Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κλιμάκιο της τρόικας, τη Δευτέρα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10-7-2012 
2. 10-7-2012
Πάνω από μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση της τρόικας, με την επιτροπή του συμβουλίου Επικρατείας, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Σωτήρης Ρίζος, Φώτης Αρναούτογλου, καθώς και οι σύμβουλοι της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου, το κλιμάκιο της τρόικας, έμεινε ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
''Πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν τις συμβάσεις για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις προμήθειες'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

http://www.enikos.gr/economy/60297,Ikanopoih8hkan_oi_Troikanoi.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

1. 9-7-2012


Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των μελών του κλιμακίου της Τρόικάς θα επικεντρωθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων.
Κλιμάκιο της Τρόικας θα επισκεφθεί αύριο, στις 11,30 π.μ. το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα επισκεφθεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και θα συναντηθεί με αντιπροέδρους του δικαστηρίου.
Αναλυτικότερα, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το κλιμάκιο της Τρόικας θα υποδεχθεί ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Κατά την συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των μελών του κλιμακίου της Τρόικάς θα επικεντρωθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων.
Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούν στο χρόνο και τον αριθμό εκδίκασης των ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) που εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν τα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων, κ.λπ.
Ακόμη, τα μέλη του κλιμακίου της Τρόικάς θα ζητήσουν από τους δικαστές να ενημερωθούν και για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το ίδιο κλιμάκιο της Τρόικας είχε επισκεφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ενημερώθηκε από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και Νικόλα Κανελλόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης αυτής στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του επίμαχου υπουργείου στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων του, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πορεία των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και συγκεκριμένα στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/07/2012_451121

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλη, που επιτρέπει σε μελη της Τροικας να συμπεριφέρονται σαν να ήσαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο κ.Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να το επιτρέψει. Δεν πλήττεται μόνο το κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά το κύρος της πολιτικής εξουσίας της χώρας μας. Πολύ κακή αρχή για τον νέο Υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από έντυπη έκδοση "Ελευθεροτυπία", 6-10-2011:
    "Μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΔΕ, οι κ. Βαρβάρα Πάπαρη, εφέτης, Μαργαρίτα Στενιώτη, πρόεδρος Πρωτοδικών, και Ακριβή Ερμίδου, ειρηνοδίκης, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ενωσης Χ. Αθανασίου αναφέρουν ότι η παρουσία του κατά τη συνάντηση με τους τροϊκανούς «θέτει σε αμφισβήτηση τη συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών, δεδομένου ότι νομιμοποιεί την αντισυνταγματική και αντιθεσμική παρέμβαση της τρόικας στο έργο της Δικαιοσύνης».Ζητούν, για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης, την αποχή των αιρετών εκπροσώπων της από τέτοιες ενέργειες και την καταδίκη παρόμοιων εξωθεσμικών παρεμβάσεων από σύσσωμο το δικαστικό σώμα.«Εχουμε χρέος», καταλήγουν, «να περιφρουρήσουμε τη δικαστική ανεξαρτησία και να συνεχίσουμε απερίσπαστοι να επιτελούμε τα καθήκοντα μας με θάρρος, όπως ΜΟΝΟ το Σύνταγμα, ο Νόμος και η συνείδησή μας επιτάσσουν». Αρχισαν τα όργανα και στη Δικαιοσύνη.
    Είναι η πρώτη αντίδραση που καταγράφεται από την πλευρά του δικαστικού σώματος και αυτό έχει τη σημασία του...".

    Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ.ΑΛΛΑ 'ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΑΥΤΟΝ ΣΚΩΛΗΚΑ,ΑΣ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ