Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΕνΣυνΔικ: Ανακοίνωση – Ενημέρωση για τα συνταξιοδοτικά θέματα


Ανακοινώνονται προς τα μέλη της Ένωσης τα εξής:
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για τα συνταξιοδοτικά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, ιδίως μετά τη δημοσίευση των γνωστών αποφάσεων (1890, 1891/2019) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές κάποιες διατάξεις του ν. 4387/2019 και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  • Τις επόμενες ημέρες (έχουν ήδη ορισθεί οι ημερομηνίες) το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο, για συζήτηση και επίλυση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών ζητημάτων. Ήδη έχουν σταλεί στους ανωτέρω κατατοπιστικά υπομνήματα για τα προς συζήτηση θέματα.
  • Μετά τις προγραμματισμένες ως άνω συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς θα γίνει ενημέρωση των συναδέλφων για τα αποτελέσματα των συναντήσεων, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης (ensyndik), με email και SMS, καθώς και προφορικά στα γραφεία της Ένωσης.
  • Παρατίθεται παρακάτω έντυπο ένστασης ενώπιον του ΕΦΚΑ, το οποίο μπορούν οι συνάδελφοι να υποβάλουν όταν αναρτηθεί και λάβουν το αναμενόμενο ενημερωτικό σημείωμα επανυπολογισμού της σύνταξής τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται για προβλεπόμενο από το νόμο ένδικο μέσο (βλ. περιεχόμενο της ένστασης), αλλά αποτελεί μια ισχυρή όχληση και υπόδειξη προς τον ΕΦΚΑ να συμμορφωθεί με το νόμο και να εκδώσει κανονική (τροποποιητική) συνταξιοδοτική πράξη επανυπολογισμού της σύνταξης μετά την εξαγγελθείσα θέσπιση νέων ποσοστών αναπλήρωσης και νέου επανυπολογισμού των συντάξεων.
  • Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίσθηκε η Κυριακή 15-12-2019 ως ημέρα σύγκλησης της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Θα αποσταλούν έγκαιρα ατομικές προσκλήσεις στα μέλη της Ένωσης.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα ζητήματα, τα μέλη της Ένωσης μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αθήνα, 11/11/2019
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ