Κυριακή 8 Μαΐου 2011

«Πόρτα» των δικηγόρων και επίσημα στην Τρόικα


Με ψήφους 32 υπέρ έναντι 9 κατά οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.


Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ως θεσμικό συνομιλητή αναγνωρίζουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς εκλέγεται από τον ελληνικό λαό και όχι τους εκπροσώπους της Τρόικας.

πηγή 

============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Το μήνυμα που δεν μπόρεσε [ή... δεν θέλησε] να στείλει η εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, τό' στειλε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. Μπράβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε αλλες εποχες θα ειχε ξεκινησει βεβαια αποχη διαρκειας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων. Να πω και το εξής: Τίθεται το ερώτημα πότε έχουμε σύμβαση και πότε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Οι συνέπειες σε επίπεδο συντάγματος γνωστές ( βλ. άρθρο 28Σ). Ας χρησιμοποιήσουμε το εξής παράδειγμα: Έστω οτι μία μέση ελληνική οικογένεια λαμβάνει δάνειο από μία τράπεζα (καταναλωτικό, για αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου κλπ.). Καθορίζεται το επιτόκιο, οι δόσεις, το ποσό των δόσεων, η λήξη προθεσμίας πληρωμής των δόσεων κλπ. κλπ. Αυτό είναι πράγματι μία σύμβαση. Εάν όμως η τράπεζα ζητήσει και ο αρχηγός της οικογένειας συμφωνήσει οτι κατά τη διάρκεια του δανείου θα ψωνίζει φασολάκια, ντομάτες και ζαρζαβατικά μόνο από τη λαική, οτι δεν θα τρώει η οικογένεια ψάρι ή κρέας, οτι στον κουρέα ή στην κομμώτρια θα πηγαίνουν τα μέλη της οικογένειας μία φορά το εξάμηνο, οτι τα παιδιά της οικογένειας δεν θα λαμβάνουν χαρτζιλίκι τις καθημερινές, οτι θα φοράν τα ίδια ρούχα επί ένα μήνα, θα κάνουν μπάνιο μία φορά το δεκαήμερο για να μην πληρώνουν ΔΕΚΟ και πλυντήριο θα μπαίνει μία φορά το μήνα, οτι θα αγοράζουν είδη υγιεινής μία φορά το εξάμηνο, οτι πρέπει να πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας κλπ.κλπ. εδώ πλέον ξεφεύγουμε από τη σύμβαση και περνάμε στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτή λοιπόν η εκχώρηση, αναλογικά βέβαια και με άλλα μεγέθη, σε εθνικό, πλέον, επίπεδο, κυριαρχικών δικαιωμάτων σε όργανα διεθνών οργανισμών απαιτεί αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ( 180 ψήφους ) και βέβαια πλήρη προεκλογική ενήμερωση του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά το θέμα είναι απλό. Η κυβέρνηση αυτή για λόγους που δεν μπορώ να εξήγήσω εδώ λόγω χώρου, είχε ως μοναδικό σκοπό να μας οδηγήσει στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ. Αν το μνημόνιο οδηγούνταν στη Βουλή και ζητούνταν η πλειοψηφία 180 βουλευτών, θα έπρεπε να γίνουν εκλογές ξανά διότι τέτοια πλειοψηφία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. έτσι επιλέχθηκε η αντισυνταγματική οδός της ψήφισης με την συνήθη πλειοψηφία. Το μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα πέσει στο ΣτΕ(όπου ως γνωστό εκκρεμεί η προσφυγή 30 φυσικών προσώπων φορέων κλπ.)και βέβαια θα γίνουν εκλογές αναγκαστικά διότι το νέο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κλπ. δεν θα μπορούν να περάσουν μετά την απόφαση αυτή. Το τι θα γίνει μετά ουδείς γνωρίζει. Το πιθανότερο είναι κυβέρνηση συνεργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ