Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

"Ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος (Σύνταγμα/ Ενωσιακό Δίκαιο)”

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ και Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου - Eπιστημονική εκδήλωση "Ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος (Σύνταγμα/ Ενωσιακό Δίκαιο)”

Πρόσκληση στην επιστημονική εκδήλωση "Ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος (Σύνταγμα/ Ενωσιακό Δίκαιο)”

 

Η επιστημονική εκδήλωση "Ζητήματα δικαστικού ελέγχου
 των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής 
ισχύος (Σύνταγμα/Ενωσιακό Δίκαιο)" με διοργανωτές 
την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ και το "Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου  - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" θα λάβει χώρα στις 19/03/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Ρακτιβάν του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαροπούλου. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι (παρατίθενται και οι τίτλοι των εισηγήσεών τους):
Χρ. Ράμμος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, «Το ζήτημα της σχέσης Ενωσιακού Δικαίου και Εθνικού Συντάγματος – Από την υπεροχή στην συμφιλίωση;»
Ι. Δημητρακόπουλος, Πάρεδρος ΣτΕ, «Το παραδεκτό των λόγων προσφυγής και αναίρεσης σε φορολογικές διαφορές, σχετικά με παραβίαση του Συντάγματος ή του ευρωπαϊκού δικαίου» 
Α. Μεταξάς, Επ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκ. Καθηγητής, TU Berlin, "Η αρχή της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου: Προς μια λειτουργική θεώρηση"
Δρ. Β. Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Δ.Δ., «Η ελευθερία του νομοθετείν και τα όρια του ελέγχου της συνταγματικότητας και συμβατότητας των νόμων»


ΠΗΓΗ
https://www.ddikastes.gr/node/4069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"