Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ


Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ προσκαλεί τα μέλη της σε δεξίωση (με ποτά και ελαφρύ μπουφέ) την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 και ώρα 19.30, στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μαυρομιχάλη 23, Αίθουσα «Ευρώπη»,  για ελεύθερη συζήτηση γύρω από επίκαιρα θέματα.  Το δικαστικό έτος που συμπληρώνεται υπήρξε πλούσιο σε γεγονότα. Ο νομοθέτης προχώρησε, υπό το βάρος πιεστικών προβλημάτων, στην βιαστική εισαγωγή πολυάριθμων νομοθετημάτων με σκοπό την «επιτάχυνση» και τον «εξορθολογισμό» της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

Με λίγες εξαιρέσεις, οι αλλαγές που έγιναν υπήρξαν βιαστικές και ελάχιστα ορθολογικές, με αποτέλεσμα να μη συμβάλλουν στην επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων τους. Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές, σε συνδυασμό με τα χρόνια και διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα (οργανωτικής, κυρίως, φύσεως) στην δικαστηριακή πρακτική, καθιστούν για τους ποινικολόγους ολοένα δυσχερέστερη την ευπρεπή και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους.

Είναι φανερό ότι, αντί για τις αλλεπάλληλες «χάρτινες» μεταρρυθμίσεις χωρίς αντίκρισμα, απαιτούνται γενναίες τομές με το αναγκαίο κόστος, προκειμένου να βελτιωθεί πραγματικά η ποιότητα της απονεμόμενης ποινικής δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών που είναι οι αποδέκτες της.

Στην διάρκεια του δικαστικού έτους η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων ανέλαβε, με την συνεχή και πολύτιμη υποστήριξη των μελών της, σειρά πρωτοβουλιών και υπέβαλε προτάσεις σε θέματα αιχμής, όπως τα φορολογικά αδικήματα και τα χρέη προς το Δημόσιο, το νομοσχέδιο για την «δίκαιη» δίκη, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ενώ στο Συνέδριο που συνδιοργάνωσε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εις μνήμην του Ιωάννη Μανωλεδάκη, συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα του περιουσιακού ποινικού δικαίου. Παράλληλα, με παραστάσεις μας προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τα αρμόδια υπουργεία προωθήσαμε τις θέσεις της κοινότητας των ποινικολόγων. Μολονότι αρκετές από τις προτάσεις μας δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθειά μας για την προαγωγή φιλελεύθερων και φιλικών προς τους πολίτες απόψεων και την υπεράσπιση των θεσμών της δίκαιης δίκης.

Στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών μας  για το νέο –και κρίσιμο- δικαστικό έτος έχοντας ανάγκη τις ιδέες και τις προτάσεις όλων, ώστε η παρουσία και οι παρεμβάσεις μας να εκφράζουν την κοινή βούληση και να είναι αποτελεσματικές.

Σας περιμένουμε με χαρά για ανταλλάξουμε απόψεις και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ