Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ - ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το Τμήμα Υπηρεσιακής Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζεται τους φακέλους για τη μισθολογική προαγωγή (που προς το παρόν αφορά μόνο στους Δικαστές της 9ης και της 10ης σειράς για μισθολογική Προέδρου Πρωτοδικών, σε δύο διαγωνισμούς Προέδρων Πρωτοδικών για μισθολογική Εφέτη κ.ο.κ.) καθώς και για το  ποιοι (από όλες τις σειρές και τους διαγωνισμούς) δικαιούνται χρονοεπιδόματα.

-οι αποφάσεις για τους διοικητικούς δικαστές (ΣτΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο, τακτικά διοικητικά δικαστήρια) θα βγουν πιο σύντομα, διότι οι υπηρεσιακοί φάκελοι είναι λιγότεροι αριθμητικά σε σχέση με την πολιτική-ποινική δικαιοσύνη.

-η απόφαση (που θα επιδοθεί στον καθένα μας στην Υπηρεσία του, όπως γινόταν ανέκαθεν με τις μισθολογικές και τα χρονοεπιδόματα) θα αναφέρει στη διατύπωσή της ότι ως χρόνος υπηρεσίας (για την απονομή μισθολογικής και χρονοεπιδόματος) αναγνωρίζεται και ο "παγωμένος" χρόνος (1-7-2011 έως 31-7-2012), αλλά τα "οικονομικά αποτελέσματα" ξεκινούν από 1-8-2012. Η διατύπωση θα είναι πανομοιότυπη με την από 22-11-2012 (ΑΔΑ: Β4Σ1Η-8Ξ6) εγκύκλιο του Σταϊκούρα προς τις δημόσιες υπηρεσίες περί εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσφύγουν για το υπόλοιπο διάστημα.

-οι αποφάσεις, που θα μας επιδοθούν, θα κοινοποιοθούν στο Τμήμα Μισθοδοσίας του Υπουργείου, ώστε να αρχίσει η καταβολή τους στο λογαριασμό μισθοδοσίας μας (πάντοτε αναδρομικά από 1-8-2012). Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι εν όψει του όγκου των φακέλων προς επεξργασία (3.000 περίπου).  

==============


 

8 σχόλια:

  1. Ε ναι, εν προκειμενω ειναι "μεγαλος ο ογκος για επεξεργασια" και θα παμε μεχρι το καλοκαιρι.
    Ομως τις αναδρομικες περικοπες τις εκαναν ΑΜΕΣΩΣ απο 1.8.2012.
    Εκει δεν υπηρχε "ογκος για επεξεργασια"?
    Και γιατι χρειαζεται τοσος χρονος?
    Δώστε τα μου εμενα να τα φτιαξω σε πεντε μερες.
    Ποιον κοροιδευετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.nooz.gr/economy/mazikes-agoges-dikastikon-sto-ste-gia-to-mnimonio13113

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δώστε τα μου εμενα να τα φτιαξω σε πεντε μερες."

    ΩΡΑΙΟΣ - ΠΟΛΛΑ LIKE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα σχόλιο πολίτη στην ανωτέρω ανάρτηση που μας παραπέμπει ο ανώνυμος 6:43 και έχω να απαντήσω το εξής..Αγαπητέ μου είμαι Δικαστής και παίρνω ΚΑΤΩ από 2000 ευρώ το μήνα,συνεχίζω να εργάζομαι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και στο σπίτι μου,δεν υπάρχουν οι λέξεις διακοπές και ανάπαυση στο λεξιλόγιό μου.Δεν περιμένω κανέναν εκτός του χώρου να κατανοήσει τι σημαίνει να είσαι δικαστής ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ!!! Τη λέξη αυτή να τη χρησιμοποιείτε ΑΛΛΟΥ κύριε και όχι στους δικαστές που είναι ο μόνος κλάδος όπου η αυτοκάθαρση λειτουργεί και ο μόνος κλάδος που δεν αναφέρεται έστω κι ένα όνομα δικαστή για φοροδιαφυγή! ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!Όσο για το ποιός ευθύνεται για τους υπάρχοντες νόμους τα παράπονά σας στους νομοθετούντες και όχι στους Δικαστές!!!

    κουραμπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεπώς ικανός αριθμός συναδέλφων αναπληρώνει πλήρως τη μείωση του μισθού και προσεχώς, με την πάροδο των ετών, και οι λοιποί θα βγουν από την εξαθλίωση και θα ζουν αξιοπρεπώς όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εγκύκλιος Σταϊκούρα, αλλά κι όλος ο νόμος που επέβαλε το πρόσφατο "κούρεμα" στο μισθολόγιό μας είναι..."όλα τα λεφτά". Κυκλοφορεί ευρέως, ότι εκ των βασικότερων αιτιών είναι η αντιπαράθεση (κυρίως ψυχολογικής υφής) των καθηγητών Πανεπιστημίου (μεταξύ των οποίων και ....ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών με τον εν θέματι αναπληρωτή του) έναντι των Λειτουργών του Δικαστικού Σώματος. Αληθεύει αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτέλους κάτι θετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aληθεύει και πολύ.¨Αλλωστε οι Καθηγητές δεν ήσαν αυτοί που μειοψήφισαν στο Μισθοδικείο;Μας μισούν και μας εχθρεύονται για πολλούς λόγους. Οι ίδιοι αυτοί θα μειοψηφίσουν και τώρα.Αλλά κοτζάμ Πρωθυπουργός τι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ