Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Επίσημη Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο Καζακστάν, 24-27 Μαΐου 2017

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Zhakyp Assanov, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν, στις 24-27 Μαΐου 2017.
Στον πρώτο σταθμό της επισκέψεώς της, στην Αστανά, επισφραγίστηκε η συνεργασία των δύο εισαγγελικών αρχών με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συναντήθηκε και με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοκρατίας του Καζακστάν, μεταξύ των οποίων η Διαμεσολαβήτρια για τα Δικαιώματα των Παιδιών κ. Zagipa Baliyeva, με την οποία συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Κατόπιν πρότασης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Καζακστάν, έδωσε διάλεξη στην Ακαδημία Επιβολής του Νόμου της Γενικής Εισαγγελίας, με θέμα: "Οι αρχές του Δικαίου Ανηλίκων και ο ρόλος του Εισαγγελέα στη δικαιοσύνη ανηλίκων", στην οποία, εκτός από τους σπουδαστές - εισαγγελείς και αστυνομικούς-, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και λοιπών αρμόδιων κρατικών φορέων.
Στη συνέχεια, μετέβη στο Αλμάτι, όπου συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αλμάτι κ. Gabit Mirazov, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αστανάς και Καζακστάν Αλέξανδρο και επισκέφθηκε τη "Σωφρονιστική Αποικία Εργασίας", το μόνο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στο Καζακστάν.
Τέλος, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με μέλη της Ελληνικής ομογένειας στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων του Καζακστάν "Φιλία", όπου της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.http://www.eisap.gr/?q=node/1163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"