Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΣ ΕΔΕ

λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ



            Διαβλέποντας πλέον ορατό τον κίνδυνο νέων μεγάλων περικοπών στους μισθούς μας, αφού δεν δόθηκε ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης περί του αντιθέτου και λόγω της κρισιμότητας και του επείγοντος της κατάστασης, ζητούμε την σύγκληση έκτακτου ΔΣ της Ένωσης σε συνεννόηση με τις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις, ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει απόφαση των Δ.Σ. όλων των Δικαστικών Ενώσεων το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, αφού η συνάντηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των διεθνών δανειστών μας θα γίνει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, οπότε πλέον θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις σε βάρος μας και η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Η εμπειρία από τους ταχείς χειρισμούς των οικονομικών επιτελείων σε παρόμοια ζητήματα και σε περιόδους θερινών διακοπών είναι πικρή και πρόσφατη. Ας μην επαναληφθεί και φέτος φέρνοντας σε οικονομική απόγνωση τις οικογένειες εκατοντάδων συναδέλφων!

Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕ


Χαράλαμπος Σεβαστίδης- Πρωτοδίκης
Μέλος ΕΔΕ




6 σχόλια:

  1. Ναινα συγκληθεί αμέσως με αυτό το θέμα και να υπάρξει άμεση, σοβαρή και κυρίως ενιαία θέση των Ενώσεων στο ζήτημα. Ο δικαστής πρέπει να ζει αξιοπρεπώς για να μπορεί να ασκεί το ίδιο αξιοπρεπώς το λειτούργημά του. Ηδη έχουμε υποστεί σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά μας και θα καταβάλουμε και φέτος ως φόρο εισοδήματος μεγάλα ποσά. Εχουμε μπροστά μας και μετακομίσεις λόγω προαγωγών, μεταθέσεων κ.λ.π. και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια των συναδελφων. Το ΔΣ να αντιδρασει αμεσα γιατι μετα τις προτασεις της τροικα δεν θα μπορεσουμε να αποφυγουμε τις επερχομενες μειωσεις. Μονο με δυναμικες κινητοποιησεις μπορουμε να αμυνθουμε στη νεα επιθεση κατα της δικαιοσυνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kάθε άνθρωπος πρέπει να ζει αξιοπρεπώς, συνταγματική επιταγή που ποτέ δεν υπερασπίσθηκαν οι δικαστικές ενώσεις, αφού ποτέ δεν είδαμε ούτε έστω μία ανακοίνωση συμπαράστασης σε κινητοποιήσεις άλλων κλάδων. Και παρότι ήλθε η ώρα να υποστούν-ΚΑΚΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-οι δικαστές τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής, αντί να την καταδικάζουν, εξακολουθούν οι δικαστικές ενώσεις μικρόψυχα να υπερασπίζονται μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστών. Τις συνέπειες δυστυχώς θα τις υποστούν όπως όλοι οι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ανώνυμο 9.45'
    Έχετε δεί καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων να κάνει δηλώσεις συμπαράστασης σε άλλους εργαζομένους; Τους δικαστές τους υπερασπίστηκε καμία άλλη κοινωνική ομάδα; Ξεχάσατε μήπως τις λοιδορίες και τους χλευασμούς όταν εκδόθηκαν οι αποφάσεις των Μισθοδικίων; Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει γενική αγραμματοσύνη, μοχθηρία, ζήλια για τον διπλανό μας και ισοπεδωτική καταστροφική λογική. Αυτό μάλιστα το τελευταίο που γράψατε ότι "ήρθε η ώρα να υποστούν οι δικαστές τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής" επιβεβαιώνει αυτά που γράφω παραπάνω. Ούτε γνωρίζετε ούτε θέλετε να μάθετε αλλά ούτε και πιστεύετε ότι οι μειώσεις στους μισθούς των δικαστών είναι περίπου 40% και ότι πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Συνεχίζετε το τροπάριο των κυβερνήσεων που ψάχνει κάθε φορά για μαύρα πρόβατα και στοχοποιεί επαγγελματικές ομάδες, ενώ κατά τα άλλα κάνετε και μαθήματα περί κοινωνικής αλληλεγγύης στους δικαστές. Κάπου χάσατε το μέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ20 Ιουλίου 2012 στις 2:59 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ (19.7.2012 10.20 π.Μ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ,Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΑ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥς ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 65%.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥς.ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώνεται σε συμπαράσταση με την ... προσδοκία συμπαράστασης αλληλεγγύης!

    Ακόμη χειρότερα θα ήταν απαράδεκτο να καλέσει κανείς [άμεσα ή έμμεσα] τους δικαστές να μην εφαρμόζουν τους νόμους όταν αυτοί πλήττουν μισθολογικά άλλες κατηγορίες εργαζομένων με δέλεαρ την όποια συμπαράσταση στις αποφάσεις του Μισθοδικείου.

    Τέτοιου είδους συμπαραστάσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων εργαζομένων [καμία σχέση με δικαστές] μας έφεραν σαυτό το χάλι, των παχυλά αμειβόμενων κομματικών στρατών με προκλητικές αποδοχές.

    Δεν [;] είμαστε Ζιμπάμπουε!
    Να εφαρμόζονται οι νόμοι και αν είναι άδικου να δοθεί πολιτική μάχη για να καταργηθούν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ