Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αίτημα προς το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


  Αθήνα , 29 Αυγούστου 2012

Αίτημα προς το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Λυμπεροπουλος με την κ. Θάνου σχετικά με τις δυσμενείς εξελίξεις περί των μισθολογικών και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν έχουμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

Στην παρούσα φάση έχουμε επικοινωνιακά (και φοβόμαστε) ουσιαστικά απολέσει το επιχείρημα μας ότι το μισθολόγιο των Δικαστικών Λειτουργών έχει θεσμικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να συγκρίνεται με τα ειδικά μισθολόγια αλλά μόνον με τις αποδοχές των εκπροσώπων των άλλων Λειτουργιών του Κράτους. Έτσι εμφανίζονται οι Δικαστικοί Λειτουργοί ως οι προνομιούχοι των ειδικών μισθολογίων και άρα ως πρόσφορο «ισοδύναμο μέτρο» για την αντιστάθμιση των απωλειών των ένστολων. Χάριν των τελευταίων μάλιστα γίνονται και διυπουργικές συσκέψεις με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των σχηματισμών τους. Δεν γίνονται, όμως, αντίστοιχες με τη συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των δικών μας εκπροσώπων. Εμφανίζονται επίσης φωνές από την πλευρά των Δικαστικών Λειτουργών που διατυπώνουν επίσημα και επώνυμα απόψεις από όλο το φάσμα των ενεργειών (από απλές διαπιστώσεις μέχρι ακραίες προτάσεις).
Με τα δεδομένα αυτά είναι πλέον αναγκαίο και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να δράσουμε ρεαλιστικά ΤΩΡΑ δεδομένης της ταχύτητας των εξελίξεων .
Συνεπώς ΖΗΤΟΥΜΕ :
Την ΑΜΕΣΗ σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων με πρωτοβουλία της ΕΔΕ, σε κοινή συνεδρίαση εντός της σημερινής ή της αυριανής ημέρας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την προγραμματισμένη για την 5η Σεπτεμβρίου συνάντηση.
Την προετοιμασία για την λήψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ απόφασης  από τα Διοικητικά Συμβούλια. Πρέπει να επιδιώξουμε να εμφανιστούμε όλοι οι Δικαστικοί Λειτουργοί προς τα έξω χωρίς φλύαρη στάση, αλλά με μια δεσμευτική απόφαση για όλους.
Η απόφαση πρέπει κατά τη γνώμη μας να έχει ως στόχους :
Την αντιπαράθεση με τη διάθεση εξομοίωσης των Δικαστικών Λειτουργών με υπαλλήλους.
Τον συσχετισμό των απωλειών των Δικαστικών Λειτουργών με τις απώλειες των βουλευτών (στο σύνολο των αμοιβών τους).
Τον επαναπροσδιορισμό της ΣΤΑΣΗΣ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Την μη πρόκληση της κοινωνίας εναντίον μας, όπως επιτήδεια επιχειρείται από ορισμένους «κύκλους».
Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων αντίδρασης εφαρμόσιμων σε όλα τα Δικαστήρια της Χώραςαμέσως, δηλαδή με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Θέλουμε τέλος να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατες «επιθέσεις» εναντίον των αποδοχών μας είχαμε επιτυχώς αμυνθεί με το επιχείρημα της «αλλαγής του τρόπου εκτέλεσης των καθηκόντων  μας». Επ' αυτού θα αναφερθούμε εκτενέστερα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων.
Γιώργος Ευστρατιάδης , Εφέτης Θράκης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος , Εφέτης Αθηνών
Γιάννης Παπαιωάννου , Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Μαρία Σιμιτσή -Βετούλα , Εφέτης Αθηνών
Παντελής Στραγάλης , Εισαγγελέας Εφετών Β. Αιγαίου


14 σχόλια:

  1. Μιλάτε για ακραίες θέσεις αλλά σεις δεν προτείνετε ουσιαστικά τίποτε, τι πάει να πει με στόχους να, να, να, ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνίξεις. Τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρομαι που ολοι οι συναδελφοι του ΔΣ,αν και χωρισμενοι σε 'παρεες',συστρατευονται στο κοινο αγωνα για το θεσμικο μισθολογιο των δικαστων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ένωση κινείται. Πάλι καλά που έχουμε τους δύο πρωτοδίκες και τον αδερφό του ένα να τρέχουν και να γράφουν και να αφυπνίζουν. Οι δύο αδερφοί από Ιούλιο ζητούσαν αυτήν τη συνεδρίαση.Κάλιο αργά παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημοσιουπαλληλική αντίληψη φέρτε μας γραφεία, δώστε μας βιβλιοθήκες, θα εργαζόμαστε οκτάωρο, από σήμερα λέγεται πιο κομψά ΄΄άλλαγή του τρόπου εκτέλεσης των καθηκόντων μας΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάλαβε κανείς τίποτα από αυτό το κείμενο; Άρες μάρες κουκουνάρες. Να κάνουμε τα πάντα αλλά τί συγκεκριμένο δεν αναφέρεται. Πάλι στις συζητήσεις και στις διαμαρτυρίες πέσαμε. Αφήστε το καλύτερα παιδιά... Δεν το έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους μια σημαντική και ουσιώδη τοποθέτηση, που απαντά στην ταύτισή μας πλέον με τους Λοχίες ή τους Δεκανείς ή τους Αστυφύλακες...ειλικρινά μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχετε καμία συγκεκριμένη πρόταση. Όλο αοριστολογίες, που μας οδήγησαν σε όλες τις μέχρι σήμερα περικοπές. Το επιχείρημα της αλλαγής του τρόπου εκτέλεσης των καθηκόντων μας το θεωρώ πραγματικά γελοίο. Σας παρακαλώ μην το ξαναπείτε γιατί μας εκθέτετε ανεπανόρθωτα. Τι λέτε δηλαδή; αν θέλουν να μας μειώσουν τις αποδοχές και να μας καταστήσουν απλούς υπαλλήλους, εμείς δεν θα έχουμε αντίρρηση, αρκεί και όλοι οι υπόλοιποι όροι εργασίας να ταιριάζουν σε απλό υπάλληλο!!! ΑΙΣΧΟΣ. Είμαστε ΔΙΚΑΣΤΕΣ και τις εξουσίες μας τις δίνει το Σύνταγμα. Αυτή τη θέση θα διεκδικήσουμε. Όσο για τα μέτρα που πρέπει να αποφασίσετε στο επερχόμενο ΔΣ θα πρέπει να είναι δυναμικά. Τα υπόλοιπα τα δοκιμάσαμε και απέτυχαν. Ξυπνήστε επιτέλους. Η χλιαρή στάση που εδώ και χρόνια κρατάτε σας έφερε στη μειοψηφία και ακόμα δεν βάλατε μυαλό. Διακοπές συνεδριάσεων και άμεση υποβολή παραιτήσεων, αν θέλουμε να προστατέψουμε το κύρος και τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ: ΝΤΡΟΠΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μόνο που κάθε συνδικαλιστική - κομματική παράταξη αυτήν την ώρα βγάζει ξεχωριστή ανακοίνωση (που τη διαβάζουν μόνο δικαστές) και η Ένωση δεν έχει πάρει ακόμη ενιαία θέση δείχνει το πόσο ανεπαρκής είναι η συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση. Οπότε μην απορούμε με όσα γίνονται. Και ας μας πουν οι ανωτέρω συνδικαλιστές (τέως ομάδα Αθανασίου) ο μέχρι πρότινος επικεφαλής τους θα τις ψηφίσει τις περικοπές στη Βουλή; Και τώρα που ο Πρωθυπουργός λέγεται Α. Σαμαράς και όχι Γ. Παπανδρέου θα μας καλέσουν σε αποχή από τα καθήκοντά μας (όπως πέρυσι) ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών δεν διαφέρουν από αυτές του δημοσίου υπαλλήλου μόνο γιατί εργάζόμαστε χωρίς ωράριο (αν ήταν έτσι θα ζητούσαμε υπερωρίες για τις περα του 8ώρου,και αργίες που εργαζόμαστε) αλλά γιατί πρέπει να είναι ανάλογες της σημασίας που η πολιτεία και η κοινωνία δίνει στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να εξαρτάται από την ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων η διατήρηση του μισθού μας. Δεν μπορεί να μας φέρνουν αντιμέτωπους με την κοινωνία που υπηρετούμε λες και ειμαστε τα τέρατα που αδιαφορούμε για την κατάσταση στη χώρα και μας ενδιαφέρει μόνο ο μισθός μας. Αλλά δεν μπορεί ν'ανακαλύπτουμε αντισυνταγματικότητα μονο στις μειώσεις των δικών μας αποδοχών και όχι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και όχι στην αντισυνταγματικότητα του ίδιου του μνημονίου, και μάλιστα υα γίνονται απαξιωτικά σχόλια στην απόφαση της Ειρηνοδίκου που, προς τιμή της, έκρινε το μνημόνιο αντισυνταγματικό. Ας επικρατήσει σοβαρότητα και συνέπεια λόγων και έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ; ΕΛΕΟΣ!!!

    Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ (ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ) ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ, ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ.Δ.Ε. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΨΑΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΦΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΧΑΣΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.
    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικα αν καταλαβαίνω απο τα σχόλια είναι καλύτερο να μην συνεδριάσουν έγκαιρα οι ενώσεις και να μην έχουν ενιαία στάση . Είναι μια άποψη και αυτη . Γενικως ας προσέχουμε πως γράφουμε εδω γιατι διαβάζουν το blog και άλλοι εκτός απο συνάδελφους. Και ξερετε η άποψη για το που βρισκεται στη κοινωνία ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ χτίζεται μερικές φορές λέξη λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε τί ακριβώς διαφέρει η πρόταση της ομάδας Λυμπερόπουλου από την πρόταση της ομάδας Θάνου; Τα ίδια πράγματα δεν λένε; Να διαμαρτυρηθούμε, να μιλήσουμε για τις συνθήκες εργασίας, συναντήσεις και πάλι με τους υπουργούς, να.. να...να... Προς τί τότε η δημοσίευση διαφορετικών επιστολών; Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη διαφορετικών φατριών στο ΔΣ; Το καταπληκτικότερο όμως ήταν ότι ενώ ήταν αραχτοί σε διακοπές όλο το καλοκαίρι που ο κόσμος έβραζε, τους έπιασε η βιασύνη να συγκαλέσουν ΔΣ μια μέρα νωρίτερα, γιατί αλλιώς θα είναι πολύ αργά.. ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια καλή κουβέντα είπε ο υπουργός μας (και φαντάζομαι όχι τυχαία) δηλαδή ότι με περαιτέρω μειώσεις τίθεται θέμα συνταγματικότητας και τόσες μέρες η ένωση μας και αυτοί που τη διοικούν αντί να το κάνουν σημαία και να πάνε μαζί του (όπως έκαναν και τα λοιπά λεγόμενα ειδικά μισθολόγια) εκεί που οφείλουν , αυτοί κωφεύουν.... Ο άνθρωπος (υπουργός) είπε το αυτονόητο δεν είστε ειδικό μισθολόγιο .. είστε συνταγματικό μισθολόγιο και πρέπει να μας σε βαστούν όσο ακόμα υπάρχει το Σύνταγμα αυτό. Για να μην μιλήσω για τους στρατηούς που πήγαν και παραστάθηκαν στον υπουργό οικονομικών. Έστω και σημειολογικά προς τιμή τους. Τα πράγματα δεν τα βλέπω καλά... Αν δεν τονίσουμε (με κάθε μα με κάθε τρόπο) από που εκπορεύεται (Σύνταγμα) το μισθολόγιο μας ... φορτηγά να επιστρέφουμε τις δικογραφίες δε θα γίνει τίποτα. Μια καρεκλίτσα θα μας δώσουν και ένα γραφειάκι στο αίθριο παράνομο κιόλας (βλ. Πρ. Θεσσαλονίκης) στο οποίο θα μας παστικώσουν και κάτσε να γράφεις αποφάσεις ... υπαλληλάκο... Θα γελάσει ο κάθε πικραμμένος... Δηλαδή οι εισαγγελείς που έχουν ήδη γραφείο ... τελείωσαν .... δεν έχουν αυτοί τρόπο αντίδρασης .. αν ληφθεί υπόψη και ότι στο παρλεθόν είχαν καταφέρει να πάρουν (από ποια πηγή δεν ξέρω , αλλά καλά έκαναν) και φορητούς υπολογιστές. Όσο για αυτό που λέγεται για ακραίες προτάσεις ... μην ξεχνάμε ότι ζούμε ακραίες καταστάσεις.
    Για όλους ... ασχέτως αν είναι μέσα ή έξω από τη διοίκηση της ένωσης , θυμίζω τη ρήση του Malcoλm X αμερικάνου ακτιβιστή : Ο θυμός είναι καλύτερος από την λύπη. Όταν είσαι θυμωμένος γίνονται αλλαγές. Από το θάνατο του το έτος 1965 πολλά έχουν αλλάξει πράγματι στην Αμερική για τους αφροαμερικάνους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ