Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ (14-1-2013)

φεκ β 3531/31-12-2012


Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 10/2012 απόφασης της
Ολομελείας του Πρωτοδικείου Λαμίας, με την
οποία τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Εσωτερικής
Υπηρεσίας αυτού. .......................................................................... 1

Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού Εσωτερικής
Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πειραιώς, που έγι−
νε με την υπ’ αριθμ. 18/2012 απόφαση της Ολομε−
λείας του. .............................................................................................. 2
Έγκριση τροποποιήσεων του Κανονισμού Εσωτερι−
κής Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, που
έγιναν με την υπ’ αριθμ. 7/2012 απόφαση του Συμ−
βουλίου Πρωτοδικών σε Ολομέλεια. ............................. 3
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 20/2012 απόφασης της
Ολομελείας του Πταισματοδικείου Αθηνών, με την
οποία τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Εσωτερικής
Υπηρεσ ίας αυτού. .............. ............................................................ 4

11 σχόλια:

  1. Ας το διαβάσουμε όλοι με προσοχή. Εδώ ισχύει το "πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι". Καλά, οι συνάδελφοι της Λαμίας δεν γνώριζαν προηγούμενες αποφάσεις του Α.Π επί τροποποιήσεως του Κανονισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα, οι συναδελφοι της Λαμιας, δεν ηξεραν, δεν ρωταγαν???
    εδω μεσα εχουν δημοσιευθει ποσες αποφασεις του ΑΠ που τροποποιει κανονισμους επι τα χειρω για ασημαντες τροποποιησεις, και αυτοι πηγαν να περασουν τροποποιηση που καταργει ολοκληρα πινακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τπ πρωτοδικείο Λαμίας δικάζει 187 τακτικής πολυμελούς, δηλαδή 26 υποθέσεις ανά πρωτοδίκη, 120 περίπου τακτική μονομελούς ( 18 ανά πρωτοδίκη ) ειδικές πινακίου πάλι 18 πε΄ριπου ανά πρωτοδίκη. Ελάτε παιδία αθήνα να δείτε τη γλύκα. Διακόσια και π-λέον εργατικά ανα Δικαστή και αν είναι και Πρόεδρος προσθέστε 60 έως 100 ασφαλιστικά και κάτι από πλειστηριασμούς. Ελεος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποια στιγμη θα πρεπει να γινει και ενας δικαστικος Καλλικρατης.. οι χρεωσεις του συγκεκριμενου Πρωτοδικειου ειναι εξωφρενικα λιγες, ακομα και με τα δεδομενα ενος επαρχιακου δικαστηριου..
    και σιγουρα δεν δικαιολογουν 7 Πρωτοδικες και 3 Προεδρους Πρωτοδικων, οι οποιοι μοιραζονται την ετησια χρεωση ενος και μονο Πρωτοδικη των Αθηνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου ειμαστε τοσο ωραια στη Λαμια, εμπρος.. αιτηση ολοι σας στο Δικαστικο Συμβουλιο, ωστε να ερθετε να υπηρετησετε στον "δικαστικο Παραδεισο" της Λαμιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσες άλλες υπηρεσίες έχει ο πρωτοδίκης στην Αθήνα; π.χ. αυτόφωρα, πρόεδρος υπηρεσίας; Προεδρεύει ο νέος πρωτοδίκης στην αθήνα σε τριμελή, δικάζει πληστειριασμούς; να μη ΄κάνουμε λοιπόν σύγκριση μεταξύ αθήνας και επαρχίας (άσχετο ποιός φταίει για την κατάσταση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βρίσκω ορθό το σχόλιο να αναμετριώμαστε ποιος δικάζει πιο πολλές υποθέσεις. Επειδή έχω υπηρετήσει στο παρελθόν στο Πρωτοδικείο Λαμίας ως Πρωτοδίκης, σας αναφέρω, ότι πρόκειται για Πρωτοδικείο με υποθέσεις που έχουν μεγάλο βαθμο δυσκολίας, ανέκαθεν με μεγάλες χρεώσεις και υπενθυμίζω ότι τα στοιχεία που λαμβανει υποψη της η ολομελεια και αφορούν το 2011αφρούν χρονικό διάστημα με αποχές δικηγόρων. Και γνωρίζω ότι η Λαμία ειχε κενές οργανικές θέσεις. Πέρα όμως απο αυτό δεν βγαινουν συνάδερφοι 450 υποθεσεις με εξι πρωτοδίκες. Αυτα και για την Ενωση και για τις παροτρύνσεις της για αλλαγή κανονισμών. Αλήθεια η Ενωση που βρισκόταν κατα την συνεδρίαση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι υπηρετούντες στην Αθήνα ας είναι λίγο μετρημένοι και όχι βιαστικοί. Αν μη τι άλλο, δεν κινδυνεύουν να τους φωνάζουν κάθε μέρα για αυτόφωρα, έχουν πλείστους όσους εμπειρότερους συναδέλφους να συμβουλευθούν, είναι σε τμήματα, έχουν αρτιότερη και εμπειρότερη Γραμματεία και άλλα τινά "πλεονεκτήματα" εκτός από το βασικό μειονέκτημα του αριθμού χρεώσεων. Μέ΄χρι πρό τινος, αν δεν απατώμαι, υπήρχε και κάποια μεγαλύτερη ανοχή στις προθεσμίες ... Οι μόνοι που παραδέχομαι ότι είναι καταφανώς πιο φορτωμένοι στην Αθήνα, είναι οι ανακριτές, διότι "παίζουν" σε άλλους αριθμούς εισαγομένων δικογραφιών και είναι συχνά υπό το φως της "κάμερας" και κάθε είδους δημοσιότητας (χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται και στην επαρχία κάτι ανάλογο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή έχω υπηρετήσει κατά το παρελθόν ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στη Λαμία, συμφωνώ λέξη προς λέξη με τον/την συνάδελφο της 17-1-2012 ώρα 8.23 που υπηρέτησε επίσης κατά το παρελθόν στο ίδιο Πρωτοδικείο. Δεν είναι λιγότερο ο φόρτος εργασίας σ'αυτό το Πρωτοδικείο, συγκρινόμενος ακόμη και με αυτόν του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο σημειωτέον υπηρέτησα πέραν των 10 ετών ως Πρωτοδίκης. Απλώς, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος και "οι εν γένει συνθήκες" για την τροποποίηση του Κανονισμού του Πρωτοδικείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην αρχισει μια ανοητη συζητηση για το ποιοι δουλευουν περισσοτερο, οι πρωτοβαθμιοι δικαστες των αθηνών ή των επαρχιών.
    Ειναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
    Ο Πρωτοδίκης της επαρχίας θα ασχοληθει καθε μερα με αυτοφωρα, θα ειναι προεδρος υπηρεσιας, θα προεδρευει σε τριμελη, θα συμμετέχει σίγουρα και το πολυμελές και στο μονομελες, θα εχει ισως και 15 υπηρεσιες το μηνα, αλλά θα χρεώνεται αρκετά λιγοτερες πολιτικες υποθεσεις.
    Ο Πρωτοδίκης της Αθήνας θα χρεώνεται αισθητά περισσότερες υποθέσεις, αλλά ίσως ειναι σε ειδική και δεν εχει διασκεψεις, θα εχει το πολυ οκτώ υπηρεσίες το μηνα, δεν θα προεδρευει σε τριμελή, και θα ασχολειται με συγκεκριμενο αντικειμενο υποθεσεων, ενω δεν θα αγχωνεται για καθημερινα αυτοφωρα και δεν θα ειναι προεδρος υπηρεσίας.
    Προσωπικά εχω υπηρετησει και στην αθήνα και στην επαρχια, και δεν μπορω να πω τι ειναι καλυτερο ή χειροτερο. Εξαρταται μαλλον περισσοτερο απο την ιδιοσυγκρασια του καθενός.
    Ας μην ξεκιναμε λοιπον τετοιες συζητησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνάδερφοι, έιναι λάθος ο υπολογισμός ανα έτος όπως γίνεται στην ολομέλεια και όχι ανα δικαστικό έτος. Μόνο με χρεώσεις ανα δικαστή σε κάθε δικαστικο έτος μπορούμε να σχηματίσουμε μια σαφή εικόνα για τις χρεώσεις. Πάντως στην Λαμία οι χρεώσεις ανα Δικαστή ξεπερνούν τις 220 δικογραφίες ανα δικαστικό έτος. Και οι συνάδερφοι της Αθήνας ας μη μιλάνε για το ποινικό στον πρώτο βαθμο διότι είναι σαφώς πιο εύκολες οι υποθέσεις απ΄ότι της επαρχίας διοτι έχω υπηρετήσει και στην Αθήνα και σε επαρχιακά πρωτοδικεία. Και οι χρεώσεις τα τελευταία χρόνια στην Αθηνα στα τμήματα του αστικού είναι πολύ μειωμένες σε σχεση με της Αθήνας. Περισυ στην Αθήνα στα αυτοκίνητα χρεωθήκανε κατα μεσο όρι 140-150 δικογραφίες. Τι παει να πει δηλαδη ότι παντα έτσι είναι; Το ίδιο συμβαινει και με την Λαμία. Απο ένα έτος δεν μπορούμε να κρινουμε ενα Πρωτοδικείο. Ελεος πια και με την μεταξύ μας φαγομάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ