Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αποφάσεις του ΔΣ του ΔΣΑ (22/5) σε σχέση με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αποφάσεις του ΔΣ του ΔΣΑ (22/5) σε σχέση με την μονομερή εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών








Το ΔΣ του ΔΣΑ συνεδρίασε χθες, 22.5.2018, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την μονομερή εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:
1. Ομόφωνα καταδίκασε τη μονομερή εξαγγελία του Υπουργού για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, τόσο όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης όσο και ως προς την διαδικασία λήψης αυτής, χωρίς να συζητηθεί με τους φορείς της Δικαιοσύνης, αλλά και το προσβλητικό και ανοίκειο ύφος προς τους Δικηγόρους. 
2. Επεσήμανε ότι, ενώ σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει σαφής τάση συγχώνευσης των δικαστικών σχηματισμών στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, στην Ελλάδα ο Υπουργός  κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
3. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαξιώνει τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο λειτουργεί υποστελεχωμένο, σε δικαστές και υπαλλήλους, υποχρηματοδοτούμενο και με πενιχρή υλικοτεχνική υποδομή. Την ίδια στιγμή, η σχεδόν πλήρης ανυπαρξία ηλεκτρονικής λειτουργίας της δικαιοσύνης (e-justice), παραπέμπει σε δικαστήρια του περασμένου αιώνα.
4. Η Κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, αρέσκεται να εξαγγέλλει νομικές σχολές και Πρωτοδικεία ανά την επικράτεια, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, ο οποίος διαπορεί από πού θα βρεθούν οι πόροι γι’ αυτά, την ώρα που ο ίδιος στερείται βασικών κοινωνικών αγαθών και παροχών.
Κατόπιν αυτών, το ΔΣ αποφάσισε:
1. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
2. Να δοθεί συνέντευξη τύπου για να εκτεθούν οι απόψεις του ΔΣΑ επί των θέσεων του Υπουργείου.
3. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις αρχές Ιουνίου, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, με ταυτόχρονη διενέργεια στάσης εργασίας των δικηγόρων Αθήνας.
4. Να διενεργηθεί δημοψήφισμα μεταξύ των δικηγόρων μελών του ΔΣΑ, μέχρι το τέλος Ιουνίου, για να ερωτηθούν οι δικηγόροι Αθηνών εάν συμφωνούν ή όχι με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
5. Να συμμετέχουν οι δικηγόροι Αθηνών, με μεταφορικά μέσα που θα διαθέσει ο ΔΣΑ, στην ημερίδα που διοργανώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ολομέλεια στη Ζάκυνθο για την κατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα.  
6. Να πραγματοποιηθεί ωριαία στάση εργασίας συμβολικού χαρακτήρα, μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς (εργαζόμενους, δημοσίους υπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους), την Τετάρτη, 30.5.2018, από 11.00 έως 12.00, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ