Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5 – 9- 2012


ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ –
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,
Οι νέες εφιαλτικές μειώσεις των μισθών μας που προαναγγέλθηκαν ήταν προδιαγεγραμμένες και αποφασισμένες εδώ και πολύ καιρό.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της Κυβέρνησης για τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν πείθουν πια κανέναν. Υπήρξαν ορισμένοι συνάδελφοι που πίστεψαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι αρκεί η εύρεση ισοδύναμων μέτρων για να ικανοποιηθεί η ακόρεστη δίψα των διεθνών δανειστών μας για περαιτέρω περικοπές. Αυτό και μόνο το γεγονός της καλλιέργειας φρούδων ελπίδων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για δυναμικές διεκδικήσεις και αντιδράσεις. Είναι ολοφάνερο πλέον και στον πιο δύσπιστο ότι το ζήτημα που απασχολεί Κυβέρνηση και Τρόϊκα δεν είναι να βρεθούν απλά τα χρήματα για την εξόφληση των τόκων των δανείων, αλλά να φτωχύνουν κι’ άλλο οι εργαζόμενοι. Πώς αλλιώς εξηγείται η αφελής και συνάμα ξεδιάντροπη δικαιολογία ότι βρέθηκε από άλλες πηγές ποσό πλέον των 11 δισεκατομμυρίων Ευρώ αλλά δεν μπόρεσαν να βρεθούν 200 εκατομμύρια που αντιστοιχούν σε όλα τα ειδικά μισθολόγια μαζί και 19 εκατομμύρια που αφορούν ειδικότερα εμάς;
            Οι επερχόμενες μειώσεις οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες συναδέλφους που αμείβονται αυτή τη στιγμή περίπου με 2.000 ευρώ το μήνα, δαπανώντας πολλές φορές το 1/3 του μισθού τους για υπηρεσιακές ανάγκες (διατήρηση βιβλιοθήκης, συνδρομές σε νομικά περιοδικά, μετακινήσεις και διαμονή σε τόπο μακριά από τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους). Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το ότι με τη στάση της παραβιάζονται πλέον συνταγματικές επιταγές. Μοναδική εξαίρεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης που με παρρησία αναγνώρισε το Συνταγματικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.
            Μας έχουν επιβάλει ήδη μέχρι σήμερα συνολικές μειώσεις 38%. Μας περιέκοψαν τα επιδόματά μας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο (8% επιπλέον). Μας οφείλουν αναδρομικούς μισθούς δεκαετίας αναγνωρισμένους με δικαστικές αποφάσεις και νόμους και αρνούνται να τους καταβάλουν. Δεν διστάζουν να κουρελιάσουν το Σύνταγμα αρκεί να ολοκληρωθεί ο στόχος τους. Η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωσή μας. Πραγματικά ανεξάρτητος Δικαστής είναι μόνο ο οικονομικά ανεξάρτητος.
            Συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε στους συναδέλφους και στις ηθικές και νομικές δεσμεύσεις όταν ορκιστήκαμε δικαστικοί λειτουργοί προτείνουμε μαζί με τους συναδέλφους Κωνσταντίνο Σαργιώτη - Πρόεδρο Πρωτοδικών και Μαρία Κουβαρά – Ειρηνοδίκη, τα εξής: 1) Αποχή από τις συνεδριάσεις όλων των Δικαστηρίων για το χρονικό διάστημα από 17-9 έως 30-9 από τις ώρες 10.00 μέχρι 15.00. Στο διάστημα αυτό θα προσέρχονται οι συνάδελφοι στα Δικαστήρια που υπηρετούν υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους από το λειτούργημά τους στη διάθεση των Δικαστικών Ενώσεων. Οι τελευταίες θα αναλάβουν την δέσμευση να κάνουν χρήση των καταστάσεων με τις παραιτήσεις μόνο όταν συγκεντρωθεί αριθμός υπογραφών που να ξεπερνά το 50% των μελών. Η λύση αυτή αποτελεί την πιο ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση του Δικαστικού Σώματος. Εάν αλήθεια πιστεύουμε ότι παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα, διασύρεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης και μετατρέπονται οι λειτουργοί της σε υπαλλήλους, τότε δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί θεατές αρκούμενοι σε απλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, επιστολές αγανάκτησης και δικαστικές προσφυγές. Πρόκειται για μέτρα αναποτελεσματικά και χρονοβόρα ίσα- ίσα για να δείξουμε ότι δεν πέσαμε αμαχητί. Αντίθετα η λύση η οποία προτείνουμε θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να απολογηθεί για την αδιαλλαξία της και να υποχωρήσει από την άκαμπτη στάση της. Θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και θα δώσει την αφορμή να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη ποιες αλήθεια είναι οι αμοιβές των Δικαστών κυρίως του πρώτου βαθμού και σε ποια κατάσταση ζουν πλέον πολλοί από εμάς. 2) Να ζητηθεί άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (EAJ) η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας, με συμβολικές αντιδράσεις στα Δικαστήρια των Κρατών – Μελών, ευαισθητοποιώντας έτσι την κοινή γνώμη διεθνώς για το πού οδηγείται η Δημοκρατία στη Χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης αντιστρατεύεται όχι μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά περιφρονεί και το πρόσφατο ψήφισμα της EAJ στο Άμστερνταμ στις 11/12-5-2012, σύμφωνα με το οποίο οι μειώσεις των αποδοχών μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον παραβιάζονται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικά κείμενα (Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για Δικαστές, Ευρωπαϊκής Χάρτας για το καθεστώς των Δικαστών του 1988, Συμβουλίου Ευρωπαίων Δικαστών).
Αν σκύψουμε το κεφάλι και κλείσουμε τα μάτια στο νέο βιασμό του Συντάγματος που επιχειρείται αυτή την ώρα, θα έχουμε ιστορική ευθύνη όχι μόνο απέναντι στους συναδέλφους μας, αφού θα είναι βέβαιο ότι θα τους οδηγήσουμε βαθμιαία στην εξαθλίωση έχοντας ως δεδομένο ότι οι μειώσεις μισθών θα συνεχίζονται όσο δεν προβάλλουμε σθεναρή αντίδραση, αλλά και απέναντι στην ελληνική κοινωνία που δικαιολογημένα απαιτεί από τους Δικαστές της να δείχνουν σθένος και αποφασιστικότητα και να περιφρουρούν με κάθε τίμημα τον Θεμελιώδη Νόμο του Κράτους.

Θεσσαλονίκη, 28-8-2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. Πρόεδρος Πρωτοδικών,  Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕ

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης, Μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ

43 σχόλια:

  1. Ναι ωραία.Και στις 20.09.2012 το πολύ θα έρθει η ηγεσία μας και θα ζητάει ραβασάκια με τα ονόματα όσων απείχαν στις μέχρι τότε συνεδριάσεις ... Άλλωστε από στήριξη χορτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η απόφαση για σφράγισμα αφορούσε το ξενοδοχείο όπου δούλευε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τη βάναυση κακοποίηση της 15χρονης μαθήτριας καθώς και ένα εστιατόριο στη Νάουσα. Οι επιχειρηματίες κατέφυγαν στα δικαστήρια και πέτυχαν προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης."

    οταν μονοι μας απαξιωνουμε το λειτουργημα μας και παιρνουμε αποφασεις σαν τις ανωτερω, μας; αξιζουν οχι 20%, αλλα 90% μειωσεις..
    ολο το καλοκαιρι η υποθεση στην υδρα και το εγκλημα στην παρο ηταν δυο σοβαροτερες εκφανσεις παραβατικης συμπεριφορας..και εμεις δειξαμε με τις αποφασεις μας, αναστελοντας ολα τα μετρα εναντιον των ανωτερω, οτι στην Ελλαδα δεν ειναι και πολυ δυσκολο ή επιβλαβες να παρανομεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ...
    Ανδρομέδα Στεφανίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί κύριοι, έχω την εντύπωση πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις φέρουν σπασμωδικό χαρακτήρα και κινούνται στα όρια της όποιας συνδικαλιστικής νομιμότητας. Επιτέλους, σοβαρευτείτε. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ενιαίο μέτωπο και αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού ζητήματος. Όχι ξεχωριστές ανακοινώσεις και ούτε να κοιτάξουμε να βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω. Πιέστε το Δ.Σ. της Ένωσής μας και μη ζητάτε από τα τριαντάχρονα την κεφαλή τους επί πίνακι. Όχι γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ευθυνόφοβο, αλλά επειδή είναι τουλάχιστον ανεπιεικές. Η αποχή στους μήνες που προηγήθηκαν ούτε καθολική ήταν, ούτε και έπεισε κανέναν. Η προβατοποίηση των συναδέλφων φαντάζει τουλάχιστον κωμικοτραγική. Ας δείξει η Ένωσή μας πως πρέπει να αντιδράσουμε, με επιχειρήματα και σοβαρότητα ανάλογη της κατάστασης. Σοβαρές κινήσεις, με αποφασιστικότητα και επιχειρήματα. Η κοινωνία είναι έτοιμη πριν εκραγεί σύσσωμη. Αν δεν έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι, εμείς θα ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για ό,τι μας συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
    Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ- ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ, ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
    ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κα Θάνου πρέπει να πάρει άμεσα θέση και κατά τη γμώμη μου πρέπει να στηρίξει τις προτάσεις των συναδέλφων. Γιατί όμως σιωπά; Περιμένει να εξαθλιωθούμε τελείως; Δυστυχώς οι πάρεδροι και νεοδιοριζόμενοι δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουμε τις αποδοχές των αρεοπαγιτών ούτε των προέδρων εφετών. Ενδιαφέρεται κανείς άραγε για το πως θα τα βγάζουμε πέρα αν υποστούμε και άλλες μειώσεις; Και για αυτούς που μιλούν για "αντισυνταγματικές πρακτικές που αρμόζουν σε δημοσίους υπαλλήλους" έχω να πω ότι αν και προσπαθήσατε να δείξετε την προηγούμενη φορά ότι είστε πολλοί, δυστυχώς στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήσαστε μια πολύ μικρή μειοψηφία. Έχω οικογένεια, άνεργη σύζυγο και υπηρετώ μακριά από τον τόπο μου και δεν με βοηθάει κανείς οικονομικά. Κάποιοι έχουν περιουσίες, οικογένειες που βοηθούν οικονομικά, εργαζόμενες συζύγους και υπηρετούν στον τόπο τους. Προτιμώ, λοιπόν, να ζώ αξιοπρεπώς και να ακολουθήσω τις "δημοσιουπαλληλικές νοοτροπίες" παρά να εξαθλιωθώ τελειώς.
    ΥΓ. Μπράβο στους συναδέλφους υπό την προυπόθεση ότι όλα τα παραπάνω θα προσπαθήσουν να τα κάνουν πράξη, για να δικαιώσουν και τις ψήφους μας. Τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται όχι "επιστολές για συνάντηση με τον υπουργό" όπου ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνουν περικοπές και την άλλη μέρα εισάγεται το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι σε όλα!Όχι άλλος εμπαιγμός και εξευτελισμός!Και επιτέλους, αν κινδυνεύουμε επειδή σηκώσαμε το κεφάλι, τί να πω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον σχολιαστή στις 2.50: Αν υπάρχουν τέτοιοι Δικαστές που τρέμουν σαν κοτόπουλα μήπως και τους μαλώσει κάποιος ανώτερος ιεραρχικά, τότε πράγματι ο μισθός που σας αξίζει κ. συνάδελφε είναι κάτω από τον ανειδίκευτο εργάτη. Καταλαβαίνεται τι λέτε δηλ; Ότι αν και πιστεύεται στην αντισυνταγματικότητα των μειώσεων, φοβάστε να διακόψετε τη συνεδρίαση του Δικαστηρίου μήπως και δεν σας στηρίξει ο ΑΠ. Μέχρι που είστε διατεθειμένη να φθάσετε για να σώσετε την δουλειά σας;;;

    Για τον σχολιαστή στις 2.59'
    Προφανώς είστε διάδικος ή δικηγόρος εμπλεκόμενος στην συγκεκριμένη υπόθεση που αναφέρεστε. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να καταλάβει τι σχέση έχει μια υπόθεση που αναφέρεται και που δεν ξέρουμε τα περιστατικά της με το ζήτημα της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα είναι ανοιχτά. Καλούμαστε να προασπίσουμε το θεσμό. Ας δούμε πως θα τοποθετηθούν και οι ανώτατοι δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας μετά και τη χθεσινή ευθεία προτροπή των πέντε συναδέλφων της ενώσεως. Όλα είναι ανοιχτά. το τεφτέρι της ιστορίας έχει αρχίσει να γράφει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντηση στον ανωνυμο της 2:59

    ΔΕν το ξεσφράγισαμε εμεις. Τον αλλοδαπό είτε το πιστεύεται είτε όχι ΔΕΝ τον προσελαβε δικαστής και μάλλον ουτε Εισαγγελέας . Εξάλλου για όλα φταίει το ξενοδοχείο . ΝΑΙ θέλω μείωση 90% για την απόφαση που βγήκε και μετά να γίνω πρωθυπουργός .Δεν αφήνουμε το δούλεμα . . . Αντε κοπέλα μου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να προσθέσω στο εξαιρετικό σχόλιο των 2:59 ότι δε φταίνε σε τίποτε οι πολίτες - διάδικοι των οποίων οι υποθέσεις θα καθυστερήσουν και ενδεχομένως θα παραγραφούν.Καμία σκέψη εν θερμώ δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς σχολιαστή 2:59 κρίμα που οι συνάδελφοι δεν σας ρώτησαν,πριν εκδώσουν τις αποφάσεις αυτες,για τις οποίες τους εγκαλείτε,όπως όχι απλώς θα σας άξιζε,αλλά θα σας έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν το πρόβλημα από την μείωση των αποδοχών μας στοχεύει ,κατά το σχολιαζόμενο άρθρο, στην εξοικονόμηση 19 εκ.€ ετησίως ,τότε :α)Η κυβέρνηση να εστιασει την προσοχή της στη σύλληψη μέρους της ετήσιας φοροδιαφυγής(33 δισ.€).β)Αν ενας "τυφλός"εισέπραξε σε 4,5 έτη 26.000€(http://dimotikosafari.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1802.html),τότε οι 600 "τυφλοί"της Ζακύνθου(Ιστοστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας :http://www.isarkadias.gr/17693/news/epikairotita)πρέπει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα να εισέπραξαν 15.600.000€ ,ήτοι εισέπραξαν παρανόμως 3.466.666,66€ ετησίως (αλήθεια τι έγινε με αυτούς;;;).
    Κύριοι της κυβέρνησης να συνεχίσω και με άλλα ισοδύναμα μέτρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάζοντας τις δύο ανακοινώσεις των πέντε συναδέλφων χθές και των άλλων δύο σήμερα βγάζω το συμπέρασμα ότι οι τάσεις στην ένωση αυτή τη στιγμή είναι δύο, από τη μια η διακοπή κάθε διαλόγου το κλείσιμο των δικαστηρίων και συγχρόνως οι ομαδικές παραιτήσεις και από την άλλη η συνέχιση του αγώνα με ενεργό συμμετοχή και των δικαστών των ανωτάτων δικαστηρίων και της διεθνούς ένωσης. Πραγματικά είμαι σε δίλημμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι αυτονόητο πλέον ότι πρέπει να απέχουμε από καθήκοντα για τα οποία δεν αμειβόμαστε. Όποιος σπεύσει να μιλήσει για αντισυνταγματικότητα, ας μας εξηγήσει αν ο όρκος μας αφορούσε χωρίς αμοιβή, εθελοντική με άλλα λόγια, εργασία. Αυτή τη στιγμή δεν αμειβόμαστε για να δουλεύουμε στο σπίτι μας υπό τις συνθήκες που οι συνάδελφοι (και οι οικογένειες τους) γνωρίζουμε. Επίσης, δεν καλύπτονται τα έξοδα μας για να μεταβαίνουμε στα πρωτοδικεία που υπηρετούμε (το τονίζω ως πρωτοδίκης που υπηρετώ σε πόλη άλλη από αυτή που ζει ο άντρας μου και το παιδί μου και όχι, δεν μπορεί να μετακινηθεί όλη η οικογένεια γιατί δεν είναι όλοι οι σύζυγοι δικαστών δημόσιοι υπάλληλοι). Ας οργανωθεί λοιπόν η αποχή από την εθελοντική, αυτή τη στιγμή, εργασία. Έχει δε δίκιο συνάδελφος που είπε ότι οι επιστολές έχουν καταστεί γραφικό μέσο αντίδρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πρόταση των 2 μελών του ΔΣ είναισοβαρή και συνεπής με την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικότητας της περικοπής των αποδοχών μας. Όμως πάσχει κατά το μέρος που δεν καταγγέλει το σύνολο των λαμβανομένων μέτρων κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων, διότι και αυτά είναι αντισυνταγματικά και πρέπει ν'ανατραπούν. Τέτοιο σοβαρό μήνυμα πρέπει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση το δικαστικό σώμα. Μόνο έτσι περιφρουρείται το κύρος της Δικαιοσύνης και έτσι οι δικαστές ανταποκρίνονται στο ρόλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η κ Πρόεδρος της Ενωσής μας εχει εκπεφρασμένη αποψη κατα των απεργιών...αλλα σε μια αρνητική δημοσιονομική συγκυρία σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα επόμενο είναι οτι οι μισθοί που γνωρίσαμε δεν μπορούν να παραμείνουν ανεξαρτήτως σπουδαιότητος του έργου μας....άλλωστε στην σημερινή αρνητική εικονα της χώρας μας συμβάλλαμε τα μέγιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές ουδεμία πίεση δύνανται ή επεχείρησαν να ασκήσουν στους αρμόδιους και αναλώνονται στη συγγραφή κειμένων, που τα διαβάζουμε εμείς μεταξύ μας. Το βλέμμα τους είναι απλά και μόνο στις επόμενες εκλογές της Ένωσης ή σε τυχόν αφανείς κομματικές τους δεσμεύσεις (ειδικά οι αναφορές στο τελευταίο κείμενο περί διεθνών δανειστών κλπ.) θυμίζουν παλαιοκομμουνιστική ρητορική φοιτητικού αμφιθεάτρου. Η στοιχειώδης ανάγνωση εφημερίδων και παρακολούθηση των ΜΜΕ καταδεικνύει ότι το μόνο που απασχολεί είναι το μισθολόγιο των στρατιωτικών και των αστυνομικών και ουδείς ασχολείται με εμάς. Αυτό όμως δεν προβληματίζει κανέναν για τη δυνατότητα παρέμβασης και το κύρος των συνδικαλιστών μας. Τουλάχιστον ο κ. Αθανασίου έβγαινε και σε καμιά εκπομπή του Contra Channel ή του Extra (να δούμε βέβαια τώρα τι θα πράξει ως βουλευτής). Η παραίτηση είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπορεί να εκχωρείται στην Ένωση ως αντικείμενο συνδικαλιστικού παζαριού. Ενίοτε δε οι παραιτήσεις γίνονται και δεκτές και πρέπει να γίνουν, όταν κάποιοι ομολογούν ότι το κύριο ελατήριο τους για να γίνουν δικαστές ήταν το μισθολογικό καθεστώς. Η αποχή δε από τα καθήκοντά μας είναι ευθέως αντισυνταγματική και το τελευταίο κατάντημα μιας παρηκμασμένης Πολιτείας θα είναι οι δικαστές της να επιδεικνύουν μαζική περιφρόνηση του Συντάγματος. Και ας αφήσουν κάποιοι το σαθρό επιχείρημα περί άρθρου 120 του Σ (και άλλοτε 114), που αναφέρεται σε περίπτωση απόπειρας για τη βίαιη κατάλυση του πολιτεύματος (πραξικόπημα κλπ.) και μόνο ως ασέβεια στη μνήμη όσων πράγματι αντιστάθηκαν σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να εκληφθεί. Η τυχόν παραβίαση του Συντάγματος με νόμους ψηφισμένους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ελέγχεται δικαστικά από τα αρμόδια δικαστήρια και όχι επαναστικώ δικαίω. Ίκαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δε συμφωνώ στις μειώσεις των μισθών των δικαστών... αλλά προτείνω να απολυθούν πολλοί ανεπαρκείς, ανέντιμοι και ανήθικοι δικαστές...γιατί η διαφθορά είναι αυτή που προκάλεσε τα επακόλουθα αυτά, δηλ. μειώσεις μισθών και ό,τι χειρότερο έρχεται ....και η δικαιοσύνη φταίει πρωτίστως γι'αυτό. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΕΣΤΩ ΛΑΙΚΗ ΤΟΤΕ) ΚΑΙ Ο ΕΞΕΧΩΝ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ, ΤΑ ΔΕ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ). ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΧΑΠΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΔΕΚΟ, ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ.Α.). ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΤΗ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΛΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ). ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Λ.Χ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 0,01% ΕΠΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΣΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 60.000 ΕΥΡΩ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ (Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ). ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΣΩΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 20% μείωση;Εγώ πάντως από εδώ και στο εξής δεν έχω καμμία απολύτως διάθεση να εργάζομαι χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί -βράδυ, σάββατο- κυριακή, χριστούγεννα -πάσχα, να μη βλέπω τα παιδιά μου ακόμη και μέσα στο ίδιο μου το σπίτι καθώς πρέπει να δουλέψω....να αποχωρίζομαι την οικογένεια μου λόγω μεταθέσεων.Θα απέχω είτε αποφασιστεί από την ένωση είτε όχι και θα αφήσω τους αγαπήτους μου συναδέλφους που μιλούν περι μη συνταγματικότητας της αποχής να εργαστούν δωρεάν ...Είναι ντροπή να μας απαξιώνουν έτσι και εμείς να φοβόμαστε να αντιδράσουμε...Αποχές, παραιτήσεις, αγωγές κι ό,τι άλλο απαιτηθεί....Δράση κι όχι απάθεια ΤΩΡΑ...Δικαστές είμαστε, για όνομα του θεού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. To ζήτημα είναι σοβαρό και κυρίως θεσμικό.Οι άλλες δύο εξουσίες μας κάνουν οτι θέλουν και εμείς σκύβουμε το κεφάλι...ως πότε;Προσωπικά, διατηρούσα επιφυλάξεις ως προς αυτές τις προτεινόμενες θέσεις.Πλέον όμως, πιστεύω ότι μόνο μια εξαιρετικά δυναμική αντίδραση σαν αυτή, που θα κάνει πάταγο, μπορεί να βοηθήσει. Και, όπως φαίνεται, δεν θα είναι η τελευταία μείωση. Έτσι λέγαμε και για τις προηγούμενες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. βικτωρια μαρσιωνη εισαγ.πρωτοδικων28 Αυγούστου 2012 στις 9:07 μ.μ.

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΣΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 4.200 ΠΕΡΙΠΟΥ.ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΙΩΠΟΥΝ .ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ κ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 6.26 ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρακολουθώ έκπληκτη όλες αυτές τις ημέρες συζητήσεις επί συζητήσεων για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, όλες με κοινό παρανομαστή ότι οι δικαστικοί λειτουργοί παίρνουν πάρα πολλά λεφτά και γι'αυτό η κυβέρνηση θα τους "τιμωρήσει" με μία επιπλέον μείωση 20% ανώτερη όλων των υπόλοιπων κατηγοριών. Αναφέρουν όλοι ότι δήθεν αμοιβόμαστε με κάτι αστρονομικά ποσά και αναρωτιέμαι 1/ γιατί συμβαίνει όλο αυτό; και 2/ τί πρέπει να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Για το 1ο ερώτημα έχω καταλήξει, θέλουν να μας εκμηδενίσουν γιατί με όλο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, το τελευταίο που θα ήθελαν θα ήταν έναν δυνατό και ανεξάρτητο Ελληνα Δικαστή. Για το 2ο ερώτημα όμως δεν έχω πειστεί και δεν έχω καταλήξει, αφού από τη μία μου φαίνονται όλα μάταια, βλέποντας τα μέτρα που αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, από την άλλη δεν μπορώ να δεχθώ ότι προσπαθούν να υποβιβάσουν με τέτοιο ανήθικο τρόπο την δουλειά μου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να κάνουμε τουλάχιστον αισθητή την παρουσία μας και τις αλήθειες μας. Πού είναι εξαφανισμένη η Ενωση, τί να το κάνω αν εμφανιστούν μετά από κανά μήνα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει. ΥΓ Καλά από την ανώτατη ηγεσία μας, πλέον δεν περιμένω τίποτα, αρκεί να θυμηθούμε την τελευταία επέμβασή της με τη λίστα όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και σε κάθε περίπτωση εμείς στον πρώτο βαθμό πληττόμαστε κυρίως και όχι ο ΑΠ. Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    "ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι νέες μειώσεις στις αποδοχές μας και μάλιστα σε ποσοστό 20%,είναι προ των πυλών,αν και έχουμε ήδη υποστεί τις μεγαλύτερες από κάθε εργαζόμενο,(με αμφιβόλου συνταγματικότητας κυβερνητικές αποφάσεις).Μάλιστα,οι κυβερνώντες, για να έχουν την αποδοχή της κοινωνίας,μας εμφανίζουν ότι απολαμβάνουμε προνομίων και αποδοχών της τάξης των 65.000 ευρώ ετησίως,χωρίς να αναφέρουν εάν πρόκειται περί καθαρών ή ακαθάριστων αποδοχών, εάν πρόκειται περί αποδοχών αρεοπαγίτη,εφέτη ή πρωτοδίκη,εάν από τις αποδοχές αυτές καλύπτουμε τα έξοδα γραφικής ύλης,βιβλιοθήκης,μετακίνησης στον τόπο υπηρεσίας κλπ.Το βασικότερο,όμως,όλων είναι το γεγονός ότι δεν κάνουν κανένα διαχωρισμό του συνταγματικού μισθολογίου μας,παρά το εντάσσουν αδιακρίτως στα ειδικά μισθολόγια(πχ δικαστές 65.000 ευρώ,ένστολοι 30.000 ευρώ κλπ.).Και η δική μου άποψη είναι ότι για να μην γίνονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και λαϊκισμού,θα έπρεπε τον προϋπολογισμό για την δικαστική λειτουργία να τον διαχειρίζεται το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του ανωτάτου δικαστηρίου κάθε δικαστικού κλάδου,αλλά αυτό προϋποθέτει τροποποίηση των οικείων διατάξεων του συντάγματος,για την οποία δεν έχει γίνει λόγος,αντίθετα μόνον για απάλειψη της παραγράφου 2 του άρθρου 88 του συντάγματος έχει αναπτυχθεί(τυχαία?) κάποιος διάλογος.Όμως, ο οικονομικά εξαρτημένος δικαστής δεν μπορεί να είναι λειτουργικά και προσωπικά ανεξάρτητος.Γι’αυτό και ο αγώνας για την διασφάλιση των αποδοχών μας(όσων απέμειναν μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις) είναι κατ’αρχή θεσμικός και αυτό δεν έχει αναδειχθεί,όπως θα έπρεπε και με δική μας ευθύνη .Εφόσον ο διάλογος των εκπροσώπων μας με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό, δεν έχει επιτυχή κατάληξη,η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη με αγωγές, με την στήριξη και συμπαράσταση της διεθνούς ένωσης δικαστών,αλλά και οι δυναμικές κινητοποιήσεις,η μορφή των οποίων,θα πρέπει να αποφασισθεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων με σύγκληση των ολομελειών των δικαστηρίων,όπου υπηρετούν,για να υπάρχει η απαιτούμενη και αδιαμφισβήτητη νομιμοποίησή τους.Επίσης,θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους συναδέλφους,ότι ο καθένας μας στο ΔΣ ναι μεν ανήκει σε μία «ομάδα»,αυτό,όμως,δεν σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερος να εκφράζει την προσωπική του άποψη,που μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή των υπολοίπων μελών της «ομάδας» του και να κάνει δηλώσεις μόνος του ή με άλλο μέλος ή με άλλα μέλη της «ομάδας» του.Ο «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός» μπορεί να έχει λειτουργήσει σε κάποιες περιπτώσεις,αλλά δεν είναι ο κανόνας.Τέλος, δεν νομίζω ότι είναι «γραφική» η σύνταξη επιστολών,ανακοινώσεων,δηλώσεων κλπ. από τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ και η αποστολή τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες,αντίθετα είναι ο πλέον μαζικός τρόπος επικοινωνίας τους με τους συναδέλφους. Βαρβάρα Πάπαρη,εφέτης,μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαβάζει κανείς τα σχόλια πολλών και μένει με το στόμα ανοικτό. Τί θέλετε τελικά κ. Δικαστές;;; Θέλετε δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά όχι ακραία μέτρα. Θέλετε να σας σέβονται αλλά δέχεστε να είστε εθελόδουλοι. Διαμαρτύρεστε αν κάποιος πει ότι είστε υπάλληλοι αλλά φοβάστε πιο πολύ από τον υπάλληλο τον ιεραρχικά ανώτερό σας. Κρύβετε την δειλία σας και την αναξιοπρέπεια πίσω από το πρόσχημα νομικών κανόνων και απαγορεύσεων. ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αναρωτιέμαι πού μπορεί να βρει έρεισμα μία αντίδραση ως η προτεινόμενη. Στην ηθική μήπως ή στον πατριωτισμό μας; δικαιούμαστε εμείς ως δικαστές να ενεργούμε προς την κατεύθυνση της κατάλυσης του Συντάγματος; δεν οφείλουμε άραγε σεβόμενοι το λειτούργημα που επιτελούμε να συμμορφωνόμαστε πρώτοι εμείς προς τους νόμους της πολιτείας, όσο σκληροί κι αν είναι αυτοί; δυστυχώς δεν εργαζόμαστε απλά ως κάθε μισθωτός υπάλληλος και γι' αυτό η αμοιβή μας δεν μπορεί ποτέ να είναι ακριβώς ανάλογη με το έργο μας αλλά μόνο να έχει το χαρακτήρα αποζημίωσης. όσο οι μισθοί μας, μάς εξασφαλίζουν τουλάχιστον αξιοπρεπή διαβίωση πρέπει να συνεχίζουμε να υπηρετούμε το λειτούργημά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επιτέλους η πρώτη συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση που ακούγεται! Όλα τα άλλα περί συζήτησης και κόντρα συζήτησης και πιέσεων στην Κυβέρνηση είναι μπούρδες από τις οποίες έχουμε βαρεθεί. Όλοι εσείς οι σοφοί Δικαστές που αναζητάτε άλλου είδους λύσεις να τις πείτε και σε μας να τις μάθουμε. Η παραίτηση δεν δημιουργεί κανενός είδους συνταγματικό πρόβλημα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εργάζεται χωρίς την καταβολή ανάλογου μισθού. Είναι φανερό ότι οι τακτοποιημένοι και τρομαγμένοι "συνάδελφοι" δεν έχουν όρεξη για κανενός είδους αντίδραση ακόμα κι'αν τους πείσετε ότι παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις. Καλά είναι όσα τους δίνουν. Οι υπόλοιποι... κόψτε το λαιμό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι ανέντιμο εκ μέρους της πολιτείας να πλήττει επαγγελματικές τάξεις (δικαστικούς - ενστόλους), οι οποίες δεν μπορούν εκ του Συντάγματος να κάνουν ούτε καν στάσαη εργασίας. Πού είναι η μεγαλοσύνη της Πολιτείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όντως υπάρχουν ανεπαρκείς δικαστές, που δυσφημούν το Σώμα και πρέπει να απολυθούν. Ορισμένοι Πρόεδροι Πρωτοδικών στην επαρχία δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ στα δικαστήρια τους αλλά αμείβονται κανονικά. Οι μειώσεις μισθών είναι όντως άδικες ειδικά για τους δικαστές του πρώτου βαθμού, που εργάζονται κανονικά αλλά πρέπει επιτέλους να παταχθούν και όσοι με τη συμπεριφορά τους οδήγησαν το Σώμα στην ανυποληψία και δεν εργάζονται κατ' ουσία ποτέ. Επειδή δε ανήκω σε αυτούς, που διαφωνούν με ακραίες αντιδράσεις όπως αποχές, μαζικές παραιτήσεις κλπ. δεν γνωρίζω με ποιο δικαίωμα κάποιοι γίνονται τιμητές και αποκαλούν συναδέλφους τους ως "δειλούς και μικρούς το ανάστημα". Όταν δε αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δικαστές, στην ουσία επιχειρηματολογούν υπέρ της μείωσης των μισθών. Συνήθως δε οι δειλοί και μικροί το ανάστημα είναι αυτοί που συντάσσονται με το πλήθος και όχι αυτοί που πάνε κόντρα στην ψυχολογία της μάζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αξιότιμε Ίκαρε
    θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας τον λόγο που εσύ έγινες δικαστής, επίσης παρακαλούμε εάν μπορείς τελείως ενδεικτικά να μας αναφέρεις την οικογενειακή σου κατάσταση(έγγαμμος-άγαμος, με τέκνα) και την οικονομική κατάσταση της πατρικής εξ αίματος οικογένειας σου αλλά και της εξ αγχιστείας οικογένειας σου(πεθερικά) Επίσης θα μπορούσες να μας πεις εαν υπηρετείς στον τόπο όπου είναι η οικογενειακή σου στέγη ή εάν λ.χ. υπηρετείς στην Ορεστιάδα και η σύζυγος σου με τα τέκνα σου κατοικούν στην Τρίπολη......
    Κι όλα αυτά στα ζητάμε μετά παρακλήσεως διότι ως νέοι άνθρωποι με υποχρεώσεις οικογενειακές και ανάστημα υψηλό(υπηρετούμε στις εσχατιές της Ελλάδος και επικοινωνούμε μέσω Skype με τα τέκνα μας, των οποίων τους δασκάλους δεν μπορέσαμε ποτέ να δούμε, και δεν είμαστε εμείς αυτοί που τους έμαθαν το ελληνικό αλφάβητο, αλλά οι γιαγιάδες και οι παιδικοί σταθμοί)νιώθουμε ότι πληττόμαστε βάναυσα από την οικονομική πολιτική και ναι, δε θα το πιστέψεις νιωθουμε προσβεβλημένοι από την αντιμετώπιση που εισπράττουμε παρά το γεγονός ότι από το άγχος, την κούραση την πίεση και την ογκωδέστατη χρέωση απόκτησα πρόβλημα υγείας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!!!!!
    Με εκτίμηση Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς τον αξιότιμο σχολιαστή ΙΚΑΡΟ..
    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.. Σε καιρό που αγωνιούμε όλοι για το μέλλον μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που καταφέρνουν να γελοιοποιήσουν τα πάντα! Βλέπουν σε όλους όσους αγωνίζονται για το κοινό καλό σκοτεινές συνωμοσίες και ύποπτους σκοπούς απλά επειδή το δικό τους μυαλό δεν φτάνει να εξετάσει την ουσία του προβλήματος. Χρωματίζει κομματικά οτιδήποτε είναι ξένο με το δικό του λεξιλόγιο γιατί αυτά που του έμαθε ο μπαμπάς του και οι φυλλάδες που διαβάζει μιλούν μόνο για σεβασμό στην κρατούσα τάξη και στους αξιότιμους σαν κι'αυτόν δημόσιους λειτουργούς. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 28-8-2012 4:07, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ Ή ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Η΄ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ "ΟΜΑΔΩΝ".
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ( ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΦΑΤΡΙΩΝ-ΟΜΑΔΩΝ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΌΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ, ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΕ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ" ),
    ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ; ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ-ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ-
    -ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ "ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ", ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ Ή ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΜΑΣ; ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την πρωτοβουλία τους! Νομίζω πως είναι η ώρα να μετρηθούμε οι υπηρετούντες τη δικαιοσύνη και να δούμε πόσοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να προασπίσουν το κύρος της, απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς-αποζημιώσεις.Για τους λοιπούς που σκέφτονται τα αντιθέτα, αληθινά τους θαυμάζω για την αντοχή τους. Μάλλον σε ανθρώπους αντίστοιχης ολιγάρκιας απευθυνόταν και ο τέως Υπ. κ. Καστανίδης όταν έλεγε ότι θα βρεί δικαστές των 900 ευρώ. Αναρρωτιέμαι μονάχα αν ο αυριανός Υπ. σκεφτεί ότι αρκούν και 590 ευρώ ως αποζημίωση των δικαστών, τότε μήπως θα γίνει ξαφνικά νόμιμη η αποχή και γι αυτούς τους συναδέλφους; Μήπως τότε το πρώτον θα ζητήσουν από την Ένωση μέτρα ικανά (παραιτήσεις κ.λ.π.); ή μήπως και τότε θα αρκεί μια επιστολή, μία συνέντευξη, μια συνάντηση με τον Υπουργό;
    Νομίζω ότι εκεί που οδηγούμαστε μας ζητείται να κοροιδεύουμε την κοινωνία ότι δήθεν μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις σκληρές συνθήκες και κυρίως να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας ότι δήθεν είμαστε ανεξάρτητοι δικαστές...δεν θα είμαστε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στους συναδέλφους που προτείνουν λύσεις τύπου να κηρύξουμε αντισυνταγματικό το νόμο που περικόπτει το μισθό μας και όχι να προβούμε σε κινητοποιήσεις σαν τις παραπάνω θέλω να επισημάνω ότι μέχρι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος νόμος θα έχουμε εξουθενωθεί οικονομικά τελείως.
    Όσο για αυτούς που μιλούν για αντισυνταγματικότητα κλπ τέτοιων μέτρων πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια οικονομική κατάσταση. Τι εννοώ:
    Έχω ένα συνάδελφο που οι δύο γονείς του είναι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι(από την εποχή που έπαιρναν καλά λεφτά) και με κάποια ακίνητα που τα εκμισθώνουν. Με τα παχυλά εφάπαξ που πήραν πριν από μια δεκαετία του αγόρασαν σπίτι και αυτοκίνητο και απ' ότι ξέρω του δίνουν και κανένα χαρτζιλίκι που και που, επίσης είναι ελεύθερος. Αυτός λοιπόν δεν απείχε από τα καθήκοντά του διότι θεωρούσε ότι είναι αντισυνταγματικές αυτές οι κινητοποιήσεις. Όπως επίσης και ένας άλλος συνάδελφος παντρεμένος με συνάδελφο (δύο μισθούς δικαστών) και με γονείς και πεθερικά με καλή οικονομική κατάσταση (που του αγόρασαν σπίτι για προίκα). Εγώ από την άλλη έχω δύο παιδιά, η σύζυγός μου παίρνει 600 ευρώ (που σχεδόν όλα τα δίνουμε σε baby sitter), πληρώνω ενοίκιο 550 γιατί πρέπει να έχω ένα ξεχωριστό χώρο στο σπίτι ως γραφείο (δεν μπορώ να εργάζομαι ούτε στο σαλόνι με δύο μικρά παιδιά ούτε στο δωμάτιο των παιδιών ούτε όμως και στην κρεβατοκάμαρα λόγω έλλειψης χώρου), πληρώνω τη δόση του αυτοκινήτου (γιατί κανείς δε μου το πήρε δώρο), πληρώνω ένα καταναλωτικό για τα έπιπλα του σπιτιού (δικά μας και των παιδιών) και βοηθάω όσο μπορώ τους αγρότες γονείς μου που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους (και από τα πεθερικά μου δεν έχω καμία βοήθεια γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα).
    Ας πουν λοιπόν αυτοί που έχουν "υψηλό δικαστικό φρόνημα" και θεωρούν ότι "η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού σε αυτές τις δύσκολες περιόδους" ότι εγώ είμαι "συνδικαλιστής" και ότι καταλύω το σύνταγμα.
    Προτιμώ αυτό παρά να μην έχω να ταϊσω τα παιδιά μου.

    Δαίδαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς το Συνάδελφο 29 Αυγ. 11:37'. Πολύ σωστά τα όσα αναφέρεις και απηχούν την πραγματικότητα. Είναι μύθος το ότι οι Δικαστές & Εισαγγελείς αμείβονται καλά. Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ο άνθρωπος...! Οι ανάλγητοι που προωθούν αυτές τις περικοπές, έχουν, τουλάχιστον, προσπαθήσει να σκεφθούν, πώς θα συντηρήσουμε δύο σπίτια όσοι εξ ημών κληθούμε να υπηρετήσουμε σε Δικαστήρια μακριά από τον τόπο, που κατοικεί η οικογένειά μας; Διότι λίγοι έχουν την ευκαιρία να συγχρηματοδοτούνται από τα πεθερικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το δικαστικό λειτούργημα είναι ένα και το αυτό. Ο μισθός είναι αμοιβή για την παροχή συγκεκριμένης εργασίας. Το αν ο σύζυγος του ενός ή του άλλου είναι πλούσιος ή φτωχός, αν έχει πλούσιους ή φτωχούς γονείς, αν είναι πολύτεκνος ή τρέφει μόνο το σαρκίον του δεν μπορεί να ενδιαφέρει την Πολιτεία. Ο μισθός είναι αντάλλαγμα παρεχόμενης εργασίας και όχι κοινωνικό - φιλανθρωπικό επίδομα. Αλίμονο αν έχουμε και την απαίτηση με το που διορίζομαστε δικαστές να βολευόμαστε όχι μόνο εμείς αλλά και σύμπασα η οικογένειά μας. Η εποχή των μαχαραγιάδων έχει περάσει. Είμαι υπέρ του σημερινού μισθολογικού καθεστώτος αλλά με εργασία όλων με συνείδηση δημοσίου λειτουργού. Τα φαινόμενα προέδρων - αλεξιπτωτιστών, γονικών αδειών (κατ' ανάλογη εφαρμογή όσων ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους - εκεί έτσι μας συμφέρει), "πετάγματος" δικογραφιών με τυπικά προσχήματα, sice αναρρωτικών αδειών, ωραρίου 9 - 15.00 και μετά "παρατήστε τη δουλειά σας κ.κ. μάρτυρες και διάδικοι και ξαναελάτε" και "πλήρωνε Κράτος οδοιπορικά αστυνομικών και λοιπών υπαλλήλων" πρέπει να τελειώσουν. Αλλιώς οι περικοπές όσο άδικες και αν είναι θα περνάνε με άνεση, γιατί θα τις αποδέχεται η κοινωνία. Το αν σήμερα κανείς δεν ασχολείται με τους δικούς μας μισθούς αλλά όλοι θεωρούν άδικες τις περικοπές στους αστυνομικούς οφείλεται στην καλή εικόνα, που τελευταία έχει αποκτήσει στην κοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. (εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατίας, αυταπάρνηση από νέους αστυνομικούς με πολλά θύματα, τραυματίες ή νεκρούς). Επίσης, το ότι πράγματι δεν μπορούν να περικοπούν άλλο οι αμοιβές των Πρωτοδικών δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να περικοπούν οι μισθοί των ανώτερων βαθμών (άνω των 3.000 καθαρά) ή Ειρηνοδικών - Πταισματοδικών, που αμείβονται με μισθό Εφέτη λόγω αρχαιότητας. Η συνδικαλιστική πρακτική και γλώσσα θέλει να τα βλέπει όλα άσπρο - μαύρο και να κραυγάζουμε όλοι συντονισμένα τα ίδια πράγματα. Δυστυχώς όμως για μερικούς τα πράγματα δεν είναι έτσι και δεν πρέπει να είναι έτσι. Ίκαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. H πολυσυζημένη ενότητα του ΔΣ της Ένωσης δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε. Χρειαζόμαστε ενότητα για ν'αντισταθούμε και όχι για να υποταχθούμε. Εκεί χρειάζεται η δυναμική της ενότητας. Οι διαφορετικές απόψεις δεν βλάπτουν, αλλά όμως οι ξεχωριστές επιστολές μία από κάθε ομάδα, αποδυναμώνουν τις όποιες κινητοποιήσεις μας. Μακάρι οι προτάσεις για δυναμικές αντιδράσεις του δικαστικού σώματος να τύχουν ομοφωνίας στο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παραίτηση υπό την αίρεση του να παραιτηθούν και οι μισοί ακόμα συνάδελφοι , ή μάλλον καλύτερα τα 2/3 , ή μήπως το 1/3 , δεν αντέχει ούτε για ανέκδοτο. Ποιος θα μας πάρει σοβαρά με τέτοιες σκέψεις. Κρίμα ,περίμενα κάτι πιο δημιουργικό απο νέους ανθρώπους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η υποβάθμιση του λειτουργήματός μας. Ναι στις δυναμικές κινητοποιήσεις, να σειστεί ο τόπος και αυτοί που φοβούνται να ακολουθήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στον φίλο/η των 1.53'
    Για πες μας εσύ κάτι δημιουργικό να μας πλουτίσεις τη φαντασία. Δεν θα βρεις τίποτα εκτός από το να αποδεχτείς την πραγματικότητα. Ή είσαι ευχαριστημένος/η ή αδιάφορος με την κατάσταση και ψάχνεις προφάσεις για να πεις ότι τάχα αγωνίστηκες ή είσαι απελπισμένος όπως πολλοί συνάδελφοι και συμφωνείς με τις παραιτήσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ούτε είναι ζήτημα ποιητικής φαντασίας. Το αν δεν υπάρξουν συνάδελφοι που θα παραιτηθούν και προτιμήσουν την σίγουρη θεσούλα τους και ας πληρώνονται με ότι θελήσει να τους δώσει ο Στουρνάρας είναι άλλο ζήτημα. Έχετε εξάλλου πολλοί συζύγους με χοντρά πορτοφόλια και δεν υπάρχει πρόβλημα με το πως θα αρχίσει η σχολική χρονικά για τα παιδιά σας. ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. μια χαρα τα λεει ο ικαρος στην αναρτηση της 10:47..
    οταν σχεδον ολοι οι δικηγορικοι συλλογοι των νησιων, και πολλων επαρχιακων πολεων, ειναι μαρτυρες προεδρων πρωτοδικων που πανε στη δουλεια τους 3 φορες το μηνα, δικαζουν 1 δικασιμο ασφαλιστικων το διμηνο, και τιποτα αλλο, ποιος θα στηριξει οτι δεν αξιζει σ' αυτους μειωση αποδοχων?
    οταν επικαλουμαστε αναλογικη εφαρμοφη της διαταξης του δημοσιου υπαλληλου για να θεμελιωσουμε γονικη αδεια?
    οταν η αναρρωτικη αδεια ή η "υποτιθεμενη" εξωσωματικη εχει γινει ο μοντερνος τροπος να κανουν διακοπες οι συναδελφοι, ιδιως αυτοι εξ αθηνων ή θεσσαλονικης, που μετα τα τελη Απριλιου επανερχονται μονο για το καλοκαιρινο τμημα, θελουμε να πεισουμε την κοινωνια για εργασια σαββατα, κυριακες, κτλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ