Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για συνάντηση ΥΠΔΙΚ με Διοικήσεις Διοικ. Δικαστηρίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Σήμερα 24-9-2018 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχαήλ Καλογήρου επισκέφθηκε τα Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών και είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Επικρατείας  κ. Δημήτριο Κωστάκη και τις Διευθύνσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, τον Πρόεδρο  κ. Θεόδωρο Ασημακόπουλο, Πρόεδρο Εφετών ΔΔ και τα μέλη  κ. Σταύρο Καρνέζη, και κ Γεωργία Ανδριοπούλου, Εφέτες ΔΔ, και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Νικολόπουλο, Εφέτη ΔΔ, και τα μέλη κ. Ευαγγελία Ζωγραφάκη, και κ. Παναγιώτη Τσόγκα, Πρωτοδίκες ΔΔ. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε άριστο κλίμα στο γραφείο του Γενικού Επιτρόπου των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, τέθηκαν από τον κ. Επίτροπο των ΤΔΔ κ. Κωστάκη, τα εκκρεμή ζητήματα των διοικητικών δικαστηρίων, μεταξύ των οποίων:

1.      Η προώθηση των δύο σχεδίων Κωδίκων (Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών υπαλλήλων).
2.      Η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για ανακατανομή των θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια (όπως αυτές προβλέπονται στον ν. 4509/2017).
3.      Η προώθηση της διαδικασίας για σύνταξη οριστικών πινάκων αναφορικά με την 1Κ και 8Κ προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
4.      Η προώθηση του έργου της ψηφιοποίησης των μητρώων (δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων).
5.      Η προώθηση του έργου, μέσω ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών προς διενέργεια τηλεδιασκέψεων (κυρίως στις νησιωτικές περιοχές).
6.      Η στέγαση των Διοικητικών Δικαστηρίων Πειραιά. Η προώθηση της διαδικασίας μεταστέγασης και η εξέταση της πρότασης των Διευθύνσεων του Διοικητικού Εφετείου και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου στο ευρισκόμενο επί της Ακτής Κονδύλη αρ. 32 οικόπεδο που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.
7.      Η προώθηση της διαδικασίας αποκατάστασης της πρόσοψης του κτιριακού συγκροτήματος της Λ. Ριανκούρ (θραυσμένοι υαλοπίνακες – κόκκινες μπογιές στους τοίχους)
8.      Η κίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης τριετούς διάρκειας, όσον αφορά τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ή, προτιμότερο, τη συνολική συντήρηση) του κτιριακού συγκροτήματος της Λ.Ριανκούρ.
9.      Η περαιτέρω βελτίωση της ήδη αναβαθμισμένης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών.
10.   Η προκαταβολή των οδοιπορικών στους γραμματείς έδρας μεταβατικών εδρών και η ταχεία εκκαθάριση των οδοιπορικών μεταβατικών εδρών των δικαστών.
Ως προς τα ζητήματα αυτά ο κ Υπουργός επέδειξε τη μέγιστη δυνατή κατανόηση και ειλικρινή διάθεση επίλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"