Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Αίτημα προς την Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (επίθεση εις βάρος Δικαστικών Λειτουργών)


Προς την Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


Αίτημα

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη σφοδρή επίθεση εις βάρος Δικαστικών Λειτουργών, που εκτελούν καθήκοντα σε πειθαρχικές επιτροπές στο χώρο του αθλητισμού, με παρεμβάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αν και τέτοιου είδους επιθέσεις αδυνατούν να θέσουν σε αμφισβήτηση το έργο των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών που δικαιοδοτούν στις συγκεκριμένες διαδικασίες, η συχνότητα και η ένταση τους προβληματίζει. Τέτοιου είδους ενέργειες, ως εμμέσως ή αμέσως εκφερόμενες από τους εμπλεκομένους στις υποθέσεις αυτές, έχουν ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη των θέσεων τους, εγκωμιάζοντας ή καταγγέλλοντας τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών ανάλογα, κάθε φορά, με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Από τη στιγμή που ο Νομοθέτης έχει επιλέξει τη συμμετοχή Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών στην αθλητική δικαιοσύνη θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι το έργο τους θα πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα και με την παροχή ικανοποιητικών εγγυήσεων εκ μέρους των εμπλεκομένων και της Πολιτείας.
Ενόψει των γεγονότων, που έχουν προκύψει και δεδομένου ότι σύσσωμο το Δικαστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την εκτέλεση των καθηκόντων του μόνον υπό συνθήκες Προσωπικής και Λειτουργικής Ανεξαρτησίας, σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων και του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης σε κάθε περίπτωση, που ο νομοθέτης έχει καθορίσει και ανεξάρτητα του ποιος είναι ο θιγόμενος
Ζητούμε:
α) την δημόσια τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις επιθέσεις που δέχονται οι ανωτέρω Δικαστικοί Λειτουργοί,
Προς :
β) την διενέργεια επαφών με τους αρμόδιους φορείς του χώρου του αθλητισμού προκειμένου, να καταστεί σαφής η ανωτέρω θέση και να μεταφερθεί ρητά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές της Ένωσης θα ασχοληθεί και με το ζήτημα της προστασίας του κύρους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που μετέχουν στις ως άνω διαδικασίες και θα αναζητήσει ρητές εξασφαλίσεις προς τούτο.
Τέλος, θεωρούμε, ότι εμπίπτει στα καθήκοντα σας η ανωτέρω ενέργεια δεδομένου, ότι αφορά στην προστασία του κύρους των μελών του Δικαστικού Σώματος, που αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων μας και ως έκτακτο ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις ανωτέρω ενέργειες στην παρούσα φάση από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης, τα οποία άλλωστε είναι πλήρως επανδρωμένα (Προεδρείο, Γραφείο Τύπου, Εκπρόσωπος Τύπου).

Δημήτρης Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης

===============
σσ. Επειδή το κείμενο έχει ληφθεί από pdf μέσω OCR, υπάρχει  περίπτωση να έχουν εμφιλοχωρήσει σφάλματα. Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται πιο κάτω


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ