Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΕνΔΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 


                   

 

                                                                                                         Αθήνα,  24/11/2023

                                                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΒΟΛΟΥ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το συνέδριο  που συνδιοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τους τέσσερις Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας Θεσσαλίας (Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου), στην πόλη της Λάρισας, στις 18 Νοεμβρίου 2023, με δύο θεματικές ενότητες: «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας Αναγκαιότητα - Ασφάλεια Δικαίου» και «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη». Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν εκατοντάδες Δικαστικοί Λειτουργοί και Δικηγόροι ενώ κατά την έναρξη παρευρέθηκαν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Λάρισας. Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας,  η Γενική Γραμματέας της Ένωσής μας, Εφέτης, κ. Ελευθερία Κώνστα, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνας Τσάτσαρος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο Πρόεδρος   του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νικόλαος Γουγουλάκης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γεώργιος Ανυφαντής.

Κατά την πρώτη συνεδρία προήδρευσαν ο κ.  Τρύφωνας Τσάτσαρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Λάρισας και ο κ. Αχιλλέας Ζήσης, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους ανέπτυξαν ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών,  με θέμα: «Αναγκαιότητα νέας τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», η κ. Ειρήνη Νικολάου, Πρόεδρος Εφετών, με θέμα: «Αυστηροποίηση ποινών – αποτελεσματικότητα», ο κ. Δημήτριος Σαμαρτζής, Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Τρικάλων, με θέμα: «Μία διάταξη - 187 ΠΚ -  δέκα οκτώ μήνες σε αναστολή», ο κ.  Νικόλαος Νικολάου, Εισαγγελέας Εφετών, με θέμα: «Ποινική Διαπραγμάτευση  - Αποκαταστατική Δικαιοσύνη», ο κ.   Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, με θέμα: «Συρρίκνωση της αρμοδιότητας των Δικαστικών Συμβουλίων - Θετικά – Αρνητικά» ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρούλης, Δικηγόρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με θέμα: «Εκτελεστότητα ποινών επί πλημμελημάτων».

Κατά τη δεύτερη συνεδρία προήδρευσαν η κ. Βαρβάρα Πάπαρη, Αρεοπαγίτης και η Γενική Γραμματέας της Ένωσής μας, Εφέτης, κ. Ελευθερία Κώνστα και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους ανέπτυξαν η κ. Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία  με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και λήψη αποφάσεων», η κ.   Άννα Ρήγα, Εφέτης, με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην απονομή της Δικαιοσύνης – Συγκριτική  προσέγγιση», ο κ. Κωνσταντίνος Βελησσαρίου, Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με θέμα: «Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στην ελληνική δικαιοσύνη – νομικές και ηθικές προκλήσεις», ο αναπλ. Υπεύθυνος Οικονομικών της Ένωσής μας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, κ. Βασίλης Καραναστάσης, με θέμα: «Υπάρχει εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελληνική Δικαιοσύνη ;» και η κ. Σταυρούλα Φίκαρη, δικηγόρος, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Πλατφόρμες Νομικού Περιεχομένου» ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο κ. Γεώργιος Αθανασάκης, Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Κράτος Δικαίου» και ο κ. Χρήστος Πούλιος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικηγορία».

Τα μέλη του Προεδρείου μετέβησαν τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και των Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τους Προέδρους και τα μέλη των αντίστοιχων Δικηγορικών Συλλόγων και αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα επίκαιρα ζητήματα της Δικαιοσύνης ενώ επισκέφτηκαν και τον πολύπαθο Νομό Καρδίτσας, όπου διαπίστωσαν τις συνέπειες της πρόσφατης βιβλικής καταστροφής. Να υπενθυμίσουμε, ότι η Ένωσής μας από τις πρώτες ημέρες στάθηκε δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και συνέδραμε με αποστολή μεγάλης ποσότητας νερού και ειδών πρώτης ανάγκης, πρωτοβουλία που αγκάλιασαν όλοι οι συνάδελφοι ενώ η απόφαση για διοργάνωση του συνεδρίου μας στην περιφέρεια Θεσσαλίας ελήφθη όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της πληγείσας περιοχής αλλά και με σκοπό την οικονομική τόνωση της περιοχής, έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις.  

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνα Τσάτσαρο, στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο, στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νικόλαο Γουγουλάκη και στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γεώργιο Ανυφαντή για την άψογη συνεργασία μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Προεδρεύοντες και εισηγητές του συνεδρίου, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Εφετειακής Επιτροπής Λάρισας, κ.κ. Παναγιώτη Γιάνναρο, Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου, Όλγα Νίκου, Πρωτοδίκη Τρικάλων και ΜπέλλαΚαραμίχου, Ειρηνοδίκη Λάρισας, για την πολύτιμη συνδρομή  τους στην επιτυχία του συνεδρίου μας και σ’ όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν με την παρουσία τους τις επιστημονικές εκδηλώσεις της Ένωσής μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

https://ende.gr/%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ