Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ



                                                        Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη.
                                                                              Αθήνα 3 Ιουλίου 2020

     Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 2-7-2020 η συνάντηση μελών της προσωρινής Διοίκησης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, κατά την οποία δεν μπόρεσε να παραστεί η κυρία Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

     Όπως ανέφερα στην από 23-6-2020 κοινή ανακοίνωσή μου με την κυρία Γκαρά, παραστάθηκα στην συνάντηση, για να εκφράσω την αντίθεσή μας, σχετικά με τις φερόμενες δηλώσεις του κ. Αντιπροέδρου, που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» και αφορούσαν: i) Στον διαχωρισμό των Δικαστικών Λειτουργών σε τακτικούς και επί θητεία, ii) στη μονιμοποίηση των Τακτικών Δικαστικών Λειτουργών σε οργανικές θέσεις, μετά από δοκιμαστική υπηρεσία και αξιολόγηση και iii) στην προαγωγή των Δικαστικών Λειτουργών, κατόπιν γραπτού διαγωνισμού και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων. Επιπλέον, ανέφερα στον κ. Αντιπρόεδρο ότι η πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και, ειδικότερα, με θέματα επενδύσεων.
     Επί των ανωτέρω, ο κ. Αντιπρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται καν, στον παρόντα χρόνο, σκέψη για σύνταξη οποιουδήποτε νομοσχεδίου, σχετικά με θέματα, που αφορούν τη Δικαιοσύνη και ότι όταν υπάρξει τέτοιο θέμα, θα συζητηθεί εκτενώς μεταξύ της Πολιτείας, αφενός, και των θεσμικών φορέων της Δικαιοσύνης, αφετέρου, σε καμία δε περίπτωση δεν θα υπάρξει βίαιη νομοθέτηση. Τέλος, ζήτησε να συναντηθεί, για συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, με το Προεδρείο της Ένωσής μας, που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές της.
     Ενόψει των ανωτέρω, καλώ τους συναδέλφους να ψηφίσουν με γνώμονα το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Δικαιοσύνης και να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου τους υποψηφίους που είναι σε θέση να βγάλουν την Ένωση από το τέλμα, στο οποίο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει περιπέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ