκριμένων άρθρων με υπόμνημα που στείλαμε στη Βουλή. 
8.      Συνέδρια και επιστημονικές Ημερίδες: α) τον Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα επιμόρφωσης των νέων Ειρηνοδικών, β) τον Μάιο του 2019 υπό την αιγίδα της Ένωσης διοργάνωσε ο Δ.Σ.Θ. επιστημονική Ημερίδα για την αστική ιατρική ευθύνη, γ) τον Ιούνιο του 2019 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών για τους Ειρηνοδίκες με αντικείμενο τα «κόκκινα δάνεια», δ) πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 το μεγαλύτερο επιστημονικό Συνέδριο που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα η Ένωση, με θέμα τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Στο τριήμερο Συνέδριο συμμετείχαν 35 ομιλητές και εισηγητές και παρακολουθήθηκε μέσω live streaming από 5.000 συνδεδεμένα μέλη, ε) από 24 μέχρι 26 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερο συνέδριο σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Δ. και τον Συνήγορο του Πολίτη με θέμα την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, στ) τον Δεκέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε επιστημονική Ημερίδα για τους Ειρηνοδίκες με θέμα «Διαδικασίες Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ειρηνοδικείο». 
9.      Πολιτιστικές Εκδηλώσεις- παιδικές γιορτές- Εκδρομές: α) στις 3 Νοεμβρίου 2018 η Ένωση τίμησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον αντιφασιστικό πόλεμο και την Εθνική Αντίσταση σε μια ειδική εκδήλωση στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στην Αθήνα με ομιλίες καθηγητών της σύγχρονης ιστορίας και μουσική εκδήλωση από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» β) γίνονται τακτικά και με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα, ενώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον συμμετοχής στις παιδικές θερινές κατασκηνώσεις, γ) διοργανώθηκε με επιτυχία η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση και κοπή πίτας στις 27 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα, δ) διοργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή συναδέλφων εκδρομές στην Πορτογαλία (Πάσχα του 2018) και στις Η.Π.Α.–Νέα Υόρκη (καλοκαίρι 2019), ε) πραγματοποιήθηκε σκακιστική εκδήλωση στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου 2019. 
10.  Σεμινάρια για τα μέλη της Ένωσης: Εξακολουθούν να πραγματοποιούνται τα σεμινάρια της αγγλικής νομικής ορολογίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν στο α’ εξάμηνο του 2019 ειδικά σεμινάρια για χρηματοοικονομικά θέματα στην Αθήνα και στο β’ εξάμηνο του 2019 αντίστοιχα σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη.
11.  Μαζική συμμετοχή συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις- Αύξηση του αριθμού των μελών μας: Οριστικοποιήθηκε ως κατάκτηση της Ένωσης το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και η μεγάλη συμμετοχή στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις που αναλογικά με το παρελθόν έχουν φτάσει σε επίπεδα υπερτριπλασιασμού. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των εισαγγελικών λειτουργών – μελών της Ένωσης που από 96 (όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Ένωσης) έφθασαν πλέον τους 228. 
12.  Διεθνής παρουσία: Η Ένωση συμμετείχε ενεργά και δραστήρια στις γενικές συνελεύσεις τόσο της Διεθνούς  όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών και ανέπτυξε τις σχέσεις της με άλλες ευρωπαϊκές δικαστικές Ενώσεις. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην παρουσία της Ένωσης στις 24/26 Μαΐου 2018 στο Βερολίνο στα πλαίσια της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, όπου έγινε εκτενής αναφορά και παρουσίαση του ζητήματος που είχε ανακύψει με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Την Ένωσή μας επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που μας απασχολούν αντιπροσωπείες συναδέλφων από την Αυστρία (10-10-2018) και από την Κίνα (5-9-2018). Στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 14-12-2019 κλήθηκε ως επίσημος ομιλητής ο εκπρόσωπος της Πολωνικής Ένωσης Δικαστών και ανέπτυξε τους προβληματισμούς από την εντεινόμενη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στη χώρα του, θέμα που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές δικαστικές ενώσεις και τα πολιτικά κόμματα. Συμμετείχαμε ενεργά μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές Δικαστικές Ενώσεις στην σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία στις 11 Ιανουαρίου 2020. 
13.  Για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς Παρέδρους: Από την 5η Ιουνίου 2018 αποστείλαμε αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο ζητούσαμε την κατάργηση του άρθρου 52 ν. 4509/2017 με το οποίο συντμήθηκε σε 2 μήνες η διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας των δοκίμων δικαστικών λειτουργών, διάταξη που θα προκαλούσε αλυσιδωτές μεταθέσεις στη διάρκεια του δικαστικού έτους. Μετά από συνεχή επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή στις 21-12-2018 νομοσχέδιο που ικανοποίησε το αίτημά μας.
14.  Για τους Ειρηνοδίκες: α) υλοποιήθηκε η ιστορικής σημασίας δημιουργία κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην ΕΣΔΙ μετά από πολυετείς προσπάθειες και παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα, β) πραγματοποιήσαμε ειδικά επιστημονικά Συνέδρια, γ) ζητήσαμε και πετύχαμε με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 21-12-2018 την παράταση του πίνακα Ειρηνοδικών για άλλα δύο έτη, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις, δ) προτείναμε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του ΚΟΔΚΔΛ, που ολοκλήρωσε το έργο της τον Απρίλιο του 2019, ειδικό τρόπο εισαγωγής εν ενεργεία Ειρηνοδικών στην Ε.Σ.ΔΙ. 
15.  Για τη Συνταγματική αναθεώρηση: Στην τακτική ΓΣ της 15ης Δεκεμβρίου 2018 αναδείξαμε σε κύριο θέμα συζήτησης τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη και έπρεπε να τροποποιηθούν κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Μετά από εκτεταμένο διάλογο πριν και κατά τη διάρκεια της ΓΣ και ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες συνάδελφοι, λάβαμε αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες κοινοποιήσαμε σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Κατά την ψηφοφορία εκείνη αντιταχθήκαμε με επιχειρήματα ως ομάδα στην εκπεφρασμένη βούληση της απόλυτης πλειοψηφίας του ΔΣ και όλων των λοιπών ομάδων να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών. Στο ΔΣ που προηγήθηκε της ΓΣ (29-11-2018) αποτρέψαμε την πρόταση που κατατέθηκε από τους συναδέλφους Π. Λυμπερόπουλο, Ν. Σαλάτα και Χ. Νάστα να ληφθεί δεσμευτική απόφαση από το ΔΣ και να μην παραπεμφθεί το ζήτημα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης στην ΓΣ.
16.  Κοινωνική δράση- Δημιουργία Ταμείου αλληλεγγύης- Οικονομική στήριξη Δικαστικών Κτιρίων: Με πρότασή μας που υιοθετήθηκε από την ΓΣ της 15-12-2018 δημιουργήθηκε ειδικό ταμείο αλληλεγγύης των μελών μας και έκτοτε στηρίχθηκαν οικονομικά συνάδελφοι που αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάθε φορά που απαιτήθηκαν αυξημένα κονδύλια νοσηλείας, ενώ παράλληλα έχουμε μια διαρκή και μόνιμη ενίσχυση ανήλικων τέκνων εκλιπόντων συναδέλφων. Εγκρίθηκε πολλές φορές οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δόθηκε οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, πραγματοποιήθηκε δωρεα στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αθλοθετήθηκαν βραβεία σε έργα κρατουμένων. Στηρίχθηκαν οικονομικά Δικαστικά Μέγαρα της Χώρας προκειμένου να ανταποκριθούν στις άμεσες λειτουργικές ανάγκες τους.  
17.  Για τις αρχαιρεσίες στα συνδικαλιστικά σωματεία: Τον Νοέμβριο του 2019 αμφισβητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ το δικαίωμα των δικαστικών λειτουργών να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών σωματείων από την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 και μετά. Σε αντίθεση με την σιωπή των υπολοίπων ομάδων του ΔΣ, υποστήριξα με άρθρο μου το νομικά εσφαλμένο της συλλογιστικής αυτής, που θα οδηγούσε σε παραδοχή εκ μέρους των δικαστών ότι επί μία 20ετία συμμετείχαμε αντισυνταγματικά σε χιλιάδες αρχαιρεσίες σωματείων.  
18.  Για τον αγώνα που δόθηκε στο θέμα των δικαστικών διακοπών: Μόλις άρχισε να διαφαίνεται η πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να περιορίσει την περίοδο των δικαστικών διακοπών, ζητήσαμε στατιστικά στοιχεία από τα μεγαλύτερα Δικαστήρια και Εισαγγελίες της Χώρας ώστε να ενισχύσουμε τα επιχειρήματά μας που αποδείκνυαν την εντατικοποίηση της εργασίας μας την περίοδο του καλοκαιριού. Η ομάδα μας αρθρογράφησε πολλές φορές (ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, η Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Μάτση, ο Πρωτοδίκης κ. Τσέφας) για να καταδείξει ότι η επιδημία του κορονωιού δεν συνδέεται με την μείωση των δικαστικών διακοπών αλλά χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την μόνιμη εφαρμογή του μέτρου που θα επιφέρει επιβράδυνση στους ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης και ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας. Ως Πρόεδρος της Ένωσης ανέλαβα την ανάδειξη του θέματος στον πιο υψηλό βαθμό με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, ώστε να υπάρχει στήριξη των θέσεών μας κατά την συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή. 
19.  Για τις εξαγγελίες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης: Ήμασταν η μόνη ομάδα που δημοσιοποιήσαμε και επικρίναμε τις τοποθετήσεις και τους σχεδιασμούς για κατάργηση της ισοβιότητας των δικαστικών λειτουργών, δημιουργία δικαστών επί θητεία, κατάργηση της επετηρίδας, μείωση του αριθμού των δικαστών, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την υλοποίησή τους. 
·                      
·                      
·                      
·                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ