Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διοικητικοί δικαστές: Αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμός της κυβέρνησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.
Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.
Αθήνα 11-6-2014
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


βλ. και 

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών


8 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΔΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 (ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς περιμένουν να ψηφιστεί ο εκτελεστικός νόμος σε κάποιο θερινό τμήμα της βουλής γιά να ανακοινώσουν ο,τιδήποτε σχετικό.Μέχρι τότε,..."ξυδάκι"

      Διαγραφή
  2. Σωστή κίνηση η ανακοίνωση από την ένωση διοικητικών δικαστών,που μακάρι να την ακολουθήσουν και οι άλλες ενώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Τι χρεία έχομεν μαρτύρων"; Ορίστε η απάντηση, πλήρης και αιτιολογημένη.
    Οι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι Δικαστές, ενοχλούν, εμποδίζουν.
    Γι΄ αυτό εξαθλιώστε τους.
    Λίγοι σε αριθμό, πολύ δουλειά, πολλές και δυσανάλογες απαιτήσεις, να μην μπορούν να ¨σηκώσουν" κεφάλι.
    Μείωση των αποδοχών τους, για να σκύβουν το κεφάλι από το φόβο της στέρησης του επιούσιου.
    Έτσι, για να μην τολμούν να υπερασπιστούν και τα δικαιώματα των πολιτών.
    Τι και αν το Σύνταγμα ορίζει τη Δικαιοσύνη ως Εξουσία ισότιμη με τις άλλες;
    Δεν είναι καιρός για τέτοια.
    Τώρα είναι καιρός για γενική και καθολική εξαθλίωση όλων.
    Η Δικαιοσύνη είναι καλή όταν είναι "χρήσιμη".
    Αλλιώς, τι να την κάνουμε.
    Και αν τολμήσουν οι Δικαστές να έρθουν σε αντίθεση με τις επιταγές της "εκτελεστικής εξουσίας", όχι μόνο δεν εφαρμόζουμε τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους "ξεφωνίζουμε" επιπροσθέτως ότι είναι άσχετοι, αγράμματα, φιλολαϊκοί, και ενδιαφέρονται μόνο για το μισθό τους.
    Και δυστυχώς, μέρος των πολιτών, βρίζει συνεχώς τους Δικαστές για τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης, και για το ειδικό μισθολόγιο, μη κατανοώντας ότι έτσι ανοίγει το δρόμο για τη μη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και για τις δικές τους θέσεις εργασίας, αποδοχές και γενικά τα δικαιώματα τους.

    Τονίζαμε τότε, κατά τον καιρό της αποχής (που τόσο κατηγορήθηκε έσωθεν και έξωθεν),
    ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ και ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    Και μη χειρότερα, ας ευχηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. HΕνωση γιατι απουσιαζει?
    Με τις αποφασεις του μισθοδικειου τι γινεται?
    Καμια ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντως θα πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικα και τα πρωτοβαθμια δικαστηρια στις αποφασεις που εκδιδουν..
    πχ πριν ενα χρονο ειχε αποκαλυφθει οτι περι τους 2.000 υπαλληλους απασχολουνταν με προσωρινες διαταγες που ειχαν εκδοθει πριν απο 3 χρονια... ε, οκ. ολοι καταλαβαινουμε με τι προυποθεσεις πρεπει να δινονται προσωρινες διαταγες που επιβαλλουν σε δημοσιο ή οτα να επαναπροσλαβει υπαλληλο..
    το ιδιο εγινε και με την προσφατη "δικαστικη περιπετεια" των καθαριστριων... το πρωτοβαθμιο δικαστηριο δημιουργησε φρουδες ελπιδες, με οριακες νομικες σκοψεις, παρα την ηδη αντιθετη νομολογια του ΣτΕ και του ΑΠ, με αποτελεσμα μετα απο λιγες ημερες να ανασταλει η αποφαση, και οι δικαιωθεντες πολιτες να μην ξερουν με ποιον να τα βαλουν..
    \ο δικαστης εφαρμοζει το νομο... οσο δυσαρεστος και αν ειναι...και σε οριακες περιπτωσεις κρινει την συνταγματικοτητα ή μη του νομου..
    σε καθε περιπτωση, οταν αποφασιζει να παει κοντρα στα ανωτατα δικαστηρια η να κηρυξει ενα νομο αντισυνταγματικο, ε, δεν θα πρεπει να κηρυξει την αποφαση προσωρινα εκτελεστη... νομιζω ολοι οι δικαστες το αντιλαμβανομαστε αυτο...
    το ιδιο γινεται και με το Επικουρικο Κεφαλαιο... εκρινε τμημα της νομολογιας το νομο αντισυνταγματικο.. ,ε, μην κηρυσσεις και προσωρινα εκτελεστη την αποφαση, ιδιως οταν αφορα αλλοδαπους.. αντιθετως, στην πραξη ολες οι αποφασεις προσωρινα εκτελεστες.. τωρα που η νομολογια του ΑΠ τον ειπε συνταγματικο, αντε να δουμε πως θα εκτελεσει το Επικουρικο Κεφαλαιο να παρει πισω τα λεφτα , ιδιως απο αλλοδαπους που θα εχουν ή εξαφανισθει απ' τη χωρα ή απ' τη διευθυνση τους.,..
    το ιδιο και μετα ΚΤΕΛ.. αντισυνταγματικη εκριναν αρκετε πρωτοβαθμια δικαστηρια την καταργηση της κατ' ουσιαν ισοβιοτητας των οδηγων κτελ.. προσωρινα εκτελεστη η αποφαση για επαναπροσληψη... ηρθε ο ΑΠ και την ειπε (το λογικο) συνταγματικη...τι θα γινει τωρα με το χρονο που δουλεψε (παρανομως) ο απολυθεις οδηγος κτελ? ποιος θα τον πληρωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κ. Πρόεδρος έχει την υποχρέωση να μας ενημερώσει τόσο για το θέμα των αναδρομικών, όσο και για τα φορολογικά. Σε διαφορετική περίπτωση, το μάζεμα υπογραφών για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ενημέρωση εξυπηρετούσε τις εκλογές. Οι εκλογές τελείωσαν. Επόμενη ενημέρωση... εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ