Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Απαντηση στον κ Χριστ Σεβαστιδη, Προεδρο της E.Δ.Ε



Με υφος επιθετικο και προσβλητικο, που δεν αρμοζει στον νομικο μας πολιτισμο και στον θεσμικο ρολο του κ Σεβαστιδη, ετυχα απαντησης, στο δημοσιευμα μου στην ιστοσελιδα “dikastis.gr”, σχετικα με τις προτασεις για την συνταγματικη αναθεωρηση, που διατυπωνονται δημοσια απο μελη του Δ.Σ της Ε.Δ.Ε. οπου επεσημαινα την απουσια θεσης, για το υπαρκτο και χρονιο προβλημα για τον Εισαγγελικο κλαδο, της δυνατοτητας καταληψης της θεσης του Εισαγγελεα του Αρειου Παγου απο ανωτατο δικαστη.
Αρνουμενος να απαντησω στο ιδιο υφος, επισημαινω απλως τα παρακατω:
Κατ αρχην δεν αποδεχθηκα ποτε την ιδιοτητα του “συνδικαλιστη”, οπως την εννοει ο κ Σεβαστιδης, διοτι οι δικαστικες ενωσεις ειναι επιστημονικα σωματεια και ο ορος αυτος παραπεμπει σε υφος και πρακτικες αλλων σωματειων που ποτε δεν ενστερνιστηκα. Καμμια αναγκη δεν νοιωθω για “συνδικαλιστικη” παρουσια, αφου επι χρονια συμμετειχα και προσεφερα στο Δ.Σ της Ενωσης Εισαγγελεων.
Το αν σιωπησα σε μειζονα ζητηματα, οπως υπονοει ο κ Σεβασιδης, που απασχολησαν επι της θητειας μου τον δικαστικο κλαδο, το γνωριζουν καλυτερα ολων οι συναδελφοι μου, αφου εξεφραζα παντα την αποψη μου στην Γενικη Συνελευση και στα αρμοδια θεσμικα οργανα. Παντα ειχα την αποψη, οτι πρεπει να εκφραζουμε τις θεσεις μας, να εκθετουμε τα ζητηματα και να διεκδικουμε την επιλυση τους, συλλογικα ως Δ.Σ και στα αρμοδια θεσμικα οργανα και οχι ατομικα με συνεντευξεις και “κατακλυζοντας” τον τυπο με ανακοινωσεις, καλυπτοντας μαλλον προσωπικες αναγκες προβολης και αδιαφορωντας για την φθορα που προκαλειται με τον τροπο αυτο στο κυρος της Δικαιοσυνης.
Για το εν λογω μειζον ζητημα του Εισαγγελικου κλαδου, εχω δικαιωμα ατομικα ως εισαγγελικος λειτουργος, οπως και καθε αλλος συναδελφος, να εκφρασω τις αποψεις μου για το πως αντιμετωπιζεται το ζητημα απο τα μελη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε., ανεξαρτητα αν ειμαι μελος της η οχι, αφου προκειται για Ενωση Δικαστων και Εισαγγελεων και προφανως με εκπροσωπει εκων-ακων, διεκδικει δε πιστευω ρολο επιλυσης ζητηματων που αφορουν ολον τον εισαγγελικο κλαδο και οχι μονο τους ολιγους εισαγγελεις- μελη της. Επιμενω στην αποψη μου, οτι πρεπει στην προσεχη συνελευση των συναδελφων δικαστων να τεθει και να συζητηθει, “η παλαιας κοπης διαταξη” που παρεχει της δυνατοτητα καταληψης της θεσης του Εισαγγελεα του Αρειου Παγου απο ανωτατο δικαστη. Η Γ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελεων, το εκρινε μειζον ζητημα για τον εισαγγελικο κλαδο και εξουσιοδοτησε το Δ.Σ να το θεσει ως αιτημα στην προσεχη αναθεωρηση του Συνταγματος, οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να παρει θεση και η Ε.Δ.Ε.
Ο κ Σεβαστιδης, που εχει εκφρασει δημοσια αποψεις για μικροτερης σημασιας εισαγγελικα θεματα, οφειλει εκ της θεσεως του, να αποβαλλει την ψηφοθηρικη τακτικη του και να εκφρασει με ευθυκρισια τις αποψεις του, για το σημαντικο αυτο ζητημα που απασχολει τον εισαγγελικο κλαδο και να αφησει τα φληναφηματα περι “κάλπικων διαχωριστικων γραμμων μεταξύ των συναδέλφων (δικαστών και εισαγγελέων), που αντιστοιχούν σε μια παρωχημένη πια λογική παλαιάς κοπής συνδικαλιστών .

Δημητριος Μητρουλιας
Αντεισαγγελεας Εφετων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ