Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της 18ης Ιουνίου 2022

 


           

 

 

 

          ΕΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                           

               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

      ΤΗΛ: 213 215 6114-  FAX 210 88 41 529

                               Τ.Κ. 101. 71

                e- mail: endikeis@otenet.gr                                                            

                                                                                                  

                                                                                   

Αθήνα, 20-06-2022

Αρ. Πρωτ. : 268

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

της 18ης Ιουνίου 2022

 

    Στο ΔΣ της 18ης Ιουνίου 2022 παρέστησαν 13 μέλη. Απουσίαζαν τα μέλη: Χριστόφορος Σεβαστίδης και Ιωάννης Ασπρογέρακας. Μετά από διάλογο και συζήτηση αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

1.                   Ομόφωνα, η πραγματοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων τέκνων (έως 15 ετών)  Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών σε οποιαδήποτε κατασκήνωση ή camp επιθυμούν με κάλυψη της δαπάνης μέχρι του ποσού των 200 ευρώ για κάθε πρώτο παιδί, 100 ευρώ για κάθε δεύτερο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο παιδί της οικογένειας από την Ένωση.

2.                   Ομόφωνα, η διοργάνωση ημερίδας για τους νεοδιορισθέντες Ειρηνοδίκες με θέματα: α. Ζητήματα από την εφαρμογή του ν.3869/2010, ως ισχύει, β. Προανάκριση και  γ. Πτωχευτικό Δίκαιο, δ. Εκουσία Δικαιοδοσία.       

3.                   Ομόφωνα, η διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμή των αποχωρούντων από το Δικαστικό Σώμα συναδέλφων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

4.                   Ομόφωνα, η διοργάνωση συνεδρίου εντός του μηνός Οκτωβρίου με θεματικές: α. Ζητήματα από την εφαρμογή του νέου ΠΚ και ΚΠΔ, β. Τροποποιήσεις του ΚΠολΔ και γ. Τροποποιήσεις Οικογενειακού Δικαίου .

5.                   Με πλειοψηφία εννέα (9) μελών (Μαργαρίτα Στενιώτη,  Χρήστος Νάστας, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Ελευθερία Κώνστα, Νικήτας Βελίας, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Βασίλειος Καραναστάσης, Ευστάθιος Βεργώνης και  Δημήτριος Φούκας) η ανάθεση της λογιστικής υποστήριξης της Ένωσης στην εταιρεία με την επωνυμία «COMPUTAX Α.Ε.»,  που υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα προσφορά για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες σε σχέση με την εταιρία «Ecovis-Onetax», στην οποία μέχρι σήμερα είχε ανατεθεί η παροχή των ως άνω υπηρεσιών. Τέσσερα μέλη του ΔΣ, (Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Παντελής Μποροδήμος, Ευθαλία Κώστα, Μιχαήλ Τσέφας) είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει αντιπρόταση στην εταιρεία «Onetax».

6.                   Ομόφωνα, η έγκριση δαπάνης στην οποία υπεβλήθηκαν συνάδελφοι  μετά από απόρριψη αγωγών κακοδικίας.

7.                   Ομόφωνα, η έκδοση δικαστικού ημερολογίου για τα δικαστικά έτη 2022 – 2023, προκειμένου να διανεμηθεί στους συναδέρφους.

8.                   Ομόφωνα, η έγκριση κονδυλίου για ενίσχυση των φυλακών ανηλίκων.

9.                   Ομόφωνα, η έγκριση δαπάνης για ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού των γραφείων της Ένωσης.

10.               Ομόφωνα, η έγκριση παροχής οικονομικής βοήθειας για λόγους υγείας σε συνάδελφο  από το ειδικό ταμείο αλληλοβοήθειας της Ένωσης.

11.               Ομόφωνα, η έγκριση κονδυλίου 1.800 ευρώ για βράβευση μαθητών κρατουμένων στα πλαίσια λογοτεχνικού διαγωνισμού.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών ΔΣ για τις ενέργειες και επαφές που είχε το Προεδρείο πριν την ψήφιση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τις επαφές με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

12.           Ζητήθηκε από το μέλος του ΔΣ Χαράλαμπο Σεβαστίδη να τεθεί σε ψηφοφορία εάν τα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με την προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου περί περιορισμού του αριθμού των αναβολών που αφορούν το πρόσωπο του πληρεξουσίου δικηγόρου. Η Πρόεδρος της Ένωσης αντέταξε ότι η θέση της Ένωσης όπως αυτή διατυπώνεται στο από 14-6-2022 έγγραφό της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης είναι η απόσυρση της διάταξης και η συνολική επανεξέταση του άρθρου 349 ΚΠΔ. 

 

Το μέλος του ΔΣ Παντελής Μποροδήμος έθεσε το ζήτημα της μη προαγωγής των δικαστικών παρέδρων λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου προβλεπόμενου χρόνου δοκιμασίας των 10 μηνών και της αλλαγής της διάταξης ώστε, να προάγονται ακόμα και εάν δεν συμπληρώνεται ο ανωτέρω χρόνος εφόσον βρίσκονται σε άδεια μητρότητας. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ για τις ενέργειες που έκανε το Προεδρείο επί του ζητήματος με θεσμικούς φορείς και δήλωσε ότι βάσει του ισχύοντος ΚΟΔΚΚΔΛ στο άρθρο 88 προβλέπεται ότι παρατείνεται ο χρόνος δοκιμασίας λόγω λήψης από τον δικαστικό λειτουργό άδειας κύησης, λοχείας ή ανατροφής τέκνου, η δε εκ των υστέρων προαγωγή του σε θέση πρωτοδίκη ή αντεισαγγελέα πρωτοδικών ενεργεί αναδρομικά ως προς τον καθορισμό της, κατά το άρθρο 65, σειράς αρχαιότητας και ο δικαστικός λειτουργός αναγράφεται στους συντασσόμενους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πίνακες αρχαιότητας με τη σειρά που κατείχε κατά την αποφοίτησή του από την ΕΣΔι. Αποφασίστηκε δε, να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

 

Μαργαρίτα Στενιώτη          

Εφέτης

Η Γενική Γραμματέας

 

Ελευθερία Κώνστα

Εφέτης

 

 ΠΗΓΗ ΕνΔΕ

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:  Οι υπερσύνδεσμοι στο κείμενο έχουν τοποθετηθεί από το διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου με σκοπό την καλύτερη πλοήγηση - αναζήτηση των αναγνωστών

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ