Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΕΔΔΑ: ξυλοδαρμός και σύλληψη πατέρα μπροστά στην ανήλικη κόρη

Η βίαιη σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του πατέρα από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της εννιάχρονης κόρης του συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση σε βάρος της ανήλικης!

ΑΠΟΦΑΣΗ

Α. κατά Ρωσίας της 12.11.2019 (αριθ. προσφ. 37735/09)
βλ. εδώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σύλληψη πατέρα, ο οποίος επέστρεφε μαζί με την εννιάχρονη κόρη του από σχολική εορτή. Η υπόθεση αφορούσε τον ισχυρισμό της προσφεύγουσας ότι είχε τραυματιστεί ψυχολογικά καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε βίαιη σύλληψη του πατέρα της από την αστυνομία.
Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της προσφεύγουσας ήταν αξιόπιστοι, αλλά ότι η μόνη απάντηση των αρχών ήταν η διεξαγωγή προδικαστικής έρευνας, η οποία ήταν επιφανειακή και αναποτελεσματική.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί, οι οποίοι έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι η προσφεύγουσα ευρίσκετο στο τόπο διεξαγωγής της αστυνομικής επιχείρησης, δεν είχαν λάβει υπόψη τα συμφέροντά της κατά την διεξαγωγή της επιχείρησης και της σύλληψης εναντίον του πατέρα της, εκθέτοντάς την έτσι σε μια σκηνή βίας. Αυτό την είχε επηρεάσει πολύ σοβαρά, καθώς μετά το συμβάν υπέφερε ιδιαίτερα από μια νευρολογική διαταραχή και από μετατραυματικό στρες για αρκετά χρόνια μετά.
Κατά την άποψη του Δικαστηρίου, η παρουσία της προσφεύγουσας  σε έναν τέτοιο συμβάν ανέρχονταν σε κακομεταχείριση, γεγονός που οι αρχές είχαν αποτύχει να αποτρέψουν, κατά παράβαση του άρθρου 3. Παραβίαση της απαγόρευσης απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ