Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Επιστολή υποψηφιότητας Βασίλειου Κατέρη, Πρόεδρου Πρωτοδικών Αθηνών ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ (2020)

 

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δεν είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά του κλάδου, αφού με τις ψήφους σας είχα εκλεγεί μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωση μας κατά την περίοδο (2014 - 2016). Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πολύ τιμητική πρόταση του Εφέτη κ. Χαράλαμπου Μαυρίδη, να θέσω υποψηφιότητα, αυτή τη φορά, για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, στις επικείμενες εκλογές της 6ης και 13ης Σεπτεμβρίου 2020.
Και αυτό διότι επιθυμώ να συμβάλλω, στην αναγέννηση της εκπροσώπησης της Ένωσης μας, μετά το τέλμα που έχει περιπέσει τα τελευταία 4 χρόνια, κατά τα οποία όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε κανείς ουσιαστικός στόχος, για την αναβάθμιση του δύσκολου και επίπονου λειτουργήματος μας, αλλά αντίθετα πήγαμε πολλά βήματα πίσω χάνοντας το κυριότερο για εμένα στοιχείο. Το έρεισμα στην ελληνική κοινωνία, η οποία βλέπει του Δικαστές αντί να είναι ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι να την προστατεύουν, να αλληλοσπαράζονται, να μην μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για τα πιο στοιχειώδη και να εκτοξεύουν ύβρις ο ένας εναντίον του άλλου.
Κύριο μέλημα της ομάδας μας η οποία αποτελείται από τους πολύ αξιόλογους συναδέλφους, α) Γεώργιο Σαπατζή, Εισαγγελέα Εφετών, β) Σωτήριο Μπακάΐμη, Εφέτη, γ) Ιωάννη Αρβανίτη, Πρωτοδίκη, δ) Ιωάννη Γραμματικό, Πρωτοδίκη, ε) Δέσποινα Καραγιάννη, Ειρηνοδίκη και στ) Δημήτριο Δημητριάδη, Ειρηνοδίκη, είναι η αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης έναντι πάντων.
Πως θα επιτευχθεί αυτό;
Πριν από όλα, με την αλλαγή εκείνων των προσώπων που μέχρι τώρα είχα την τύχες της Ένωσης στα χέρια τους, πλην όμως δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και αντί να προσπαθούν να επιλύσουν σημαντικά, πρακτικά και καθημερινά προβλήματα που μας ταλανίζουν την τελευταία τετραετία, ασχολούνταν με την έκδοση ανακοινώσεων, οι οποίες πολλές φορές ήταν κενές περιεχομένου. Όμως οι ανάγκες και τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Δεν πρόκειται να βρουν λύση, από ανθρώπους που δεν σκύβουν πάνω στα πολλά προβλήματα που απασχολούν όλους μας, αλλά από ανθρώπους με διάθεση, ζήλο και επιθυμία για προσπάθεια επίλυσης των δυσχερειών που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και έχουν ως ορόσημο την αποκατάσταση και ανύψωση του κύρους της Δικαιοσύνης.
Έτσι στοχευμένα και με πλάνο στις πρώτες προτεραιότητες της ομάδας μας, εφόσον μας τιμήσετε με την επιλογής σας, είναι, μεταξύ άλλων:
1) Η άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με πρόβλεψη ανάλογα με το ποσοστό ανά βαθμίδα των δικαστών που λαμβάνουν άδειες (αναρρωτικές, κυήσεως, λοχείας, ανατροφής τέκνου)
2) Ταχύτατη υλοποίηση των αποσπάσεων, όταν υπάρχει αίτηση Δικαστικού Λειτουργού, ώστε να καλύπτεται άμεσα, το κενό που δημιουργείται
προκειμένου οι εναπομείναντες συνάδελφοι που υπηρετούν στον ελλείπει σχηματισμό του Δικαστηρίου να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα, εν αναμονή της υλοποίησης της απόσπασης.
3) Κατάργηση της αυστηρής και μη λειτουργικής διάταξης της παρ. 7 του άρθρου 17 ΚΟΔΚΔΛ που εξαρτά την έγκριση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας κάθε Δικαστηρίου, από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν δύναται να γνωρίζει τις ανάγκες, το δυναμικό και τον όγκο των υποθέσεων κάθε Δικαστηρίου και Εισαγγελίας.
Οι παραπάνω προτάσεις είναι μέρος του σχεδιασμού που υπάρχει προκειμένου να θωρακίσουμε στην πράξη, με συγκεκριμένες ενέργειες και όχι με αοριστολογίες και ευχολόγια, τα μέλη της Ένωσης μας.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να στηρίξετε όλη την ομάδα μας προκειμένου αφενός να επανέλθει η ηρεμία, η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια στους κόλπους της Ένωσης μας αφετέρου να υπάρξει η εκπροσώπηση που μας αξίζει και να ασχοληθεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του κλάδου μας.


Βασίλειος Ε. Κατέρης
Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ