Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Απεργία των Δικαστικών για τις περικοπές στη δικαιοσύνη

Διεθνή

Πορτογαλία: Απεργία των Δικαστικών για τις περικοπές στη δικαιοσύνη
Δικαστικοί Λειτουργοί διαδήλωσαν στη Λισαβόνα για “ένα αξιοπρεπές δικαστικό σύστημα”
26/11/2013 11:43   
Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λισσαβόνας διαδήλωσαν οι δικαστές στην Πορτογαλία, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν κυρίως
στόχο την Δικαιοσύνη.
Από την απεργία προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, καθώς πολλές δίκες αναβλήθηκαν, μολονότι δεν σταμάτησε η παροχή βασικών υπηρεσιών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://www.lawnet.gr/news/portogalia-apergia-ton-dikastikon-gia-tis-perikopes-sti-dikaiosuni-31449.html


9 σχόλια:

  1. Ας τα δουν μερικοί συνάδελφοι που πέρυσι τέτοια περίοδο, ένας ένας με γελοία επιχειρήματα έσπαγε την αποχή μας.Αληθεια, τι έχουν να πουν φέτος, που για το 2014 δεν ενσωματώνεται στο βασικό μισθό κανένα επίδομα; Τί έχουν να πουν για το γεγονός ότι δεν εχει εκδοθεί καμία απόφαση επι των προσφυγών μας; Το μόνο που ξέρουν, είναι να τρέχουν στα συνέδρια, για να κάνουν γνωριμίες με ανωτέρους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την κινητοποίηση καταγγέλλεται «το διαδοχικό πάγωμα των μισθών, οι οποίοι δεν έχουν αυξηθεί από το 2011 και οι μειώσεις προσωπικού», οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία της δικαιοσύνης, εξήγησε ο Ρούι Καρντόζο, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών.
    Κρίμα που η ηγεσία μας δεν είναι πορτογάλλοι...
    μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε καμία μεταγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όσο για τις αγωγές είναι βέβαιο ότι θ΄απορριφθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή τυχαίνει να έχω πάει στη χώρα αυτή σε δικαστικό συνέδριο προ δεκαετίας περίπου έχω να πω ότι ουδεμία σχέση έχει ο φόρτος των ελληνικών δικαστηρίων με το φόρτο εκείνων και από την άλλη πλευρά τα δικαστικά τους μέγαρα είναι κλάσεις ανώτερα από τα δικά μας!! Έτσι όμως εμπνέουν και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ σε μας...(κλάφτα Χαράλαμπε!!) άβαφτα κτίρια, χαλασμένα καλοριφέρ, μισοφωτισμένες αίθουσες, ελλιπής φύλαξη, κατά το πλείστον αδυναμία πρόσβασης από ΑΜΕΑ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον είναι "παγωμένοι" και οχι μειωμένοι όπως των Ελλήνων Δικαστών και υπαλλήλων-ανεξαιρέτως τομέα(δημόσιου ή ιδιωτικού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην αναρτατε τετοια σχολια, θα ενοχληθούν καποιοι συναδελφοι μας και θα γραφουν παλι οτι μας εχει μολυνει η συνδικαλιστικη νοοτροπια της ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αμεσως απο κατω παρενεβη ο γνωστος συναδελφος που εχει την εμμονη με την ΑΔΕΔΥ και την Βίλα Αμαλια και σε μαλωσε.

      Διαγραφή
  7. ΑΠΕΡΓΙΑ Λέξη μαγική και ονειρεμένη. Η λύση για όλα τα προβλήματα. Με τη χρήση της (ενίοτε και με την κατάχρησή της) θα αυξηθούν οι μισθοί, θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και εν γένει η σκληρή πραγματικότητα θα μετατραπεί στην ουτοπία που όλοι ονειρευόμαστε.
    ΑΠΕΡΓΙΑ και πάλι ΑΠΕΡΓΙΑ και ξανά ΑΠΕΡΓΙΑ, εις το διηνεκές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ αυτόν που ειρωνεύεται την ΑΠΕΡΓΙΑ, ένα ερώτημα αντιπαραθετω:η ΑΠΡΑΓΙΑ απέναντι στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, πολίτη και εργαζόμενου, ποια Ουτοπία θρέφει?
    Ποιανού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ