Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 19ης ΙΑΝ 2013



          Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι στην ερχόμενη ΓΣ θα τεθεί πιο επιτακτικά από ποτέ το δίλημμα της συνέχισης ή διακοπής των τετράμηνων κινητοποιήσεών μας. Με αυτό το δεδομένο είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας. Κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να αναλυθούν και να εκτιμηθούν σωστά είναι κατά την άποψή μας οι ακόλουθοι:

·        Στην τακτική ΓΣ του Δεκεμβρίου εξηγήσαμε αναλυτικά τους 
λόγους για τους οποίους έπρεπε να αποκλιμακώσουμε προσωρινά την ένταση του αγώνα. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Κυβέρνησης για διάλογο και δείξαμε πραγματική διάθεση για ουσιαστική συζήτηση. Δόθηκε το χρονικό περιθώριο για συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι η Κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε. Ένα μήνα μετά βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Όχι μόνο δεν υπήρξε λύση στο τραγικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε, αλλά δεν έγινε ούτε καν αποδεκτό το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Αποδείχθηκε έτσι περίτρανα ότι το ενδιαφέρον που έδειξε η εκτελεστική εξουσία ήταν κάλπικο, ίσα- ίσα για να κατευνάσει την δικαιολογημένη οργή μας και να μας πείσει ότι χρέος μας είναι να σταματήσουμε να διεκδικούμε αξιοπρέπεια. Λίγες ημέρες πριν τη νέα ΓΣ οι πολιτικοί με τα «δώρα» μας θυμούνται ξανά. Αποφασίζουν να μας καταβάλουν τους μισθούς που μας οφείλουν από την προηγούμενη δεκαετία δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Ξαναζεσταίνουν τις υποσχέσεις για ενσωμάτωση του ενός επιδόματος στον βασικό μισθό, που συνεπάγεται μια ανεπαίσθητη μείωση των δραματικών περικοπών των απολαβών μας, ώστε η εξαθλίωσή μας να φαίνεται λιγότερο τραγική. Πέρα από το πολύ πιθανό ενδεχόμενο της «πολιτικής αμνησίας» αμέσως μετά την ΓΣ, θεωρούμε εμπαιγμό του Δικαστικού Σώματος την ακολουθούμενη τακτική της εμφάνισης του «αυτονόητου» ως σημαντικής παραχώρησης με ταυτόχρονη συκοφάντησή μας στην ελληνική κοινωνία ως δήθεν προνομιούχων συνομιλητών του οικονομικού επιτελείου. Γιατί ποια κοινωνική τάξη δεν θα «επαναστατήσει» όταν υπερπροβληθεί με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης οι Δικαστές έλαβαν αναδρομικά ποσά χιλιάδων ευρώ προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, εμφανίζοντας έτσι τις προσπάθειες τόσων μηνών ως φτηνή οικονομική συναλλαγή με την Κυβέρνηση; Κι’ ας ξέρουμε ότι η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άλλη επαγγελματική ομάδα εκτός από εμάς, που να της οφείλονται μισθοί ή επιδόματα δεκαετίας ή που να έχει υποστεί τραγικότερο μισθολογικό ξεπεσμό πέραν του 60% σε μία διετία, όπως και το ότι τα αιτήματά μας είναι βαθιά θεσμικά και αντιμάχονται την σχεδιαζόμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης σε περιόδους συρρίκνωσης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.  
·        Η μισθοδοσία του Ιανουαρίου, αποψιλωμένη από μια  σειρά
κρατήσεων αναδρομικών και μελλοντικών, ανέδειξε το πρόβλημα των απολαβών μας αλλά και της τραγικής υποβάθμισης της ζωής μας και του έργου μας στην πραγματική του διάσταση.  Ο μισθός του Αρεοπαγίτη ήρθε στα επίπεδα του μισθού του Πρωτοδίκη της περσινής χρονιάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διαπιστώνει ότι τα έξοδα είναι πολλές φορές μεγαλύτερα από τον μισθό. Το οικονομικό αυτό αδιέξοδο οδήγησε ήδη συναδέλφους του δευτέρου βαθμού σε παραιτήσεις από την θέση τους χωρίς να έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναζητώντας άλλη εργασία. Αυτά τα περιστατικά που δεν είναι πια μεμονωμένα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά για το πού οδηγείται η κατάσταση και ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσεται για την Δικαιοσύνη.
·        Η άσκηση αγωγών και προσφυγών στο Ειδικό Δικαστήριο του
άρθρου 88 παρ. 2 Συντ.  δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις μορφές αγώνα που υιοθετήσαμε μέχρι σήμερα και είναι εντελώς ανεξάρτητη από αυτές. Οι καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων είναι μορφή διαμαρτυρίας και μέσο πίεσης προς την Κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης μέσω της άρσης συγκεκριμένων αδικιών και της λύσης προβλημάτων ζωτικών για τον Κλάδο. Αντίθετα η έκδοση απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου και στη συνέχεια των Μονομελών Διοικητικών Πρωτοδικείων που πρέπει να ακολουθήσουν έχουν μακρινό χρονικό ορίζοντα. Πέρα δε απ’ αυτό η πρόσφατη εμπειρία έδειξε ότι η εκτελεστική εξουσία ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί στον δικαστικό αγώνα, δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ ο σεβασμός της προς τις δικαστικές αποφάσεις έχει αποδειχθεί περίτρανα, με πρόσφατα παραδείγματα, ότι δεν είναι αυτονόητος, αλλά επιδεικνύεται μόνο όταν οι αποφάσεις αυτές είναι αρεστές στην ίδια. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ανέστειλε επί τριετία την καταβολή των αναδρομικών αποδοχών μας -οι οποίες είχαν αναγνωριστεί και νομοθετικά-, προφασιζόμενη οικονομική αδυναμία, θα ενεργήσει και στο μέλλον. Ποιος λοιπόν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση στον Δικαστή που στραγγαλίζεται οικονομικά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις του, όταν ακόμα κι’ αν δικαιωθεί δικαστικά δεν θα δει βελτίωση της ζωής του πριν από μια πενταετία; Για ποιά Δικαιοσύνη θα μιλάμε και ποιά προσωπική ανεξαρτησία του Δικαστή, όταν ο μισθός του δεν θα καλύπτει τα έξοδά του; Το επιχείρημα λοιπόν που χρησιμοποιούν κάποιοι για να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις μας εδραζόμενο στη βάση των προσφυγών που θα ασκήσουμε αποτελεί απλώς υπεκφυγή, αποδοχή ήττας και παραίτηση από τον αγώνα. Όταν ξεκινήσαμε πριν από 4 μήνες να σχεδιάζουμε τα μέσα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, η άσκηση αγωγών και προσφυγών είχε αποφασισθεί και ξεκινήσαμε από τότε την σύνταξη των δικογράφων. Κανείς δεν είπε τότε ότι οι διάφοροι τρόποι δράσης που θα χρησιμοποιήσουμε αλληλοαποκλείονται. Η ανάγκη για νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας και η ένταση της επίθεσης από την μεριά της κυβέρνησης επιβάλλει την σωρευτική άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας και όλων των μορφών αγώνα, που έως σήμερα έχουμε υιοθετήσει.  
·        Γνωρίζουμε ότι καλλιεργείται από πολλούς συναδέλφους κλίμα
ηττοπάθειας, ενώ στην πορεία μέχρι σήμερα διαφάνηκαν σημάδια κόπωσης, απογοήτευσης και φόβου για πειθαρχικές διώξεις. Τα συναισθήματα αυτά είναι κατανοητά. Πριν βάλουμε στη ζυγαριά της συνείδησής μας από τη μια μεριά τα συναισθήματα αυτά και από την άλλη την ψυχρή και αμείλικτη λογική, ας αναλογιστούμε τι θα σημαίνει για το μέλλον το δικό μας και του θεσμού που εκπροσωπούμε η εγκατάλειψη της προσπάθειας. Η κυβέρνηση θα εκλάβει μια τέτοια απόφαση ως αδυναμία και ταυτόχρονα ως αφετηρία για νέα πειράματα. Η μισθολογική μας μεταχείριση θα γίνει ακόμα σκληρότερη. Οι δικαστικές διακοπές θα συρρικνωθούν στον αναγκαίο χρόνο για να δημοσιευθούν οι αποφάσεις του προηγούμενου δικαστικού έτους, χωρίς να ενδιαφέρει η θερινή ξεκούραση του Δικαστή. Όποιο νέο νομοθέτημα εισάγεται περιορίζει ολοένα και περισσότερο την θεσμική μας ανεξαρτησία, κάνει απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας και ταπεινώνει περισσότερο τον Δικαστή. Το ίδιο θα αναμένουμε και από την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, στα πλαίσια της οποίας ακούγονται φωνές ακόμα και για κατάργηση της ισοβιότητας. Η κοινωνία όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν ήταν αρνητική απέναντί μας, αλλά αντίθετα στάθηκε δίπλα μας. Τα παράπονα ορισμένων διαδίκων που αναβλήθηκε η συζήτηση των υποθέσεών τους δεν ανατρέπουν την ευρύτερη κατανόηση και αποδοχή των θέσεών μας. Η κυβέρνηση από την άλλη μεριά επιθυμεί να κλείσει το μέτωπο με τους Δικαστές, χωρίς να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις. Στη λογική αυτή ρυθμίζει την εξόφληση των αναδρομικών μισθών μας, επαναφέρει τα χρονοεπιδόματα και τις ωριμάνσεις και υπόσχεται ενσωμάτωση του ενός επιδόματος στο βασικό μισθό. Τίποτα απ’ αυτά δεν θα γινόταν εάν δεν πιέζονταν από την μέχρι σήμερα σθεναρή μας στάση. Και τίποτα δεν θα γίνει εάν στις 19 Ιανουαρίου υποχωρήσουμε. Η άποψη συνεπώς ότι δεν κερδίσαμε τίποτα με τις κινητοποιήσεις μας είναι απόλυτα λαθεμένη. Όσο μεγαλώνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση τόσο αυτή θα αναγκάζεται να μας λάβει σοβαρά υπόψη της και να άρει τις τεράστιες αδικίες που διέπραξε σε βάρος μας. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας μέχρι να πειστεί η κυβέρνηση ότι η δικαστική εξουσία δεν παραιτείται του συνταγματικά κατοχυρωμένου ρόλου της, ούτε μετατρέπεται σε επαγγελματική ομάδα υπαλλήλων φοβισμένων και υποταγμένων. Ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα μας με καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων από τις 10.00’ μέχρι τις 15.00’ είναι αναμφίβολα δύσκολος και απαιτεί θυσίες.  Αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε προκαταβολικά και να είμαστε προετοιμασμένοι προτάσσοντας την ανάγκη για ενότητα και δείχνοντας αταλάντευτη προσήλωση στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε εξ αρχής.. Αξίζει όμως να το τολμήσουμε.
Συνάδελφοι, η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί απόφαση με συμμετοχή όλων μας. Στο δίλημμα συνέχιση των κινητοποιήσεων ή διακοπή θα πρέπει να λάβουν θέση όλοι οι Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας. Αντιλαμβανόμενοι ωστόσο την δυσκολία πολλών συναδέλφων να προσέλθουν στην Αθήνα και να ψηφίσουν στην ΓΣ κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές σε κάθε Εφετειακή Περιφέρεια της Χώρας με τον ίδιο τρόπο που γίνονται και οι αρχαιρεσίες για τα όργανα της Ε.Δ.Ε όπου οι συνάδελφοι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα υποβληθούν στα πλαίσια της Γ.Σ.. Η απόφαση που θα προκύψει με τον τρόπο αυτό θα γίνει σεβαστή από όλους μας. Μια τέτοια απόφαση με καθολική συμμετοχή θα έχει αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη νομιμοποίηση και θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό επιχείρημα για την Ένωση στις επαφές που τυχόν θα ακολουθήσουν, ενώ θα καταδείξει ότι το Δικαστικό Σώμα δεν μπορεί να καμφθεί με απειλές και ψευτουποχωρήσεις και ότι μόνος δρόμος για την εκτελεστική εξουσία είναι η πραγματική και ανευ όρων αναγνώριση του συνταγματικού μας ρόλου. Το ΔΣ θα μπορεί να επαναφέρει το ζήτημα σε νέα ΓΣ μόνο εφόσον υπάρχει κάποια σοβαρή παραχώρηση εκ μέρους της Κυβέρνησης. Η λύση πρέπει να δοθεί όσο το δυνατό συντομότερα για να μην υπάρχει κατάσταση αβεβαιότητας.

Εκτιμώντας όλα τα στοιχεία που παραθέσαμε θα προτείνουμε προς την ΓΣ της 19ης Ιανουαρίου τα εξής:  Διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 με το ίδιο ακριβώς σύστημα που ισχύει σύμφωνα με το Καταστατικό για την ανάδειξη οργάνων της ΕΔΕ. Να τεθεί προς κρίση στους συναδέλφους το εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διακοπές συνεδριάσεων των Δικαστηρίων καθημερινά από 10.00’ έως 15.00’ ή εάν θα πρέπει να διακόψουμε τις κινητοποιήσεις ή όποια άλλη πρόταση υποβληθεί στα πλαίσια της ΓΣ. Η απόφαση, που θα ληφθεί με σχετική πλειοψηφία του όλου αριθμού των συναδέλφων που θα ψηφίσουν, θα είναι δεσμευτική για το ΔΣ το οποίο σε περίπτωση υπερψήφισης της πρότασης συνέχισης των κινητοποιήσεων θα συνεχίσει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση και θα επαναφέρει το ζήτημα σε νέα έκτακτη ΓΣ μόνο εφόσον υπάρχει θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013 θα ισχύει η απόφαση της προηγούμενης ΓΣ για διακοπές συνεδριάσεων καθημερινά από 12.00 μέχρι 15.00’.


Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών    Κων/νος Σαργιώτης- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης- Πρωτοδίκης                              Μαρία Κουβαρά- Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                         Μέλη της ΕΔΕ

52 σχόλια:

  1. Στο σημείο που μας έχουν φτάσει οι αρμόδιοι υπουργοί να δανειζόμαστε για να βγάλουμε το μήνα, μόνη λύση είναι η συνέχιση των διακοπών συνεδριάσεων από 09.00 μέχρι 15.00 ΜΟΝΟ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ! Πάντως καλή η σκέψη για "δημοψήφισμα" από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και αρκετοί συνάδελφοι που γνωρίζω έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος τρόπος εκλογής που προτίνεται είναι δημοκρατικός και περισσότερο αντιπροσωπευτικός από την ΓΣ. Νομίζω ότι μπορεί να δώσει άλλον αέρα στο πεσμένο ηθικό μας. Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις των συναδέλφων. Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας... Να έχετε πάντα την αγωνιστικότητα και τη συνέπεια που σας διακρίνει.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ 10.00 ΜΕ 15.00 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.ΑΝ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕς ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΦΘΟΥΜΕ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕς ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόλυτα σωστά αυτά που γράφετε κ. συνάδελφοί.
    Δεν μπορεί κάποιος να έχει σοβαρές αντιρρήσεις για την απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης και των Δικαστών από την εκτελεστική και δικαστική εξουσία.
    Όμως και οι υποθέσεις πρέπει να δικαστούν, οι διάδικοι περιμένουν τις αποφάσεις.
    Το δίλημα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και δύσκολο.
    Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.
    Αν διακοπούν οι κινητοποιήσεις η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα θριαμβολογήσει και θα θεωρήσει ότι δεν είμαστε δυναμικοί.
    Αν συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν να συσωρεύονται οι υποθέσεις σε βάρος των διαδίκων.
    Πραγματικά, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ένα κράτος Δικαίου η νομιμότητα δεν είναι θέμα της πλειοψηφίας. Δεδομένου ότι η απεργία μας είναι παράνομη και αντισυνταγματική δεν τίθεται θέμα απόφασης συνεχισής της από την πλειοψηφία ούτε φυσικά μπορεί με δεσμεύσει να πράξω κάτι που είναι παράνομο, ακόμη και εάν είμαι ο μοναδικός Δικαστής που δεν θα συμμετέχει στην απεργία. Είναι λυπηρό Δικαστές να σκέφτονται όπως οι φοιτητές πριν πραγματοποιήσουν κατάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη που ρωτώ κάτι άσχετο, η ένωση άσκησε προσφυγή σχετικά με τα μισθολογικά μας ή πρέπει μόνοι μας;; Γιατί ακούω διάφορα από συναδέλφους.
    Ευχαριστώ, δόκιμος Ειρηνοδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γνωρίζουμε ότι καλλιεργείται από πολλούς συναδέλφους κλίμα
    ηττοπάθειας, ενώ στην πορεία μέχρι σήμερα διαφάνηκαν σημάδια κόπωσης, απογοήτευσης και φόβου για πειθαρχικές διώξεις."

    Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι φόβος,ούτε κλίμα ηττοπάθειας, είναι πραγματικότητα. Κάντε μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσετε πόσες πειθαρχικές διώξεις και κλήσεις για έγγραφες εξηγήσεις έχουν ασκηθεί ή αποσταλλεί αντιστοίχως από άνωθεν στα Πρωτοδικεία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κείμενο απλά λαϊκίζει.. Η κατάσταση έχει κομματικοποιηθεί και αυτό το είδαμε στην τελευταία απόφαση των Δικαστών.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ομολογουμένως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι -ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι μαζί τους- μας συνήθισαν σε αναλυτική και σε βάθος εκτίμηση της κατάστασης και σε προτάσεις πρωτοποριακές για τον χώρο. Η πρόταση για εκλογές σε όλα τα Δικαστήρια είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και θα φέρει περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχική διάθεση. Πιστεύω ότι θα βρει θετική ανταπόκριση από πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμετανόητοι συνεχίζουν τον ολισθηρό δρόμο που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση το Δικαστικό Σώμα.
    Ας τους απομονώσουμε πριν να είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται ότι ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσουμε.Μπράβο για την πρότασή σας.Στη νέα ΓΣ πρέπει να συμματάσχουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αδελφοί Σεβαστίδηδες, εκτός από τις ανακοινώσεις για παράταση των κινητοποιήσεων, μήπως θα πρέπει να μας ενημερώσουν αν συνέβαλαν και πως στην προώθηση των θεμάτων μας, όπως είναι τα αναδρομικά, οι αγωγές κ.λ.π.Από μπλα, μπλα χορτάσαμε.Έργα και πράξεις θέλουμε.Τρέξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έμφραγμα στην εκδίκαση των υποθέσεων έχει προκαλέσει η πολυήμερη αποχή των δικαστών.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν 550.000 υποθέσεις, ενώ η διακοπή των συνεδριάσεων από τις 10.00 το πρωί οδήγησε στην αναβολή τουλάχιστον 30.000 υποθέσεων στο Συμβούλιο Επικρατείας.

    Πρωταθλητής στις αναβολές είναι το Πρωτοδικείο Αθηνών με 10.147 και ακολουθούν το Πρωτοδικείο Πειραιά με 4.646 αναβολές, το Εφετείο Αθήνας με 2.800 αναβολές, το Εφετείο Πειραιά με 939 αναβολές και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με 895 αναβολές.......MΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε φορά που είναι να κριθεί αν θα πρέπει να παραταθούν οι κινητοποιήσεις, εμφανίζονται οι αδελφοί Σεβαστίδηδες.Μετά χάνονται.Ωραία τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα πως δεν πετυχαν οι κινητοποιησεις μας εως τωρα:
    α) απαξιωθηκαμε πληρως στη συνειδηση του κοσμου..
    β) δεχθηκαμε τριπλασιες μειωσεις πχ απ 'τους ενστολους, που δεν εκαναν ουτε μια ημερα κινητοποιηση..
    γ) φορτωθηκαμε ενα καρο υποθεσεις, που τους δικαζουμε τωρα με ατελειωτες διακοπες συνεδριασεων..
    δ) χασαμε για το 2013 τις δικαστικες μας διακοπες (πλεον μονο τον μηνα Αυγουστο του 2013 θα "υπολειτουργουν" κατα τη διατυπωση του νομου τα δικαστηρια), και αντε να πεισουμε να επανελθουν απ' το 2014.
    ε) μας εχουν κανει ενα σωρο πειθαχικα..
    στ) πλεον στις αποχες των δικηγορων τηρειται αυστηρα ο 4055 και οριζεται εμβολιμη δικασιμος 2 μηνες μετα!!

    ε, για 4 μηνες κινητοποιησεων καλα τα πηγαμε... ας συνεχισουμε αλλους 4 μηνες για περαιτερω επιτυχιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. που ειναι οι συναδελφοι-υποστηρικτες των αγωνων, που οταν μετα τα μεσα Δεκεμβρη μιλουσαμε για το ο,τι τα περισσότερα επαρχιακα δικαστηρια ανεστειλαν τις κινητοποιησεις, ελεγαν οτι διασπειρουμε ψευδεις ειδησεις?? ειανι εδω κανενας να μας πει ποιο επαρχιακο δικαστηριο συνεχιζει τις διακοπες?
    που ειναι να μας πουνε οτι αρκει και 50 ατομα να ψηφισουν στη ΓΣ, αφου οι αλλοι που δεν πηγαν να ψηφισουν δεν δικαιουνται να μιλουν? τωρα γιατι ζητουν εκλογες ανα εφετειακη περιφερεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι "συνάδελφοι" αυτοί προφανώς έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν την Ένωση Δικαστών σε ΠΟΕ - ΟΤΑ.
    Θα το επιτρέψουμε;
    Αρκετά μας εξέθεσαν και μας απαξίωσαν στην κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...το ίδιο βιολί και ακόμη χειρότερα, τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. ήθελα να ξερα, υπάρχει ικανότητα του συνομιλείν; υπάρχει κανείς τελικά που να εκπέμπει θετική ενέργεια στις συζητήσεις με τους συνομιλητές, που έχουμε απέναντι; αυτή τη θετική αύρα που λέμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του! Ας ψηφίσουμε όλοι σε κάθε Εφετειακή τι θέλουμε και ας δεσμευτεί το ΔΣ ότι θα στηρίξει την απόφαση των περισσοτέρων. Γραπτές προτάσεις όπως η ανωτέρω και καμία δικαιολογία για όσους απέχουν από τις διαδικασίες. Υπάρχουν άραγε συνάδελφοι που έχουν συμφέρον να αποφευχθεί μια τέτοια γενικευμένη ψηφοφορία;
    Ελπίζω όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι προτάσεις είναι αξιοπρόσεκτες.Πράγματι η ένωσή μας χρειάζεται τώρα νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και άλλη πρακτική. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους. Η Ενωση πρέπει να λειτουργεί ενωτικά, νηφάλια και χωρίς ακρότητες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή. Δυστυχώς σε διάφορες ιστοσελίδες ο κόσμος στρέφεται εναντίον μας ακόμη και με απερίγραπτες βρισιές. Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε και εμείς σκληρά εργαζόμενοι. Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του λαού και όχι έπαρση και ομφαλοσκοπισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά !! Πολλοί όμως συνάδελφοι έχουν σταματήσει να συμμετέχουν υπό το κράτος της ¨απειλής¨ εξηγήσεων και πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους. Η ένωση τηρεί σιγή .... !! Αλήθεια, που ειναι η δυναμική απάντηση σε κρούσματα πειΘαρχικών διώξεων σε βάρος συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στις απόφασεις της Ένωσης ; Aληθεύει επίσης, οτι σε καποιους συναδέλφους έχουν επιδοθεί πράξεις περικοπής μισθού με αυτήν και μόνο την αιτιολογία; Οι ενωσεις μας, που ζητούν την ενεργή συμμετοχή μας και την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, δεν θα έπρεπε εμπράκτως να σταθούν δίπλα στους συναδελφους, που ταλαιπωρουνται με εξηγήσεις και πρσφυγές κατά των πράξεων αυτών; Το λιγότερο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς θα ηταν μια σχετική ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφήστε τα καλύτερα δεν θέλουμε άλλες πρωτοβουλίες απο εσας, αρκετά μας ταλαιπωρήσατε, το δικαστικό σώμα υπέστη την μεγαλύτερη δοκιμασία στο 6μηνο της παρουσίας σας απο συστάσεώς του, ασχοληθείτε με κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ψαχνουν για συνενόχους οι Σεβαστίδηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συνάδελφοι,εαν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, πάνε περίπατο και οι αγωγές και τα αναδρομικά και τα χρονοεπιδόματα και η ενσωμάτωση που υπόσχονται.θα μας αγνοήσουν οι πάντες .Εαν είχαν αγαθές προθέσεις οι κυβερνώντες,τόσο καιρό κάτι θα είχαν κάνει.Επιδιώκουν με υποσχέσεις ψιχίων να μας δελεάσουν και να μας παραπλανήσουν.¨Οταν είναι να μας τα πάρουν, όλα γίνονται στο άψε-σβήσε.Τώρα πήξαμε στα ΘΑ........και στο περίμενε.Προσοχή λοιπόν μη μας πιάσουν στον ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτοί το βιολί βιολάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...το δίλημμα της συνέχισης ή διακοπής των τετράμηνων κινητοποιήσεών μας.. Σε όλα τα επαρχιακά πρωτοδικεία η απεργία έχει ήδη λήξει πριν από τις εορτές.
    ...Όχι μόνο δεν υπήρξε λύση στο τραγικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε... Υπερβολές.
    ..Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διαπιστώνει ότι τα έξοδα είναι πολλές φορές μεγαλύτερα από τον μισθό. Απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα δεν απαιτούμαι από το πάπλωμα να μεγαλώσει.
    ...Το οικονομικό αυτό αδιέξοδο οδήγησε ήδη συναδέλφους του δευτέρου βαθμού σε παραιτήσεις από την θέση τους χωρίς να έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναζητώντας άλλη εργασία. Και αληθές υποτιθέμενο δεν είναι κακό καθώς καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.
    ...Γνωρίζουμε ότι καλλιεργείται από πολλούς συναδέλφους κλίμα
    ηττοπάθειας... Απλά διαχωρίζουν τη θέση τους από εσάς!!!
    ...Οι δικαστικές διακοπές θα συρρικνωθούν στον αναγκαίο χρόνο για να δημοσιευθούν οι αποφάσεις του προηγούμενου δικαστικού έτους, χωρίς να ενδιαφέρει η θερινή ξεκούραση του Δικαστή... Αφού έκανε φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές προφανώς δε θα κάνει και θερινές!!
    ...Η κοινωνία όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν ήταν αρνητική απέναντί μας, αλλά αντίθετα στάθηκε δίπλα μας... Παντελής έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.
    ...ούτε μετατρέπεται σε επαγγελματική ομάδα υπαλλήλων φοβισμένων και υποταγμένων. Μήπως μετατρέπεται σε ΠΟΕ - ΟΤΑ;
    ...προτάσσοντας την ανάγκη για ενότητα Επιτρέψτε μου να διαφωνώ κάθετα με τις μεδόδους σας.
    Τέλος πως προδικάζετε ότι η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί σας στη συνέχιση μίας απεργίας που απαξιώνει το Σώμα;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις που διατυπώνονται και την πρόταση για εκλογές. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Μέχρι στιγμής η σιγή ασυρμάτου που τηρούν μου δίνει την εντύπωση ότι θα προτείνουν αναστολή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι καθαρή προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο τίτλος του άρθρου (θέσεις και προτάσεις) με προιδέασε ότι θα διαβάσω κάτι καινούργιο. Όμως φευ... Μία από τα ίδια. Απεργία μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία διότι δεν είμαστε ηττοπαθείς!!!
    ΑΠΕΡΓΙΑ Η εμμονή που έγινε λατρεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το παρόν άρθρο δικαιώνει πανηγυρικά το άρθρο του κυρίου Τσούκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κινητοποιήσεις κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις. Ξεκολλήστε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε παιδιά, όσοι είστε εναντίον της πρότασης μην ειρωνεύεστε τους Σεβαστίδηδες. Σκοπός της είναι να μας καταχωρήσει το Βιβλίο Γκίνες για την πιο μακροχρόνια στάση εργασίας παγκοσμίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν υπάρχει λόγος η αποχή να συνεχιστεί.. μόνο η Αθήνα κάνει αποχές αυτό νομίζω κάτι δείχνει..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λυπάμαι που μερικοί συνάδελφοι στρέφονται προσωπικά εναντίον των Σεβαστίδηδων. Κύριοι και Κυρίες γίνονται προτάσεις, αν διαφωνείτε μήν τις ψηφίζετε! Εάν αμφισβητείτε ότι εκφράζουν την πλειοψηφία οι αποφάσεις των Γ.Σ. τότε ορίστε η ευκαιρία σας να συμφωνήσετε με τους Σεβαστίδηδες και να ζητήσετε και εσείς ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ όπως στις εκλογές της Ένωσης.
    Εάν αμφισβητείτε την αξία της σχετικής πλειοψηφίας, να μας πείτε ποιό σύστημα εισηγήστε. Αυτό της διοίκησης της Ένωσης από τον Πρόεδρο του Α.Π.; από μια ομάδα Προϊσταμένων; πώς;
    Τέλος, πιστεύω ότι την μοναδική απαξίωση του εαυτού μας προσέφεραν όσοι δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Γ.Σ.
    Εάν πιστεύουμε ότι καθένας μπορεί να εφαρμόζει αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό, τότε για ποιό λόγο ψηφίζουμε; για ποιό λόγο υπάρχει Ένωση, αφού αρνούμαστε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της σε τόσο σημαντικά θέματα; για να οργανώνται παιδικά πάρτυ και εκδρομές είναι η ένωση; αυτά μπορούν να γίνονται και από τις εφετειακές.
    Θεωρώ ποιό συνεπή τη στάση που κράτησε ένας Αρεοπαγίτης ζητώντας τη διαγραφή του από την Ένωση.
    Πράγματι, εφόσον κάποιοι αρνούνται την αξία των αποφάσεων της, γιατί παραμένουν μέλη της;
    Ας σοβαρευτούμε λίγο και αν πιστεύουμε στη Δημοκρατία, ας αποφασίσουμε δημοκρατικά. Άν πάλι πιστεύουμε ότι δεν είναι θέμα πλειοψηφίας και ο καθένας κάνει ότι του ρθει, τότε ας μην μιλάμε για Ένωση Δικαστών, ας μείνουμε ως Σύλλογος Οργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υποθετικο σεναριο:
    Η Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασιζει ομοφωνα τον εμπρησμο των δημαρχειων της χωρας σε αντιδραση στο απανθρωπο μετρο της απολυσης και της μειωσης των μισθων τους.
    Εισαγγελεας, με συνοδεια αστυνομιας εμποδιζει την προσπελαση στο δημαρχειο.
    η ΠΟΕ-ΟΤα αντιτεινει:
    α) Η αποφαση ληφθηκε ομοφωνα απο Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συγκληθηκε νομιμα, και συνεπως ειναι υποχρεωτικη η τηρησή της, οπως υποχρεωτικα καλουνταν τα μελη της ΕΔΕ να συμμορφωθουν με τις οποιες αποφασεις των Γ.Σ.
    β) Εφαρμοζουν το αρθρο 120 Σ, οπως επανειλημενα ισχυρισθηκαν οι δικαστες στις δικες τους κινητοποιησεις.
    γ) Το μνημονιο ειναι αντισυνταγματικο, οι δε αλλες μορφες κινητοποιησεων (αγωγες για διαθεσιμοτητα και μισθους) καθυστερουν παρα πολυ, οι δε υπαλληλοι εχουν φτασει σε επιπεδα εξαθλιωσης..
    δ) οι εμπρησμοι απλως προσβαλλουν το αρθρο 382 ΠΚ, οι δικαστες δεν ειχαν κανενα προβλημα στις δικες τους κινητοποιησεις να προσβαλλουν ολοκληρη διαταξη του Συνταγματος..
    ε) βρισκονται σε κατασταση αναγκης, οπως οι λαθρομεταναστες που απεδρασαν απο την Ηγουμενιτσα.
    στ) Η ζημια του κρατους απ' τις κινητοποιησεις των δικαστων ειχαν πολλα δις ευρω ζημια στο κρατος, συμφωνα με τις ανακοινωσεις των ιδιων των δικαστων.. οι δικοι τους εμπρησμοι θα εχουν πολυ λιγοτερη ζημια στο δημοσιο..

    Τι πρεπει να απαντησει ο εισαγγελεας του παραδειγματος μας στους ανωτερω ισχυρισμους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Διάβασα με προσοχή το άρθρο των αδελφών Σεβαστίδη. Σημειωτέον, ότι συμμετείχα στις κινητοποιήσεις, και γενικά είμαι υπέρ αυτών. Τους ρωτώ λοιπόν:
    1) Τι θα κάνουν οι Αφοι Σεβαστίδη, όταν θα γίνονται μαζικές πειθαρχικές αγωγές;
    2) Για τις αγωγές τι έχουν κάνει; Έχουν διαφωτίσει τον κόσμο. Πάνω από 70% των δικαστών δεν ξέρουν τι γίνεται.
    3) Προτίθενται να προβούν σε παραπέρα ενέργειες (εκτός από τις κινητοποιήσεις) Και αν ΝΑΙ σε ποιές.
    4) Τους πληροφορώ ότι ήδη στη Γερμανία οι συνάδελφοι κερδίζουν τις αγωγές. Πρίν όμως τις αγωγές, προκάλεσαν την υπ' αριθμ. 1685/2009 απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία γινόταν αυστηρές συστάσεις σε Γαλλία και Γερμανία, προκειμένου να αυξήσουν σταδιακά τους μισθούς των δικαστών. ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι Αφοί Σεβαστίδη προτίθενται να κάνουν κάτι τέτοιο; Το έχουν σκεφτεί;
    5) Στο "Βήμα της Κυριακής" ακούστηκε κάτι γιά κάποια φόρμουλα συμβιβασμού ( http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490022 ). Μπορούν να μας πληροφορήσουν κάτι οι Αφοι Σεβαστίδη.

    Έχω επίσης να τους πω τα εξής:
    Οι περισσότεροι συνάδελφοι, έχουν κυριολεκτικά ΧΟΡΤΑΣΕΙ από τις μεγαλοστομίες τους, οι οποίες βέβαια τις περισσότερες φορές λένε τα αυτονόητα. Πλην όμως αυτές ΔΕΝ γεμίζουν το στομάχι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν λύσεις συγκεκριμένες.
    Επίσης: εάν το Μάρτιο, ψηφισθούν και νέες περικοπές, τι θα κάνουν οι Αφοι Σεβαστίδη; Τι θα προτείνουν; Μάλλον, γιά να τους ρωτήσω: ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ;
    Και επειδή, όπως φαίνεται, οι Αφοι Σεβαστίδη στοχεύουν "πολύ ψηλά", ας διακινδυνεύσουν ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ έστω.
    Ειδάλλως, δεν έχουν και πολύ άδικο, κάποιοι που τους καταμαρτυρούνε ότι αποβλέπουν σε άλλα πράγματα.

    Αναμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μόνο το γεγονός ότι αλλάξατε φίλοι συνάδελφοι τη νοοτροπία σε έναν τόσο συντηρητικό και οπισθοδρομικό χώρο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Τα αρνητικά σχόλια αντιστοιχούν σε μια θλιβερή ομάδα ανθρώπων, ανάλγητων κατά βάση και συμβιβασμένων με ότι πει η εκάστοτε Κυβέρνηση. Παραβλέψτε τους και συνεχίστε απτόητοι. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτές τις αηδίες για ΠΟΕ ΟΤΑ κλπ δεν βαρεθήκατε ορισμένοι να τις λέτε και να αυτογελοιοποιήστε; Όταν γίνονται ΓΣ μούγκα. Μετά παίρνουν φωτιά τα πληκτρολόγια. Είμαι πλέον σίγουρη ότι πρόκειται για 3-4 γραφικούς τύπους που δημοσιεύουν κάθε μέρα πολλά σχόλια για να δίνουν την εντύπωση ότι είναι αρκετοί. Ποιός μπορεί δηλαδή να πεί όχι σε μια τέτοια δημοκρατική διαδικασία με κάλπες και απόφαση όλων των Δικαστών και Εισαγγελέων; ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χε, Χε, Χε γι αυτό λέω, γίναμε Καδήδες ας το αναγνωρίσουμε στο δσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εαν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις θα συμβούν τα εξής;1.Η Κυβέρνηση θα επαίρεται ότι μας κατέστειλε και θα μας μεταχειρίζεται με αδιαφορία και περιφρόνηση.2.Το Σ.τ.Ε και το Μισθοδικείο, με άνωθεν παραμβάσεις, θα αναβάλλουν συνεχώς μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και να απορρίψουν τελικά τις αγωγές.Αυτά σκεφθείτε τα.Μόνον κάτω από ασφυκτική πίεση επιλύονται τα θέματα. Τώρα τους έχουμε στο χέρι.Αν υποχωρήσουμε, είμαστε καμμένοι από χέρι.Και αν οι συνήθεις υποθέσεις πάνε ακόμα λίγο πίσω, δεν θα επέλθει καταστροφή.Καταστροφή όμως θα επέλθει αν αλωθεί η δικαιοσύνη με ευθύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι κινητοποιήσεις τύπου διακοπή συνεδριάσεων 10 - 3.00 ή 12-3.00 δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στο βούλιαγμα των πινακίων. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι δραστικό θα πρέπει, μετα απο ψηφοφορία, όπως την προτείνουν οι Αφοι Σεβαστίδη, να κλειδώσουμε τα δικαστήρια. Μόνο έτσι θα αναγκαστούν να μας καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διαβάστε όλοι τι είπε ο Υπουργός.Θεωρεί δεδομένη την ήττα μας.Ούτε κουβέντα για αναδρομικά κ.λ.π.Δεν απομένει λοιπόν άλλη λύση από τη συνέχιση.Αλλιώς τα κεφάλια μέσα και αναμονή νέων περικοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η διακοπή θα σημαίνει θρίαμβο του Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ας επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά:

    ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΑΝ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.

    Ειδικότερα στην ΕΔΕ ΟΛΕΣ οι επί μέρους "ΟΜΑΔΕΣ" του Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ τήρησαν τις κινητοποιήσεις και ιδίως τη "στάση", όπως ακριβώς αποφάσισαν οι Γ.Σ.

    Ποίο είναι το πρόβλημα σας με τους "Σεβαστίδηδες";

    Το ότι οι προτάσεις τους έχουν μεγάλη ανταπρόκριση στο Σώμα;
    Αυτό δεν είναι επιλήψιμο. Είναι θέμα πλειοψηφίας και δημοκρατίας.

    Ένα έχω καταλάβει "ΟΥΚ ΕΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΟ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΤΡΟΠΑΙΟΝ".

    Ζηλεύετε την δύναμη που έχουν στο Σώμα, και έχετε παραφρονήσει.

    Απ΄ ότι, όμως, μπορείτε να καταλάβετε, οι Δικαστές "σας γράφουν" κανονικά.

    Όσο επιτίθεστε άδικα εναντίον της ομάδας Σεβαστίδη, τόσο αυτή ενισχύεται.
    Γι΄ αυτό εάν θέλετε να τους αποδυναμώσετε πολεμήστε τους με καθαρά "όπλα" στο πεδίο των ιδεών, και όχι με φθηνές ειρωνίες και συκοφαντίες. Έτσι τους κάνετε πιό "ήρωες" και τους ενδυναμώνετε.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συμφωνώ.Κλείδωμα δικαστηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φαίνεται οτι οι αδαελφοί Σεβαστίδη δεν έχουν συνειδητοποιήσει οτι πρέπει να σοβαρευτούν και να φέρονται και να σκέφτονται σαν δικαστές και όχι σαν συνδικαλιστές εξτρεμιστικού σωματείου.
    Πρωτοδίκης Χ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα ίδια και τα ίδια σχόλια γράφονται από τα ίδια πρόσωπα,όπως είναι προφανές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μετά την γσ ας κατευθυνθούμε όλοι μαζί στην Βίλλα Αμαλία, γιατί εκεί μας βλεπω να συνεδριάζουμε απο εδώ και πέρα, τόσο προοδευτικές απόψεις έουν μέλη του δσ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εσύ 8:08, που συμφωνείς με το κλείδωμα των δικαστηρίων, δεν κλειδώνεσαι καλύτερα στο σπίτι σου και μην ξαναβγείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν έχω καταλάβει ποιες αγωγές κατατίθενται στο Μισθοδικείο και ποιες προσφυγές κατατίθενται στο ΣΤΕ.Ας μου εξηγήσει κάποιος συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Νάτην παλι η Βιλα Αμαλια...
    Ψυχαναγκασμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ