Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κοινή απόφαση Δικαστικών Ενώσεων επί των σχεδιαζόμενεων νέων περικοπώντων αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αθήνα 31/8/2012
Αρ. πρωτ :99 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Δικαστικές Ενώσεις ,μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών, σχετικά με το θέμα των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών και τις φημολογούμενες περαιτέρω μειώσεις , επισημαίνουμε προς τους Πολιτειακούς Παράγοντες και τον Ελληνικό Λαό τα εξής :
α) το Σύνταγμα (αρθρ. 88§2 και 99) επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών, ανάλογη με τη φύση του Λειτουργήματός τους και ανάλογη με τη σπουδαιότητα και τις μεγάλες ευθύνες των καθηκόντων τους. Προστατεύει, έτσι, και την ανεξαρτησία του Δικαστή απέναντι σε τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις. Δεν νοείται, επομένως, ταύτιση των Δικαστικών Λειτουργών με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία του Δημόσιου Τομέα, αφού αυτοί είναι ισότιμοι κατά το Σύνταγμα, και κατά συνέπεια οι αποδοχές τους μπορούν να συγκρίνονται μόνο με εκείνες των Λειτουργών των άλλων δύο Εξουσιών του Κράτους (Νομοθετικής- Εκτελεστικής),των οποίων κατά πολύ υπολείπονται.
β) Παρά την ως άνω Συνταγματική προστασία, οι αποδοχές μας έχουν, μέχρι σήμερα, μειωθεί, σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ’ αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος. Αποτέλεσμα της φημολογούμενης περαιτέρω διακριτικής συμπεριφοράς εις βάρος των Δικαστικών Λειτουργών θα είναι ο νεοδιοριζόμενος Δικαστικός Λειτουργός να έχει καθαρές μηνιαίες αποδοχές ποσού 1450 Ευρώ, οι δε Δικαστικοί Λειτουργοί του πρώτου βαθμού, οι οποίοι αποτελούν το ήμισυ εκ του συνολικού αριθμού, των 4.000 Δικαστικών Λειτουργών, καθαρές μηνιαίες αποδοχές ποσού 1.860 Ευρώ, εκ των οποίων συνάγεται σαφώς ότι ο μέσος όρος των ετησίων αποδοχών τους είναι πολύ κατώτερος του ποσού των 65.000 Ευρώ, που ανακριβώς έχει ανακοινωθεί. Πρέπει να ληφθεί υπ όψη ότι ο Δικαστικός Λειτουργός έχει ως όριο εισαγωγής στη Σχολή Δικαστών το 28ο έτος της ηλικίας του και διορίζεται στο 30ο έτος, κωλύεται να υπηρετήσει στον τόπο καταγωγής του, έχοντας έτσι, αυξημένες δαπάνες διαμονής και μετακίνησης, ενώ, βάσει του Συντάγματος, δεν επιτρέπεται ( και ορθώς ) να ασκεί οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Αντιμετωπίζει βαρύ φόρτο εργασίας και είναι υποχρεωμένος να εργάζεται πέραν του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις νυκτερινές ώρες, καθώς και εορτές και αργίες, για να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις του, επιβαρυνόμενος ο ίδιος με τις δαπάνες διατήρησης οργανωμένου χώρου γραφείου και βιβλιοθήκης, στην κατοικία του.
Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, η οποία καταλήγει σε συνολική περικοπή ποσοστού άνω του 50%, αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών παύουν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους και δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, κυρίως στον πρώτο και δεύτερο βαθμό, και επιπλέον θα προκαλέσει δυσλειτουργίες στην ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης, η οποία πέραν του ότι εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και συνιστά το θεμέλιο της προστασίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος, συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξη της Χώρας.
Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η τυχόν υιοθέτηση περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα επηρεάσει άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και θα μας υποχρεώσει να επανακαθορίσουμε τη στάση μας ανάλογα με τις συνθήκες που ισχύουν σε κάθε Δικαστήριο και Κλάδο.
Τις ανωτέρω θέσεις μας επαναλαμβάνουμε και σήμερα , δηλώνουμε ότι θα τις υπερασπίσουμε και για τους λόγους αυτούς πρόκειται να ζητήσουμε τη συνεργασία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη , ο οποίος ήδη πολύ εύστοχα έχει προσδιορίσει τη νομική φύση των αποδοχών μας ως συνταγματικά κατοχυρωμένων, για την διενέργεια διαλόγου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, προκειμένου οι ανωτέρω πάγιες θέσεις μας να αποτελέσουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Ενόψει των ανωτέρω και προς συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας,
Αποφασίσαμε:
Α) να επιδιώξουμε : ι) την άμεση συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των δύο Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση , ιι) την άμεση κοινή συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Υπουργό Οικονομικών .
Β) την διενέργεια Πανελλήνιας Πανδικαστικής Συγκέντρωσης την 5η Σεπτεμβρίου 2012 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.30 στον Άρειο Πάγο
Γ) την διενέργεια Πανδικαστικών Συγκεντρώσεων στην Αθήνα , στην Θεσσαλονίκη και στις Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους , 17 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 .
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα προστατεύσουμε την συνταγματική νομιμότητα, με οποιοδήποτε μέσο κρίνουν οι Δικαστικές Ενώσεις πρόσφορο , δεδομένου ότι κανένας δεν πρέπει να λησμονεί ότι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Χρήστος Παπανικολάου ,Πάρεδρος ΣτΕ
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ. Εφετών ΔΔ
Ρούσσος -Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

34 σχόλια:

  1. Ε Όχι,αυτό είναι κρίμα.Μαύρη ημέρα για το δικαστικό σώμα. ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεμέ Στουρνάρα Σαμαρά και Τρόικα !!! . . . Άστραψαν και Βρόντηξαν . . . λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φήμες αναφέρουν ότι ο κ. Τόμσεν μετά τα ανωτέρω, έντρομος προσπαθεί να μεταπείσει την Κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω..

    Ντροπή.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη ότι με αυτές τις ενέργειές μας θα φοβηθούν τόσο πολύ, που μπορεί και να μας αυξήσουν το μισθό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Δικαστές πρέπει να μιλάνε με τις αποφάσεις που εκδίδουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι κείμενο αγωγής και όχι θέση εκπροσώπων όλόκληρου του δικαστικού σώματος σε μιά τέτοια κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε. Ειναι πλήρης ευθυγράμμιση με τη συγκυβέρνηση και τις επιλογές της. Καλύτερους υποστηρικτές δεν μπορούσαν να βρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνευρη, χαλαρή και σίγουρα αναποτελεσματική αντίδραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eξαγγέλλετε πανδικαστική συγκέντρωση και δεν τολμάτε να τη χαρακτηρίσετε ούτε καν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oύτε νύξη δεν γίνεται ότι είμαστε τμήμα του ελληνικού λαού που πλήττεται από αντισυνταγματικά μέτρα. Τι ακόμη χρειάζεται για να συνειδητοποιήσετε ότι η "εσωτερική υποτίμηση" που επιδιώκεται ήρθε η ώρα να περιλάβει και την υποτίμηση των θεσμών ΑΜΥΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και να πλήξει και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας; Η τύχη είναι κοινή και δεν βρέθηκε ούτε μιά λέξη γι αυτό στην ανακοίνωση των εκπροσώπων του δικαστικού σώματος. Ούτε μια λέξη για την παραβίαση της νομιμότητας που βιώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο τέλος της συνεδρίασης μήπως πήρατε απόφαση και για καμμιά εκδρομούλα; ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεονταρισμοι και συγκεντρωσεις που εχουμε ξανακουσει κ ξαναδει.το πηραμε το μηνυμα κυριοι των ενωσεων.απο ποτε ειπαμε ξεκινουν οι νεες περικοπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τους κατατροπώσαμε.Μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα πλέον χωρίς άγχος για περικοπές.Το πιο πετυχημένο σχόλιο το διάβασα σε μια παλιότερη ανάρτηση, όπου έγραψε κάποιος "σιγά μη σκίσετε και κανά καλσόν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι προηγούμενοι που φαίνεται να απαγοητεύτηκαν από τις αποφάσεις της Ένωσης τί ανέμεναν?Να δώσει παράγγελμα να πάρουμε τα καριοφίλια και να βγούμε στα βουνά!Δικαστές είμαστε όχι κλαδική του Π.Α.ΜΕ. Αλλιώς ας στήσουμε και εμείς αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και μεγάφωνα στα οποία να ηχεί το αγωνιστικό τραγούδι "παγωσε η τσιμινιέρα" και να πορευτούμε ανακράζοντας "νόμος είναι το δίκιο του Δικαστή". Η ψυχραιμη αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης μόνο όφελος θα μας αποφέρει, ο,τιδήποτε άλλο απλά θα μας καταστήσει ακόμα πιο αντιπαθείς στην κοινωνία, η οποία την ίδια ώρα περιβάλλει με ιδιαίτερη κατανόηση τα αιτήματα των ενστόλων. Ας μας απασχολήσει λίγο η αιτία που οδηγεί σε μια τόσο διαφορετική αντιμετώπιση του κλάδου μας από την κοινωνία.Ελπίζω να μην επικρατήσουν οι φωνές που μιλούν για αντιδράσεις ακραίες, οι οποίες θα προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς η ηχηρή απουσία των ενώσεών μας ξεκαθαρίζει την κατάσταση αρνητικά.Εκτιμώ ότι οι
    μειώσεις είναι αναπόφευκτεσ,,και αυτό οι ενώσεις το γνωρίζουν.Μήπως πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του ΔΣ; Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποφασίσθηκε αντίδραση,γιατί μας το ξέκοψε ο κ υπουργός οπότε ποιός ρισκάρει δυναμικές κινητοποιήσεις όταν το παιχνίδι είναι χαμένο...Συναδελφοι πάρτε το απόφαση,το τοπίο ξεκαθάρισε.Από Δευτέρα δουλειά.....δεν μας υπολογίζει κανένας.Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ αργά για τόσο θορυβώδη αντίδραση.
    Θα επιχειρηθεί διασυρμός τού Δικαστικού Σώματος από τα Μ.Μ.Ε. (περιλαμβανομένων και των διαδικτυακών)που δυστυχώς μετά βεβαιότητος θα επικαλύψει τις όποιες Δικαστικές αντιδράσεις.
    Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει στην αρχή, το 2010 , όταν ξεκίνησαν οι περικοπές . Τώρα μόνο που θα βρούν ευκαιρία για χυδαίες επιθέσεις οι "καρχιμάκηδες" και οι όμοιοί τους.
    Και δεν διαφαίνεται περιθώριο ανατροπής των μέτρων , εκτός αν δοθεί κάποιο πιό ελαστικό χρονοδιάγραμμα , σταδιακής εφαρμογής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο/Η etheofan άφησε ένα νέο σχόλιο

    Θα περίμενα και σύσσωμο το Δικηγορικό Σώμα που εκ του νόμου είναι Συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης να εκφράσουν με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία την κάθε είδους-τουλάχιστον επιστημονική και ηθική-συμπαράσταση προς τους Δικαστές...Τουλάχιστον για μια φορά στην ιστορία των μεταξύ μας σχέσεων ας υπάρξει αυτή η σύμπνοια που ούτε με καχυποψία θα πρέπει να ιδωθεί εκ των Δικαστικών Λειτουργών ούτε με ιδιοτέλεια να εκφραστεί από το Δικηγορικό Σώμα..Έχουμε κοινό βιοτικό χωροχρόνο αναφοράς-η Δικαιοσύνη αποδίδεται στην καθ'ημέραν εκδίκαση των υποθέσεων και δεν εξαντλείται μόνο στις πολύκροτες μιντιακές δίκες..στα καθ'ημέραν λοιπόν Δικαστές και Δικηγόροι βιώνουν την παλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα,στα καθ'ημέραν και τον άνθρωπο-κρινόμενο που υποφέρει.Μαζί του όμως πλέον θα "υποφέρει" οικονομικά εξαντλημένος -κατά την πορεία των πραγμάτων- και ο κρίνων Δικαστής λες και ο γιατρός για να γιατρέψει τον ασθενή,θα πρέπει πρώτα να έχει αρρωστησει κι ο ίδιος...αρραγές μέτωπο λοιπόν απέναντι στην σημερινή επιχειρούμενη νόσφιση των εξουσιών.

    =======================
    Δυστυχώς από λάθος χειρισμό, διαγράψαμε το ανωτέρω σχόλιο από την αναμονή προς δημοσίευση και ο μόνος τρόπος για να δημοσιευθεί είναι με "copy - paste". Ζητούμε συγνώμη από το σχολιαστή etheofan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εφόσον, όπως αναφέρει κάποιος εκ των χιλιάδων αγνώστων, μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις του κόσμου, λες και είμαστε πολιτικοί και εκτιμούμε το πολιτικό κόστος, προτείνω, αφού ετοιμαστούμε για νέες περικοπές το νέο έτος(αυτές είναι πλέον σίγουρες),να διεξάγουμε δημοσκόπηση και κατά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, διότι μπορεί κάποιες να μην αρέσουν στον κόσμο και να έρχονται σε αντίθεση με το αλάθητο λαϊκό αίσθημα,όπως εύστοχα κάθε φορά εκφράζεται από τα ΜΜΕ και από ορισμένους "δημοσιογράφους του Δ.Ο.Λ.(ναι σας πήραμε χαμπάρι, απίστευτο ε?) που αρθρογραφούν(?)στις στήλες του παρόντος φιλόξενου blog.
    Χ.Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφού σου λέει μετά την ανακοίνωση αυτή οι βουλευτές είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από μισθό τους προκειμένου να μη γίνουν περικοπές στους δικαστές!

    Συμφωνώ με το σχόλιο ότι κάποιοι από αυτούς που μας κατακρίνουν που αντιδρούμε για τις ανούσιες κινητοποιήσεις της ένωσης είναι τρίτοι. Όπως και πολλοί από αυτούς που μας κατακρίνουν ότι σκεφτόμαστε μόνο τον μισθό μας και όχι τη "δικαιοσύνη". Και αν κάποιοι από αυτούς είναι πράγματι δικαστές μάλλον δεν μπορούν να αντιληφθούν σε τι κατάσταση είμαστε κάποιοι άλλοι (προφανώς γιατί έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές). Ίσως αυτοί να μην είχαν αντίρρηση να δουλεύουν οικειοθελώς "στην υπηρεσία της δικαιοσύνης" και να παραιτηθούν από το μισθό τους για να μη γίνουν περικοπές στους υπολοίπους.
    Μ.Χ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλήθεια εκείνο το επιπλέον 8% που μας είχαν κόψει αρχικά στο ένα επίδομα , που σίγουρα παραβαίνει την αρχή της ισότητας σε σχέση με τα άλλα ειδικά μισθολόγια (κοιτάξτε που φτάσαμε να ζητάμε εξίσωση με τα άλλα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια) μπορεί να το στηρίξει το δ.σ. να συμψηφιστεί με τις νέες μειώσεις; ή μήπως τους φαίνεται και αυτό ακραίο ; Α!!! και επειδή η χώρα αυτή πάσχει από αλληλεγγύη γενεών ποιες ακριβώς οριζόντιες περικοπές σκέφτονται να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα: ίδιο ποσοστό για όλους ή ανάλογα με το ύψος του μισθού.... Τι να πω .... παραμιλώ..... Α!! και κάτι άλλο δεν πιστεύω να πανηγυρίσουν αν το 20% γίνει 15%.... Η νοημοσύνη μας τέτοια δεν τα ανέχεται. Το 20% ειπώθηκε προσχεδιασμένα απλά για να είμασε ικανοποιημένοι με 12 -15% περικοπή που θα μας το εμφανίσουν αργότερα (κυβέρνηση) ως δώρο ... Αυτά και άλλο κακό να μην μας βρει... Πικρία και μόνο πικρία ... απ΄τους δικούς μας .... ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ίσως να είμαι υπερβολικός αλλά θα προτιμούσα ρητή εξαγγελία για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ξέρω οτι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται αλλά είμαι νέος δικαστής και με τα χρήματα που παίρνω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!!!!!. Είχα και εξακολουθώ να έχω όνειρα και δεν θα αφήσω κανένα να μου τα στερήσει.
    όσο για το κείμενο μου θυμίζει περισσότερο κείμενο απο αγωγή, όπως έγραψε νωρίτερα και ένας συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tα εξαιρετικά αντανακλαστικά των ακτιβιστικά μαχητικών εκπροσώπων μας προσδιόρισαν την άνευρη κοινωνική συνέυρεση της 05-09-2012 [πανδικαστική συγκέντρωση] σε χρόνο μεταγενέστερο της οριστικοποίησης των νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που θα επιφέρουν σφαγιασμό των αμοιβών μας σε ποσοστό +20%. Οπότε είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση θα έει χροιά μνημοσύνου των περικοπεισών αποδοχών μας και σε αυτή θα σερβίρονται τα ανάλογα με την περίσταση [καφές της παρηγοριάς, παξιμαδάκι, κονιάκ, σοκολατένιες ελίτσες κλπ] με την ευγενική χορηγεία των ταμείων των ενώσεων από τις ακουσίως και υποχρεωτικώς παρακρατούμενες υπέρ αυτών από τη μισθοδοσία μας ετήσιων συνδρομών μας. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε [μέχρι τις επόμενες περικοπές που θα κλαίμε φρέσκο μακαρίτη...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή ως σωστά αναφέρει ο ανώνυμος των 8:57 εμείς δεν πολεμάμε με καριοφύλια ούτε είμαστε του ΠΑΜΕ μάλλον πρέπει να κάνουμε μια νέα ένωση των δικαστών και εισαγγελέων του πρώτου βαθμού διότι ούτε μισθούς λαμβάνουμε όπως των άλλων βαθμών , ούτε προαγωγές περιμένουμε , ούτε συνταξιοδοτούμενοι να διοριστούμε στο Δημόσιο μπορούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί δεν συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση? Τι περιμένουν? Δεν θα πρέπει να αποφασιστεί η καθημερινή αποχή για συγκεκριμένες ώρες από τα καθήκοντά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απόσπασμα από τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ πρακτικά της συνεδρίασης:

    "- Παιδιά να κάνουμε καμία δυναμική κινητοποίηση;
    - Έλα μωρέ τώρα, αφού είναι αποφασισμένα.
    - Έτσι λέω και εγώ. Οπότε..
    - Οπότε, κάνουμε καμία συγκεντρωσούλα, βγάζουμε και καμία ανακοινωσούλα και νομίζω ότι το καθήκον μας το κάναμε. Μην κακοκαρδίσουμε και την Εκτελεστική εξουσία (το πιάσατε το υπονοούμενο ε;;;)"

    Άχρωμο, άοσμο, άγευστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριοι συνάδελφοι, όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΤΡΟΠΗ ! ΠΙΟ ΔΟΥΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολλοί μας κατακρίνουν, ότι σκεφτόμαστε μόνο τον μισθό μας και όχι τη "Δικαιοσύνη". Ντροπή τους και πάλι ντροπή τους. Διότι όταν οι οικογένειές μας έχουν ανάγκες και μάλιστα αυξημένες, δεν στρεφόμαστε (η συντριπτική πλειοψηφία από μας)ούτε στα πεθερικά μας ούτε σε έξτρα αποδοχές - αποζημιώσεις, όπως οι κύριοι που είναι φορείς των δύο άλλων Λειτουργιών του Κράτους και με τους οποίους ΜΟΝΟΝ είναι δεκτικό σύγκρισης το μισθολόγιό μας. Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους και οι βουλευτές - υπουργοί και οι διάφοροι άσχετοι, που τολμούν να πούνε ότι κάποιοι άλλοι από τα λεγόμενα "ειδικά" μισθολόγια (που μόνον "ειδικά" δεν είναι) λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα από τους Δικαστικούς Λειτουργούς. Αυτά, βέβαια, ας τα γνωρίζουν και κάποιοι εκ των εκπροσώπων μας στα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, που παραδόξως συμπεριφέρθηκαν στη χθεσινή έκτακτη κοινή συνεδρίαση "άχρωμα, άοσμα, άγευστα". Αιδώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα αποχής ή άλλες μορφές αντίδρασης θα έλεγα ότι το Σύνταγμα λαμβάνει υπόψη του όπως και σε άλλες χώρες ότι οι δικαστές αποτελούν εξουσία και ότι οι άλλες 2 εξουσίες θα σεβαστούν την τριτη,σε οποιοδήποτε θεσμικό της αίτημα, γεγονός βέβαια που δεν συμβαίνει. για τις περιπτώσεις ακριβώς που δεν συμβαίνει, υπάρχει το120 πάρ.4 Συντ., το οποίο δεν αναφέρεται μόνο σε βίαιη ανατροπή του Συντάγματος. Υπόψιν ότι δεν απαντώ σε προβοκάτορες που έχουν παρεισφρησει στο blog ούτε σε όσους δεν αντιλαμβάνονται πως ο μισθός μας είναι 100% θεσμικό ζήτημα και όχι, όπως όλων των άλλων, των βουλευτών και υπουργών μη εξαιρουμένων,απλά ζήτημα βιοτικού επιπέδου. Και ένα τελει οποίος φοβάται να δυσαρεστησει την κοινωνία ήταν κυβέρνηση κακώς έγινε δικαστής. Αυτός πρέπει να παραιτηθεί και όχι οι κ.Κ., Σεβαστιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχει σκεφθεί κανένας ότι από την μια πλευρά στέλνουμε τις Ενώσεις να διαπραγματευτούν και από την άλλη τους βρίζουμε γιατί διαπραγματεύονται και δεν χορεύουν μαζί μας το χορό του Ζαλόγγου. Συνάδελφοι ,σκεφτείτε λίγο ψύχραιμα . Άλλο αγανακτώ και τσαντίζομαι ,άλλο πάω και διαπραγματεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συνάδελφοι δεν χρειάζεται να πάρουν καμία απόφαση οι Ενώσεις ή οι κυβερνώντες πολιτικοί ή οι ψηφόφόροι τους - για να σταματήσει πιά αυτό το "ενδιαφερον" για την κοινή γνώμη και τους "πολίτες- Αφού είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουμε 8 ώρες την εβδομάδα και τέλος στα σαββατοκύριακα . Να δούμε στο επόμενο αυτόφωρο ( εξύβριση απειλή , απλή σωματική βλάβη ) τι θα πουν οι συλληφθέντες και οι δικηγόροι τους που θα περιμένουν να εισπράξουν το γραμμάτιάκι τους , όταν τους πούμε ότι δεν γίνεται δικαστήριο γιατί δεν έχουμε χρήματα για εισητήρια και βενζίνη και να πάνε στον Βουλευτή τους και να επικοινωνήσουν με τον Υπουργό (οικονομικών ή δικαιοσύνης ) για να μάθουν γιατί αφήνονται ελεύθεροι οι εγκλαλούμενοι . Να δούμε τι θα γίνει στην επόμενη σύλληψη για φοροδιαφυγή που θα γίνει Σάββατο ή Κυριακή ή να αναφέρουμε ότι το "οιονεί αυτόφωρο" που ψήφισαν τα καμάρια της Βουλής είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο με τον ΚΠΔ ( δεν βλέπουν τα χάλια τους που δνε ξέρουν τι ψηφίσουν για την φοροδιαφυγή και τον 4055/2012 που μόνο γέλια προκαλούν στους νομομαθείς και τον νομικό κόσμο ) . Γι αυτό σας λέω ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ο,τι θέλουν, δυστυχώς για αυτούς το μαχαίρι και το πεπόνι το έχουμε εμείς οπότε θα περιορίσουμε όλα τα έξοδα υπηρεσίας κατά 60% για να εισοφαρίσουμε τις περικοπές . . . Μάλλον πιστέψαμε εσφαλμένα - οι ενώσεις όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις κλπ- ότι δνε είμαστε συνταγματικά κατοχυρωμένη εξουσία . Ας την νιώσουν λοιπόν οι κυβερνώντες στο πετσί τους Τότε θα δουν τι θα πει όχι αντιπολίτευση αλλά αντίσταση και θα δούν που θα πάνε τα ψηφαλάκια και τα νομοσχέδια που ψήφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ντρέπομαι που είμαι δικαστής...!
    Επιστροφή δικογραφιών, εφαρμογή ωραρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ;ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;ΣΕ ΧΑΧΩΛΟΥΣ;ΣΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ;ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΌΠΩς ΕΞΑΓΓΕΛΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ;ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ;ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕς ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΘΕ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο κ.ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 31-8-2012...":

    Ανώνυμε των 5.03'
    Απ ότι κατάλαβα θέλεις δυναμικά μέτρα από την Ένωση και μάλιστα τα ζητάς επιτακτικά από την Πρόεδρο αλλά διαφωνείς με όλα (παραιτήσεις, στάσεις, επιστροφή δικογραφιών κλπ)Προτείνες βέβαια το καταπληκτικό μέτρο "πλήρη σειρά μέτρων εντός του ωραρίου". Δηλαδή 8ωρο; Αυτό δεν έχει πρόβλημα συνταγματικότητας; Δηλαδή ευχαρίστως γίνεσαι δημόσιος υπάλληλος επειδή τόσα σου δίνουν. Έχει χαθεί δυστυχώς το δικαστικό φιλότιμο και ούτε και ο ίδιος πιστεύεις στο συνταγματικό σου ρόλο. Οι παραιτήσεις αλήθεια τί συνταγματικό πρόβλημα δημιουργούν πέρα από τις φοβίες κάποιων μήπως χάσουμε τη δουλειά μας και μείνει η χώρα χωρίς δικαστές;

    =============
    =======================
    Δυστυχώς για δεύτερη φορά (βλ. ανωτέρω) διαγράψαμε σχόλιο από την αναμονή προς δημοσίευση και ο μόνος τρόπος για να δημοσιευθεί είναι με "copy - paste". Ζητούμε συγνώμη από το σχολιαστή ανώνυμο/η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2012 12:07 μ.μ.
    Ωραίες αντιλήψεις. Ελπίζω μόνο να μην τις συμμερίζεται η πλειοψηφία των συναδέλφων σας.
    Οι δικηγόροι λοιπόν περιμένουν να εισπράξουν το γραμματιάκι τους, ενώ εσείς έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι και είστε . Και θα κρίνετε νομικές διατάξεις ως αντισυνταγματικές ή όχι κατά ο δοκούν και τα συμφέροντά σας, χρησιμοποιώντας τις αποφάσεις σας ως μοχλό πίεσης για τα αιτήματά σας. Γνωστές αντιλήψεις και πρακτικές στα Ανώτατα Δικαστήρια, αλλά φαίνεται ότι δεν σταματούν εκεί.
    Βέβαια αυτό το "εισοφαρίσουμε" με κάνει να διατηρώ κάποιοες επιφυλάξεις για την ιδιότητά σας, αλλά όχι πολλές.
    Από την άλλη ο etheofan περιμένει ορθώς είναι η αλήθεια) από το Δικηγορικό Σώμα συμπαράσταση. Μάλλον πρώτα θα πρέπει να απευθυνθεί στον συνάδελφό του που αναφέρθηκε με τον υποτιμητικό αυτό τρόπο στους Συλλειτουργούς του... Και μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί σχετικά με τη συμπαράσταση που έχει επιδείξει το Δικαστικό Σώμα στους αγώνες των Δικηγόρων, οι οποίοι έχουν πληγεί πολύ περισσότερα από τα νέα μέτρα. Εκτός και αν αποτελεί συμπαράσταση να μη θεωρείται από την Έδρα η αποχή των δικηγόρων λόγος αναβολής ή να καθυστερεί σχεδόν ένα χρόνο η έκδοση της απόφασης για το τέλος επιτηδεύματος. Περιμένουμε συμπαράσταση και στα αντικειμενικά κριτήρια που έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ