Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη δικαστών και εισαγγελέων από την Ε.Ε. στη Βουλγαρία για αξιολόγηση του συστήματος δικαιοσύνης

Ομάδα Δικαστών και Εισαγγελέων από πέντε ευρωπαϊκά κράτη θα επισκεφθεί την Βουλγαρία με σκοπό την αξιολόγηση σημαντικών δικαστικών υποθέσεων στη χώρα, τις οποίες παρακολουθούσαν στενά οι ευρωπαϊκές αρχές.




Η επίσκεψη της ομάδας των δικαστών ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας. Οι δικαστές και εισαγγελείς από την Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία θα εξετάσουν τους λόγους καθυστέρησης συγκεκριμένων δικών και γιατί τελικά δεν επετεύχθη η καταδίκη των διαβόητων κατηγορουμένων. Η Βουλγαρία –σχετικά νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- είναι ακόμη υπό καθεστώς επιτήρησης ως προς την αποτελεσματικότητα του δικαιοδοτικού της συστήματος.
Η δικαιοσύνη στη χώρα εμφανίζεται βραδυκίνητη και αναποτελεσματική ως προς την δίωξη της διαφθοράς και την καταδίκη των δραστών οικονομικών εγκλημάτων. Οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα βήματα προόδου που κάνουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία στον τομέα της δικαιοσύνης, ενσωματώνονται σε τακτικές αναφορές. Η επόμενη αναφορά-αξιολόγηση της προόδου που έχει σημειωθεί στις δύο χώρες πρόκειται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός του Ιουλίου



================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ...ενώ στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι τάχιστη και αποτελεσματική σε περιπτώσεις διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοσυμφερόντων, οπότε φαντάζομαι μεταβαίνουμε στην Σόφια...για να δώσουμε τα φώτα μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ