Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη Παπαϊωάννου με Ράιχενμπαχ για τεχνικά θέματα της Δικαιοσύνης


Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στις Βρυξέλλες

Οι προτάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα Δικαιοσύνης συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την «Ομάδα Δράσης» υπό τον κ. Horst Reichenbach.

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται σε επιστολή του κ. Παπαϊωάννου, την οποία απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου και κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Durão Barroso, αναφορικά με την παροχή τεχνογνωσίας από τους εταίρους μας για τον εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση, βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι προτάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης αφορούν συγκεκριμένες και δοκιμασμένες εφαρμογές προγραμμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες θα μπορούσαμε σε συνεργασία με αυτές να αξιοποιήσουμε, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την αποτελεσματικότητα στην απονομή της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Reichenbach εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για την καταγραφή των ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο χώρο της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού τομέα και δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθεια της «Ομάδας Δράσης» και να μεσολαβήσει στα κράτη-μέλη, προκειμένου να παρασχεθεί στη χώρα μας η τεχνογνωσία, ενώ διατύπωσε και προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξευρεθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα έργα. Προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κονδυλιών θα κινηθεί και η ίδια «Ομάδα Δράσης».

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου, της «Ομάδας Δράσης» με τους πρέσβεις των κρατών-μελών που θα κληθούν να παράσχουν τις γνώσεις και να υποδείξουν τις τεχνικές εκείνες που εφαρμόζονται στις χώρες τους και μπορούν να εισαχθούν και στη χώρα μας ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των όρων απονομής Δικαιοσύνης. Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στις Βρυξέλλες.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Reichenbach μετείχαν από πλευράς της «Ομάδας Δράσης» ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η κ. Ζωρζέττα Λάλη, επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Από την πλευρά του Υπουργείου μετείχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.


===============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. θεωρώ ότι πρόκειται για "συνταγματικές κινήσεις".... αν κρίνουμε ότι ήδη η αποχή από τα καθήκοντα μας έχει χαρακτηρισθεί πειθαρχικό παράπτωμα από τον Άρειο Πάγο (όπως ήδη δημοσιεύεται στον ηλεκτρονικό τύπο) τότε τα σχόλια για τη συνάντηση αυτή είναι περιττά...λυπάμαι πραγματικά
    Εισαγγελικός Λειτουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ