Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ν. 4281/2014 Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας, οργανωτικά θέµατα Υπουργείου Οικονοµικών και άλλες διατάξεις


Άρθρο 1
Ρυθµίσεις Φ.Π.Α.

Άρθρο 2
Ρυθµίσεις σχετικά µε τον Κώδικα
Φορολογικής Διαδικασία

Άρθρο 11
Χάραξη αιγιαλού – παραλίας




ΜΕΡΟΣ Β΄
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ




Άρθρο 222

Τροποποίηση Ν. 3213/2003 (Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης)

Σύμφωνα με το άρθρο 225 και 253 §1, από 1-1-2015 οι δηλώσεις  θα υποβάλλονται στη νέα επιτροπή του άρθρου 3Α Ν. 3213/2003

Άρθρο 242
Πειθαρχικό Συµβούλιο - Πειθαρχικές Ποινές
1) Την πειθαρχική εξουσία στους κουρείς - κοµµωτές
και τεχνίτες περιποίησης χεριών και ποδιών ασκεί πεντα-
µελές Πειθαρχικό Συµβούλιο, που εδρεύει στην οικεία
Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και αποτελείται από:
α) Ένα Πρωτόδικη, ως Πρόεδρο.
β) Έναν εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
, ως Μέλος.
γ) Έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινω-
νικής Ασφάλισης και Πρόνοοιας, ως Μέλος.
δ) Έναν εκπρόσωπο του Ανώτατου Συνδικαλιστικού
Οργάνου Κουρέων - Κοµµωτών ως Μέλος.
ε) Έναν εκπρόσωπο του Κλαδικού Οργάνου των εργα-
ζοµένων ή του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου, ή έ-
ναν εκπρόσωπο από το εργατικό κέντρο εφόσον δεν υ-
πάρχει συνδικαλιστικό όργανο και εφόσον τα θέµατα α-
φορούν στους εργαζόµενους, ως Μέλος



5 σχόλια:

  1. Τώρα θα ασχολούμαστε και με τρίχες; Και δεν εννοώ τις τρίχες των κουρέων και κομμωτών, οι οποίοι είναι καθόλα συμπαθείς. Εννοώ τις τρίχες του νομοθέτη που δημιουργεί επιτροπές και πειθαρχικά συμβούλια και σε όλα βάζει και ένα πρωτοδίκη.
    Τι ανάγκη υπάρχει να έχουν οι κομμωτές πειθαρχικό συμβούλιο;
    Γιατί θα πρέπει να συμμετέχει και πρωτοδίκης;
    Πότε στις επιτροπές (δασών, καθηγητών κτλ) θα συμμετάσχει και διοικητικός δικαστής; Γιατί η δικαιολογία ότι έχουν υπερβολική εργασία δεν ισχύει, γιατί και εμείς δεν πεταλώνουμε τζιτζίκια. Ούτε η δικαιολογία ότι κρίνουν μετά την υπόθεση στα διοικητικά δικαστήρια, γιατί και εμείς όταν έχει απολυθεί ένας συνδικαλιστής, είμαστε στην επιτροπή προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών και μετά κρίνουμε ως μονομελή το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Εκτός και αν οι κύριοι συνάδελφοι προτίθενται να δικάσουν την εργατική διαφορά. Που ακούστηκε η ανακήρυξη των υποψηφίων των εκλογών (εθνικών, αυτοδιοικητικών) και η παραλαβή των υποψηφιοτήτων να γίνεται από τους πολιτικούς δικαστές, ενώ πρόκειται για μια καθαρή πράξη της διοίκησης. Επιτέλους πια με τους πληβείους και τους πατρίκιους.
    Να μην ξεχάσει το Υπουργείο να ψηφίσει νέο νόμο επιτάχυνσης της πολιτικής δικαιοσύνης, επειδή υπάρχει καθυστέρηση στα διοικητικά δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες και λίγα λες συνάδελφε!

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι οτι η Ένωση θα έπρεπε να φωνάζει για τις επιτροπές, ωστόσο σιωπά. Ίσως για να μην χαλάσει τη σχέση της με τις υπόλοιπες Ενώσεις. Ίσως και να αδιαφορεί για τον πρώτο βαθμό, τον οποίο έχει αφήσει στο έλεος των πειθαρχικών. Η Ένωση όμως οφείλει να θυμηθεί οτι είναι Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, και όχι Ένωση Αρεοπαγιτών και Εφετών δικαστών (παραλλαγή προηγούμενου σχολίου μου προ ημερών που δεν δημοσιεύθηκε).

      Διαγραφή
  2. Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Κομμωτών-Μανικιουριστών-Πεντικουριστών. Αυτό ονειρευόμουν όταν μπήκα στο Δικαστικό Σώμα. Απλά αναρωτιέμαι ... Ποια θα είναι τα πειθαρχικά τους παραπτώματα ; Αν δεν πετύχει η κουπ ; Αν κάψει το μαλλί η βαφή ; Νέες τεχνικές πεντικιούρ χωρίς εργαλεία αποστειρωμένα (ιου) ; Αχ κυρία Πρόεδρε, μη βάλετε στο Συμβούλιο, δεν ξέρω σας λέω από κομμώσεις, εγώ πάω στον κουρέα μου και του λέω "να τα πάρεις κοντά". (Η Πρόεδρος μου by the way θα είχε ασυμβίβαστο με τα μισά κομμωτήρια της περιοχής).
    Μετά σου λέει θα δικάσεις το 914, που θα της καεί το μαλλί της αλληνής, και θα ζητάει ηθική βλάβη (συν θετική ζημία η αγορά περουκών), και θα έχεις ένσταση συντρέχοντος πταίσματος γιατί είχε μείνει στην κάσκα περισσότερη ώρα από την προτεινόμενη.Θα διατάξω μαι ωραιότατη πραγματογνωμοσύνη. Όπου η πραγματογνώμων κομμώτρια-Η Νίτσα θα απαντήσει αιτιολογημένα, αφού λάβει δείγμα της τρίχα της ενάγουσας : ήταν ενδεδειγμένη η χρωμοβαφή που εφάρμοσε η εναγόμενη ; Μετά θα δικάσεις και την απλή σωματική βλάβη (ή μήπως επικίνδυνη ; Να βοηθήσει ένας της ιστάμενης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άσκηση εξουσίας ειδικά στη χώρα μας αποτελεί ένα εξαιρετικό δύσκολο έργο. Και αυτό διότι εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών (γεωπολιτικών κλπ.) που επικρατούν πρέπει συνεχώς να ισορροπεί κανείς ανάμεσα στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαική Ένωση και τις συνθήκες, που έχει υπογράψει, διατηρώντας παράλληλα την επί σειρά αιώνων αναλλοίωτη μεγάλη ιστορική φυσιογνωμία της, γνωστή παγκοσμίως. Αυτά ορισμένες φορές φαίνεται ότι αποτελούν δύο αντίρροπες μεταξύ τους δυνάμεις, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Αναφερόμενοι τώρα στο συγκεκριμένο νομοθέτημα και ειδικότερα στις σχετικές περί αιγιαλού και παραλίας ρυθμίσεις αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί ιδιαίτερο αντικείμενο κριτικής και μάλιστα επικριτικής κριτικής δεν θα έπρεπε να είναι οι διατάξεις του νέου νόμου αλλά γιατί αυτός ο νόμος ψηφίστηκε σήμερα εν έτει 2014 ενώ θα έπρεπε να είχε ψηφισθεί δεκαετίες τώρα. Επί σειρά δεκαετιών οι ανάγκες οδηγούσαν από μόνες τους στην κατά το δυνατόν καλύτερη και συμβατή με το περιβάλλον ανάπτυξη των εν λόγω ζωνών. Όμως μία γενικότερη επιφυλακτική αντίληψη περί του θέματος (άλλη μία παρενέργεια του λαικισμού), οδήγησε σε μία de facto άναρχη κατάσταση. Αν από την αρχή προβλέπονταν όροι νομιμότητας της δόμησης στις εν λόγω ζώνες υπό όρους βέβαια (γιατί και στο νέο νόμο τίθενται σχετικές προϋποθέσεις), που σημαίνει δόμηση υπό όρους μελέτης και αρχιτεκτονκής αισθητικής σήμερα θα είχαμε μία εικόνα σε τουριστικό επίπεδο, που θα ζήλευαν και τα πιο προηγμένα κράτη του πλανήτη. Αντ΄ αυτού έχουμε σε πάμπολλες περιπτώσεις μία de facto δόμηση που θυμίζειπερισσότερο φαβέλες παρά κατασκευές υπό όρους αρχιτεκτονικής καλαισθησίας και ισορροπίας. Αφού λοιπόν οι τουριστικές ανάγκες οδηγούσαν από μόνες τους σε αυτήν την εξέλιξη τι θα πείραζε να προβλεφθεί τούτο νομοθετικά ήδη χρόνια πριν αλλά υπό αυστηρούς όρους ώστε κάθε περαιτέρω αυθαιρεσία να επέσυρε την άμεση κατεδάφιση; φτάσαμε λοιπόν σε μία πραγματικότητα πολεοδομικής αυθαιρεσίας αλλά το κυριότερο πολεοδομικής υποκρισίας και προσπαθούμε να διασώσουμε μία κατάσταση ήδη διαμορφωμένης κακογουστιάς του καθενός που εκτός από το επάγγελμα που ασκούσε στην καθημερινότητα του προσπαθούσε να γίνει και αυτοδίδακτος αρχιτέκτων μηχανικός. Και δημιουργήσαμε φυσικά μια εικόνα ακαλαίσθητη μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον απείρου κάλλους και ομορφιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ