Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Ένωσης Εισαγγελέων σχετικά με την συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 20-1-2013

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
  
        Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Εφημερίδα «Καθημερινή» της 20-1-2013, στην οποία –εκτός άλλων- κάνει λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδας, που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης», αναφερόμενος στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης σε προσφάτως συλληφθέντες στο πλαίσιο εκκρεμούς σχετικής ποινικής υπόθεσης. 

        Δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, προερχόμενες από μέλος της Κυβέρνησης που έχει, μάλιστα, διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν συνάδουν με τον αυτονόητο -προεχόντως για εκπρόσωπο μιας από τις λειτουργίες της Πολιτείας- απόλυτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία αυτής και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους λειτουργούς της (δικαστές και εισαγγελείς) καθώς και την πεποίθησή τους ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται καθΆ υπαγόρευση ή κατΆ αρέσκειαν της εκτελεστικής ή όποιας άλλης πολιτειακής εξουσίας. 
        Δυστυχώς, οι κείμενες πέραν της συνταγματικής τάξης δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επαναλήφθηκαν κατΆ ουσίαν σε συνέντευξη Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο δημοσιογράφο του «Αντέννα»  Γ. Παπαδάκη την 21-1-2013, αλλά και σε συνέντευξη της ίδιας ημερομηνίας του βουλευτή Κ. Μητσοτάκη προς το ραδιοφωνικό σταθμό της «ΝΕΤ». 
         Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποκρούει τις δηλώσεις αυτές, υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές στο πλαίσιο της σύμφωνης με το Σύνταγμα λειτουργίας του Πολιτεύματος, δηλώνει ότι το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών δεν κάμπτεται από τις ακατανόητες αυτές ενέργειες, που  ουδόλως συμβάλουν στην εμπέδωση του -κατά τα εξαγγελλόμενα εκ μέρους της Κυβέρνησης- επιθυμητού κλίματος ηρεμίας μεταξύ της Δικαστικής και της Εκτελεστικής εξουσίας, καλεί δε πλέον αρμόδια και σώφρονα  όργανα της Πολιτείας, σε σχέση με εκείνα από τα οποία προήλθαν οι δηλώσεις, να ανακαλέσουν άμεσα αυτές. 
                
                        Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

             Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης             Δημήτριος Ζημιανίτης
  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου             Εισαγγελέας Πρωτοδικών

13 σχόλια:

  1. καλα κανουν καί μας φτυνουν καί θα συνεχισουν να μας φτυνουν αφου η ιδια η ηγεσια μας μας εχει στησει στον τοιχο με τα πειθαρχικα(αλήθεια,τωρα θυμηθηκαν οτι εχουμε εκκρεμοτητα;).οταν η ηγεσια μας ειναι απεναντι στη βαση καί διπλα στους πολιτικους να μην περιμενει κανεις ανεξαρτητη δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Δένδιας καλό θα ήταν να κάνει καλύτερα τον δημοσιογράφο, κρίνοντας πράγματα και καταστάσεις περί παντός επιστητού....! Εξάλλου, και ως υπουργός Δικαιοσύνης που ήταν παλαιότερα δεν ξεχώρισε σε τίποτε. Ας κάνει επιτέλους και την αυτοκριτική του...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπέλτης η ανακοίνωση!! Αφότου εκφράσατε την έντονη δυσαρέσκειά σας, τρίζουν τα θεμέλια του πολιτεύματος. Δεν το αφήνετε ρε παιδιά αυτό με τις ανακοινώσεις... Αφού δεν το'χετε. Εκτός κι' αν απευθύνεστε στους ψηφοφόρους σας για να' χετε να λέτε στις εκλογές σας ότι κατά την διάρκεια της θητείας σας δώσατε και καμιά 20αριά ανακοινώσεις- διαμαρτυρίες. Γιατί τίποτα άλλο δεν είστε ικανοί να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο των 9.09 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω με τον προλαλησαντα.ολο ανακοινωσεις δήθεν επικριτικες και αυστηρες κατά την άποψη των συντακτων.Οι εισαγγελεις της χώρας έχουν καταντήσει παρατηρητές της ανομίας που επικρατεί σε΄αυτή τη χωρα.Δεν είδα έναν να έχει το ψυχικό σθένος να σχηματίσει δικογραφία εναντίον του Στουρνάρα όταν τους εγκαλούσε για έλλειψη πατριωτικού καθήκοντος και παρότρυνε να μην εφαρμοσθεί η απόφαση που αφορούσε την είσπραξη μέσω ΔΕΗ του ειδικού τέλους ακινήτου.Τζάμπα μάγκες είστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλήθεια γνωρίζω ότι πολίτες έχουν αποστείλει εξώδικο στις δικαστικές ενώσεις και καλούν ιδίως τους εισαγγελείς να σχηματίσουν δικογραφίες για όλα αυτά τα αυταπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα που διαπράττονται εδώ και διόμισυ χρόνια τώρα σε βάρος του Ελληνικού Λαού....κ.Εισαγγελείς που είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή , κ. συνάδελφε (με σχόλιο 23 Ιανουαρίου 2013 -9.09) τι θα σας κάλυπτε ως αντίδραση στις δηλώσεις ; Καλή η κριτική , αλλά χωρίς θέση απαξιώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω είδαμε και πολιτικά μανιφέστα εισαγγελέων λες και βγήκαν απο την Βίλλα Αμαλία και μιλάτε για τον ΥΠουργό Δημόσιας Τάξης..; μαζέψτε τους δικούς σας πρώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στους εισαγγελείς μας, για τα δήθεν μανιφέστα, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και ετέθη ερώτημα στη βουλή από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Η Δικαιοσύνη κατ'επανάληψη κάνει την αυτοκάθαρσή της και μάλιστα είναι εξόχως σκληρή με τον εαυτό της, χωρίς πολλές προανακριτικές και μπλα μπλα.Τούς Υπουργούς και πρώην Πρωθυπουργούς ποιος τους μαζεύει? Αλλά, όταν οι Εισαγγελείς ασκούν διώξεις μη αρεστες, κάνουμε το άσπρο μαύρο και θυμόμαστε, ξαφνικά, τα κακά της Δικαιοσύνης και αρχίζει ο οχετός...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ η στάση των πολιτικών προσώπων, που κόπτονται για την ατιμωρησία των τρομοκρατών, αλλά όχι των "εαυτών" και ημετέρων, όχι για το απαράδεκτο άρθρο 86 Συντάγματος.Μήπως, η τρομοκρατία, διεθνώς, δε χρησιμοποιείται πάντα, για να αποπροσανατολιστει η κοινή γνώμη, υπό τον "τρόμο" βιαιοπραγιων και ανεξέλεγκτων επιθέσεων κατά δικαίων και αδίκων, για να μην ασχολείται με άλλα φλέγοντα ζητήματα και ακόμη και για.να.δικαιολογηθούν επιθέσεις κατά αυτών που κατηγορούνται ως τρομοκράτες ή ως υπεύθυνοι για την ατιμωρησία τους?Ξαφνικά, ένα πρωί, που έμελλε να ασκηθει δίωξη κατά του Προέδρου ΕΛΣΤΑΤ,ανακάλυψαν κάποιοι την ...Αμερική και την ελληνική ΑλΚάιντα...Και την "ατιμωρησία" της δήθεν.Να γελάς και να κλαις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να μαζευτεις εσυ ανωνυμε 10.27 μ.μ και οταν αναφερεσαι σε δικαστες να εκφράζεσαι με σεβασμο,αν φυσικα αντιλαμβάνεσαι την σημασία της έννοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κανεις δεν μας υπολογίζει πια.σήμερα ο Οικονομέας με αφορμή την επίταξη των υπαλλήλων του Μετρο ρωτούσε ένα κυβερνητικό βουλευτή γιατί δεν έκαναν το ίδιο με τους δικαστες.Τέτοια απαξίωση και ξεφτίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε 23 Ιανουαρίου 2013 - 10:27 μ.μ., δεν βαρεθηκες πια να αναφερεις τη Βίλα Αμαλια;
    Εσυ να μαζευτεις.
    Εισαι ο ιδιος που ελεγε οτι θα γινουμε "ΓΕΣΕΕ" (οχι ΓΣΕΕ) και "ΠΟΕ-ΟΤΑ"?
    Μέχρι πότε θα μας απασχολεις με τις εμμονές σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκείνο που μέχρι τώρα δεν άκουσα από την Πρόεδρο της ΕΔΕ είναι το εξής; Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να δικάζονται οι προσωρινά κρατούμενοι εντός του 18μηνου.¨Οταν δε παρέλθει ο χρόνος αυτός και αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, εφόσον είναι τρομοκράτες η ύποπτοι φυγής, είναι υποχρέωση της Αστυνομίας να τους παρακολουθεί και να τους έχει υπό τον έλεγχό της, ώστε να μην εξαφανιστούν,Εδώ η Αστυνομία τους άφησε ανενόχλητους και ανεπιτήρητους και χάθηκαν τα ίχνη τους.Άρα η Αστυνομία ευθύνεται και όχι οι δικαστές.Αυτά έπρεπε να πεί δημοσίως η Πρόεδρος και όχι να διατείνεται ότι έχει παθογένειες η δικαιοσύνη σ` αυτό το θέμα.Δυστυχώς δεν έχει ούτε ετοιμότητα , ούτε γνώσεις.Έπρεπε , πριν βγεί στα κανάλια, να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί και όχι να λέει πράγματα που μας βλάπτουν και μας δυσφημούν.Εκτός αν το κάνει ενσυνείδητα για να τα έχει καλά με όλους.Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aς πάνε να ασκήσουν δίωξη σε καμιά τραγιάσκα και ας μη μας απασχολούν άλλο με ανακοινώσεις.Αυτοί και το Σ.Τ.Ε μας οδήγησαν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ