Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

"Η συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και των διοικητικών δικαστηρίων"

Νέα έκδοση
Σταματίας Καλογήρου,Πρωτοδίκη ΔΔ
"Η συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και των διοικητικών δικαστηρίων"
Το ανωτέρω βιβλίο της συναδέλφου Σταματίας Καλογήρου, Πρωτοδίκη ΔΔ, ΔΝ, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, έχει ως αντικείμενο τη συμμόρφωση της Διοίκησης στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Αποτελείται από την εισαγωγή, από δύο μέρη ανάπτυξης και τα τελικά συμπεράσματα. Το πρώτο μέρος που φέρει τον τίτλο «Η θεμελίωση και το περιεχόμενο της υποχρέωσης συμμόρφωσης» αναφέρεται στον κόσμο του δέοντος. Αναλύεται, δηλαδή, σε αυτό το πώς θα έπρεπε να συμμορφώνεται η Διοίκηση σε μια ευνομούμενη πολιτεία, στο πλαίσιο των συνταγματικών αρχών του Κράτους Δικαίου και του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου. Το δεύτερο μέρος που φέρει τον τίτλο «Οι εγγυήσεις εφαρμογής των ακυρωτικών αποφάσεων» αφορά στο ον, αναλύεται, δηλαδή, σε αυτό το φαινόμενο της μη συμμόρφωσης της Διοίκησης στις ακυρωτικές αποφάσεως, όπως αυτό εμφανίζεται κυρίως στην ελληνική έννομη τάξη, οι αιτίες και τα αντίδοτά του. Ενδιαφέρον, στο μέρος αυτό εμφανίζει η αναλυτική παρουσίαση και μελέτη του Ν.3068/2002 για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης στις αποφάσεις των δικαστηρίων και τα πρώτα συμπεράσματα από το έργο που παρουσίασαν τα Τριμελή Συμβούλια Συμμόρφωσης του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά τα πρώτα έτη της λειτουργίας τους.
Το παρόν βιβλίο εμπλουτισμένο με τη νομολογία του ΣτΕ των τελευταίων 30 ετών καθώς και τη νομολογία των Τριμελών Συμβουλίων Συμμόρφωσης του Ν.3068/2002 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εφαρμοστή του δικαίου που έρχεται συχνά αντιμέτωπος στην πράξη με τα πολύπλοκα ζητήματα που ανακύπτουν κατά το στάδιο εκτέλεσης μιας ακυρωτικής δικαστικής απόφασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ