Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Δηλωση Υποψηφιοτητας στις εκλογες της ΕνΔΕ του Σεπτεμβριου 2020 Δημητριου Φουκα, Προεδρου Πρωτοδικων


                                                                       Αθήνα, 28-7-2020

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στην αρχή  αυτού του εκλογικού κύκλου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουμε γίνει θεατές της αγωνιώδους προσπάθειας συγκεκριμένης ομάδας υποψηφίων να προωθήσουν τη δική τους εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας τις αήθεις και καταδικαστέες μεθόδους της παραπληροφόρησης, του ωμού ψεύδους και των πιέσεων, θεωρούν ότι θα διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη του Σώματος τις ουλές και τα σημάδια που άφησε στην Δικαιοσύνη
το ατυχές πέρασμά τους από την διοίκηση της Ένωσης. Πλανώνται. Η περιφρόνηση της δημοκρατικής αρχής, η πραξικοπηματική διακοπή της λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, η δημιουργία και εγκατάσταση ελλειμματικών οργάνων, η πρωτοφανής υποβολή αιτημάτων παράτασης της θητείας τους, η εμμονική ενασχόληση με τη δημιουργία μηχανισμών και η λογοκρισία που επέβαλαν, καταδεικνύουν μόνο ένα πράγμα. Ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαστικής ανεξαρτησίας. Γι’ αυτό και δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το νόημα των πράξεων των συναδέλφων μας και ψάχνουν να εντοπίσουν τους «δολερούς υποκινητές». Περιορίζονται σε αυτά γιατί δεν γνωρίζουν και δεν έχουν να πουν κάτι άλλο. Η έλλειψη θέσεων και προτάσεων και η ένδεια του προκατασκευασμένου λόγου τους εξηγούν γιατί το μόνο που ευδοκίμησε στην Ένωση την τελευταία διετία ήταν ένα κακέκτυπο μακιαβελισμού –ένας κολοβός/μειοψηφικός ηγεμονισμός- και γιατί η Ένωση δεν έχει, στην ίδια περίοδο, να επιδείξει τίποτε πέραν μιας προσπάθειας καλλιέργειας της δημόσιας εικόνας του τότε προέδρου της, υπό το απατηλό προσωπείο ενός, ασαφούς στόχευσης, ακτιβισμού.
Δεν είναι σκοπός της παρούσας η ενασχόληση με την αποδόμηση κάθε πιθανού και απίθανου επινοήματος, του οποίου η σκοπιμότητα αποδεικνύεται από την ίδια την προέλευσή του και τους διακινητές του. Θα υπάρξει τόπος και χρόνος γι’ αυτό. Σκοπός είναι η έγερση και η συγκέντρωση των δυνάμεων του θεσμικού τόξου εντός της ΕνΔΕ, της ευρύτατης πλειοψηφίας των συναδέλφων, Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμίδων, που απορρίπτει τις ακρότητες και τους ακραίους, τις σοφιστείες και τους σοφιστές. Σκοπός είναι η συμπαράταξη των θετικών και δημιουργικών δυνάμεων που δεν φοβούνται να συζητήσουν για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, που διαθέτουν την γνώση και το θάρρος να διαμορφώσουν τις προτάσεις των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, απορρίπτοντας το ιδεολόγημα της άρνησης και την αήθεια της διαστρέβλωσης. Σκοπός είναι, ακόμα, η διατύπωση μιας εκσυγχρονιστικής πρότασης, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα, προσηλωμένης στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος, προς όφελος της δημοκρατίας και του πολίτη, δομημένης στην βάση των αδιαπραγμάτευτων αρχών της δικαστικής ανεξαρτησίας και του κράτους δικαίου.
Στην μέχρι τώρα παρουσία μου στην Ένωση μας, συμπορεύτηκα με συναδέλφους οι οποίοι από αυτές τις αρχές εμπνέονταν και αυτό το όραμα υπηρετούσαν. Σε αυτή την εκλογική δοκιμασία που έχουμε ενώπιόν μας, μαζί με τον Εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και τα λοιπά μέλη της ομάδας μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας να αποκτήσουν σοβαρή, ειλικρινή και θεσμική εκπροσώπηση, ανάλογη του λειτουργήματος και του έργου τους, η οποία θα εργαστεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης και την ανόρθωση του κύρους της Ένωσής μας, το οποίο έχει τρωθεί από τις τραγικές επιλογές του απελθόντος μειοψηφικού προεδρείου.
Δημήτριος Φούκας
Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Μέλος ΕνΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ