Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επιστολή μελών ΔΣ της ΕΔΕ σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις στιςαποδοχές


Επιστολή
Νικόλαου Σαλάτα, Εφέτη Πειραιά, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
           Βαρβάρας Πάπαρη, Εφέτη Λάρισας, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
           Μαργαρίτας Στενιώτη, Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, αν. Γενικού Γραμματέα της Ε.Δ.Ε.
          Δημοσθένη Βλάχου, Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, Αντιπροέδρου της Ε.Δ.Ε.
Κωνσταντίνου Βουλγαρίδη, Πρωτοδίκη Θεσσαλονίκης, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
                                                                                            Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012  

Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά ούτε και διαψευσθεί, αναφέρονται σε περικοπές στο συνταγματικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών της τάξεως του 20%. Ενόψει αυτού θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι η ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη επιτέλεση του έργου τους. Ειδικότερα:

α) Θα υπάρξει αντικειμενική αδυναμία αφενός συνδρομής σε νομικά περιοδικά και  σε τράπεζες νομικών πληροφοριών και αφετέρου αγοράς νομικών βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης με ότι αυτό συνεπάγεται,
β) Θα υπάρξει αντικειμενική αδυναμία κάλυψης εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους στον τόπο υπηρεσίας, που πρέπει κατά ένα ποσοστό να αναλάβει σε μία τέτοια περίπτωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης,
γ) Θα υπάρξει αντικειμενική αδυναμία μίσθωσης ή αγοράς ιδιαίτερου χώρου γραφείου και συντήρησης αυτού εντός της οικίας τους με αποτέλεσμα να καθίσταται επισφαλής για τον πολίτη η διαδικασία μελέτης της δικογραφίας και έκδοσης της απόφασης, για την καθαρογραφή της οποίας, σημειωτέον, μεριμνούν σήμερα οι δικαστές με τα τεχνολογικά μέσα, που οι ίδιοι διαθέτουν. Σημειώνεται ότι η καθαρογραφή σήμερα των αποφάσεων από τους δικαστές με ίδια τεχνολογικά μέσα και αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση λόγω μη επάρκειας αυτών που διαθέτουν οι δικαστικές υπηρεσίες, χωρίς αυτό να συνιστά υποχρέωση τους, συμβάλλει τα μέγιστα στην ταχεία απονομή δικαιοσύνης καθόσον παρακάμπτεται στην ουσία το χρονοβόρο στάδιο της καθαρογραφής των αποφάσεων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί με το δέοντα θεσμικό τρόπο. Κατά τη συνεδρίαση των Δ.Σ. όλων των Ενώσεων στις 5 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλουμε αίτημα συνάντησης εκ νέου από κοινού των Προέδρων όλων των Ενώσεων με τον Υπουργό των Οικονομικών.
Θεωρούμε, δε, θεσμικά σημαντική και αναμένουμε, ενόψει και του από 11-12/5-2012 ψηφίσματος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, την επίσημη τοποθέτηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος της Φυσικής Ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Νικόλαος Σαλάτας, Εφέτης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Πρωτοδικών,αν. Γεν. Γραμ. Ε.Δ.Ε.
Δημοσθένης Βλάχος, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Δ.Ε.
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρωτοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.   


===============
Β´ δημοσίευση διορθωμένη (27-8-2012 21.15)

24 σχόλια:

  1. Οι "παρεούλες" σε πλήρη ανάπτυξη! Μένω χωρίς λόγια με αυτά που διαβάζω "! Πρέπει λέει να πάρει θέση "η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης". Αναρωτιέμαι, η Δικαιοσύνη έχει και άλλη ηγεσία πλην της "φυσικής"! Έχει ας πούμε πολιτική ηγεσία; Υπάρχει πιο ισχυρή απόδειξη πως θεωρούν το δικαστή οι παραπάνω οι δικαστές, ότι δηλαδή τον θεωρούν δημόσιο υπάλληλο που οφείλει εκτός από τους φυσικούς προϊσταμένους του να έχει και πολιτικό προϊστάμενο. Ντρέπομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αποδοχές των Δικαστών ως Εγγύηση της Δικαστικής Ανεξαρτησίας και της Ποιότητας του Δικαιοδοτικού Έργου
    Κουσούλης Κωνσταντίνος
    Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑ
    ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2004

    http://www.sakkoulas.com/website2012/default.asp?static=32&product_id=18344&category=95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστολές, επιστολές, επιστολές...χορτάσαμε τόσο καιρό από δημοσίευση επιστολών , θα καταντήσουμε γραφικοί στο τέλος. Τώρα , όπως έχουν φτάσει τα πράγματα , πρέπει να ξεκινήσουν άλλου είδους κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, δυστυχώς έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα...Θα σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα βιβλίο...Η μείωση των αποδοχών μας σε ποσοστό από 12% έως 20% είναι σχεδόν βέβαιη. Θα δοκιμασθούν σε λίγο οι αντοχές μας και δεν μπορώ να καταλάβω εν ονόματι ποιάς ακριβώς προοπτικής...Μήπως πρέπει να προτείνουμε να μειωθούν οι οργανικές θέσεις των δικαστών και να γίνει ανακατανομή τους στα δικαστήρια της επικράτειας ; Τι τους χρειάζόμαστε τόσους προέδρους εφετών και πρωτοδικών ; Μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε. Αφού δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση. Προτιμώ να δουλεύω το διπλάσιο, παρά να μου περικόψουν κι άλλο τις αποδοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα γελάω με την ανακοίνωση. Συγγνώμη αλλα νομίζεται ότι υπάρχει κανείς σε αυτή τη χωρα που ενδιαφέρεται για εύρυθμη επιτέλεση του έργου μας?Όλοι ενδιαφέρονται μόνον για το πότε επιτέλους θα λαμβάνουμε έκαστος ένα 500κο μηνιαίως. Με τέτοιες σκληρές αντιδράσεις αυτό θα γίνει πολύ σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 5 Σεπτεμβρίου; Δεν προλαβαίνουμε!!! Εδώ αποφασίζουν ερήμην μας για όλα, παραπλανούν το λαό με ψευδή δημοσιεύματα, τον στρέφουν εναντίον μας, καθώς δεν αναφέρουν πουθενά ότι οι μειώσεις μας με το επιπλέον 20% θα φτάσουν στο 60%, ενώ το μόνο που ακούς πλέον από όλα τα δελτία ειδήσεων σε όλα τα κανάλια είναι το σχόλιο ότι "όλοι θα υποστούν μειώσεις, γιατί όχι και οι Δικαστές;" Και σε όλα αυτά οι Ενώσεις μας είναι ανύπαρκτες!! Αυτή η σιωπή τι είναι; Δεν είναι πλέον αυτονόητο ότι η "ήσυχη διεκδίκηση" και η "αξιοπρέπεια" δεν αποδίδει τίποτα άλλο στον Έλληνα Δικαστή εκτός από το δημόσιο περίγελο και τη βέβαιη οικονομική του εξαθλίωση; Ας ακουστούμε επιτέλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και συνακόλουθα η κρίση της κοινωνίας,προσδίδουν στην δικαιοσύνη πρωτεύοντα ρόλο,διότι από το ρόλο της δικαιοσύνης εξαρτάται η ίδια η επιβίωσή μας. Και επειδή η οικονομία δεν θα σταματήσει να λειτουργεί και να οδηγεί σε πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα,η πολιτεία θα πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη παράμετρο και να καταλάβει επιτέλους ότι κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της δικαιοσύνης διά μέσου της οικονομικής εξαθλίωσης των λειτουργών της,στρέφεται κατά της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα τους κάναμε τα μούτρα κρέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί η Ένωση δεν υιοθετεί μια πιο επιθετική επικοινωνιακά πολιτική με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και δηλώσεις στον τύπο, στις οποίες να αναφέρει συγκεκριμένα ότι:
    α) Ο μισθός του Πρωτοδίκη είναι 2.400 ευρώ. Από αυτά υποχρεούται να δαπανά κάθε μήνα :
    1) περίπου 200 ευρώ για να νοικιάζει σπίτι με ένα δωμάτιο παραπάνω ώστε να το λειτουργεί σαν γραφείο
    2) περίπου 150 ευρώ το μήνα για αναλώσιμα ήτοι χαρτί εκτυπωτή, μελάνια εκτύπωσης, τόνερ κλπ, διότι στα περισσότερα δικαστήρια (μεταξύ αυτών πλέον και της Αθήνας) δεν υπάρχει πλέον χαρτί και μελάνι για να τυπώνονται οι αποφάσεις
    3)περίπου 200 ευρώ το μήνα για συνδρομές σε νομικά περιοδικά και σε βάσεις νομικών δεδομένων και για αγορά νομικών βιβλίων.
    Ήτοι από το μισθό μας αφαιρείται ήδη το ποσό των 550 ευρώ για δαπάνες τις οποίες υποχρεούται να μας παρέχει το κράτος. Επομένως φτάνουμε στα 1850 ευρώ καθάρά, για παρεχόμενη εργασία περίπου 12 ωρών ημερησίως χωρίς Κυριακές και αργίες, με ετήσιες διακοπές το πολύ 20 ημερών και υπηρετώντας ένα λειτούργημα πολύ ψυχοφθόρο με τεράστιες ευθύνες και πολλές παγίδες. (Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τέλος Ιουνίου που ξεκίνησαν οι περίφημες δικαστικές διακοπές έως σήμερα έχω γράψει 62 αποφάσεις, πολύ απλά γιατί δεν πέρασε ούτε μία ημέρα που να μην δούλεψα).
    Σε αυτό το ποσό των 1850 ευρώ, πρέπει να αφαιρεθούν περίπου 850-900 ευρώ για όσους υπηρετούν σε άλλη πόλη από αυτή στην οποία διαμένει η οικογένειά τους και υποχρεώνονται να συντηρούν ταυτόχρονα δύο σπίτια.
    Εάν λοιπόν μιλήσουμε για μειώσεις 20%,το οποίο υπολογίζεται επί των μικτών αποδοχών, οι καθαρές αποδοχές του δικαστή που έχει την τύχη να μένει στην πόλη όπου ζει η οικογένειά του θα ανέλθουν στο ποσό των 1.250 ευρώ και για το δικαστή που υπηρετεί σε πόλη άλλη από αυτή στην οποία διαμένει η οικογένεια του θα ανέλθουν στο ποσό των 400 ευρώ!
    Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Βουλή για να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του μισθοδικείου, το ποσό που δαπανά το Κράτος μηνιαίως για έκαστο βουλευτή ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ για τους βουλευτές των Αθηνών και 14.000 ευρώ για τους βουλευτές της περιφέρειας! (Κατά τα άλλα οι αποδοχές μας πρέπει να είναι ίσες...). Και ας μην σχολιάσω και για τις αποδοχές των ΔΕΚΟ. Πρόσφατα έγραψα απόφαση επί αγωγής οδηγού ΕΘΕΛ, ο οποίος λαμβάνει εν έτει 2012, 3.800 ευρώ μικτά και 2.600 ευρώ καθαρά, είναι 35 ετών και έχει μόνο απολυτήριο λυκείου.
    Και για όσους νομίζουν ότι οι Δικαστές ζουν εκτός της κοινωνίας, ας αναφέρω ότι ο σύζυγός μου είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο, έχουμε ένα παιδάκι και μηδέν επιπλέον έσοδα πλην του μισθού μου. Ας μη μένει πια η ένωση σε γενικόλογες αναφορές και ας πει τα πράγματα με το όνομά τους. Προσωπικά έχω ήδη αποφασίσει ότι εάν προχωρήσει η κυβέρνηση και σε νέες μειώσεις, εφόσον η ένωση μας αδρανήσει, θα απευθυνθω σε δικηγορικό γραφείο για να ασκήσω ατομικά αγωγή.Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δηλαδη θεωρειτε κ.του δ.σ οτι ενδισφερει αυτους που πετσοκοψαν και θσ εξακολοθησουν να το κσνουν τις αποδοχες μας οτι ενδισφερονται αν εμεις θα εχουμε την οικονομικη δυνστοτητσ να ενημερωνομαστε νομικα να εχουμε σπιτια με επιπλεον δωμστιο ωε γραφειο νσ καθαρογραφουμε η οχι τις αποφασεις η να μπορουμε οικονομικα ν σνταπεξελθουμε οσοι υπητετουμε εκτος εδρας κ συντηρουμε δυο σπιτια;τετοιου ειδους εξαγγελιες δε εινσι η πρωτη φορα που γινονται την τελευταια διετια οπως κσι οι εκκλησεις για συναντησεις με τους εκσστοτε υπουργους οικονομικων.κατι σλλο εχετε να προτεινετε για νσ αποτρεψουμε την περαιτερω μειωση που οχι μονο δεν θα ειναι η τελευταια αλλα θσ πετυχει την πληρη θεσμικη κ ολοκληρωτικη εξαθλιωση μας;τι θεση να παρει η φυσικη ηγεσια της δικαιοσυνης;τι ελπιζετε απο ολους αυτους που προσδοκουν μετα την συνταξιοδοτηση να διορισθουν σε θεσεις που θα τους αποφερουν υψηλοτατες μηνιαιες αποδοχες;αληθεια η κ.θανου γιατι δεν συνυπογραφει το κειμενο δας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γ.Σ. Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης28 Αυγούστου 2012 στις 3:27 π.μ.

    Και η απάντηση των υπευθύνων θα είναι ανασήκωμα των ώμων τους και έκφραση κατανόησης... αλλά τι να γίνει ... φταίει η τρόικα... Καλά που δεν μας είπαν να δώσουμε και άλλο 10% για να μην μειωθούν οι μισθοί των ιερέων.... Προλαβαίνω να γίνω στρατιωτικός δικαστής ? Καλύτερα για αυτούς που το ΣΤΕ δεν τους εξίσωσε με εμάς , στο τέλος να το θυμηθείτε θα αμοίβονται καλύτερα... Ας σοβαρολογήσω όμως. Δυστυχώς σύντομα τέλος δεν θα υπάρξει.. Κάθε μέρα και άλλο φασούλι... (όπως έλεγε και η γιαγιά μου) τώρα 20% , αύριο κάτι άλλο ... Σε αυτό τον τόπο όλοι ξεχνάνε και κυρίως οι πολιτικοί το τι έλεγαν προτού εκλεγούν... αλλά δεν πειράζει. Αυτό που με πειράζει όμως είναι να μην υπολογίζουν τον κόπο μας , την αξία της εργασίας μας , το ό,τι πεθαίνουμε και ανασταινόμαστε κάθε ημέρα κάνοντας προσωπικό βίωμα την κάθε μία υπόθεση χωριστά και τις θυσίες που για τον καθένα μας χρειάστηκαν για να φτάσει ως εδώ αλλά και το σθενος που του χρειάζεται για να συνεχίσει...Και στη Σουηδία που είναι το υπόδειγμα της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη και οι πολίτες είναι περήφανοι ο καθένας για την εργασία του όποια και αν είναι αυτή (έχω φίλο γιατρό εκεί και μόνιμο κάτοικο) αμοίβονται ανάλογα με τις σπουδές τους , τη σοβαρότητα της εργασίας ή του λειτουργήματος τους ,τις δυσκολίες στην παροχή της εργασίας τους , όπως μετακινήσεις κ.λ.π. Η αμφισβήτηση (γιατί πως αλλιώς μπορεί να το θέσει κανείς) του θεσμού της δικαιοσύνης και κατ' επέκατση των λειτουργών της με χρήση ισοπεδωτικών εξισώσεων του τύπου αμοίβονται υψηλά οι δικαστές ας τους πάρουμε για να δώσουμε σε άλλους που δεν παίρνουν τόσα πολλά , είναι επικίνδυνη φέρει μεν τον μανδύα της υποτιθέμενης ισότητας των αμοιβών πλην όμως συνιστά μία νέα παραλλαγή της προσφιλούς τακτικής των κυβερνώντων να (εμ)παίζουν με τους θεσμούς... όταν βέβαια δεν τους χειραγωγούν.. Αυτό που ζητώ από το Δ.Σ. της ένωσης είναι να καταδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την περηφάνια του σώματός μας και ότι δεν μπορούν οι όποιοι αρμόδιοι να το βάζουν επί ματαίω στο στόμα τους κάθε φορά που θέλουν να επιτύχουν κάτι σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες... Οι αιτιάσεις τύπου δεν θα έχουμε λεφτά για μελάνια να τυπώσουμε ή λεφτά για συνδρομές περιοδικών φοβάμαι δεν προάγουν προς την παραπάνω κατεύθυνση , πέραν του γεγονότος ότι έχουν και εύκολο αντίλογο. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι κυβερνώντες πότε θα σταματήσει επιτέλους η εκ μέρους τους εμφάνιση μας ως περίπου καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Για πολλά στραβά πράγματα στην χώρα μας μπορεί να φταίμε και εμείς όχι όμως και να επωμιστούμε (κυρίως) εμείς την ανικανότητα των πολιτικών μας όλα τα τελευταία τριάντα χρόνια να προοδεύσουν αυτό τον τόπο που τον καταράκωσαν με τις πρακτικές τους (ρουσφέτια, απίστευτοι σε αριθμό διορισμοί στο δημόσιο , κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κλπ.). Και ας μας πουν πόσο περίπου κοστολογούν την εργασία μας για να ξέρουμε μέχρι που θα το φτάσουν... και αν αξίζει να υφιστάμεθα όλο το άγχος και την κούραση που ήδη ζούμε... Περιμένω από το Δ.Σ. (και πιστεύω όλοι οι συνάδελφοι) υπόδειξη τρόπων αντίδρασης που να αποκαθισοτύν το κύρος μας και την αξιοπρέπεια μας που μάλλον τη χάνουμε , από τη στιγμή που όλος ο κόσμος μας θεωρεί λίγο πολύ ως συνυπεύθυνους ,λόγω των μισθών μας, της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας.Οτιδήποτε λιγότερο (από άποψη θέσεων επιχειρημάτων και αποφαστικότητας) καθιστά επισφαλή τη θέση μας και τη συνέχιση του λειτουργήματός μας και αβέβαιο το μέλλον μας. Αν σιωπήσουμε είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι φταίμε , γιατί και η σιωπή συνιστά ως γνωστό και υπό προϋποθέσεις δήλωση βούλησης.... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δύο απορίες έχω:
    Α) Σε ποιον απευθύνεται η επιστολή;
    Β) Θα τραβήξει πολύ το βιολί των χωριστών ανακοινώσεων από ομάδες (ή και άτομα) του ΔΣ;
    Το προεδρείο της Ένωσης πρέπει να δρα ενωτικά. Στην πραγματικότητα (δυστυχώς μη εξαιρουμένων των Σεβαστίδηδων) δίνουν την εντύπωση πως συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος και πως το ΔΣ δεν συνεδριάζει.
    Παρακαλείται η Κα Πρόεδρος να τους μαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή τί λέτε συνάδελφοι;
    Αν μας μειώσετε κι' άλλο τους μισθούς εμείς σας απειλούμε ότι δεν θα αγοράζουμε βιβλία και θα μείνουμε κούτσουρα. Θα ξεμοντάρουμε την βιβλιοθήκη από το σπίτι μας και θα την κάνουμε παιδότοπο και έτσι δεν θα μπορούμε να γράφουμε. Είναι σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης αυτή; Όσο για τις ελπίδες να λυθεί θεσμικά το ζήτημα από πού απορρέουν αυτές; Είδατε διάθεση συνεννόησης από το Υπουργείο και μας το κρύβετε για έκπληξη; Εκτός αν δεν έχετε τι άλλο να πείτε και αρχίσατε δεήσεις στον Ϋψιστο για λύση του ζητήματος. Και κάτι τελευταίο...Μην παρακαλάτε διαρκώς για συναντήσεις με τον Υπουργό όταν αυτός σας έχει κλείσει την πόρτα 3 φορές. Αφήστε το καλύτερα... Κάθε φορά που πάτε εκεί έχουμε εξαγγελίες για μεγαλύτερες μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μετριοπαθής η επιστολή των παραπάνω μελών του δ.σ. Με τέτοιες επιστολές θα μας περικόψουν και παραπάνω από τα προβλεπόμενα μέτρα. Περιμένω κάτι πιο δραστικό από τους σεβαστιδέους. Για αυτό άλλωστε τους ψήφισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτη φορά η επιστολή της "μειοψηφίας" δεν υπογράφεται και από την κ. Θάνου, αλλά ούτε και δημοσιεύεται στον επίσημο ιστότοπο.
    Εκκωφαντική η σιωπή της κ. Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗς ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 65.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ,ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑς ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.Η κ.ΘΑΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ;ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΗΤΑΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν μας περικόψουν έστω και ένα ευρώ τα μέλη του δ.σ. πρέπει να παραιτηθούν την ίδια ημέρα από λόγους ευθιξίας, διότι πριν τις εκλογές για το δ.σ. οι περισσότεροι από αυτούς μας διαβεβαίωναν ότι δε θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Ένα έχω να πω μόνο: ΝΤΡΟΠΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ας μη βιαζόμαστε να ασκούμε οξεία κριτική σε βάρος συναδέλφων και μάλιστα με βαρύγδουπες και φθονερές εκφράσεις. δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν έχει ούτε δικό της ραδιόφωνο, ούτε τηλεόραση, ούτε κανάλι για να βγαίνει και να ενημερώνει τον κόσμο ή τους συναδέλφους. στο παρελθόν όσες φορές βγήκανε εκπρόσωποι της ένωσης στα κανάλια δεν τους άφηναν να μιλήσουν ούτε ένα λεπτό και το μοντάζ απομόνωνε πλάνα που δεν καταλάβαινες τίποτε. το μόνο που μένει για να ενημερώνονται οι συνάδελφοι είναι οι ιστοσελίδες που υπάρχουν. σε ότι αφορά το κείμενο των συναδέλφων συμφωνώ ότι οι αποδοχές είναι κάτι που αφορά όλους τους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντύπωση μου προκαλούν όχι αυτά που αναφέρουν οι συνάδελφοι του ΔΣ στην επιστολή τους,αλλά αυτά που αναφέρουν οι ανώνυμοι σχολιαστες(συνάδελφοι?).Άλλος μιλά για παρεουλες,άλλος για ντροπή κλπ.,ενώ θα έπρεπε να επικροτησουν την κίνηση αυτή έστω καν το περιεχόμενο της επιστολής είναι 'χλιαρο'.Ανώνυμοι σχολιαστές συνέλθετε,δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,αλλά σε μια κρίσιμη για τον κλάδο στιγμή.Άντι να πετροβολατε τους συναδέλφους του ΔΣ,που εσείς ψηφίσατε,κάντε διάλογο και καταθεστε προτάσεις,εξαλλου το μπλογκ αυτό το επισκεπτονται πολλοί και διάφοροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αν κρίνω από το έντονο χρώμα της τελευταίας παραγράφου της ανακοίνωσης των πέντε συναδέλφων θεωρούν στην ουσία ότι ο αγώνας και η όλη συζήτηση πρέπει να συνεχισθεί με τη συμπαράσταση της διεθνούς ένωσης δικαστών και με την ενεργό συμμετοχή των δικαστών των ανώτατων δικαστηρίων.Οι σχολιαστές 12.40 και 1.28 είναι συνάδελφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΞΥΒΡΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 12.40, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1.28 ΚΑΙ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 4.04 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ/Α ΔΙΔΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω πάλι, Ανώνυμε 28 Αυγούστου 6:29, εχω την εντύπωση αυτός που έχει "απειλητική διάθεση" εισαι μαλλον ΕΣΥ, λέγοντας "να αναζητηθούν τα στοιχεία τους". Και επειδή διαβαζω και ξαναδιαβαζω και δεν βλεπω να εχουν πει τιποτα εξυβριστικό ή ανάρμοστο οι συνάδελφοι στους οποιους επιτίθεσαι, αναρωτιεμαι μήπως ΕΣΥ δεν εισαι δικαστής.
    Α, συγνωμη, μηπως ημουν εξυβριστικός και θέλεις τα στοιχεία μου; Μην τα αναζητήσεις. Γράψε εδω να στα δωσω μόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η επιστολή της "παρέας" είναι ενοχική. Η δε απουσία της κας Θάνου εύγλωττη. Με τέτοια προεδρεία της ΕΔΕ, φαντάζεστε τι στήριξη θα έχουν οι συνάδελφοι που διανοούνται ν'αντιδράσουν. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΈΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ... ΟΤΙ Η Κ. ΘΑΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ; ΜΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ... ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ