Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αίτημα προς την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , Αρεοπαγίτη κ. Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου,


λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



Αθήνα, 18-7-2012
Αίτημα  προς την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , Αρεοπαγίτη  κ. Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου,

Κυρία Πρόεδρε ,

Με έκπληξη διαβάσαμε σε ανάρτηση, με ημερομηνία 16-7-2012, στην ιστοσελίδα της Ένωσης μας , την από 12-7-2012 επιστολή σας στο κ. Antonio Mura , Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών.
Αναμφισβήτητα η Διεθνής Ένωση Δικαστών είναι ένας θεσμικός παράγοντας , μεγάλης εμβέλειας και ιδιαίτερης σημασίας και οπωσδήποτε  ένα σημαντικό εργαλείο για την δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων, που τις ημέρες αυτές διεξάγονται για την αποφυγή  μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αξιόπιστοι και προσεκτικοί στη σχέση μας αυτή.  
Μας προκαλεί, συνεπώς, δυσάρεστη εντύπωση το αίτημά σας στην επιστολή αυτή . Λέτε επί λέξει : « Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε να μας στηρίξετε στο αίτημά μας, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε άλλη περικοπή στις αποδοχές μας και αφού διαβιβασθεί το παρόν έγγραφο και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, να εκδοθεί ψήφισμα  και να αποσταλεί από μέρους σας το ταχύτερο δυνατό σχετικό έγγραφο τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Το αίτημά σας όμως είναι δυστυχώς άνευ αντικειμένου , δεδομένου ότι τέτοιο ψήφισμα ήδη υπάρχει , όπως υπάρχει και ερώτημα εκ μέρους της Διεθνούς Ένωσης για την περαιτέρω διαχείριση του . Ειδικότερα , αν κάνατε μια απλή έρευνα στο αρχείο εξερχομένων εγγράφων της Ένωσης μας θα διαπιστώνατε ότι  :
1.            Με την Υπ αρ. πρωτ.56/15-5-2012 ανακοίνωση της ΕΔΕ , που υπογράφεται από τους κ.κ.Δ.  Μαζαράκη (Πρόεδρο) και Γ.Μανωλίδη (Γενικό Γραμματέα), κοινοποιείται προς όλους το περιεχόμενο του ψηφίσματος που εκδόθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαικής Ένωσης Δικαστών στο Άμστερνταμ την 11η και 12η Μαίου 2012 , σύμφωνα με το οποίο διατυπώνονται οι αρχές που πρέπει να διέπουν τις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών και ότι αυτές παραβιάζονται  με τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έγινε δεκτό το αίτημά μας και εντός των προσεχών ημερών η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών θα αποστείλει σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας και στήριξης των θέσεών μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σ΄ όλα εν γένει τα θεσμικά όργανα μεταξύ των οποίων και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος». Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας την 15-5-2012.
2.            Με την υπ’  αρ. πρωτ. 64/11-6-2012 ανακοίνωση της ΕΔΕ, που υπογράφεται και πάλι από τους κ.κ. Δ.  Μαζαράκη (Πρόεδρο) και Γ.Μανωλίδη (Γενικό Γραμματέα), κοινοποιείται προς όλους «με ηλεκτρονικό μήνυμα, που μας απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Gerhard Reissner πληροφορηθήκαμε ότι το ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά την ανωτέρω συνάντηση και αφορούσε τις περικοπές των αμοιβών των Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών  προωθήθηκε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso και στην Αντιπρόεδρο και αρμόδια Επίτροπο κα Viviane Reding, προκειμένου να λάβουν γνώση.  Επίσης μας ζητήθηκε να τους αποστείλουμε λίστα παραληπτών των Ελληνικών Αρχών, προκειμένου να διαβιβάσουν το ψήφισμα, περαιτέρω δε, μας δόθηκε η εξουσιοδότηση για τη διανομή του όπου εμείς κρίνουμε σκόπιμο». Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας την 11-6-2012.
                Ενόψει αυτών και προκειμένου , αφ ΄ ενός μεν να διορθωθεί η στάση μας απέναντι στους συναδέλφους μας της Διεθνούς Ένωσης , αφ΄ ετέρου να μην απολεσθεί άλλος χρόνος με μη χρήσιμες ενέργειες σας ζητούμε : με νεώτερη επιστολή σας προς τον  Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης κ. Gerhard Reissner (κοινοποιούμενη στον κ. Mura ) και χωρίς χρονοτριβή να ζητήσετε να μεριμνήσει για την αποστολή του ψηφίσματος στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνιο Σαμαρά , στους αρχηγούς των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη , στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα , στον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο   Σταικούρα, και στους Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μισθών και Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
               Τέλος , θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η διαθεσιμότητα της εμπειρίας και των γνώσεων όλων μας για το κοινό καλό, είναι δεδομένη και διατυπώθηκε και έμπρακτα στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου . Ως εκ τούτου είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να την αξιοποιήσετε προκειμένου να αποφεύγονται αστοχίες σαν την προηγούμενη , ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε . 
Γιώργος Ευστρατιάδης , Εφέτης Θράκης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος , Εφέτης Αθηνών
Γιάννης Παπαιωάννου , Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Μαρία Σιμιτσή –Βετούλα , Εφέτης Αθηνών
Παντελής Στραγάλης , Εισαγγελέας Εφετών Β. Αιγαίου





5 σχόλια:

  1. Χα, καλό !
    Σφάζει με το βαμβάκι και καταδεικνύει την τραγική έλλειψη εμπειρίας και θεσμικού λόγου που διακατέχει ορισμένους εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε αρχίσαμε πάλι τις αντιπολιτευτικές κορώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απ' τα αρνητικα της επιστολης αυτης ειναι η αναφορα οτι ο μισθος μας ειναι μεγαλυτερος απο αλλους συναδελφους της ευρωπης, αλλα και το κοστος ζωης ειναι μεγαλυτερο στην ελλαδα!!!!!
    αμα ισχυει αυτο, το ζητουμενο ειναι να μειωθει γενικως το κοστος ζωης στην ελλαδα (αφου προφανως ζουσαμε πανω απ' τις δυναμεις μας), και οχι να μην μειωθουν οι μισθοι μας...
    θα επρεπε να γινοταν μια γενικη εκτιμηση των συνθηκων εργασιας στην ελλαδα (πχ ελλειψη υποδομων, ελλειψη βιβλιοθηκων, γραμματειες, που δεν σου γραφουν ουσιαστικα μεγαλο μερος της αποφασης, οπως στη γερμανια, εκτυπωσεις απο ιδιωτικους υπολογιστες και εκτυπωτες, αναγκη να υπηρετεις σε μεγαλη αποσταση απ' τον τοπο συμφεροντων σου, κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρομαι που οι αγαπητοι συναδελφοι του ΔΣ πηραν την παραπανω πρωτοβουλια.Μας ωφελει τελικα που ειναι στη 'αντιπολιτευση',γιατι οταν ηταν 'στα πραγματα',παρολη την εμπειρια τους, ειχαμε αλλεπαλληλες μειωσεις των αποδοχων,ψηφιση αντιδικαστικων νομων κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον κύριο "21 Ιουλίου 2012 4:00μ.μ.".
    Αν πιστεύει ότι χαίρει υψηλής αμοιβής μπορεί να κάνει χρήση όσον θεωρεί ότι του χρειάζονται και τα υπόλοιπα να τα βάζει στο λογαριασμό του πρώην προέδρου της βουλής κ.κ. Πετσάλνικου για την σωτηρία της χώρας.
    Επίσης, του προτείνω να επιστρέψει τα αναδρομικά που έχει πάρει αυτός και άλλοι υψηλόβαθμοι δικαστικοί μέσω του "δανείου του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου" μιας πιστεύει στην δικαιοσύνη της οικονομίας αφού κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του δεν χαίρουν αυτών των χρημάτων.
    Τέλος, ας κινηθεί επιτέλους η ένωση όπως αυτή των φαρμακοποιών που ναι όλοι η Ελλάδα βρίζει αλλά τα εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται πάντα για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ