Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ,

 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΕ

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΏΝ

ΑΙΤΗΜΑ

 

Προκειμένου να αποφευχθεί προ της έκβασης του αποτελέσματος των εκλογών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επικείμενη κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου που τιτλοφορείται «Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας», σύμφωνα με τον οποίο τα Ειρηνοδικεία καθίστανται Πτωχευτικά Δικαστήρια έχοντας στην αρμοδιότητα τους τον μεγαλύτερο όγκο των πτωχεύσεων και μάλιστα σε μια περίοδο υπερφόρτωσης τους λόγω των εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/10, αιτούμαι προς την Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όπως:

1)προβείτε αρμοδίως σε συνάντηση και επικοινωνία με τον αξιότιμο Υπουργό  Οικονομικών κ.Σταϊκούρα, προκειμένου η κατάθεση του νομοσχεδίου  να λάβει χώρα μετά την εκλογή του νέου οριστικού ΔΣ της Ενωσης το  οποίο θα προχωρήσει στις δέουσες διαβουλεύσεις.  Η ανωτέρω ενέργεια αποτελεί σαφώς έκτακτο ζήτημα αφού αποτελεί κοινή αποδοχή οτιδήποτε πλέον ψηφίζεται σε σχέση με τα Ειρηνοδικεία πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου και μίας προοπτικής που να γίνεται αποδεκτή από τους Ειρηνοδίκες, από την ΕνΔΕ, από το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από το συμφέρον του ελληνικού λαού τον οποίο υπηρετούμε. Τα παραπάνω μόνο το οριστικό εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να εγγυηθεί.

2) αιτηθείτε την διαβούλευση με την συμμετοχή και των λοιπών θεσμικών φορέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγορικοί σύλλογοι, επιστημονικοί σύμβουλοι Υπουργείου, καθηγητές νομικής κλπ).

 3)αιτηθείτε τις εισηγήσεις των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και των αρμοδίων φορέων προκειμένου να ενημερωθούμε για την αιτία και την πρωτοβουλία  της ανάθεσης στα Ειρηνοδικεία πτωχευτικών υποθέσεων καθόσον τέτοιο αίτημα εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε διατυπώθηκε από κανένα φορέα του νομικού κόσμου της χώρας (πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Δικαστικές Ενώσεις κλπ).

 31.8.2020

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ  ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΥΠΟΨΗΦΙΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΕ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ