Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νικολάου ΣΑΛΑΤΑ - Βαρβάρας ΠΑΠΑΡΗ

Είναι ακόμη νωπή  η εκλογή του νέου προεδρείου της Ένωσης μας και με πολλή ανησυχία,αλλά και λύπη,διαπιστώνουμε ότι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση  στη χώρα μας , η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων,είναι  απούσα απ΄τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και προεχόντως, βέβαια, του νομικού κόσμου της χώρας.

Αναφερόμαστε στην πρόσφατη από 11-6-2014 δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ,για τη χώρα μας,στην οποία,μεταξύ άλλων,αναφέρεται ότι «….Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ’όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού.….».
Η παραπάνω αναφορά, πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας, εκφράζει αφενός την απαξίωση ,από τους «δανειστές» μας , της ελληνικής δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη δικαιοσύνη.
Προ ενός τέτοιου καταλυτικού φαινομένου,θα περιμέναμε την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πριν μάλιστα από την εκδήλωση της ανησυχίας και του προβληματισμού των άλλων δικαστικών ενώσεων. Αντ’ αυτού το προεδρείο της Ένωσης ,επέλεξε  τη σιωπή, άγνωστο για εμάς και ακατανόητο, για ποιούς λόγους.  Δεν κρύβουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο αναμονής, πριν προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προσδοκώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, το προεδρείο μας θα έπραττε τα αυτονόητα,  αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και το δικαστικό σώμα,κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έπραξε.
Ως μέλη, λοιπόν,του Δ.Σ  της ΕΔΕ , ως δικαστές, αλλά και ως και Έλληνες πολίτες ,θεωρούμε ότι είναι  πρώτιστο  καθήκον μας, να καταδικάσουμε την,πέραν πάσης λογικής,νομιμότητας,αλλά και ευπρέπειας,αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού ότι είμαστε παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση,  για τη  προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας,που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί.

                                Νικόλαος Σαλάτας ,εφέτης
                                Βαρβάρα Πάπαρη,εφέτης
                                   Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ


12 σχόλια:

  1. http://www.enikos.gr/society/243352,Dikastes_antidroyn_sthn_ek8esh_toy_DNT.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αρχικό κείμενο, προς εντοπισμό της αναφοράς του Δ.Ν.Τ. στα ζητήματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα
    (σελ. 138 της έκθεσης - downloadhttp://www.newsbomb.gr/chrhma/story/457816/ekthesi-dnt-tsoynami-neon-metron-kai-anatropes-sta-ergasiaka)

    The Authorities have agreed to implement in full the measures to ensure the 2014 programme target of a primary surplus of 1,5% of GDP will be met. Furthemore, the Authorities have commited to implementing a range of structural fiscal policies to finance growth-enhancing reforms ... These fiscal structural policies include ... as well as the commitment to take offsetting actions should any additional adverse court rulings materialize regarding special wage regimes or levies on properties.

    Μόνο εγώ διαβάζω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τις δικαστικές αποφάσεις, λαμβάνοντας ισοδύναμα προς το δημοσιονομικό τους κόστος μέτρα και μόνο εγώ δε βλέπω αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα;

    Ως ψηφοφόρος των συντακτών της ανακοίνωσης, παρακαλώ για αντίστοιχη σπουδή στην αποκατάσταση της βλάβης του κύρους μας από την ως άνω ανακοίνωση, η οποία νομίζω ότι δε μας εκφράζει και την εύρεση τρόπων διάψευσης της ύπαρξης "εμφυλίου στους κόλπους της ΕΔΕ", που νομίζω ότι δεν υπάρχει

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν υπήρχε θέμα συνάδελφε,δεν θα έβγαινε πρώτη η ένωση διοικητικών δικαστών με σχετική ανακοίνωση αλλά και εμφάνιση του γενικού της γραμματέα στην τηλεόραση.Επίσης γιά ποιό λόγο δημοσιοποιήθηκε η σχετική έκθεση πριν την απόφαση για τις καθαρίστριες;Όσο για την αντιπαράθεση,η ανακοίνωση μιλά για σιωπή.Μακάρι να υπήρχε αντιπαράθεση στις τάξεις της ΕΔΕ,γιατί τότε θα είχαμε και ανταλλαγή απόψεων.

      Διαγραφή
  3. Ερώτηση προς τους δύο εξαιρετικούς (δεν το λέω ειρωνικά, το εννοώ) συναδέλφους μας: Και αφού το προεδρείο κοιμόταν, εσείς ως μέλη του ΔΣ γιατί δεν ζητήσατε να έρθει τέτοιο θέμα;; Αυτό είναι που πάντα με ενοχλούσε. Δηλαδή τα μέλη του ΔΣ είναι εκεί μόνο για να κριτικάρουν και να ψηφίζουν στα ΔΣ που συζητάνε θέματα που έφερε το Προεδρείο; Αυτή η νοοτροπία είναι τελείως λάθος. Έχετε πρόταση για κάτι; Έχετε κάποια καλή ιδέα για ένα θέμα; Προτείνετέ το. Δεν υπάρχει διαδικασία; Δεν γνωρίζω απ' έξω το καταστατικό της ένωσης αλλά δεν μπορεί, κάποιος τρόπος θα υπάρχει να έρχονται προτάσεις προς συζήτηση και από τα λοιπά μέλη του ΔΣ. Με εκτίμηση. Ένας συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά το θέμα που δημιουργήθηκε έπρεπε να αντιδράσει άμεσα η ΕΔΕ,διά του εκπροσώπου τύπου, του κ.Μαυρίδη και όχι το ΔΣ.Τα υπόλοιπα είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"!

      Διαγραφή
    2. Αν για τα αυτονόητα απαιτείται η σύγκληση του ΔΣ,τότε τι χρειάζεται το προεδρείο?
      Νομίζω ότι η τοποθέτησή σου συνάδελφε,είναι μεν ορθή,πλην όμως εκτός θέματος...

      Διαγραφή
  4. Ανακοίνωση απο δύο μόνο μέλη της ΕΔΕ. Δηλαδή, οι υπόλοιποι, δεν την συμμερίζονται; Απ' ότι φαίνεται κάποιοι ήθελαν μόνο να εκλεγούν. Μετά τις εκλογές ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Προς γνώση και συμμόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τις αποφασεις του Μισθοδικειου που παραμενουν ανεκτελεστες τι κανετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το έχουν αναλάβει τα προεδρεία των ενώσεων και δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένες ημερομηνίες,τι να κάνουν δηλαδή οι υπογράφοντες την ανακοίνωση συνάδελφοι?

      Διαγραφή
  6. Ενώ στην " εκ παραδρομής" παρολίγον κατάργηση του ν. 1605 ήταν παρούσα η Ένωση! ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ελληνικός Λαός, έχει ανάγκη από ΔΙΚΑΣΤΕΣ του Δικαίου.
    Μην λυγίσετε. Σταθείτε στις επάλξεις. Ο αγώνας και η στάση σας, θα δικαιωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εργα και δραση θελουμε κυριοι και οχι να μας ζαλιζετε με ανακοινωσεις.φτανει πεια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ