Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΔ για συνάντηση με κ. ΥΠΔΙΚ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
Αθήνα, 24.9.2018
Αρ Πρωτ. 69
   


           Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας συναντήθηκε σήμερα, 24.9.2018, στο γραφείο της Ένωσης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, θέσαμε υπόψη του κ. Υπουργού όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη διοικητική δικαιοσύνη.
     Εκθέσαμε τις θέσεις μας αναφορικά με τις αιτίες της καθυστέρησης της απονομής της διοικητικής δικαιοσύνης, ζητήσαμε την αύξηση της χρηματοδότησης της υλικοτεχνικής υποδομής των διοικητικών  δικαστηρίων, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων διοικητικών δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και την επίλυση του κτηριακού προβλήματος ορισμένων διοικητικών δικαστηρίων, με εμβληματική περίπτωση τα διοικητικά δικαστήρια του Πειραιά για τα οποία θέσαμε υπόψη του κ. Υπουργού συγκεκριμένες προτάσεις.
      Εκθέσαμε τις θέσεις της Ένωσης σχετικά με το Δικαστικό Χάρτη και ειδικότερα εκφράσαμε την διαρρήδην αντίθεσή μας σε σχεδιασμούς συγχώνευσης/κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων.
      Συζητήσαμε το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία έτη με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών και μεταφέραμε στον κ. Υπουργό την απαίτησή μας για συμμόρφωση της κυβέρνησης στην 3312/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συζητήσαμε, εξάλλου, επιμέρους τεχνικά ζητήματα σχετικά με τις δηλώσεις των ετών 2015, 2016 και 2017 τις οποίες θα κληθούμε να υποβάλλουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων. 
       Παρουσιάσαμε στον κ. Υπουργό τις συνολικές θέσεις της Ένωσης για το συνταξιοδοτικό των δικαστικών λειτουργών, ενώ εκφράσαμε την απαίτησή μας για άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης στις 1 - 4/6.3.2018 αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του άρθρου πρώτου παρ. Β υποπαρ. Β3 του ν. 4093/2012, οι οποίες αφορούσαν προγενέστερες του ν. 4387/2016 περικοπές των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών.
      Ζητήσαμε την προώθηση στη Βουλή των Ελλήνων του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), τον οποίο  επεξεργάστηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 11062/20.2.2017 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην οποία η Ένωσή μας συμμετείχε δια των μελών της Παναγιώτη Δανιά, Αντιπροέδρου και Βασίλη Φαϊτά, Γενικού Γραμματέα. 
     Συζητήσαμε, επίσης, διάφορα άλλα επίκαιρα θέματα, όπως το πρόβλημα που προκλήθηκε προσφάτως με την άρνηση απόδοσης εξόδων των δικαστικών λειτουργών που μετακινήθηκαν σε μεταβατικές έδρες.
     Τέλος, επαναλάβαμε το πάγιο αίτημά μας να καλούμαστε αρμοδίως πριν από την κατάθεση προτάσεων νόμου που αφορούν σημαντικά ζητήματα της διοικητικής δικαιοσύνης.
     Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας και υποσχέθηκε να τις επεξεργαστεί, ενώ δήλωσε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί μας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα της διοικητικής δικαιοσύνης που ήδη υπάρχουν ή θα αναφύονται κάθε φορά. 
         
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΪΝΙΩΤΗ                           ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΪΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΔΔ                                    ΕΦΕΤΗΣ ΔΔ

======================
βλ. και 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ προς τον κ. ΥΠΔΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"