Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Eμπλουτίστε τις γνώσεις σας σε Μετανάστευση & Προσφυγικό σε 7 ημέρες














 ------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26/7-1/8
Eμπλουτίστε τις γνώσεις σας σε Μετανάστευση & Προσφυγικό σε 7 ημέρες


Η Διεθνής Πανεπιστημιακή Σχολή European Law & Governance School που έχει έδρα στην Αθήνα σχεδίασε το  «2ο Θερινό Πρόγραμμα Μετανάστευσης για την Επισφαλή Εργασία, την Εμπορία Ανθρώπων και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό στην Ευρώπη», για να παρέχει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη κατανόηση των θεμάτων που αφορούν στα παραπάνω και παράλληλα τη θεωρητική και πρακτική κατανόηση της σύγχρονης μετανάστευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του EPLO στο Σούνιο, από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2018. Προσφέρεται για επαγγελματίες και ερευνητές όλων των κλάδων (κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική, διεθνείς σχέσεις, οικονομία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.). Ειδικά οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, μπορούν να αντλήσουν πλούσιο υλικό για την έρευνά τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της Νότιας Ευρώπης ιδιαίτερα αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη ροή προσφύγων και μεταναστών στην πρόσφατη ιστορία τους. Είναι δύσκολο να αγνοήσει κάποιος τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις, τις πολιτικές ανεπάρκειες και τις τραγωδίες που συνοδεύουν τη μετανάστευση, καθώς και την επισφαλή ζωή που πρέπει να αντέξουν οι μετανάστες, οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες όλων των ηλικιών και φύλων. Μάχονται για να επιβιώσουν, ενώ τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάζονται. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 244 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες που διαμένουν στο εξωτερικό παγκοσμίως  από τα οποία τουλάχιστον 21,3 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες, 3,2 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο και 65,3 εκατομμύρια άτομα εκδιώχθηκαν βίαια παγκοσμίως ως αποτέλεσμα διωγμών, συγκρούσεων, γενικευμένης βίας ή/και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά  διαλέξεων και συζητήσεων με καθηγητές και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω μιας ημέρα επισκέψεων σε εγκαταστάσεις και οργανισμούς στην Αθήνα που υποστηρίζουν πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες.

Στο πρόγραμμα εγγράφεστε αποστέλλοντας το βιογραφικό σας με μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως 15 Ιουνίου στο  info@eplo.int . Πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο www.eplo.int, στο email info@eplo.int ή στο τηλέφωνο 211 311 0 671.



Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) – Διοσκούρων και Πολυγνώτου 2, 10555 Αθήνα, Τηλ. 211 311 0 671 www.eplo.int



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ