Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΛΊΩΤΑ.


 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ

Σήμερα αποχαιρετούμε από την μαχόμενη δικαστηριακή ζωή και από  το δικαστικό Σώμα λόγω συνταξιοδότησης, έναν λαμπρό δικαστικό λειτουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.  

 

 

 

 Ο Βασίλης Πλιώτας κατάγεται από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια και γεννήθηκε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας και κόσμησε τον Εισαγγελικό Κλάδο  με το ήθος την επιστημοσύνη ,την ακεραιότητα και το κύριος του. Στην Ελληνική δικαστική ιστορία υπάρχουν δικαστές  που με το κύρος, την επιστημοσύνη, το ήθος ,την ευαισθησία και την παρρησία τους στάθηκαν και στέκονται φάροι και ελπίδα της Κοινωνίας.

Με ευαισθησία σε μεγάλα ζητήματα ,όπως της εγκληματικότητας  και τα περιστατικά δολοφονίας γυναικών που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όπως και οι αυξανόμενες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οδήγησαν τον αποχωρούντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα στην έκδοση εγκυκλίου προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, προκειμένου να βρίσκονται σε απόλυτη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των εγκληματικών πρακτικών που έχουν προκαλέσει αίσθηση με θύματα γυναίκες και ευάλωτα άτομα.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραγγέλλει στην εγκύκλιο του  τους εισαγγελείς να παραπέμπουν αμέσως στο Αυτόφωρο και να κινούνται οι σχετικές διαδικασίες συλλήψεως για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα γυναίκες, παιδιά η άλλα ευάλωτα άτομα, ενώ για τις σοβαρές περιπτώσεις εγκληματικών συμπεριφορών, όπως γυναικοκτονίες, βαριές κακοποιήσεις εντέλλεται να εκδικάζονται οι σχετικές υποθέσεις κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Παράλληλα ο κ. Πλιώτας ζήτησε  από τους εισαγγελείς να κινούνται άμεσα παρέχοντας κάθε νομική δυνατότητα στα θύματα των ενδοοικογενειακών κακοποιήσεων και σε πλήρη συνεργασία με αρμόδιες δομές και κρατικές αρχές. Για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει το φαινόμενο της οπαδικής βίας υπό το πρίσμα της εγκληματικής οργάνωσης επιχειρώντας με βάση τις διατάξεις του Ποινικού νόμου να περιορίσει τον κύκλο των αξιόποινων πράξεων που συνδέονται με τέτοιου είδους εγκληματική δράση. Ο ποινικός απολογισμός της έρευνας που διενεργήθηκε, σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Ο κ. Πλιώτας αποχωρεί μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της Εισαγγελίας αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη με το έργο του, που διακρίθηκε από νηφαλιότητα, αυστηρή τήρηση της νομιμότητας, που είχε ως αποτέλεσμα η Εισαγγελία να σηματοδοτήσει μια μακρά περίοδο ηρεμίας και ουσιαστικής εργασίας. Με τη νομική του παιδεία, την εργατικότητά του, την άψογη συμπεριφορά του και το δικαστικό ήθος του εμπέδωσε την Εμπιστοσύνη στους δικαζομένους, εργάστηκε σκληρά και έντιμα για την Δικαιοσύνη.

Εύχομαι να συνεχίσει να μάχεται για την Πατρίδα και την Δικαιοσύνη με υγεία και ατομική και οικογενειακή ευτυχία.

ΑΝΤΩΝΗΣΠ.ΑΡΓΥΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ