Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου -Οι προαγωγέςτων δικαστικών

Αθανάσιος Κουτρομάνος (Από 7/8/2014)
Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το έτος 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Έλαβε απολυτήριο κλασσικού λυκείου της Καρδίτσας κατά το έτος 1966. Έλαβε πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας, έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά: Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη. Στο Πρωτοδικείο Βόλου, επί τρία έτη ως πρόεδρος πρωτοδικών. Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη. Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη. Στο Εφετείο Αθηνών επί ένα έτος. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη. Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη.

Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014






Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 7/8/2014
Το Υπουργικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, επέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.
Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων.
  • Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.  
  • Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.                               
  • Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:
  • Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ  Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.  
  • Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.    
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:« Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».   

Βιογραφικά 
Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του  Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.       

Νικόλαος Αγγελάρας του Αντωνίου, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Γεννήθηκε το 1948 στο Βόλο. Διορίστηκε Πάρεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7/10/1977, Πρωτοδίκης Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 10/1/1979. Προήχθη σε Πρόεδρο Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 8.3.1985, σε Εφέτη Διοικητικού Εφετείου στις 6/3/1989, σε Σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/10/1998 και σε Αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11/8/2004. Άσκησε καθήκοντα Υποδιευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστών από 1/1/2001 μέχρι και 15/4/2010. Σπούδασε Νομική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά, είναι έγγαμος κι έχει δύο παιδιά.      

Μιχαήλ Ζυμής του Γεωργίου, Γενικός Επίτροπος Επικρατείας .

Γεννήθηκε το 1950 στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου. Διορίστηκε δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ' τάξης στις 29.3.1979, Έμμισθος Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 18.2.1981, Πάρεδρος Πρωτοδικών στις 31.8.1982. Διορίσθηκε Πάρεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.1.1995, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 17.9.2001, ενώ στις  13/7/2011 επιλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι έγγαμος με δύο παιδιά.  

http://www.ministryofjustice.gr/site/el/%CE%95%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/141/itemid/2293/amid/532/.aspx


 Οι νέοι αντιπρόεδροι

Παράλληλα προήχθησαν:Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής. Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

Η σημερινή προεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  Βασιλική Θάνου


Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη σε όλους,ειδικότερα στην κα Πρόεδρο της Ενώσεως,η οποία ως Αντιπρόεδρος του ΑΠ μπορεί να χρειαστεί να έλθει σε κόντρα με τον συνδικαλιστικό εαυτό της ! Ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ