Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


 ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                  
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                           Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                       Αθήνα 15-10-2011
                                                                                       Αρ. Πρωτ. 106

                                                                 Προς τους κ. κ. Συναδέλφους


Σας κοινοποιούμε το από 15 Οκτωβρίου 2011 Ψήφισμα –Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης μας και διευκρινίζουμε τα εξής :
Α) όσον αφορά τις καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων, αυτές θα διαρκούν από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00. Αν ο Γραμματέας της έδρας δηλώσει στις 12.00 ότι δεν θα επανέλθει στην συνεδρίαση λόγω τηρήσεως εκ μέρους του του ωραρίου λειτουργίας του Δικαστηρίου, τότε οι υποθέσεις θα αναβάλλονται για άλλη δικάσιμο , ή θα διακόπτεται η συνεδρίαση του Δικαστηρίου για άλλη ημέρα , ανάλογα με τις επικρατούσες για κάθε Δικαστήριο συνθήκες.  Αντίθετα, αν ο Γραμματέας της έδρας δηλώσει ότι θα επανέλθει στις 15.00, οι πιο πάνω αναβολές ή διακοπές των συνεδριάσεων θα γίνονται τότε. Ο Προεδρεύων της συνεδρίασης θα σημειώνει επί του πινακίου , ή της δικογραφίας , ως λόγο διακοπής της συνεδρίασης την σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ενώσεως μας. Οι Ειρηνοδίκες δεν θα εκτελούν, κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, τις υπηρεσίες ενόρκων βεβαιώσεων , διαταγών πληρωμής , σφραγίσεων, προανάκριση κλπ
Β) οι επείγουσες πολιτικές υποθέσεις (προσωρινές διαταγές, επείγοντα ασφαλιστικά μέτρα, παραγραφόμενες), όπως και οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις (συμπλήρωση παραγραφής ,ή ορίου προσωρινής κράτησης , αυτόφωρα) θα εκδικάζονται κανονικά. Το αυτό ισχύει και για την λειτουργία των Δικαστικών Συμβουλίων (παραγραφές , προσωρινά κρατούμενοι  κ.α.) . Οι Ανακριτές και Εισαγγελείς υπηρεσίας θα ασκούν τα καθήκοντά τους κανονικά, όπως και οι Ειρηνοδίκες και Πταισματοδίκες τις έρευνες.
Γ) όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μας αποκλειστικά στα δικαστικά καταστήματα, μετά την 7η Νοεμβρίου 2011 : δεν θα γίνεται επεξεργασία των υποθέσεων κατ’ οίκον και συνεπώς δεν θα δημοσιεύονται οι σχετικές αποφάσεις , εκτός των επειγουσών και αυτών που έχουν ήδη εκδικασθεί.
               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

122 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.Καιρός ήταν να ξυπνήσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις ανοίξαμε το λάκο μας... Η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να στρέψει με επιτυχία όλους τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου. Ολοι επιδίδονται με ιδιαίτερη μανία όχι στο να βελτιώσουν τη δική τους οικονομική κατάσταση (πράγμα που δεν γίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες), αλλά να δουν τους καλύτερα αμοιβόμενους να χάνουν τμήμα των εισοδημάτων τους... Ετσι τώρα, μετά την ευφυή μας απόφαση οι 600.000 άνεργοι και οι 200.000 ημιαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγελματίες θα στραφούν εναντίον μας και θα μας ελεεινολογούν αδιαφορώντας για το αν και πόσο εργαζόμαστε... Τα συνήθη άστοχα σχόλια για το ότι καθορίζουμε τους μισθούς μας με δικές μας αποφάσεις θα κυριαρχήσουν και οι όλοι οι δημοσιογράφοι θα συγκρίνουν τον μέσο μισθό του Δημοσίου Υπαλλήλου των 1.000 € με τον υπεδιπλάσιο του Πρωτοδίκη... Εμείς δε θα προσπαθούμε να αποσπάσουμε ένα πεντάλεπτο για να εκθέσουμε τις απόψεις μας.
    Φανταστείτε μόνο την εξής σκηνή: Οποιονδήποτε συνάδελφο να προσπαθεί να πείσει για τις συνθήκες εργασίες μας εν μέσω χλευαζόντων δημοσιογράφων που σκοπό θα έχουν μόνο να εκμεταλλευτούν λαϊκίστικα την αγωνία του κάθε ανθρώπου που βιώνει την κρίση χειρότερα από εμάς.
    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης που ομαδικά μας οδήγησαν σε τέτοιο φιάσκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρεμήστε . . . Ποιός σας είπε ότι είναι νόμιμο να "τηρούμε" ωράριο ; Τι είμαστε υπάλληλοι που κλείνουν την υπηρεσία τους ; Οι δικαστές δεν γίνονται μέρος του προβλήματος μίας κυβέρνησης που ούτως ή άλλως έχει πεθάνει. Οι δικαστές δίνουν λύσεις στα προβλήματα του λαού για όσα τραβάει με τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους . Και στο κάτω κάτω δεν κατάλαβα τι έγινε; ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις μας από τις αγωγές; καταβλήθηκαν τα αναδρομικά που μας χρωστάνε; υποσχέθηκε κανείς υποστήριξη σε όλους μας όταν θα γίνουν ομαδικές κατά παραγγελία υπουργού πειθαρχικές διώξεις ( νάναι πολλά τα έτη των ανύπαρκτων για την συμπαράσταση προ δεκαετίας με τα πόθεν έσχεσ που διώκονταν συνάδελφοι για 50 ευρώ ξεχασμένα σε τραπεζικό λογαριασμό διότι οι παλιότεροι δεν ξεχνάμε ) . Εντάξει είπαμε μπορεί να πήγε η τροικα στο ΠΡωτοδικείο Αθηνών έστω - όπως αναφέρεται - με τις ευλογίες του υπουργού . και τι έγινε ;Θέλετε αντίδραση ; ελάτε να στείλουμε στον Υπουργό 3000 παραιτήσεις και πείτε του "Λεβέντη από αύριο δικάζεις εσύ ή όπποιος εσύ θέλεις εμείς μπουχτίσαμε με το δούλεμα άει στο καλό" εκεί θέλει κοτσια . Πρέπει δηλαδή ο κόσμος να μας βρίζει γιατί δεν τελειώνουν οι υποθέσεις του και να μας λέει τώρα που χάνεται μέρος του πλούσιου μισθού σας φωνάζετε και όταν εμείσ χάναμε τον μισθό μας τα βγάζατε όλα νόμιμα και συνταγματικά (δείτε τι γράφουν τα μπλοκ για εμάς για αποφάσεις του ΣΤΕ και τις προσφυγές για τα εργατικά ) . Χαλαρώστε!!! οι παντιέρες εξυπηρετούν μόνο κάποιους όταν έχουν πληροφορία ότι έρχονται σύντομα εκλογές . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκαναν απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και ετοίμασαν ΠΔ για την ανάθεση της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες και την θέση σε εφεδρεία ή την απόλυση των απεργούντων εργαζομένων (βλ. σημερινό ΒΗΜΑ online).
    Σε εμάς θα πουν ότι δεν δίδουν το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης αφού πλέον εργάζονται στα Δικαστήρια και δεν δημοσιεύουν.
    Μπράβο σας... κύριε Πρόεδρε από τον βορρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ) ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΨΗΦΙΣΜΑ; (ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)

    CICERO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστείτε έναν συνάδελφο να χρειαστεί το βράδυ σήμερα να πάει σε εφημερία κρατικού νοσοκομείου για το άρρωστο παιδί του... Φανταστείτε δε εκεί τον εφημερεύοντα να του πει ότι δεν θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του διότι : α) ο μισθός του είναι χαμηλός, β) εργάζεται επί 24 ώρες συνεχείς εφημερίες χωρίς να αμοίβεται στην ώρα του, γ) όλοι τον απαξιώνουν θεωρώντας ότι παίρνει "φακελάκι".
    Επειδή θεωρώ τους συναδέλφους μου κατά πολύ ανώτερους από τους γιατρούς, νομίζω ότι εύστοχα ο συνάδελφος των 10.31 μ.μ. έθεσε το θέμα ως εξής: "ανοίξαμε τον λάκο μας...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καποιος που ηταν στη συνελευση θα μας πει εντυπωσεις?
    ποσος κοσμος ηταν? τι ειπωθηκε? ποιοι μιλησαν?ποιες αλλες προτασεις υπηρχαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εως ποτε θα διαρκεσουν οι διακοπες στις 12 η ωρα των συνεδριασεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος είπε:
    "Μόλις ανοίξαμε το λάκο μας..."
    (15 Οκτωβρίου 2011 10:31 μ.μ.)

    Ναι, όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να γίνουν. Εν όψει τούτων, λοιπόν, η δική σου πρόταση, συνάδελφε, ποια είναι, ποιες κατά την γνώμη σου θα πρέπει να είναι οι αντιδράσεις μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να εμφανιζόμαστε στα Δικαστήρια και να εργαζόμαστε εκεί αρκούσε, χωρίς μάλιστα να διατυμπανίζουμε ότι δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις. Το αποτέλεσμα αυτό θα φαινόταν σε ένα δύο μήνες...
    Ολα τα άλλα, περί διακοπής συνεδριάσεων και ότι δεν θα δημοσιεύονται πλέον αποφάσεις είναι απεργία, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά το άρθρο 23 παρ.2 εδ. β΄ του Συντάγματος "απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς ....". Όταν οι ίδιοι οι δικαστές δεν σέβονται το Σύνταγμα, αφενός αυτοαναιρούνται ως κρατική λειτουργία (αφού συμπεριφέρονται ως συντεχνία του χειρίστου είδους) και αφετέρου δεν έχουν την ηθική νομιμοποίηση να επιβάλουν την οποιαδήποτε ποινή στον απλό πολίτη. Θα σεβαστώ τον όρκο μου (υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους) και θα συνεχίσω να εκτελώ κανονικά τα καθήκοντα μου, έστω και αν μείνω μόνος μου σε όλη την Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να μείνει ο τελευταίος θεσμός, που θα μείνει όρθιος στην Ελλάδα (έστω και για να σβήσει τα φώτα) και όχι να συμπορεύεται με την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, το ΣΑΤΑ και τις λοιπές συντεχνίες. Θέλω να ελπίζω ότι η φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης θα υποδείξει το άτοπο. Όσο για τους συνδικαλιστές, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έναντι της Ιστορίας. Θα είναι αυτοί, που θα έχουν οδηγήσει την τρίτη κρατική λειτουργία στο να εγκαταλείψει τα καθήκοντά την πιο κρίσιμη ιστορική στιγμή της μεταπολεμικής Ελλάδας, για να εξυπηρετήσουν - τις οίδε - ποιες σκοπιμότητες. Ασφαλώς και ανοίξαμε το λάκο μας και για πολλά χρόνια. Θερσίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη συνάδελφε, αλλά μάλλον έχεις χάσει κάποια επεισόδια, αφού έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του υπεριδιπλάσιου του μισθού μας από αυτούς των 1.000€. Κοντά είναι ο Γενάρης, που θα δεις το μσθό μας κάτω από τα 2.000€. Αλλά μην μένεις μόνο στο μισθολογικό, όλες οι υπόλοιπες αλλαγές που προωθούν στη δικαιοσύνη σου δημιουργούν ευχαρίστηση; Απορώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι δάσκαλοι απεργούν, οι υπάλληλοι Δήμων δεν μαζεύουν σκουπίδια, οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, και οι Δικαστές δεν αποφασίζουν;
    Νομίζω ότι μόνοι μας υποβιβάζουμε τη θέση μας σε δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης το θεωρώ απαράδεκτο να μου λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μη δικάζω μετά τις 12. Λες και έχουμε συνδικαλιστές πάνω από το κεφάλι μας όπως όλοι άλλοι.
    Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας και τη θεσμική μας αξία, μπορούμε να το πράξουμε με την εφαρμογή του νόμου. Δε μου αρέσει που το θέτω έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Σύνταγμα μας δίνει το καρπούζι και το μαχαίρι. Δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε σε απεργίες και κινητοποιήσεις, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Οι βουλευτές και οι υπουργοί έμειναν να απεργήσουν. Άντε μετά και ο στρατός, και στο τέλος θα πάρουμε τα βουνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πειθαρχικά είναι σίγουρο ότι είμαστε καλυμμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι Πρωτοδίκης και ο μισθός μου αυτή τη στιγμή δεν είναι υπερδιπλάσιος των 1000 ευρώ, κ.συνάδελφε.

    Επιτέλους ήταν καιρός να αντιδράσουμε στα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Ας διατηρήσουμε μία ελάχιστη συνοχή προκειμένου να εφαρμόσουμε το ψήφισμα της Συνέλευσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανοίξαμε τον λάκκο μας?
    Δηλαδή?
    Τι άλλο χειρότερο μπορούμε να πάθουμε?
    Να μας απολύσουν? Να μας βάλουν στο ΙΚΑ ? Ή μήπως να μας κάνουν τον μισθό απο 2.200ευρώ (κάτω απο τις συνθήκες που εργαζόμαστε), σε 1.800ευρώ????
    Καιρός ήταν να καταλάβουν ορισμένοι κύριοι της εκτελεστικής εξουσίας ότι δεν είμαστε πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ,ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΩΣΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ 12-15?).ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ(ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ "ΡΕΤΙΡΕ", ΠΕΡΙ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΛΠ.)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 12 ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς το σχολιαστή της 15 Οκτωβρίου 2011 10:31 μ.μ. :

    Δεν ήμουν παρούσα στην Ε.Γ.Σ., όμως συμφωνώ με το σχετικό ψήφισμα. Δεν είναι καιρός να αντιδράσουμε κι εμείς με τέτοιο τρόπο ώστε ενδεχομένως να προλάβουμε κάποια πράγματα, παρά να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων;

    Επίσης, είναι θεμιτό να σχολιάζουμε τα περί ψηφίσματος. Στο σχόλιό σας παρόλα αυτά δεν αντιπροτείνετε κάτι. Πώς προτείνετε ότι πρέπει να ενεργήσουμε;

    Αναφορικά με: "Φανταστείτε μόνο την εξής σκηνή: Οποιονδήποτε συνάδελφο να προσπαθεί να πείσει για τις συνθήκες εργασίες μας εν μέσω χλευαζόντων δημοσιογράφων που σκοπό θα έχουν μόνο να εκμεταλλευτούν λαϊκίστικα την αγωνία του κάθε ανθρώπου που βιώνει την κρίση χειρότερα από εμάς." - Μα αυτή δεν είναι η σημερινή κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ ότι μόλις ανοίξαμε το λάκκο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φεβρουάριος 2011 εφημερίδα τα νέα:
    «Κορυφώνεται στη Γαλλία η κόντρα των δικαστικών µε τον πρόεδρο Σαρκοζί. Χθες οι γάλλοι δικαστές πραγµατοποίησαν µεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ 192 πρωτοβάθµια δικαστήρια και εφετεία έµειναν κλειστά. Αφορµή, οι χαρακτηρισµοί του Σαρκοζί για ύποπτο φρικτού εγκλήµατος και τα σχόλιά του για «δυσλειτουργία του δικαστικού συστήµατος». Εδώ και µία εβδοµάδα δικαστές αρνούνται να διεξάγουν ακροάσεις και αναβάλλουν όλες τις διαδικασίες που δεν είναι επείγουσες. Χθες το σύνολο των 192 δικαστηρίων και εφετείων της χώρας πήρε µέρος στη διαµαρτυρία, µια πρωτοφανής κίνηση στη Γαλλία, όπου οι δικαστές δεν έχουν δικαίωµα στην απεργία. ….»
    http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4617674
    η προσωπική μου άποψη είναι ότι η στάση εργασίας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει και να εξηγήσει στον απλό κοσμάκι τίποτα από όσα θεωρητικά έχει πρόθεση. Είμαι αντίθετος στην απόφαση αυτή και στη μη δημοσίευση αποφάσεων. Δεν πήγα στη συνέλευση λόγω δουλειάς. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο τρόπο κινητοποιήσεων. Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος άλλος σχολιαστής μπορούμε να μην δικάζουμε πέραν του αριθμού που προβλέπεται στον κανονισμό. Να μην προσδιορίζουμε υποθέσεις στα ποινικά πέραν των απαραίτητων. Να μην επικρέμεται ως σπάθα πάνω από τα κεφάλια μας το πειθαρχικό για τη μη έκδοση εμπρόθεσμης απόφασης. Να απορρίπτουμε ως αντισυνταγματικούς τους νόμους που θεωρούμε ως τέτοιους – βλ. και σχετική ομιλία του προέδρου εφετών Αγρινίου - . Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο την αλήθεια. Ότι δηλαδή στο κομμάτι που μας αναλογεί η ευθύνη μας για την μη έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι η μεγαλύτερη αλλά αντίθετα, η πολιτεία δεν βοηθάει καθόλου γιατί έτσι την βολεύει. Λυπάμαι που η σχετική απόφαση ήταν και ομόφωνη. Ίσως να είμαι εγώ λάθος, αλλά αν και το αποκλειστικό μου εισόδημα είναι μόνο ο μισθός μου θεωρώ ότι είμαι δικαστικός λειτουργός και όχι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "... και οι όλοι οι δημοσιογράφοι θα συγκρίνουν τον μέσο μισθό του Δημοσίου Υπαλλήλου των 1.000 € με τον υπεδιπλάσιο του Πρωτοδίκη... "

    Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!!!
    Οι δημοσιογράφοι θα πούνε ο βασικός μισθός του ΠΕ δημοσίου υπαλλήλου 780 € και ο βασικός μισθός του Πρωτοδίκη 2400 €. Ολα τα άλλα είναι ιστορία...

    Θέλω να δω αν θα σας δώσουν βήμα τότε να πείτε για τις συνθήκες εργασίας μας ή για το τί ποσό μας μένει αφού πληρώσουμε για τις συνδρομές περιοδικών, συνδρομή βάσεων δεδομένων, αναλώσιμα κλπ.
    Επίσης στο Ηράκλειο πληρώναμε και 10 € για αναβάθμιση τουαλετών προ της ελεύσεως του κ.Επιθεωρητή... (νομίζω ότι ακόμα το κάνουν!!!)

    Οσοι απορούν για τι μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν,θεωρώντας μονόδρομο τις αντισυνταγματικές αυτές ενέργειες, μπορούν να παραιτηθούν από Δικαστές και να αναζητήσουν θέση σε οποιαδήποτε συντεχνία παρέχει σε αυτούς το δικαίωμα της απεργίας και την ...λαϊκή καταξίωση...

    Σε ένα κράτος που πεινά, θα πεινάσουν όλοι... Πονάει να το λες, αλλά έτσι είναι νομίζω...

    Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης κυρίως τώρα στις δύσκολες περιστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητοί συνάδελφοι (ή μη). Παρατηρώ με μεγάλη έκπληξη ότι η πλειοψηφία των σχολιών, αποδοκιμάζει την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ για δυναμικές κινητοποιήσεις και μου δημιουργείται η απορία που ήταν όλοι αυτοί οι διαφωνούντες το πρωί του Σαββάτου και γιατί δεν ήρθαν στην συνέλευση. Δικαιολογίες του τύπου "ζω σε ακριτική περιοχή" δεν τις δέχομαι, γιατί προσωπικά είδα πάνω από 100 συναδέλφους στην συνέλευση που δεν ζουν μόνιμα στην Αθήνα, πολλές δε εξ αυτών μητέρες με ανήλικα παιδιά. Το κλίμα στην συνέλευση ήταν ενωτικό, η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε ομοφώνως, ακούστηκαν τα πραγματικά προβλήματα των δικαστών και γενικά η έκτακτη αυτή Γ.Σ και οι αποφάσεις της ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Όσο για τους (ελάχιστους φοβάμαι..) συναδέλφους που τρέμουν τις συκοφαντίες των μεγαλοδημοσιογράφων (τύπου Τράγκα, Τριανταφυλλόπουλου κ.λ.π που κυκλοφορούν με θωρακισμένες λιμουζίνες και βγάζουν σε ένα μήνα όσα βγάζουμε εμείς σε ένα χρόνο και όσα βγάζουν οι εργαζόμενοι που δήθεν υπερασπίζονται σε δύο χρόνια)τους καλώ να δείξουν σθένος και να κατανοήσουν ότι οι ειδικές καταστάσεις απαιτούν ειδικά μέτρα. Διαβάστε λίγο για τους συναδέλφους μας που αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας και θα καταλάβετε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με την λογική της συνέλευσης, το επόμενο θα είναι να αποφασίσουμε ότι θα κηρύττουμε όλες τις απεργίες νόμιμες, θα κηρύττουμε αντισυνταγματικό κάθε νόμο της κυβέρνησης κλπ. κλπ.

    Είναι εξίσου αντισυνταγματική λύση με αυτήν που εμπνεύστηκαν κάποιοι...

    Ευγε!!! Σε λίγο όλοι θα ασχολούνται με το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλαμε... Με τους υψηλούς μισθούς μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οσοι αντιστάσθηκαν στην επταετία επιδίωκαν την εφαρμογή του Συντάγματος. Εμείς αποφασίσαμε την καταπάτησή του. Τα "ειδικά μέτρα" που ακριβώς αναφέρονται στο Σϋνταγμα;;; Μήπως έχετε την άποψη ότι "η Ελλάδα νοσεί και πρέπει να μπούμε και σε γύψο". Ειδικές καταστάσεις επικαλούνταν και εκείνος...

    Δεν με ενδιαφέρουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, αλλά η ζημιά που θα κάνουν με όσα λένε.

    Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον πολυτελή βίο των δημοσιογράφων. Απλά ακούγοντάς τους, θα σχηματίσουν την εντύπωση ότι εμείς ζούμε πολυτελή βίο.

    Οταν ένορκος μου είπε ότι πίστευε πως παίρνω 5.000 € καθαρά, προφανώς από κάπου της δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

    Νομίζω ότι το πιο εύστοχο σχόλιο ήταν το "Σε λίγο όλοι θα ασχολούνται με το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλαμε... Με τους υψηλούς μισθούς μας!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαι σίγουρη ότι τα σχόλια που έχουν γραφτεί κατά της απόφασης της συνέλευσης της Ενωσης δεν προέρχονται από "συνάδελφους" Δικαστές, γιατί δεν είναι δυνατό να κάνουν λόγο ακόμη για τους παχυλούς μισθούς μας και να τους ενδιαφέρει το τι θα πούν τα Μ.Μ.Ε. για τον κλάδο μας. Είναι δυνατόν; Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε γιατί ακριβώς τα μέτρα που προωθούνται έχουν αποκλειστικό στόχο την απαξίωση και αποδυνάμωση της δικαιοσύνης, ώστε να επιτυγχάνεται πιο εύκολα και η ισοπέδωση των απλών πολιτών και των βασικών δικαιωμάτων όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "...γιατί δεν είναι δυνατό να κάνουν λόγο ακόμη για τους παχυλούς μισθούς μας και να τους ενδιαφέρει το τι θα πούν τα Μ.Μ.Ε. για τον κλάδο μας. Είναι δυνατόν;..."

    Με ενδιαφέρει και εμένα η άποψη των δημοσιογράφων στο μέτρο που θα διαμορφώσουν κλίμα εναντίον μας.

    Σαφώς και πρέπει να διατηρηθούν οι μισθοί μας εκεί που είναι (μετά τις απανωτές μειώσεις). Αλλά πιστεύετε ότι επιτυγχάνουμε κάτι με τις ενέργειες αυτές;

    Επίσης, αν κάποιος διαφωνεί με τις απόψεις σας γίνεται "συνάδελφος"; Ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στη δημοκρατία αποφασίζει πράγματι η πλειοψηφία. Δεν δικαιούται όμως να αποφασίζει ότι θα παρανομήσει, ότι θα καταλάβει δημόσια κτήρια, ότι θα κλείσει τους δρόμους και τα λιμάνια, ότι τα δικαστήρια θα διακόπτουν την εργασία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η πλειοψηφία αποφασίζει στη δημοκρατία για ό,τι νόμιμο μπορεί να αποφασίσει συντεταγμένα, δηλαδή για ζήτημα που προβλέπει απόφαση της πλειοψηφίας η έννομη τάξη. Η απόφαση για τη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων του Κράτους ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, τυχόν δε τέτοια υλοποίηση θα αποτελεί πράξη παράνομη - αντισυνταγματική (άρθρο 23 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγματος). Αγαπητοί συνάδελφοι Δικαστές, ο δανειστής, από τον οποίο η Ελλάδα δανειζόταν τις τελευταίες τρεις τουλάχιστον δεκαετίες και ζούσε χωρίς καμία ενδογενή παραγωγή πλούτου, αποφάσισε να μειώσει τη χρηματοδότηση και εν τέλει να τη διακόψει, για όποιους λόγους αυτός νομίζει. Εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την απόφασή του. Θα πρέπει να ζήσουμε με ό,τι οι ίδιοι ως κοινωνία παράγουμε, που σήμερα ανέρχεται η αξία του προϊόντος αυτού στο ποσό των 42 έως 45 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ευημερία μόνο ως το αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής θα είναι δικαιολογημένη, όχι λόγω του εύκολου δανεισμού. Το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να εξηγήσει την κατάσταση όπως έχει στον ελληνικό λαό, όχι να τον παραπλανά με υποσχέσεις. Η Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, θα πρέπει να μείνει όρθια, δηλαδή να αγωνισθεί με όλες της τις δυνάμεις για την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης, με αυταπάρνηση. Αμοιβή μας θα είναι η αναγνώριση της αποστολής της Δικαιοσύνης από τον ελληνικό λαό και γενικότερα από όλους τους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε λίγο όλοι θα ασχολούνται με το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλαμε... Με τους "υψηλούς" μισθούς μας!!!!

    ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι προφανής η αναντιστοιχία της βούλησης των περισσότερων δικαστών με την απόφαση της συνέλευσης. Δεν είναι κάτι παράδοξο. Αφενός γιατί δεν μπορεί οι Έλληνες δικαστές να θέλουν (τουλάχιστον στην ολότητά τους) την κατάλυση του Συντάγματος (άρθρο 23 παρ.2) και τον υποβιβασμό τους από κρατική λειτουργία (που λειτουργεί αδιάκοπα ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες) σε υπαλλήλους και μάλιστα τύπου ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ή ΠΟΕ - ΟΤΑ και αφετέρου γιατί, ενόψει του κλιματος που έχει δημιουργηθεί (ιδίως από τους κομματικά χειραγωγούμενους συνδικαλιστές μας, αφού οι μισοί εναρμονίζονται με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, οι άλλοι μισοί θέλουν να δείξουν ότι παρόλο που ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη δεν απεμπολούν τα "δίκαια" των συναδέλφων - δεν νομίζω δε να υποστηρίξει με ειλικρίνεια κανείς ότι οι συνδικαλιστές μας είναι κομματικά και πολιτικά "άχρωμοι", όπως θα έπρεπε), δεν υπήρχε πεδίο ελεύθερης και νηφάλιας έκφρασης απόψεων (το ότι αποδοκιμάστηκε βουλευτής μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να επικρίνει δικαστική απόφαση για απεργία άλλου κλάδου καταδεικνύει το πόσο "ελεύθερος διάλογος" αναπτύχθηκε). Πλέον ο καθένας μας θα κριθεί ατομικά, αν δηλ. προκρίνει την τήρηση του Συντάγματος ή την προάσπιση συνδικαλιστικών αιτημάτων και των υποκρυπτόμενων πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ήμουν στη συνέλευση. Στο πρώτο μέρος ήταν σαν να βρισκόμουν σε κομματική συγκέντρωση του Τσίπρα και της Παπαρήγα. Οι κόκκινες σημαίες μας έλειπαν. Τρεις συνάδελφοι μόνο διαφοροποιήθηκαν και αποδοκιμάστηκαν και τρεις. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Κανελλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα προτεινόμενα μέτρα ως ακραία, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Γεωργίλης, ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιες αντιδράσεις δεν συνάδουν με το λειτούργημα του δικαστή και η κ. Στενιώτη, που ανέφερε ότι εμείς πρώτοι υποβαθμίζουμε τη Δικαιοσύνη με το να λογοδοτούμε στην Τρόικα και να επιτρέπουμε στην Κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει σαν υπαλλήλους. Συγχαρητήρια σώσατε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του δικαστικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απάντηση προς τον συνάδελφο των 10.54. Δεν είναι η πρόθεσή μου να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση με κάποιον που διαφωνεί μαζί μου.Εγινε αντιληπτό ότι σε ενδιαφέρει η γνώμη των Μ.Μ.Ε. που τόσο άξια υπηρετούν το ρόλο τους στην κοινωνία μας και που τόσο ευγενικά και με σεβασμό φέρονται στους αντιπρόσωπούς μας όταν εμφανίζονται σε κάποια εκπομπή. Οσο για το "Ντροπή", συνάδελφε Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. To λυπηρό είναι ότι όλοι αντιδρούν και σχολιάζουν διαδικτυακώς. Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι εισερχόμενος στο δικαστικό σώμα θα έβλεπα τα μέλη του να επιλέγουν να μείνουν σπίτι για να γράψουν απο το να παραστούν σε μία συνέλευση ή να επικαλούνται τον τόπο κατοικίας τους εκτός Αθηνών, δεδομένου ότι άπαντες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χάριν αναψυχής, επισκέπτονται Σαβ/κα την Αθήνα. Επομένως, η απουσία των σχολιαζόντων απο τη συνέλευση με λυπεί περισσότερο απο το αν οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν λανθασμένες, διότι επιβεβαιώνει πως ο καθένας μας με ευχαρίστηση αντλεί τα οφέλη απο τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και επιλεκτικά τις επικρίνει, χωρίς, ωστόσο να λαμβάνει μέρος, με τη δικαιολογία είτε της δουλειάς είτε της απόστασης. Εάν όλοι σας είχατε ενδιαφερθεί και τιμήσει με την παρουσία τη συνέλευση πιθανόν το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Επομένως, είστε όλοι συνυπεύθυνοι. Επίσης, οι διαρθρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη είναι οι πιο ανησυχητικές, διότι η αλλαγή στο τρόπο κρίσης των δικαστών (προαγωγές) χωρίς άλλα εχέγγυα αμεροληψίας, η υπερφόρτωση των δικαστηρίων με ανόητες και ασήμαντες υποθέσεις σε βάρος των λοιπών με αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα της (βλ. ανακριτές βουλιαγμένους χωρίς βοήθεια, προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή) και τον καθημερινό υποβιβασμό μας στα μάτια του κόσμου, η μείωση των δικαστικών διακοπών (ειλημμένη απόφαση) καταδεικνύει ότι οι δικαστές είναι τεμπέληδες, το οποίο είναι εξοργιστικό. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή κανένας δεν αντέδρασε, ποτέ δεν υπήρχε σύμπνοια και ομοφωνία, προκειμένου να καταδείξουμε οτι η Δικαιοσύνη πρέπει να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης... Επίκειται λαίλαπα διαρθρωτικών αλλαγών υποβαθμίσεως του ρόλου του Δικαστή, συνεπώς η κριτική του "καναπέ" σας καθιστά συνυπεύθυνους άπαντες. Οι δικαστές στη Γαλλία λ.χ.έχουν συναίσθηση και αντιδρούν εγκαίρως,διότι κάποια στιγμή θα είναι αργά για όλους. Εκτός και αν ονειρευόσασταν να λαμβάνετε ένα μισθό και να σας καταντούν διεκπεραιωτές διαζυγίων, εξυβρίσεων, αγορανομικών αδικημάτων και χιλιάδων άλλων, σε βάρος σοβαρότατων οικονομικών εγκλημάτων, αστικά και ποινικά και πλήθους άλλων υποθέσεων.Και κάτι τελευταίο θα έπρεπε να έχουμε διεκδικήσει και επιτύχει το οικονομικά αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων (ΤΑΧΔΙΚ, ένσημα)και να μην ντρεπόμαστε να μπαίνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι μόνο. Αναλογιστήκατε ποτέ γιατί ποτέ δεν υπήρξαν σχετικές κινητοποιήσεις ή αντιδράσεις. Η απάντηση είναι προφανής, διότι άπαντες προτιμούμε να δικάσουμε, γράψουμε, να δημοσιεύσουμε τις αποφάσεις μέσα σε αυτό ντροπιαστικό περιβάλλον δικομανίας και αναποτελεσματικότητας παρά να ταράξουμε τα νερά και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριοι/ες

    Είμαι ένας αστυνομικός(πανελληνίων) με 2 παιδιά, 14 χρόνια υπηρεσίας ο οποίος πληρώθηκε αυτόν τον μήνα 835€. Οι δουλειές μας έχουν πολλά κοινά, δεν μπορούμε να απεργήσουμε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ενώ οι πολίτες μας θεωρούν δεκανίκι του συστήματος. Σαν πολίτης αυτής της Χώρας σας παρακαλώ (σαν τελευταία ελπίδα αυτού του Κράτους) να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να δικάσετε βάση του Συντάγματος και της συνείδησης σας όλα αυτά τα αντιλαϊκά - αντισυνταγματικά μέτρα γιατί η Ελλάδα είναι πλούσια και όχι φτωχή και η κρίση είναι στημένη ώστε να ξεπουληθεί... όλα αυτά τα ξέρετε.... Δικάστε λοιπόν!! Είστε οι μόνοι που μπορείτε να τους διώξετε χωρίς να χυθεί αίμα... Όσο για τις ΄΄ απεργίες ΄΄ διαφυλάξτε το κύρος σας, θα είναι το πρώτο στο οποίο θα επιτεθούν πριν σας κόψουν όλα τα επιδόματα…
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν πηγα στη Συνέλευση, οπότε προφανως καποιοι θα πουν οτι δεν δικαιουμαι να ομιλω. Μολαταυτα θα το τολμησω.
    Εμεινα καταπληκτος από το ψηφισμα, το οποιο αναγκάστηκα να διαβασω δύο φορες για να δω οτι καταλαβα καλα.
    Ευθεία πρόταση για απεργία και αρνησιδικία. Απίστευτο. Πραγματικά δεν ξερω αν πρέπει να ακολουθήσω το ψήφισμα αυτό ως Προεδρεύων, μολονότι διαφωνω καθετα, αφού φυσικα ειμαι συνυπεύθυνος για αυτό με την απουσία μου από τη συνέλευση. Αν θέλαμε να ακολουθήσουμε ακραία μέτρα, υπήρχε τρόπος. Ας στέλναμε για 15 μερες τις παραιτήσεις μας ΟΛΟΙ (στο κάτω κάτω εντός 2 μηνών μπορείς αζημίως να την ανακαλέσεις) και δεν θα μπορούσε κανένας να μας κατηγορήσει για παρανομία. Σε δύο (2) ημέρες θα μας ικέτευαν να γυρισουμε πισω με καθε θυσία, και θα ακουγόμασταν πολύ πιο αποτελεσματικα. Τελικά αυτό ήταν το θέμα? Να διεκδικήσουμε το δικαιώμα στην...απεργία?
    Όσο για την κριτική των δημοσιογράφων, μου είναι αδιάφορη. Πόσο χειρότερα μπορούν να πουν?
    Εγω εκτιμώ ότι επρόκειτο απλώς για μια συνέλευση εκτόνωσης. Και ήδη όσοι ψήφισαν αυτα τα πραγματα θα εχουν μετανιώσει. Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης, να συγκληθεί άμεσα νέα συνέλευση για ανάκληση αυτού του ψηφίσματος που μας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω ότι η συζήτηση για τα ΜΜΕ σχετίζεται με το κατά πόσο θα πετύχουμε όλα αυτά που διεκδικούμε.

    Ως κίνηση τακτικής η απόφαση της ΓΣ είναι εσφαλμένη, για τους λόγους που σχετίζονται με το πώς θα εισπράξει η κοινωνία αυτά που διεδικούμε. Αφού δεν θα χρησιμοποιήσουμε τελάλη για να ενημερώσουμε την κοινωνία, η πληροφόρηση του κόσμου θα γίνει από τα ΜΜΕ. Εκεί πολύ φοβούμαι ότι θα συμβούν όλα όσα ο δεύτερος σχολιαστής επεσήμανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1) Το ψήφισμα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα. Εχει κανείς σοβαρή τεκμηρίωση για το αντίθετο;
    2) Κανείς δεν θα μας δώσει σημασία, αλλά απεναντίας θα στραφούν εναντίον μας με την ενορχήστρωση των ΜΜΕ!!!

    Πόσο ποια μυαλό θέλει για να το καταλάβετε!!!

    Αμεση ανάκληση του ψηφίσματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Όσο για την κριτική των δημοσιογράφων, μου είναι αδιάφορη. Πόσο χειρότερα μπορούν να πουν?"

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός δικαστικός λειτουργός που να τον ενδιαφέρει η άποψη των ΜΜΕ. Συμφωνώ μαζί σας!

    Αλλά το ανησυχητικό είναι πως ό,τι διαδωσουν αυτοί, γίνεται εν πολλοίς πιστευτό.

    Ως κίνηση τακτικής, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, κρίνω εσφαλμένη το ψήφισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διαφωνώ με την απόφαση. Δεν τόλμησα να μιλήσω....Ο όχλος της Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμος να σε κατασπαράξει..... Καταλύθηκε η Δημοκρατία χθες. Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. O συνάδελφος που έγραψε για κόκκινες σημαίες τι εννοεί; Πιστεύει ότι υπήρχε κομματική υποκίνηση για την σύγκληση της συνέλευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η κ. Στενιώτη δεν δικαιούται να ομιλεί είναι μέλος του δ.σ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απάντηση στον ανώνυμο 16 Οκτωβρίου 2011 11:44 π.μ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΓΙΝΕ. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΑΡΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Ή ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΗΛ. ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛ. ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κ. ΑΓΓΕΛΑΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ; (Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ;). ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗ-ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ.ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΧΕΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΧΑΜΗΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΛΠ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι αποσκοπούμε με τέτοιο ψήφισμα;

    Να πιέσουμε την κυβέρνηση; πώς ακριβώς; Δεν θα εκδίδονται οι αποφάσεις και ο κόσμος θα στραφεί κατά της κυβέρνησης που μας κρατά χαμηλόμισθους; Γιατί άραγε δεν το πετυχαίνουν αυτό και οι απεργούντες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στα Τελωνεία και αλλού;

    Γιατί δεν βγαίνει αυτός ο κύριος από τη Θεσσαλονίκη να μας πει τι αποσκοπεί;

    Εν ανάγκη βρε αδελφέ, ας μας ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του για τις επερχόμενες εκλογές της Ενωσης... Κάτι θα είναι και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κινδυνεύουμε να εκτεθούμε με τέτοια αντισυνταγματική απόφαση.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Οχι να κρυβόμαστε πίσω από τους φωνασκούντες Θεσσαλονικείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σκάψαμε τον λάκκο ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ???
    Ντροπή στους ¨Βόρειους¨ εμπνευστές και υποκινητές του αντισυνταγματικού ψηφίσματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άργησαν να "ενδιαφερθούν" πολύ κάποιοι....Δε μας πείθουν. Οι ευρισκόμενοι στη "δύση" τους, βάζουν μπροστά τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας για να "μείνουν στην ιστορία" ως επαναστάτες... Στην επαρχία, όμως, (όπου δεν υφίσταται ανωνυμία) θα αρχίσουν οι "λεμονόκουπες" σε συναδέλφους και οι αναφορές από τους γραφικούς τύπους που καθημερινά έρχονται στα ακροατήρια και στα γραφεία και ήδη δημιουργούν πρβλήματα. Και τότε...επιλεκτικές πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, όπως το 2004 για το πόθεν έσχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η κυρία Στενιώτη μίλησε επώνυμα. Εσείς όμως (όπως και εγώ τώρα) μιλάτε ανώνυμα, θα έπρεπε γι' αυτό και μόνο να είσθε περισσότερο προσεκτικός. Τη γνωρίζω εξ όψεως μόνο και την υπερασπίζομαι για λόγους δεοντολογίας. Προσωπικά, είμαι αντίθετος με την ύπαρξη της ένωσης δικαστών, διότι θεωρώ αυτή ως το βασικό πεδίο ομαδοποίησης - και μάλιστα με κομματικά κριτήρια - των δικαστών, με λύπη μου μάλιστα διαβάζω πρόσφατα για "πρωτοβουλίες" με αντικείμενο τη δημιουργία και άλλων ενώσεων δικαστών, δηλαδή για τη δημιουργία και άλλων πόλων ομαδοποίησης των δικαστών. Αναρωτιέμαι, μήπως αντίστοιχες ενώσεις έχουν και οι βουλευτές ή οι υπουργοί, δηλαδή τα λοιπά άμεσα όργανα του Κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δυστυχώς δεν πήγα στη Γενική Συνέλευση, παρότι είχα συνυπογράψει για τη σύγκλησή της. Τούτο δε, επειδή είμαι Πρόεδρος Πρωτοδικών από τη Θεσσαλονίκη, μόλις είχα γυρίσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το βράδυ και ξαναφεύγω για Αθήνα σήμερα Κυριακή. Δεν μπορώ συνεπώς να γνωρίζω περί "όχλου Θεσσαλονίκης" κ.λπ. Φαίνεται όμως ότι είναι πολύ εύκολο για ορισμένους συναδέλφους να αφορίζουν, παραγνωρίζοντας ότι οι συνάδελφοι της Βόρειας Ελλάδας είμαστε οι περισσότερο ζημιωμένοι από τις συνεχείς μειώσεις του μισθού μας, αφού το μισό χρόνο μας ως Δικαστές τον περνάμε εκτός έδρας, με δυσβάσταχτα και πλέον αβάσταχτα έξοδα, προσωπική και οικογενειακή ταλαιπωρία, που κανείς δεν μας αναγνωρίζει. Εκείνο που μπορώ επίσης να πω είναι ότι ναι μεν δεν συμφωνώ με το πρώτο σκέλος του ψηφίσματος για τους λόγους που και άλλοι συνάδελφοι ανέφεραν (περί αντισυνταγματικής - παράνομης αντίδρασης και περί μετακύλισης του βάρους στους πολίτες που θα ταλαιπωρούνται άδικα), ταυτόχρονα όμως δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ως αντίδραση στην αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει η Κυβέρνηση, εκτός από το να παραιτηθούμε μαζικά, διαμαρτυρόμενοι και για τις μειώσεις μισθών, αλλά και για την πολυνομία - ανομία, έλλειψη υποδομών, υπερβολικό φόρτο εργασίας κ.λπ., προβλήματα που είναι σε όλους μας γνωστά. Επίσης έχω ακόμη την καλή πίστη (ή την αφέλεια) να πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι που κατά καιρούς γράφουμε εδώ το κάνουμε, όχι επειδή μας ενδιαφέρει ο μισθουλάκος και η καλοπέρασή μας, αλλά επειδή πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το να μπορούμε να ασκούμε αξιοπρεπώς το λειτούργημά μας, κάτι που καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερές, αν όχι αδύνατο, αν πρέπει διαρκώς να (απ-)ασχολούμαστε και με το πώς θα "βγούμε" στο να πληρώσουμε τα πάγια οικογενειακά μας έξοδα και τα δάνεια που οι περισσότεροι πήραμε, για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σπίτι στα 45. Παρακαλώ, συνεπώς, όλους τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο και το ύφος που διατυπώνουν τις απόψεις τους και να προσπαθήσουμε όλοι να παραμείνουμε ενωμένοι αυτές τις δύσκολες ώρες και να κοιτάμε το δάσος (το σύνολο των συναδέλφων) και όχι το δέντρο (ο καθένας τον εαυτό του και τις προσωπικές του συνθήκες), αφού η διάσπαση και εσωστρέφεια λειτουργούν σε βάρος μας. Επειδή πιστεύω ακόμη ότι η Δημοκρατία δεν έχει καταλυθεί, ότι έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου, χωρίς φόβο συνεπειών, και ότι πρέπει όλοι επιτέλους να αναλάβουμε την ευθύνη των λεγομένων και των πραττομένων μας και να μην κρυβόμαστε πίσω από τη βολική ανωνυμία, υπογράφω...
    Θεοδόσης Τενεκετζίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Α ωραια.
    Τι ακριβως καταφεραμε?
    Να διχασθούμε μεταξυ μας βαθυτατα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εγώ υπηρετώ εκτός Αθηνών, έχω χρέωση που φτάνει να γεμίσει καροτσάκια από σούπερ μάρκετ, παρόλα αυτά,ήμουν στη Συνέλευση. Κανείς δεν κατασπάραξε οποιονδήποτε, κανείς δεν χρωμάτισε κομματικά την ομιλία ή την παρουσία του, και οποιοσδήποτε ήθελε να παρέμβει ήταν ελεύθερος να το πράξει. Αυτό που κυριάρχησε στη Συνέλευση ήταν η άποψη ότι το Σύνταγμα βρισκεται υπό κατάλυση από πράξεις και αποφάσεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, και σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες το Δικαστικό Σώμα καλείται να αντιδράσει εξαιρετικώς....κανείς δεν διακήρυξε την κατάλυση του Συντάγματος, όλοι διακήρυξαν την ανάγκη λήψης μέτρων δραστικών και αποφασιστικών διότι βουλιάζουμε ως χώρα, όχι μόνο ως δικαστικό σώμα, αλλά ως κοινωνία, ως πολιτεία....η Συνέλευση δεν είχε μόνο μισθοκεντρικό χαρακτήρα,τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των κοινωνικών τάξεων και πολλοί ομιλητές επικεντρώθηκαν στην υποβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου και τους κινδύνους που αυτή η υποβάθμιση ελλοχεύει...χθες, για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσοι πολλοί νεαροί συνάδελφοι και έγινε από όλους αντιληπτό ότι αυτοί υφίστανται τα σοβαρότερα πλήγματα από τις αποφάσεις της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας...Γι αυτό και οι νεαροί συνάδελφοι δώσανε δυναμικό παρόν διότι δε θέλω να Σας πικράνω αλλά πρέπει όλοι να αναλογιστείτε ότι οι συνάδελφοι του πρώτου βαθμού είναι αυτοί που ουσιαστικά εξωθούνται στα όρια της αντοχής και της υπομονής τους....σκεφτείτε επιτέλους αξιότιμοι συνάδελφοι τους λοιπούς του πρώτου βαθμού, αυτούς που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στη ζωή(δημιουργούν οικογένεια, αποκτούν τέκνα)...δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι ηλικίας 55-67 ετών ούτε λαμβάνουν την αμοιβή του Εφέτη ή του Προέδρου Εφετών....επίσης όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις είχαν στόχο την υπερχρέωση του πρώτου βαθμού.......αυτοί οι συνάδελφοι αποτελούν την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και αυτοί χρήζουν προστασίας, εξάλλου αυτοί είναι το μέλλον....δεν έχουμε δικαίωμα να εκφυλίσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, και προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι η εφαρμογή της δεν επισύρει την ποινή του πειθαρχικού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ποιες λεμονόκουπες κυρια/ε συνάδελφε των 1:45? σε ποια επαρχία υπηρετείς που τόσο μένος κυριεύει τους κατοίκους της.κι εγώ υπηρετώ και υπηρέτησα στις 'εσχατιές' της Ελλάδος, και η εμπειρία μου με οδήγησε σε ένα συμπέρασμα: ότι οι άνθρωποι στην επαρχία κατά πλειοψηφία σέβονται, εκτιμούν και συμπαθούν τους δικαστές και τους εισαγγελείς διότι στο τέλος τους γνωρίζουν τους αναγνωρίζουν τους βλέπουν σαν κομμάτι της καθημερινότητας τους....στην Αθήνα, δε, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΟΥΝ!! ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ.....είναι άδικο να κατηγορούμε και τους δικηγόρους και τους κατοίκους της επαρχίας ότι δήθεν θα μας επιτεθούν,ΕΝΩ αυτοί ακόμη διατηρούν αισθήματα αλληλεγγύης, συμπαθείας και κατανόησης σε σχέση με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων.....μου φαίνονται προσχηματικές οι φοβίες και οι επικλήσεις της δήθεν λαϊκής οργής....κάτι σαν καταστροφολογία....
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. O tempora, o mores. Δεν θα κατέβω από την έδρα. Και σε τριμελή και πολυμελή θα κρατάω μειοψηφία σε όσες αποφάσεις αναβάλουν ή διακόπτουν για αυτό το λόγο (ελπίζω να μη χρειαστεί να μαλώσω με τους προέδρους). Και θα το πράξω αυτό για λόγους νομιμότητας και κύρους της δικαστικής εξουσίας και μόνο (διότι με πονάει η μείωση αποδοχών και διαφωνώ πολιτικά με την ένταξη των νέων δικαστών στο ΙΚΑ).

    Όσον αφορά την απόφαση, δυστυχώς δεν είμουν στη συνέλευση για να ψηφίσω κατά, αλλά τώρα είναι αργά. Ακόμα και αν στην επόμενη συνέλευση τεθεί θέμα ανάκλησης, δεν θα πάω. Ανάκληση πάει να πει ότι η ένωση μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και απλά αλλάξαμε γνώμη. Αυτό θα καταλάβει ο κόσμος. Απαράδεκτο ως στάση. Μόνη λύση όσοι διαφωνούμε είναι να αγνοήσουμε και την απόφαση και την ένωση την ίδια. Έτσι θα αποδείξουμε εμπράκτως ότι είμαστε εκπρόσωποι ανεξάρτητης εξουσίας και όχι συνδικαλιζόμενοι υπάλληλοι.

    Και κάτι τελευταίο. Η ένωση είναι εξ ορισμού συνδικαλιστικό όργανο. Καλό είναι να υπάρχει, και έχει και ένα θεσμικό ρόλο. Όμως, δεν πρέπει να ανάγει όλες τις διαφορές της με τις άλλες εξουσίες σε διαφορές συμφερόντων εργοδότη - εργαζομένου. Διότι έτσι λαμβάνει πολιτική θέση, κάτι που δεν αρμόζει στο Δικαστικό σώμα. Υπενθυμίζω ότι οι Δικαστές δεν έπαυσαν να δικάζουν ούτε στη Δικτατορία. Ενδεχομένως κακώς, αλλά θα σταματήσουμε τώρα για τα οικονομικά μας αιτήματα; Ας έχουμε λίγη αίσθηση του μέτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4623116

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πωπω, ο καλος χαμος...

    Θελω να παρατηρησω κατι : Τον ιουλιο η ενωση εστειλε ενα εγγραφο, βασει του οποιου θα τροποποιούνταν οι κανονισμοι ώστε να αναβαλλονται ολες οι υπεραριθμες υποθεσεις!!!
    Εως σημερα κανενα Δικαστηριο δεν εχει τροποποιησει σχετικα τη ολομελειά του!!Και οχι μονο αυτο, προσταθηκαν και 3-4 πινακια το μηνα για τα μονομελη εφετεια!!!

    Οταν δεν μπορουμε να κανουμε το ελαχιστο, πως θα κανουμε το πολυ πιο προχωρημενο που αποφασισθηκε χθες?? Αν, δεν τηρηθει η συγκεκριμενη αποφαση απο μια μεγαλη πλειοψηφια δικαστων, δεν θα προκειται για μια κακη αποφαση??

    Δεν θα μπορουσαμε να παρουμε πιο ηπια μετρα , που τα εχω ξαναπει (περιορισμος δραστικος των υποθεσεων που γραφονται στα πινακια, μειωση δικασιμων, κτλ) και αποφαση για επανασυγκληση ολομελειας σε 1 μηνα ?

    ΥΓΚαπου γραφηκε οτι η αποφαση "επιβληθηκε απο συναδελφους του βορρα".. δηλαδη ποσοι συναδελφοι απο βορεια ελλαδα κατεβηκαν? και δεν κατεβηκαν καθολου συναδελφοι απο αθηνα στη συνελευση??
    ενας συναδελφος που ηταν παρων στη συνελευση ειπε παραπανω οτι οι εκτος αθηνων συναδελφοι ηταν περιπου ολοι και ολοι 100 ατομα.. αρα, την αποφαση την πηραν κυριως οι αθηναιοι συναδελφοι, και οχι οι εξ θεσσαλονικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. To σχόλιο του ανώνυμου αστυνομικού είναι συγκλονιστικότατο και αποκαλυπτικότατο!
    Ακούστε τον! ακούστε τον καθε πολίτη αυτής της χώρας, είτε ένστολο είτε άστολο.
    Είστε τρίτη εξουσία και το ξεχάσατε. Ο κόσμος απαιτεί από εσάς προστασία και δημοκρατία.
    Γίνατε φερέφωνο των άλλων δύο εξουσιών ανάλογα με τις διεκδικήσεις και τα προνόμια εν ενεργεία ή μετά τη συνταξιοδότηση της κάθε ηγεσίας σας.
    Που τώρα κάνει τον ήρωα αφού η ίδια έχει πλέον εξασφαλίσει τον εαυτό της και τα παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΟΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Σε καθολική αρνησιδικία καλεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ψήφισμα και απόφαση που εξέδωσε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της. Καλεί δημόσια τους δικαστές σε ανυπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
    Αφού καλεί, την κυβέρνηση…, ζητεί από την κυβέρνηση…
    , απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη συνταγματική θέση της τρίτης λειτουργίας του κράτους, την οποία η ίδια καταλύει, αποφασίζει: Πρώτον, από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τα Δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά , από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00,

    Δεύτερον, από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, θα ασκούμε το Λειτούργημα μας, αποκλειστικά και μόνον στα Δικαστικά Καταστήματα και εντός του χρόνου που τα Δικαστήρια θα λειτουργούν και υπό τις συνθήκες υλικοτεχνικών υποδομών και ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων που αυτά σήμερα παρέχουν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις, εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

    Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι οι δικαστές και εισαγγελείς έχουν αυτοεξομοιωθεί με τους δημοσίους υπαλλήλους, που υπεραμύνονται όπως και αυτοί των κεκτημένων τους, επιστρατεύοντας τα ίδια μέσα και εφαρμόζοντας ίδιες πρακτικές. Σε τίποτα δεν διαφέρουν τελικά οι συνδικαλιστές τους από τους Φωτόπουλους και Μπαλασόπουλους.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι ως να υιοθετούν το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκαιο του δικαστή.
    Το θέμα που τίθεται, είναι αν το σύνολο των δικαστών θα πειθαρχήσει και θα ακολουθήσει ως «αγέλη» το κάλεσμα της ανομίας.
    Το κάλεσμα σε αποχή από την εργασία ισοδυναμεί με απεργία, κάτι που το Σύνταγμα ρητά απαγορεύει στους δικαστές, αλλά και παρότρυνση σε διάπραξη ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων.
    www.kentri.gr

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σε κάποιους μπορεί να προκαλεί εντύπωση πως μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΕΝΩΣΗΣ δικαστών κατάφερε να ΔΙΧΑΣΕΙ το δικαστικό σώμα… Όσοι όμως είναι δικαστές, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε υπήρξε ομόνοια, σύμπνοια και αλληλεγγύη μεταξύ των δικαστών. Ούτε καν στη σχολή δικαστών, που εξαιτίας της βαθμοθηρίας και του άκρατου και άκριτου ανταγωνισμού, είχε μετατραπεί σε χολή δικαστών…. Ούτε στα πρωτοδικεία της επαρχίας, όπου οι πρωτοδίκες έβριζαν ή ζήλευαν όσες συναδέλφους τους έμεναν έγκυες και έπαιρναν άδεια, ενώ οι πρόεδροι πρωτοδικών ανέθεταν τις υπηρεσίες προέδρου, τα ασφαλιστικά και τα τριμελή στους πρωτοδίκες… Ούτε στα εφετεία, όπου οι πρόεδροι εφετών και οι εισαγγελείς εφετών αποστερούσαν τα πρωτοδικεία από τους πιο έμπειρους γραμματείς και επέστρεφαν τις ανακριτικές δικογραφίες χωρίς ουσιαστικό λόγο, παρά μόνο για να τις ξεφορτωθούν. Ούτε βέβαια στον Άρειο Πάγο, όπου οι προαγωγές, μεταθέσεις και αποσπάσεις δε γίνονταν πάντα με αντικειμενικά κριτήρια… Ούτε τέλος, για την αναγκαιότητα της σύγκλησης αυτής της γενικής συνέλευσης υπήρξε σύμπνοια, αφού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τριών ανθρώπων και διαφωνία του Δ.Σ της ένωσης… Γιατί, λοιπόν, να υπάρξει ομόνοια τώρα που το καράβι βουλιάζει και επικρατεί η λογική του δόγματος «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»; Οι δικαστές διχάστηκαν, γιατί αποτελούν και αυτοί μέρος μιας διχασμένης και για αυτό καταδικασμένης σε λήθαργο κοινωνίας. Φτάσαμε στο σημείο οι μισοί Έλληνες να μισούν τους άλλους μισούς! Χωρίς μίσος ο Έλληνας νιώθει μισός! Διατυπώθηκαν σκέψεις ακόμα και για διάσπαση της ένωσης και δημιουργία ένωσης δικαστών πρώτου βαθμού! Μα πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι μόνο ενωμένοι έχουμε κάποια ελπίδα, όχι μόνο να περισώσουμε το ήδη καταρρακωμένο κύρος της δικαιοσύνης, αλλά να επιβιώσουμε μέσα στη ζούγκλα που θα ζούμε σε λίγο καιρό όλοι μας; Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ένωσης χθες ήταν αυτή. Τι σημασία έχει αν ήταν ορθή ή λανθασμένη; Αν δεν πειθαρχούμε στις αποφάσεις της ένωσης και κάνει ο καθένας ό, τι θέλει ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης της ένωσης; Σήμερα μας αρέσει η απόφαση και θα την εφαρμόσουμε, αλλά αύριο που δε θα μας αρέσει δε θα την ακολουθήσουμε; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι μισοί γραμματείς των δικαστηρίων τηρούσαν ωράριο και οι άλλοι μισοί όχι ή οι μισοί δικηγόροι ενός συλλόγου απείχαν και οι άλλοι μισοί όχι! Δικαιοσύνη είναι η τέχνη του ίσου, όχι μόνο στην απονομή της, αλλά και στη διαδικασία εφαρμογής της… Προσωπικά, διαφωνώ με την απόφαση της ένωσης για τους ίδιους λόγους (αλλά και για χίλιους περισσότερους στη δική μας περίπτωση), που ως επιβάτης κατέκρινα και θεώρησα μάταιη, αλλά και καταχρηστική, την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ως οδηγός την απεργία των βενζινοπωλών, ως δημότης την απεργία των οδοκαθαριστών, όντας ασθενής την απεργία των γιατρών κτλ. ΩΣΤΟΣΟ, σέβομαι την απόφαση και θα την ακολουθήσω, διότι τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Η ισχύς εν τη ενώσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εγώ θα βγάλω ναυτικό φυλλάδιο και θα λαμβάνω 3.000Ευρώ ως μούτσος και κατόπιν περισσότερα ως ναύτης. Τους ναυτες δεν τους αγγίζουν γιατί έχουν ισχυρό συνδικαλισμό και κάποιο κόμμα από πίσω τους. Εμάς μας έχουν στραγγίξει γιατί δεν αντιδρούμε. Και τώρα που επιτέλους ένας άνδρας με παντελόνια κινεί αντιδράσεις (Χ.Αθανασίου) δεν θα συμπορευτούμε μαζί του; Να δω πως οι¨εξυπνοι συνάδελφοι¨ θα τα βγάλετε πέρα με το μισθό του παρέδρου και το διπλάσιο πλέον κόστος ζωής. Εσείς οι έξυπνοι να δηλώσετε τα ονόματά σας στον Α.Π. για να σας στείλουν στα ακριτικά μέρη και στα νησιά, αφού τα βγάζετε πέρα με το μισθό πείνας. Συγχαιρω τις γενέες αποφάσεις και τους γενναίους άνδρες.
    Ανδρομέδα (και όχι ανώνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. πραγματικά, έκλπηκτη διαβάζω τα σχόλια των συναδέλφων, που ζητούν ανάκληση του ψηφίσματος της έκτακτης γενικής συνέλευσης. που ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι χθες? και όσοι από τους παρόντες διαφωνούσαν, γιατί δεν το δήλωσαν ευθαρσώς, αλλά έρχονται τώρα, μέσα από την ανωνυμία ενός blog να μας πουνε ότι ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα? το σύνταγμα, συνάδελφοι, καταπατάται καθημερινά από τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. σε τέτοιες εποχές πρέπει να ανορθώσουμε το ανάστημά μας, να βγούμε από τις δικογραφίες μας, που, όπως διαπιστώνω, πολλοί από εμάς έχουν "βουτηχτεί" για τα καλά και αρνούνται να δούνε τη σκληρή πραγματικότητα και να ανορθώσουμε το ανάστημά μας. ΝΑΙ σε όλες τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
    Υ.Γ. είμαι από αθήνα, αλλά δεν διαπίστωσα κάτι για "όχλο θεσσαλονίκης"...ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Άρχισαν τα ...όργανα!

    http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2603:-lr-&catid=37:2009-05-01-09-41-47&Itemid=69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Από τη στιγμή, που αυτόφωρα, παραγραφόμενες υποθέσεις, ανακοπές κατά πλειστηριασμών και άλλα τέτοια επείγοντα θα συνεχίσουν να διεξάγονται θεωρώ τουλάχιστον άδικη και ανεπιτυχή τη σύγκρισή μας με έναν γιατρό που αρνείται να περιθάλψει τον επειγόντως μεταφερόμενο ασθενή/ετοιμοθάνατο. Δε θα επιχειρηματολογήσω για αυτό περισσότερο, είναι ζήτημα απλής λογικής. Όσον αφορά την παραβίαση του Συντάγματος, αυτό παραβιάζεται όταν η εκτελεστική εξουσία καθορίζει με πόσα κενά θα λειτουργήσουμε (λες κι εμεις μπορούμε να επιβάλλουμε στη Βουλή με πόσους λιγότερους βουλευτές θα λειτουργήσει ή να επιβάλλει η Βουλή ή εμείς μέχρι πόσα μέλη θα έχει η Κυβέρνηση) διαπράττοντας τυπικά και ουσιαστικά πραξικόπημα (μερική κατάλυση μιας εκ των Εξουσιών). Το Σύνταγμα παραβιάζεται όταν οι άλλες δύο Εξουσίες διαμορφώνουν τετοιες συνθήκες βραδύτητας απονομής δικαιοσύνης, ώστε να ισοδυναμεί με αρνησιδικία ("justice delayed, justice denied"), ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Cesare Beccaria το 1798 στο περίφημο βιβλίο του "Dei Delitti e delle Poennai" (Περί Εγκλημάτων και περί Ποινών)3 αιώνες πριν. Το Συνταγμα παραβιάζεται όταν οι άλλες δύο Εξουσίες υποβιβάζουν τους φορείς της Δικαστικής Εξουσίας σε επίπεδο δημοσίου υπαλλήλου (με δηλώσεις, νομοθετήματα, υπηρεσιακή υποστήριξη, συνθήκες εργασίας ή μισθολογική μεταχείρηση, κενά στη Γραμματειακή υποστήριξη και στις υποδομές, που δε διαθέτουν καν ασφάλεια) ή έστω σε επίπεδο κατώτερο των δικών τους φορέων, όταν μάλιστα υπάρχου κι επιπλέον συνταγματικές διατάξεις για ισοτιμία, ανεξαρτησία και ιδαίτερο μισθολογικό καθεστώς (σημειωτέον αντίστοιχη συνταγματική πρόβλεψη δεν υπάρχει ούτε για τους βουλευτές ούτε για τα μέλη της Κυβέρνησης). Το Σύνταγμα παραβιάζεται όταν νομοθετούν συνεχώς αντισυνταγματικές και αντικοινοτικές διατάξεις (η Ελλάδα είναι η πρώτη σε τέτοια νομοθέτηση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.) και όταν υπάγουν τη χώρα σε συμφωνίες και υποχρεώσεις που θίγουν σαφώς την εθνική κυριαρχία (και δε μιλώ για το Μνημόνιο 1, που απέθανε, αλλά για τις διαρκείς "προσαρμογές-αναθεωρήσεις-συμφωνίες" που ακολούθησαν) και προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες ή ανοχή ενεργειών (πχ να αποφασίζει η Τρόικα για τα λειτουργικά έξοδα και τη διαθεσιμότητα, ήτοι ανταλλακτικά-καύσιμα-εκπαίδευση,των οπλικών συστημάτων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων). Κι εμείς ως φορείς μιας Εξουσίας, που διαρκώς βάλλεται, προσβάλλεται και παρεμποδίζεται η λειτουργία της τα τελευταία 15χρόνια, αλλά με πρωτοφανή ένταση την τελευταία 2ετία κατά ωμή και κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος, έπρεπε, υποχρεούμαστε ως φορείς της, να έχουμε αντιδράσει δυναμικά εδώ και καιρό. Όταν το Σύνταγμα παραβιάζεται ωμά και βάλλεται η Δικαστική Εξουσία,οι φορείς της οι Δικαστές και Εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν άμεσα, καίρια και αποφασιστικά και να διαφυλάξουν και προστατεύσουν αυτήν και το Σύνταγμα, γιατί αυτή είναι η θεσμική ευθύνη τους ως λειτουργοί της, αυτη ακριβώς η ευθύνη διαφοροποιεί τους λειτουργούς μιας Εξουσίας από τους υπάλληλους. Η αντίδραση σε μίας τέτοιας έκτασης παραβίαση, που έχει κάνει ήδη το Σύνταγμα κουρελόχαρτο δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί σε στενές ερμηνείες δευτερευουσών διατάξεων όταν σαρώνονται οι θεμελιώδεις, οι στάσεις (αποχή από τα καθήκοντα, την οποία κατά κόρον εφαρμόζουν κατά καιρούς οι βουλευτές)είναι αναγκαία ενέργεια για να διαφυλαχθεί η τήρηση του διαρκώς και πολλαπλώς καταλυόμενου Συντάγματος και σαφώς δεν αποτελεί απεργία ούτε είναι αντισυνταγματική. Δηλαδή, οι διαφωνούντες στις κινητοποιήσεις συνάδελφοι είναι πιο νομιμόφρονες και ευαίσθητοι στην τήρηση του Συντάγματος και δημοκράτες από τους Γάλλους και Ιταλούς συναδέλφους μας; Διαθέτουν ανώτερο νομικό πολιτισμό ή μεγαλύτερη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία από αυτούς, που σημειωτέον, παρά τις δολοφονίες σε βάρος τους, έσπασαν τη Μαφία, την Καμόρα και την Κόζα Νόστρα ή έστειλαν στη φυλακή πρωθυπουργούς 15ετούς συνολικής θητείας, υπουργούς, βουλευτές και σκληρούς τρομοκράτες (Ερυθρές Ταξιαρχίες, Βάσκοι Γαλλίας-ΕΤΑ, Κορσικανοί) μπροστά στους οποίους οι δικοί μας είναι αγγελούδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ολοι οσοι κανουν και κανουμε ευκολη κριτικη ειτε για το ψηφισμα ειτε για προσωπα οπως η κα Στενιωτη, νομιζω οτι αδικουμε τους εαυτους μας. εν παση περιπτωση αυτη ηταν η αποφαση μιας ψηφοφοριας, εμεις οι λοιποι εχουμε κατι να προτεινουμε;θα "συμμορφωθούμε" σε αυτο το ψηφισμα ή θα συνεχίσουμε όπως μεχρι σημερα; εγω προσωπικά θα κανω το δευτερο. θεωρω οτι εχουμε στα χερια μας, τα μεσα για να δειξουμε και να πιεσουμε οχι μονο για το μισθολογικο η επαγγελματικο μας καλο αλλά και για το καλο της δικαιοσυνης στο συνολό της. ολα τα Πρωτοδικεια εχουν κανονισμο. ας τον εφαρμόσουμε κατά γραμμα. ας ειμαστε αδιστακτοι με το δημοσιο και τους διεφθαρμένους και ας υπερασπιζώμαστε το σωστο. Δεν ειμαστε δημοσιοι υπάλληλοι. δεν μπορώ στις 12 να πω τώρα σταματάω γιατί κάνω σταση εργασίας. ειναι γελειο. δεν θα δημοσιεύουμε αποφάσεις εκτός από αυτές που εχουμε ήδη δικάσει. επίσης αστείο. ούτως η άλλως τις αποφάσεις τις δημοσιεύουμε μετα από 4-5 μήνες. χρειαζομαστε φωνή σαν και αυτή του προεδρου εφετων αγρινίου. να βγαίνουμε συνέχεια ολοι, ανώτεροι και μη δικαστες και να τα φωναζουμε αυτά. δεν πιστευω οτι ετσι θα πετυχουμε το παραμικρό. αντίθετα κινδυνεύουμε να μας βριζουν ακόμα και αυτοί που μεχρι πριν λίγο μας ανέχονταν ακομα. η φωνη του δικαστή ειναι πολυ δυνατη αρκει να εχουμε το θαρρος να την λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Από τις αντιδράσεις μερίδας συναδέλφων για το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κουλτούρα των δυναμικών κινητοποιήσεων είναι ξένη προς τον κλάδο μας. Οι δικαστές, εδώ και χρόνια εφησυχασμένοι, αδυνατούμε να προσδιορίσουμε με κοινωνικά εργαλεία τη θέση που πραγματικά έχουμε μέσα στο σύστημα. Για το λόγο αυτό οι φωνές των συναδέλφων ότι οι μορφές κινητοποίησης που αποφασίστηκαν δεν συνάδουν με την ιδιότητά μας και το θεσμικό μας ρόλο, είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός τόπου, γιατί σε κράτος το οποίο έχει εκχωρήσει πλέον ρητά αλλά και ανομιμοποίητα την εθνική του κυριαρχία, δεν υφίσταται πραγματικά η εξουσία την οποία υπηρετούμε. Εκτός χρόνου γιατί μάλλον οι συνάδελφοι ζαλισμένοι από το φόβο και την κακή πληροφόρηση, νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν οι θεσμικοί τρόποι αντίδρασης. Συνάδελφοι,που διάκεισται κι εσείς όπως κι εγώ επιφυλακτικά απέναντι στην Ένωση, κατεβείτε από την έδρα, όχι γιατί το είπε η Ένωση, αλλά γιατί έχουμε τώρα τη μοναδική ευκαιρία - σε λίγο θα είναι αργά - να αποδείξουμε ότι η διάκριση των εξουσιών, δεν είναι κενό γράμμα του Συντάγματος, ότι δεν δεχόμαστε γίνουμε εμείς οι κυματοθραύστες μιας λαϊκής αγανάκτησης την οποία δεν προκαλέσαμε, ότι εμείς που μπορούμε θα σηκώσουμε το ανάστημα που δεν μπορεί να σηκώσει ο άνθρωπος του μεροκάματου. Αν δεν το κάνουμε εμείς, του χρόνου θα υποχρεωθούμε να καταδικάσουμε για χρέη στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν άλλο, για κλοπή ανθρώπους που ντρέπονταν να ζητιανέψουν, για ναρκωτικά ανθρώπους που βρίσκονται σε ψυχικό και κοινωνικό αδιέξοδο.Παππούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για όσους συναδέλφους διαφωνούν με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης:
    Κύριοι, δεν έχετε αντιληφθεί το απλούστατο κι αν πραγματικά πιστευετε το αντίθετο, απλά παραμυθιάζεστε: Ότι εκτός από τον τίτλο ΔΙΚΑΣΤΗΣ που φέρουμε, τίποτα άλλο από την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ έννοια της ανωτέρω λέξης δεν μας έχει απομείνει. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι ένας βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και δη η διάκριση των 3 εξουσιών έχει σχεδόν καταργηθεί, αφού ούτε οι άλλες δύο εξουσίες ούτε ο απλός πολίτης μας θεωρούν πλέον "εξουσία" και γι' αυτό βέβαια έχουν φροντίσει οι επαγγελματίες ψεύτες-αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί και οι άσχετοι και πειναλέοι δημοσιογραφίσκοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, παρασέρνονται από τα κάθε είδους συμφέροντα και ρίχνουν αδιακρίτως λάσπη σε βάρος μας. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι με τις ενέργειες της Κυρβέρνησης σε βάρος του κλάδου μας και με τις προαναγγελθείσες αναθεωρήσεις στις οποίες επιθυμούν να προβούν, επιχειρείται κατάλυση του Συντάγματος και των βασικών αρχών του Πολιτεύματος, στο οποίο εμείς όλοι έχουμε ορκιστεί πίστη. Απορώ που θυμάστε μόνο ότι η απεργία απαγορεύεται από το Σύνταγμα για μας κι όχι τα άρθρα που μιλούν για την απαγόρευση παρέμβασης της εκτελεστίκής εξουσίας στο έργο μας, για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας μας προσωπικής και λειτουργικής, για το ότι ο μισθός μας πρέπει να είναι ανάλογος του λειτουργήματός μας και κυρίως για το ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Εσείς αλήθεια σε ποιο κράτος ζείτε και δεν τα βλέπετε όλα αυτά, παρά μόνο ενδιαφέρεστε για το αν θα ξεσηκωθεί ο μέσος πολίτης εναντίον μας κι αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Υπουργό σε βάρος μας?? Κι αν αλήθεια τα βλέπετε, με ποιο τρόπο θα αντιδράσετε? Με το να κάθεστε σαν τα ζώα να δικάζετε 20 ώρες την ημέρα μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς γραφεία, βιβλία, κομπιούτερ, θέρμανση, γραφική ύλη κλπ? Με το να γυρνάτε στο σπίτι και να γράφετε επίσης σαν τα ζώα άλλες 20 ώρες τις εκατοντάδες δικογραφίες που πρέπει να παραδοθούν σε συγκεκριμένο χρόνο κι αν τυχόν δεν προλάβετε, γιατί είστε άνθρωποι κι όχι ρομπότ, να σας ασκείτε πειθαρχική δίωξη? Με το να σας βρίζει, να σας συκοφαντεί και να σας κρίνει ο κάθε ανίκανος, άχρηστος και άσχετος που νομίζει ότι υπηρετεί την εκτελεστική εξουσία, έχει εισόδημα 400.000 ευρώ το χρόνο και πάνω από 20 ακίνητα στο όνομά του κι εσείς να κάνετε τουμπεκί από φόβο μη χάσετε το μισθουλάκο σας και τη δουλίτσα σας?? Μ' αρέσει που σκέφτεστε τον ΠΟΛΙΤΗ τώρα που είπαμε κι εμείς να αντιδράσουμε με διακοπές συνεδριάσεων κι όχι όταν δίνετε 40 αναβολές σε κάθε υπόθεση αμέσως μόλις κλαφτεί ο κάθε ψεύτης διάδικος κι ο αντίστοιχος δικηγοράκος του, με αποτέλεσμα να δικάζετε τις υποθέσεις τους τελικά μετά από 7 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΣΥΝΕΧΕΙΑ του από 16/10/11, 9.14' σχολίου γιατί δεν χωρούσε όλο.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατί κοιμάστε όρθιοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μόνο το ζήτημα, ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ, οι ακρότητες της Κυβέρνησης ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΤΡΑ από μας, αν θέλουμε να περισώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει και δη την αξιοπρέπειά μας. Οι Ευρωπαίοι δικαστές και Εισαγγελείς ΓΕΛΑΝΕ με την κατάντιά μας και την αδράνειά μας, καθόμαστε σαν πρόβατα και δεχόμαστε τα χτυπήματα της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς που μας αφορούν χωρίς να κάνουμε τίποτα. Ο Τούρκος Δικαστής ή Εισαγγελέας παίρνει 4.000 ευρώ, έχει προσωπική φρουρά, γραμματέα, χειρίζεται περιορισμένο αριθμό δικογραφιών και όλοι βαράνε προσοχή όταν μιλάει ή περνάει. Εδώ, ο αντίστοιχος δικαστής παίρνει 2.000 ευρώ (σε λίγο 1500), κουβαλάει με το καρότσι του σούπερ μάρκετ τις δικογραφίες σπίτι του, δεν έχει γραμματέα ούτε φρουρά και τον σέβονται μόνο αυτοί που ευνοούνται από τις αποφάσεις του, γιατί οι λοιποί του κάνουν αναφορά ισχυριζόμενοι ότι δωροδοκήθηκε. Τέτοιοι δικαστές θέλουμε να παραμείνουμε? Κι αν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που διεκδικούμε δεν μας τα χορηγούν μετά από επαναλαμβανόμενους διαλόγους, αιτήματα, έγγραφα και παρακάλια, απλά θα πούμε δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι για να απεργούμε και θα συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι ή θα κάνουμε επιτέλους ηχηρή την παρουσία μας στην κοινωνία, έστω και με ακραίο τρόπο? Ο κόσμος περιμένει από μας να ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, αν δε αντιδράσουμε εμείς, η ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ποιος πολίτης θα έχει το σθένος σε λίγο να αντιδράσει?
    Αφήστε λοιπόν την ετεροχρονισμένη αντίληψη ότι οι δικαστές μιλούν μόνο μέσα από τις αποφάσεις τους κι όχι στους δρόμους ή στα κανάλια, η οποία ίσχυε όταν η Κυβέρνηση αναγνώριζε και σεβόταν τη δικαστική εξουσία κι όχι τώρα που μας έχει ξεφτιλίσει διεθνώς με τη συμπεριφορά της κι αναλογιστείτε τι συνέπειες θα έχει στο άμεσο και απώτερο μέλλον της δικαιοσύνης η ενδεχόμενη συνεχής αδράνειά μας.
    Συγχαρητήρια στους Θεσσαλονικείς συναδέλφους τους οποίους απολαύσαμε χτες όλοι όσοι αγωνιούμε για το ΚΥΡΟΣ της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΟΧΙ δεν σκάβουμε τον λάκο μας, όπως κάποιος συνάδελφος, έσπευσε να προεξοφλήσει την τύχη των κινητοποιήσεών μας. Αναφορικά δε με την έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία είχα την τύχη να είμαι παρούσα καθόλη τη μαραθώνια διάρκειά της, πρέπει να αναφέρω ότι είχε μαζική συμμετοχή.Η αίθουσα του Εφετείου ήταν κατάμεστη από συναδέλφους όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας κι ακούστηκαν όλες ανεξαιρέτως οι απόψεις. Ουδεμία στιγμή δεν αισθάνθηκα να καταπιέζομαι από το κύμα "του Βορρά" όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους από τους συναδέλφους, οι οποίοι προφανώς δεν ήταν παρόντες και δεν μπορούσαν να νιώσουν τον παλμό της συνέλευσης. Εξαλλου, πώς μπόρει κάποιος να νιώσει καταπιεσμένος όταν δύναται να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του ανεξαρτήτως βαθμού.Επομένως,υπήρχε αναμφισβήτη ομοφωνία των παρόντων συναδέλφων.Τώρα, αν οι απόντες συνάδελφοι, έχουν τις αντιρρήσεις τους για το ψήφισμα, καλό είναινα αναλογιστούν ότι τα δύο έτη αδράνειας και καθωσπρεπισμού που προηγήθηκαν εκ μέρους μας έχουν οδηγήσει αφενός μεν στην οικονομική μας εξόντωση, αφετέρου δε στην υποβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου, στα μάτια του απλού πολίτη, η οποία θα συνεχιστεί και θα λάβει δραματικές διαστάσεις εάν δεν λάβουμε δυστυχώς δραστικά κι άμεσα μέτρα τώρα.Εξάλλου, οι διαφωνούντες με το ψήφισμα πώς δέχονται, μεταξύ άλλων, την υπαγωγή των νέων συναδέλφων στο ΙΚΑ και τί μέτρα τελικά προτείνουν για την αποφυγή του? Τέλος, η συνοχή όλων μας, ανεξαρτήτως βαθμίδας και εντοπιότητας είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε τα χειρότερα, τα οποία έρχονται με μαθηματική ακρίβεια στο προσεχές μέλλον.
    Ευχαριστώ, Πρωτοδίκης Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αντί απάντησης σε πολλούς συναδέλφους που κόπτονται για το Σύνταγμα και το πως αυτό παραβιάστηκε με την απόφαση της συνέλευσης παραπέμπω σε όσα είπε ο Ανώνυμος στις 16.10.2011 στις 6:28 τις θέσεις του οποίου προσυπογράφω με Bold και υπογραμμίζω με διπλή υπογράμμιση.
    Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ήμουν στη Γ.Σ. μέχρι τέλους. Η απόφαση ήταν για κλιμακωτές κινητοποιήσεις που περιλάμβαναν:
    α) στάσεις από 12.00-15.00 για τρεις εβδομάδες (αρχική πρόταση ήταν για τέσσερις ), β) στη συνέχεια η μη δημοσίευση αποφάσεων μέχρι την τακτική Γ.Σ.
    Αυτά και μόνο αυτά ψηφίσαμε.
    Ουδέποτε τέθηκαν σε ψηφοφορία και ψηφίστηκαν από το σώμα της Γ.Σ. όλα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα που έχει αναρτήσει η ΕΝΩΣΗ. Όλα αυτά αποτέλεσαν το περιεχόμενο της τοποθέτησης του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ και όχι απόφαση της Γ.Σ. . Επίσης αλλιώθηκε και η απόφαση συνέλευσης για τις κινητοποιήσεις.
    Γνωρίζουν το περιεχόμενο του ψηφίσματος που αναρτήθηκε από την ΕΝΩΣΗ οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης; Γιατί δεν αντιδρά κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι και στη δύσκολη αυτή στιγμή, δεν υπάρχει σθένος εκ μέρους μας. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την εφαρμογή του Συντάγματος, γιατί δεν απαιτούν την εφαρμογή του από όλους; Αφού πλέον, η κατάλυση του είναι συστηματική, γιατί δεν ζητάνε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επέμβει και να παραπέμψει τους υπεύθυνους για την εσχάτη προδοσία που έχει συντελεσθεί.
    ΥΓ.: Και ναι το μισθολογικό θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί κάποιοι από εμας έχουμε και οικογένειες και απαιτούμε μία αξιοπρέπη ζωή για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Είμαι πρωτοδίκης Αθηνών και ήμουν παρούσα στη συνέλευση, γι'αυτό θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα:
    1ον) η διαδικασία ήταν πολύ δημοκρατική και παρακαλώ όσους συναδέλφους δεν ήταν παρόντες να μην προβαίνουν σε αυθαίρετα σχόλια και συμπεράσματα. Ελπίζω να μην βγάζετε δικαστικές αποφάσεις με τον ίδιο αυθαίρετο και επιπόλαιο τρόπο με τον οποίο βγάλατε τα ανωτέρω συμπεράσματα.
    2ον) οι αναφερθέντες τρεις διαφωνήσαντες (κ.Κανελλόπουλος, Κ.Στενιώτη και κ.Γεωργίλης)εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αλλά τελικά δεν ψήφισαν κατά της απόφασης της ΓΣ αλλά υπέρ. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ρώτησε 2-3 φορές και επίμονα εάν υπάρχει κάποια διαφωνία-μειοψηφία για να καταγραφεί και να μην βγει ομόφωνη απόφαση, αλλά ουδείς εκ των τριών ως άνω προσώπων δεν μίλησε και επομένως ήταν μία ομόφωνη απόφαση.
    3ον)δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι έχουν πάθει εμμονή με τους συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη, και παρουσιάζουν την απόφαση σαν δικό τους δημιούργημα. Εάν είχατε κάνει τον κόπο να ξεβολευτείτε από την άνεση του σπιτιού τους και να έρθετε θα διαπίστωνατε ότι σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο, οι 50 συνάδελφοι από τη Θεσσαλονίκη ήταν συντριπτική μειοψηφία και επομένως πρόκειται για μία απόφαση που λήφθηκε κυρίως από συναδέλφους εξ Αθηνών.
    4ον) την πρόταση για διακοπή συνεδριάσεων και μη δημοσίευση αποφάσεων την "κατέβασε" ως πρόταση το ίδιο το ΔΣ της Ένωσης μας (στο οποίο μετέχει και η κ.Στενιώτη) και την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ.Αθανασίου και δεν ήταν δημιούργημα των συναδέλφων εκ Θεσσαλονίκης όπως πολλοί μη παραστάντες στη Συνέλευση σχολίαζουν ανωτέρω.
    5ον) παρευρέθηκαν πάρα πολλοί εφέτες, πρόεδροι εφετών και αρεοπαγίτες οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους πρωτοδίκες που έλαβαν το λόγο και συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν ότι ήταν μια ιστορική συνέλευση και ότι χαίρονται με την αποφασιστικότητα και την τόλμη των νέων.
    Έχω λοιπόν να ρωτήσω, τους ανωτέρω συναδέλφους που διαφωνούν ή μάλλον όσους από τους ανωτέρω διαφωνούντες είναι συνάδελφοι, αφού γνώριζαν πολύ καλά ποια ήταν τα θέματα της συνέλευσης (είχαν ήδη ανακοινωθεί πολλές ημέρες πριν) και ποια ήταν η πρόταση του ΔΣ η οποία θα τίθετο επί τάπητος γιατί δεν ήρθαν στη ΓΣ? Γιατί δεν έκαναν τον κόπο να αφιερώσουν κάποιες ώρες από τη ζωή τους, στις τόσο κρίσιμες και ιστορικές στιγμές τις οποίες ζούμε, και να έρθουν να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες τους? Θεωρω ότι η απουσία τους ήταν αδικαιολόγητη και κραυγαλέα απόδειξη της αδιαφορίας τους για το μέλλον του λειτουργήματός μας. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ Η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΞΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συνάδελφοι διάβασα όλα τα σχόλια, που έχουν προηγηθεί. Υπηρετώ στον πρώτο βαθμό (επαρχία) και τάσσομαι υπέρ των κινητοποιήσεων και της απόφασης της Ενωσης. Αυτό όμως που μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται κάποιοι συνάδελφοι χρησιμοποιώντας εκφράσεις για όχλο, Πρόεδρο εκ Θεσσαλονίκης, επέλαση του Βορρά κλπ και ο οποίος δεν συνάδει με την ιδιότητά μας. 50 άτομα ήταν από Θεσσαλονίκη και όλοι οι υπόλοιποι από Αθήνα και επαρχία και η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.... ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Συνεχίζοντας το προηγούμενο σχόλιο μου θέλω να προσθέσω ότι, εάν παρακολουθείτε τι συμβαίνει γύρω σας ή εάν έστω είχατε έρθει και είχατε ακούσει συγκεκριμένα παραδείγματα ανάρμοστων προς τη Δικαιοσύνη δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, θα μπορούσατε με ευκολία να καταλάβετε ότι στόχος της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας είναι να μας μετατρέψουν σε καθοδηγούμενους, φοβισμένους, υπερχρεωμένους (και από άποψη όγκου δουλειάς αλλά και από οικονομική άποψη) υπαλληλίσκους που θα σκύβουμε το κεφάλι και θα υπακούμε πιστά τις εντολές τους.
    Η ένταξη μας στο ΙΚΑ ήταν το πρώτο δείγμα και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της μεθοδευμένης κίνησης υποταγής της δικαιοσύνης που γίνεται από την κυβέρνηση. Και στο σημείο αυτό σας παραπέμπω σχετικά στο άρθρο του κ.Β.Κόκκινου στην εφημερίδα "Δικαστικά Νέα" στο τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2010.
    Μέσα σε αυτό το κλίμα πρέπει να αντιδράσουμε με έντονο και ακραίο τρόπο γιατί σε λίγο με αργά αλλά σταθερά βήματα θα βρεθούμε να λογοδοτούμε για κάθε μη αρεστή απόφασή μας στους κυβερνητικούς υπαλλήλους και να τιμωρούμαστε από αυτούς. Το Σύνταγμα μας έχει ήδη καταλυθεί με πολλούς τρόπους από την παρούσα Κυβέρνηση. Ως πότε θα παρακολουθούμε απαθείς?
    Τέλος, θέλω να επισημάνω και δύο ακόμη σημεία:
    1ον) διδάσκων στη Σχολή Δικαστών μας είχε πει ότι όταν και εάν θα ακούσετε τα τηλεοπτικά κανάλια να επευφημούν τις αποφάσεις σας, τότε να αρχίσετε να ανησυχείτε ότι δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας.Πραγματικά αδιαφορώ τι θα πουν τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι ή ο κόσμος. Κάνουμε ένα λειτούργημα το οποίο δεν είναι εξ ορισμού αρεστό στον κόσμο, στους πολιτικούς και στους δημοσιογράφους και τις περισσότερες φορές γινόμαστε δυσάρεστοι με τις αποφάσεις μας. Οσοι λοιπόν δείχνουν τόσο μεγάλη ανησυχία για το τι θα πουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, είναι απλά ακατάλληλοι για να ασκούν το λειτούργημα του Δικαστή. Με αυτά που γράφετε κ.Συνάδελφοι αποκαλύπτετε για τον εαυτό σας ότι όταν θα πέσει στα χέρια σας κάποια πολύκροτη υπόθεση θα αποφασίσετε σύμφωνα με το τι θα πουν τα κανάλια και ο κόσμος και θα επιλέξετε όχι τη λύση που σας υπαγορεύει η συνείδηση σας και ο νόμος αλλά αυτή που θα σας εξασφαλίσει την αποδοχή και τις επιβραβεύσεις του κόσμου και των τηλεοράσεων. Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ. Όποιος φοβάται τις αποδοκιμασίες δεν θα έπρεπε να γίνει Δικαστής.
    2ον)Για όσους φοβούνται τόσο πολύ την αντίδραση του κόσμου αναφέρω το εξής που με εξέπληξε θετικά: Τόσο καιρό φίλοι και γνωστοί που είναι άσχετοι με τον κλάδο μου έλεγαν "μα καλά, εδώ καταλύεται το Σύνταγμα απροκάλυπτα, οι Δικαστές τι κάνουν?Τόσο καλά σας πληρώνουν για να μην μιλάτε?". Από εχθές το βράδυ που το mega channel έπαιξε το ρεπορτάζ με την απόφαση της Συνέλευσης μας, με έχουν πάρει πάνω από δέκα τηλέφωνα άσχετοι με τον κλάδο φίλοι και μου λένε "επιτέλους αντιδράσατε, μπράβο σας!".
    Κλείνω με την ευχή να μην λείψει κανείς σας (και κυρίως οι διαφωνούντες) από την τακτική γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου, όπου πιθανότατα θα ξανατεθεί το θέμα της συνέχισης των κινητοποιήσεων. ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι συνάδελφός σας (ιδ. υπάλληλος), ζω όμως καθημερινά τα προβλήματά σας, εξαιτίας της συζύγου μου και επιτρέψτε μου να εκθέσω τις απόψεις μου.
    Διαβάζω τακτικά στα blogs τα σχόλια διάφορων αδαών κατά της δικαιοσύνης και των δικαστών κι έχω μπει στον πειρασμό να απαντήσω, αλλά δεν το έχω κάνει σκεπτόμενος ότι και να απαντήσω δε θα με καταλάβαινε κανείς.
    1) Θεωρώ ατυχείς τις αποφάσεις που έλαβε η ένωσή σας, όπως και τις αποφάσεις άλλων συνδικαλιστικών οργάνων της χώρας για απεργίες ή στάσεις εργασίας. Κι εξηγούμαι:
    Κάθε χώρος που έρχεται σε επαφή με τον πολίτη και αποφασίζει να απεργήσει, το μόνο που πετυχαίνει, είναι να τον ταλαιπωρήσει και να τον κάνει να αγανακτήσει, ακόμη κι αν έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Εξάλλου χαρακτηριστικό της μη νόμιμης κυβέρνησης* αυτού του τόπου είναι το "διαίρει και βασίλευε" και σε συνδυασμό με τα αιμοδιψή ΜΜΕ παπαγαλάκια της θα πέσουν να σας φάνε.
    2) Μου είναι αδιάφορο, αν ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να απεργήσετε. Θεωρώ ότι οι έλληνες δικαστές είναι το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη και μόνο γι' αυτό θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Καταλαβαίνω την αγωνία πολλών δικαστών - εξάλλου το ζω καθημερινά και ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μας - για το εισόδημά μας, το οποίο συρρικνώνεται κάθε μήνα από τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της μη νόμιμης κυβέρνησης*.
    (συνέχεια στο επόμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Από τη μεριά μου θα είχα να σας προτείνω τα εξής:
    - Να αναδείξετε το λειτούργημά σας.
    - Να αναδείξετε τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας σας χειμώνα - καλοκαίρι (βλ. Πρωτοδικείο Αθηνών) για εσάς και τους πολίτες.
    - Να αναδείξετε τις ώρες εργασίας σας στο σπίτι με τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος δικογραφιών, διαβάσματος βιβλίων, γραψίματος, ακόμη και τις Κυριακές και τις αργίες που οι υπόλοιποι πολίτες βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, καθώς πολλοί (οι περισσότεροι) νομίζουν ότι η απασχόλησή σας εξαντλείται επί έδρας.
    - Να αναδείξετε τις αστοχίες ή ελλείψεις της δικονομίας, προβάλλοντας ουσιαστικές απόψεις για πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης π.χ. οι αποφάσεις να είναι περιληπτικές (και όχι εκείνα τα ατελείωτα κατεβατά), όπως και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
    - Να αναδείξετε το γεγονός ότι το επίδομα βιβλιοθήκης που σας χορηγείτε δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σας για τα βιβλία που χρειάζεστε. Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι το κάθε πρωτοδικείο ή το υπουργείο να συλλέξει τις ανάγκες σε βιβλία των δικαστών 3 φορές τον χρόνο και να κάνει τις σχετικές παραγγελίες επιτυγχάνοντας και πολύ καλύτερες τιμές για τα εργαλεία της δουλειάς σας;
    - Να αναδείξετε το γεγονός ότι οι αυξήσεις που πήρατε το 2007 - αν θυμάμαι καλά - ήταν αυξήσεις, που δόθηκαν μετά από 11 χρόνια που οι μισθοί σας ήταν καθηλωμένοι.
    - Να αναδείξετε το γεγονός, ότι οι μισθοί σας είναι συνδεδεμένοι με αυτούς των "βολευτών" μας, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία να πάρουν κι αυτοί αύξηση (έχοντας όμως ήδη πολλά προνόμια όπως ήδη γνωρίζετε), βάζοντάς σας μπροστά, δίνοντάς σας βορά στον όχλο (βλ. ΜΜΕ).
    - Διεκδικείστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, με ανάδειξη των επικεφαλής σας με εκλογές από το Σώμα και ΟΧΙ με διορισμό από την εκάστοτε κυβέρνηση.
    - Προστατέψτε το Σώμα από διαφθορά και κρατήστε ψηλά το κύρος της δικαιοσύνης.
    - Διεκδικείστε με νόμιμο τρόπο αυτά που δικαιούστε.

    Φίλοι δικαστές εσείς είστε ανεξάρτητοι, η δικαιοσύνη μας όχι γιατί κάποιους έτσι τους βολεύει. Ταράξτε τα νερά με νόμιμο τρόπο, μπορείτε να το κάνετε.

    * Μη νόμιμη κυβέρνηση: Κυβέρνηση που εξελέγη μεν από το λαό, αλλά προεκλογικά δεν ενημέρωσε για τις προθέσεις της και έκανε σύνθημά της ένα ψέμα. Κυβέρνηση η οποία για τους λόγους αυτούς δεν νομιμοποιείται να αποφασίζει για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Κυβέρνηση που τσαλάκωσε την εθνική μας αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία. Κυβέρνηση που έβγαλε το επίθετο "εθνική" από τα κρίσιμα υπουργεία όπως το Οικονομικών, Παιδείας κ.λπ. Κυβέρνηση ψέμα.

    Υ.Γ. Κι επειδή κάποιοι μπορεί να με "τοποθετήσουν" σε κάποια απόχρωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι γαλανόλευκης απόχρωσης. Το γαλανόλευκο της Ελλάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΤΩΝ 9:46, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΠΡΕΠΙΣΜΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΡΑΞΙΑ) ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 40% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 16 Οκτωβρίου 2011 6:28 μ.μ.
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΧΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΒΙΩΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΟΣΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ (ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ; Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ;). ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ)Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ (ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΕΛΠΙΖΩ) ΑΡΘΡΟ 26 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΣΤΩ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ)ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ; Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ή ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Συνάδελφοι, εγώ στις 7/11 δεν θα πάω επτά το πρωί στο Πρωτοδικείο Πειραιά,όπου υπηρετώ, διότι συμφωνώ με την άποψη που εξέφρασε η κ. Στενιώτη, ότι το πνεύμα του δικαστή δεν περιορίζεται σε ωράριο, ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το επιχείρημα δώστε μας γραφεία και τότε κόψτε μας το επίδομα, διότι πράγματι μας υπαλληλοποιεί. Αρνούμαι να κτυπάω "κάρτα", όπως ανέφερε η παραπάνω δικαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΑΦΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ; ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ (ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΙΤΙΑ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ) Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Όσοι αποδοκιμάζουν την ΈΝΩΣΗ και τις αποφάσεις της ας μας πουν πως αισθάνθηκαν όταν:
    Στην υπόθεση Ζαχόπουλου ο Ανακριτής στο τέλος τρώει τη μηνυσούλα και καθίσταται εξαιρετέος, τίθεται δηλ. εκτός παιχνιδιού
    Στην υπόθεση ζίμενς και πάλι τα ίδια και πολύ χειρότερα
    Στην υπόθεση με τα στημένα και τον Ψωμιάδη και πάλι τα ίδια με παράλληλη εξαγγελία πειθαρχικών
    Στην παράνομη προμήθεια χαρτιού για τα σχολικά βιβλία και πάλι εξαγγελία και υλοποίηση πειθαρχικού
    Στην ιστορία με τις ποινικές ευθύνες υπουργών για το Βατοπέδι εξαναγκασμός σε παραίτηση κορυφαίων Εισαγγελικών λειτουργών
    Στις μονιμοποιήσεις πρόσφατα συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα και πάλι υπόλογοι οι συνάδελφοι
    Και τα λοιπά... και τα λοιπά... και τα λοιπά... Σε κάθε μεγάλη υπόθεση και δικογραφία σύσσωμος ο τύπος εξωτερικεύει και διατυμπανίζει τη ΄΄δικαστική βούληση΄΄ της εκάστοτε Κυβέρνησης, με τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας να εξαγγέλουν ποινές και τιμωρίες ενόχων... και βέβαια να εξαγγέλουν ΄΄μη ασθμαίνοντας΄΄ (χρησιμοποιώ έκφραση πολιτικού) πειθαρχικά σε βάρος των δικαστών, που θα κρίνουν διαφορετικά. Όλα αυτά τα ΄΄συνταγματικά΄΄ σας ενόχλησαν ποτέ άραγε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι λάτρεις του Συντάγματος; Να σας πω εγώ τι σας έκαναν: Και βέβαια σας ενόχλησαν. Και πολύ μάλιστα. Σας έκαναν, όμως, να κλειστείτε στο καβούκι σας σαν φοβισμένα ανθρωπάκια και να παρακαλάτε ΄΄θεέ μου μη μου τύχει΄΄... Ή μήπως αυτό είναι ψέμα; Αυτή τη Δικαιοσύνη πραγματικά λαχταράτε; Και παραδίπλα όλα τα λαμόγια να πλουτίζουν σε βάρος όλων των υγιών πολιτών ακόμη και τώρα και να προσπαθούν να περισώσουν τα εκκατομύρια των ευρώ, που κέρδισαν σε βάρος του Κράτους, σε βάρος της Ελλάδας, σε βάρος του απλού έλληνα πολίτη...; Και επειδή το κράτος δεν έχει την ικανότητα να σπάσει αυτό το απόστημα, στρέφεται στο θεσμό μας και μας υποβαθμίζει και μισθολογικά γιατί δεν μπορεί να κυνηγήσει τα λαμόγια; Αυτή τη Δικαιοσύνη λαχταράτε πραγματικά; Να τη χαίρεστε και εσείς και τα παιδιά σας... Πάρτε τότε ένα μισθουλάκο δημοσίου υπαλλήλου και πολύ σας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. "Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης που ομαδικά μας οδήγησαν σε τέτοιο φιάσκο..." λέει ο ένας συνάδελφος, "Μπράβο σας... κύριε Πρόεδρε από τον βορρά..." λέει ειρωνικά ο άλλος, "ανοίξαμε τον λάκο μας..." λένε πολλοί, "Είναι προφανής η αναντιστοιχία της βούλησης των περισσότερων δικαστών με την απόφαση της συνέλευσης" είπε κάποιος άλλος, "Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης, να συγκληθεί άμεσα νέα συνέλευση για ανάκληση αυτού του ψηφίσματος που μας εκθέτει ανεπανόρθωτα" ζητά επιτακτικά κάποιος άλλος, "Αμεση ανάκληση του ψηφίσματος!!!" απαιτεί (με τρία θαυμαστικά) ένας άλλος, "Καταλύθηκε η Δημοκρατία χθες" επισημαίνει ένας Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ" ζητά ένας ακόμη, "Ντροπή στους Βόρειους εμπνευστές και υποκινητές του αντισυνταγματικού ψηφίσματος!!!" αναθεματίζει (κι εδώ με τρία θαυμαστικά) ένας άλλος και, τέλος, ένας συνάδελφος προτεινει (πάλι με τρία θαυμαστικά): "ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Οχι να κρυβόμαστε πίσω από τους φωνασκούντες Θεσσαλονικείς!!!"

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 15-10-2011, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΥΝΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ. ΟΣΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ή ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ... ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ: ΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ., ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ TON ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ. ΑΠΛΑ, ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ)…

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ «ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ», ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΚΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΑΣ ΩΣ (ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ) «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ. ΔΕΝ ΘΕΤΩ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
    Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162....Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του. Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

    http://www.ethemis.gr/tin-piniki-dioxi-tou-prothipourgou-zita-o-t-proedros-tou-ariou-pagou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΑΠΕΙΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συναδέλφους που πήραν την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ.
    Το κάθε μέλος της ένωσης, είναι αυτονόητο ότι έχει δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις αποφάσεις της Γ.Σ. Είναι,όμως, ανεπίτρεπτο να διαχωρίζονται οι δικαστές σε "βόρειους" και "εξ Αθηνών", και να χαρακτηρίζονται οι πρώτοι ως παραβιάζοντες το σύνταγμα και αναίσθητοι σχετικά με τα προβλήματα των λοιπών πολιτών, σε αντίθεση με τους δεύτερους που είναι πατριώτες,εφαρμόζουν το σύνταγμα και είναι ευαίσθητοι ως προς τους πολίτες. Γιατί τόση απαξίωση και μίσος στους "βόρειους" δικαστές, που φθάνει μέχρι στο σημείο να τους αποκαλέσει "όχλο των Θεσσαλονικέων", που μάλιστα τρόμαξε την "εξ Αθηνών" δικαστή, ώστε τελικά να μην εκφράσει την αντίθεση της στην απόφαση της πλειοψηφίας της Γ.Σ;
    Να μην ξεχνάμε και ότι οι αποδοχές των δικαστών αποτελούν περιεχόμενο του Συντάγματος. Εξαθλιωμένοι κοινωνικά και οικονομικά δικαστές, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν οι ίδιοι τα δίκαια τους, είναι προφανές ότι δεν είναι σε θέση να προασπίσουν και τα δίκαια των πολιτών.Το μείζον θέμα δεν είναι ο μισθός, αλλά η απαξίωση του θεσμού της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οι γνωστές απαράδεκτες συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης.
    Όσοι από τους δικαστές φοβούνται τις "λεμονόκουπες" και τα ΜΜΕ, εάν εκδίδουν και τις αποφάσεις με βάση αυτά τα κριτήρια και τα επιχειρήματα, είναι προφανές, ότι δεν έχουν τα προσόντα (σθένος)να ασκούν αυτό το λειτούργημα.
    Η ένωση είναι η φωνή των δικαστών προς τα έξω, για το λόγο αυτό πρέπει οι αποφάσεις της να μην απαξιώνονται από τα ίδια τα μέλη της.Οφείλουμε πολλά στην ένωση και για να εξακολουθήσει αυτή να μας εκπροσωπεί επάξια και αποτελεσματικά πρέπει να στηρίζουμε τις αποφάσεις της, έστω και αν διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία τους.
    Όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν την ανάκληση της απόφασης της έκτακτης Γ.Σ. ας συγκεντρώσουν επώνυμα τις ανάλογες υπογραφές, όπως επώνυμα ενήργησαν και όσοι ήθελαν την σύγκληση της, οι οποίοι δεν ήταν μόνο "βόρειοι". ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ για τη σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Διαπιστώνω ότι αρκετοί συνάδελφοι με το να εκφέρουν στο blog αυτό την προσωπική τους άποψη περί αντίθεσης τους στο Ψήφισμα φοβούμενοι κυρίως μήπως ορισμένα ΜΜΕ το χρησιμοποιήσουν κάνοντάς μας κακό, μάλλον πρόσφεραν στα ΜΜΕ αυτά ένα΄πρώτης τάξεως άρθρο για τις αυριανές εφημερίδες κλπ. Θα ωφελούσε όλους μας αυτές οι απόψεις να ακούγονταν στη Γενική μας Συνέλευση, ώστε να ακολουθήσει ένας πλούσιος διάλογος και να τελειώνει μια για πάντα η διχόνοια της επόμενης ημέρας. Την ώρα τούτη δε βοηθάει ο διχασμός, ή καλύτερα η δημοσιοποίησή του. Ας πράξει ο καθένας μας αύριο κατά συνείδηση, όπως πιστεύω ότι όλοι έχουμε μάθει να πράττουμε και ας αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει και να μας κρίνει όλους. Είμαι νέα στο Σώμα και ήμουν στη Συνέλευση αυτή. Θεωρώ ότι ήταν ιστορική η στιγμή. Η ιστορία γράφεται από τους λίγους...έστω κι αν αυτοί προέρχονται από το "Βορρά" (εγώ είμαι από το νότο, για να μην παρεξηγηθώ). Άλλωστε, την τελευταία φορά, αν θυμάμαι καλά, λίγοι ήταν αυτοί που αντέδρασαν και προσέφυγαν διεκδικώντας αναδρομικές αποδοχές. Ακόμα και τότε οι φωνές των συναδέλφων που έκρουαν κώδωνες κινδύνου (για να μην πω κάτι πιο σκληρό) ήταν περισσότερες...Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι αγώνες των λίγων δικαιώθηκαν τόσο υπέρ των ιδίων όσο και υπέρ των πολλών και τότε έσπευσαν οι τέλευταίοι να καρπωθούν τα ωφέλη με το αζημίωτο...Κανένας δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό μας, γιατί πολύ απλά, διαχρονικά, κανείς ποτέ δε στάθηκε. Η ίδια η δικαιοσύνη τρώει από τις σάρκες της και δίνει τροφή και σε άλλα λυσσαλέα ζώα που καραδοκούν να μας κατασπαράξουν. Εύχομαι σε όλους καλό βράδυ ή καλή συνέχεια στο γράψιμο και αύριο ας πράξει ο καθένας μας κατά συνείδηση. Τα λόγια τελειώνουν εδώ, καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Για τον (η την) τρομαγμένο 16-10-2011 ώρα 12:41
    Κ. Πρόεδρε Πρωτοδικών Αθηνών,(δεν πιστεύω ότι πράγματι είστε δικαστής)είμαι ευτυχής που γλυτώσατε από τον "όχλο της Θεσσαλονίκης". Ευτυχώς δεν σας "κατασπράραξε" και θα συνεχίσετε να απονέμετε δικαιοσύνη, "τολμώντας", ελπίζω, να απαγγέλετε αποφάσεις.
    Γιατί τέτοιο μένος και χολή για τους δικαστές της Θεσσαλονίκης; Το πρόβλημα σας είναι οι δικαστές της Θεσσαλονίκης και όχι τα προβλήματα της δικαιοσύνης και των δικαστών;
    Το μόνο που γράφετε για τα παραπάνω είναι ότι διαφωνείτε με την απόφαση. Για ποιό λόγο; Τι αντιπροτείνετε; ΤΙΠΟΤΑ. Στόχος είναι, μόνο, η απαξίωση των συναδέλφων; Κάνατε τον κόπο να στείλετε δημοσίευση, μόνο και μόνο για να χλευάσετε τους δικαστές της Θεσσαλονίκης;
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ. (γιατί, είπαμε, ότι αποκλείω εντελώς το ενδεχόμενο να είστε δικαστής, λόγω του περιεχομένου και το ύφους της δημοσίευσης σας).

    κ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, αλοίμονο, εάν δεν εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των Γ.Σ. της ένωσης, επειδή διαφωνούμε.(Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η μειοψηφία δεσμεύεται από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, είναι γνωστό).
    Ποιός θα μας εκπροσωπεί στα εκάστοτε αιτήματα μας; ποιός θα έρχεται σε επαφή με τα αρμόδια όργανα; ο καθένας μόνος του;
    Μια απαξιωμένη ένωση δικαστών και εισαγγελέων οδηγεί σε απαξίωση όλο τον κλάδο των δικαστικών λειτουργών. Δεν θα έχουμε φωνή προς τα έξω.
    Για αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι άσχετα με τις επιμέρους διαφωνίες μας, όλοι, ανεξαιρέτως, πρέπει να τηρήσουμε την απόφαση της Γ.Σ.
    Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα μας πέρνει κανένας σοβαρά υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Είμαι Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, παρούσα στην έκτακτη γενική συνέλευση και επιτέλους ένιωσα πάλι υπερήφανη!!! Αναπτερώθηκε το ηθικό μου, που τόσο καιρό είχε καταρρακωθεί από όλους εσάς, που καταδικάζετε την πιο ορθή, ουσιαστική, δημοκρατική, ενωτική και δυναμική απόφαση της!!! Όλους εσάς που εθελοτυφλείτε στον εξευτελισμό της δικαστικής εξουσίας, την απαξίωση του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής αποστολής μας, μόνο και μόνο για να είσθε εμπρόθεσμοι, διατελώντας σε ψευδαίσθηση ότι αυτό σημαίνει Δικαστής!! Όλους εσάς που τολμάτε να μας προσβάλετε ότι με την ομόφωνη αυτή απόφαση μας παραβιάζουμε το Σύνταγμα και δεν έχετε καν αντιληφθεί ότι έχει ήδη καταλυθεί!!! Που νομίζετε ότι το υπηρετείτε και νοιαζόσαστε για τον πολίτη, αλλά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην υπερβείτε το οκτάμηνο, για να μην υποστείτε πειθαρχική δίωξη, όπως κάθε καλός υπάλληλος!! Που από τα 120 άρθρα του Σ, που παραβιάζονται συστηματικά, θυμάστε μόνο αυτό που απαγορεύει την απεργία στους δικαστικούς λειτουργούς!! ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!! Που για να μην στραφούν αυτοί εναντίον μας, δηλώνετε ανερυθρίαστα ότι δεν θα εφαρμόσετε την απόφαση της γενικής συνέλευσης και μας συμβουλεύετε, για το καλό μας, να μην την εφαρμόσουμε και εμείς!! Πότε ορκιστήκαμε πίστη και υπακοή σ'αυτούς;;; Πότε ορκιστήκαμε να αποφασίζουμε όχι κατά συνειδηση και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, αλλά όπως βολεύει αυτούς, μην και προκαλέσουμε την οργή τους;;; Πότε εκχωρήσαμε στην κρίση και διακριτική τους ευχέρεια, το αν και πώς θα αντιδράσουμε για να διαφυλάξουμε την βαλλόμενη παντοιοτρόπως και διαρκώς κινδυνεύουσα ανεξαρτησία μας;;; Πότε έγιναν αυτοί γνώμονες της δικαστικής μας υπόστασης και θα πρέπει να μπούμε όλοι στο καλούπι του "καλού δικαστή", που έφτιαξαν, για να εξυπηρετήσουν τα άνομα συμφέροντα τους;;; Όσον αφορά τον απλό πολίτη, αν πραγματικά ενδιαφερόσαστε, θα ακόυγατε και θα ανταποκρίνοσασταν άμεσα στην απελπισμένη έκκληση του προς εμάς να κάνουμε επιτέλους κάτι!!! Απορούν πού είμαστε, γιατί δεν αντιδρούμε σ'όλη αυτή την κατάλυση του κράτους δικαίου, τί περιμένουμε;;; Ποία είναι η δική σας απάντηση: ότι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε απαθείς να κλονίζεται συθέμελα η δικαιοσύνη και εντεύθεν η δημοκρατία, διότι δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας;;; Έχουν ήδη αγανακτησει μαζί μας, όχι γιατί παίρνουμε περισσότερα χρήματα, αυτό το θεωρούν δικαιολογημένο, αλλά γιατί φερόμαστε σαν να τα παίρνουμε για να μην μιλάμε!!! Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα των δικών σας νοοτροπιών και τακτικών, γιατί με την ανοχή και την αδράνεια σας κινδυνεύουμε να χάσουμε τον σεβασμό του κόσμου!!!
    Αυτή η γενική συνέλευση έδωσε σ'όλους μας δύναμη και ελπίδα ότι δεν έχουν τελειώσει όλα και ότι έχουμε την δύναμη, αν είμαστε ενωμένοι, να διαφυλάξουμε το κύρος της δικαιοσύνης!!! Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ να το αφήσουμε στο έλεος της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, όπως μας συμβουλεύετε, γιατί τότε είναι που θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Η αντίσταση απέναντι στη μεθοδευμένη υποβάθμιση και ποδηγέτησή μας εστω και καθυστερημένα είναι γεγονός, η πιο αντιδικαστική και αντιλαική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος δεν μπορεί να δίνει μαθήματα σε ανθρώπους του μόχθου του έργου και της αξιοπρέπειας, αντί να κατακρίνει θα έπρεπε να μάθει να απολογείται για το σύνολο των κακών που επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον συνάδελφο, που κοινοποίησε το άρθρο του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Με δύο λόγια μας υπενθύμησε τι σημαίνει οικονομική αυτοτέλεια του δικαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχει δικαστής που περίμενε να διαβάσει το άρθρο του Λ.Παπαδόπουλου για να αντιληφθεί ότι η οικονομική ανεξαρτησία του δικαστή είναι σημαντική ειδικά στις μέρες μας διότι είναι συνηφασμένη με την λειτουργική του ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δεν διαφωνώ με τις κινητοποιήσεις, απλά πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες είναι ακραίες και έξω από την παράδοση του δικαστικού σώματος. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΗ - ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ. Θεωρώ ότι αυτός είναι τρόπος αντίδρασης λειτουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Συμφωνώ με το συνάδελφο "Γιάννη". Δεν έχει σημασία αν διαφωνούμε με την απόφαση. Πρέπει όλοι να την τηρήσουμε, γιατί διαφορετικά δε θα πετύχουμε ποτέ τίποτα. 'Οποιος δε συμφωνεί με την απόφαση, ας παραιτηθεί από την ένωση. Το δικαστικό σώμα σε πείσμα κάποιων πρεπει να παραμείνει ενωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ποιός ψήφισε αυτό το απαράδεκτο μέτρο να πηγαίνουμε από 7-11 στο Δικαστήριο καθημερινά και να εργαζόμαστε εκεί. Εγώ είμαι μητέρα δύο παιδιών και έχω διαμορφώσει διαφορετικά τη ζωή μου και τη δουλειά μου. Λυπάμαι δεν θα το ακολουθήσω και προτείνω να μην το ακολουθήσουν και οι λοιπές γυναίκες, γιατί η γυναίκα δικαστής έχει πολλές υποχρεώσεις και δεν επιθυμώ να μου στερήσουν τη δυνατότητα να ρυθμίζω εγώ τις ώρες και ημέρες εργασίας μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώ τις γυναίκες τουλάχιστον να μην εφαρμόσουν αυτό το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Συνάδελφοι συνέλθετε! Αν εμείς οι Δικαστές παραβιάζουμε εν γνώσει το Σύνταγμα και τους Νόμους, και μάλιστα όταν το κάνουμε αυτό κυρίως για μισθολογικά ζητήματα που αφορούν εμάς τους ίδιους, τότε τι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι που δεν είναι Δικαστές; Η σοφία λείπει σ' αυτά που διαβάζω και αν κάποιο προσόν πρέπει να έχει ο δικαστής είναι να αποφασίζει με σοφία. Υπενθυμίζω ότι οι μηχανικοί του Τιτανικού, για τον οποίο συχνές είναι οι αναφορές και σε αυτό το forum, παρέμειναν στο καθήκον μέχρι τέλους και πνίγηκαν όλοι, προτίμησαν να πεθάνουν για να εξασφαλίσουν ενέργεια στο πλοίο που βυθιζόταν, φωτισμό για την επιτυχή εκκένωσή του και ηλεκτρισμό για τους ασυρμάτους. Αυτοί θυσιάστηκαν για τους άλλους, εσείς που επικροτείτε την "απόφαση" της Ε.Δ.Ε. ζητάτε να θυσιαστούν οι άλλοι για εμάς όλους, να θυσιαστούν δηλαδή οι μη δικαστές για τους δικαστές τους. Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στον πυρήνα του Κράτους - είναι το Κράτος, συνεπώς, αν το Κράτος βυθίζεται, πρέπει να είναι η τελευταία κρατική δραστηριότητα που θα πάψει να λειτουργεί, όπως το μηχανοστάσιο του Τιτανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Όπως πολύ εύστοχα διάβασα κάπου "Χρειαζόμαστε θεσμούς που δεν ζουν όσο τα επιδόματά τους. Που δεν διαρκούν όσο τα ωράριά τους. Θεσμούς που θα συγκρατήσουν μια κοινωνία έτοιμη να σαλτάρει". Πιστεύω ότι αυτή η κινηση αυτή τη στιγμή είναι λάθος, όσο επιτακτικό και αν κρίνεται η κινητοποίησή μας. Αργήσαμε πολύ. Που ήταν τόσα χρόνια οι κινητοποιήσεις μας για τις τρώγλες δικαστικα μεγαρα, και για την ανυπαρξία ασφάλειας αν και δεχόμαστε επίθεση; Που ήταν τόσα χρόνια οι κινητοποιήσεις μας για την αντιμετώπισή μας απο τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ. Σε κάποιο σχόλιο, γίνετε αναφοράα στους δικαστές στη Γαλλία. Μόνο και μόνο επειδή προσεβλήθησαν - ορθώς - από τα λεγόμενα του Σαρκοζι, κατέβηκαν σε δυναμική διαμαρτυρία. Κανείς πλην ελαχίστων, δεν τους έβρισε, αντίθετα τους εκτίμησε παραπάνω. Εμείς τώρα, φαίνεται να διαμαρτυρώμαστε μόνο για τα μισθολογικά. Δε λεω, και για μένα ως μόνο πόρο ζωής ο μισθός είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Δεν λύνεται όμως δυστυχώς ούτε με αυτό τον τρόπο ούτε σε αυτό το χρόνο. Αργήσαμε χαρακτηριστικά γιατί ας μην κρυβόμαστε θεωρούσαμε ότι δεν θα μας πειράξουν. Ήήδη από πέρυσι έπρεπε να έχουμε κινηθεί. Τώρα πάει πέταξε το πουλάκι. Και μαζί του βλέπω να πετάει και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας μας ως θεσμός και ως λειτουργών. Άκου στάση εργασίας. Φανταστείτε ώρα 12.00:"Το δικαστήριο διακόπτει διότι ο Προεδρεύων συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας την οποία αποφάσισε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕ, ως μέσω πίεσης και ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή οι πολιτικοί, προσλαμβάνουν αθρόα συμβούλους. Μπορείται όλοι σας να πάτε να "πνιγείτε" και τα λέμε πάλι στις 3.00 για να σας ευχηθώ καλή όρεξη. Κερνάω καφέ στο κυλικείο...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δεν είμαι δικαστής. Διάβασα όμως όλα τα σχόλια και παραπάνω ένας δικαστής γράφει: Πάρτε τότε ένα μισθουλάκο δημοσίου υπαλλήλου και πολύ σας είναι... Ολα δηλαδή γίνονται για το μισθουλάκο κύριοι δικαστές. Τέτοιοι άνθρωποι μας κρίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Κανένα πιο επιτυχές παράδειγμα από την Τουρκία δεν υπάρχει; Οι δικαστές εκεί ήταν μερος του κεμαλικού κατεστημένου μαζί με το στρατό, που τώρα ξηλώνεται από τον Ερντογάν. Και πάντως όχι ανεξάρτητοι, έστω και αν τους τραβάγαν προσοχές. Αν ήθελε κάποιος συνάδελφος να του τραβάνε προσοχές, ας έμπαινε στην Ευελπίδων.Όσο για το ωράριο της αποχής (12 - 3) ταιριάζει απόλυτα με τις καταλήψεις της ΟΔΥΕ (9 -12), ώστε να παραλύσει πλήρως η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αν αυτό δεν είναι οργανωμένη ανταρσία εμπίπτουσα σε διατάξεις του Π.Κ. (και μάλιστα των πρώτων άρθρων του Ειδικού Μέρους), τότε τι είναι; Όσο για την Κυβέρνηση δεν θα την κρίνει η συνέλευση της ΕΔΕ αλλά το εκλογικό σώμα, όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Όσοι δε επιθυμούν τη βίαιη ανατροπή της ας το πουν ευθέως και ας συστήσουν νέο ΕΑΜ μαζί με τον Αλαβάνο και το Φωτόπουλο. Σχετικά τις κραυγές περί ανεξαρτησίας είναι καθαρά υποκριτικές, αφού δεν υπήρξε ανάλογη ευαισθησία (έστω και με χαμηλότερους τόνους), όταν πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό επειδή διαμαρτυρήθηκε για μη τήρηση αντικειμενικών κριτηρίων από το ΑΔΣ σχετικά με τοποθετήσεις δικαστών, όταν δύο αντεισαγγελείς εφετών παραιτήθηκαν καταγγέλοντας αθέμιτες πιέσεις στην υπόθεση Βατοπεδίου, όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαληγούρας με αφορμή το παραδικαστικό περνούσε ρυθμίσεις για τα οκτάμηνα (ανεξαρτήτως φόρτου εργασίας) καιπροανήγγειλε πειθαρχικές διώξεις δικαστών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (όπου ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό της Ραφήνας για την "κάθαρση" στο χώρο της Δικαιοσύνης), όταν ακόμη και σήμερα υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ειδικών προσανατολισμών (πολιτικών, εκκλησιαστικών) εντός του Σώματος της Δικαιοσύνης (βλ. δημοσιεύματα για συνάντηση συγκεκριμένων ανώτατων δικαστών σε σπίτι τ. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και μετέπειτα γ.γ. του υπουργείου Δημ. Τάξης με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Δένδια, που δεν διαψεύστηκαν αλλά μέσω κύκλων αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για "φιλική" συνάντηση, "εκπαιδευτικές" εκδρομές της Σχολής Δικαστών στο Βατοπέδι και πολλά άλλα που είναι κτήμα της κοινής πείρας όλων μας). Είναι δε και σήμερα φανερό ότι κάποιοι έχουν συστήσει ατύπως ΔΑΚΕ δικαστών και παίζουν πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κλάδου και της αξιοπρέπειάς του εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία πολλών συναδέλφων (λόγω και του φόρτου εργασίας) να ενημερωθούν σφαιρικά και να συνειδητοποιήσουν ότι η Χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο ύπαρξης και ότι πολλοί συμπολίτες μας (ίσως και εμείς) θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της έσχατης πενίας, αν ως πολίτες δεν ομονοήσουμε και δεν δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν διστάζουν δεν να υιοθετούν εμφυλιοπολεμικές κραυγές για αντίσταση στην "υποτέλεια" κλπ, που ακούμε σε κανάλια επιπέδου ALTER και CONTRA. Άραγε τι θέλουν: να φύγουμε από την Ε.Ε. και να γίνουμε Ιράν ή Βόρεια Κορέα, όπου βασιλεύει η πείνα και ο ολοκληρωτισμός;Ας μην τους ακολουθήσουμε. Άρα ο μέγας "επαναδιαπραγματευτής" και παλαίμαχος μακεδονομάχος θα αποκαταστήσει τις αποδοχές μας, όταν έρθει στην εξουσία; Θερσίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 16.10.2011 6.28 που δεν καταχωρήθηκε από λάθος: Χωρίς αγώνες θα βρισκόμασταν ακόμα με τις οργανικές θέσεις του 1955
    ======================
    Είναι πάγια τακτική της σύνταξης της ιστοσελίδας τα σχόλια που αφορούν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία κατονομάζονται, να δημοσιεύονται μόνον επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Από το έτος 2005 και μετά με το παραδικαστικό δήθεν, αρχίσαμε να βιώνουμε την απόλυτη απαξίωση η οποία είναι στοχευμένη στο να μας κάνει να χαμηλώνουμε το κεφάλι κάθε μέρα και περισσότερο γιατί κανένας δεν θέλει μια περίφανη, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ικανή να αντισταθεί στην κρίση θεσμών και αξιών, επίσης κατασκευασμένη και μεθοθευμένη επί σειρά ετών. Επιτέλους αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση του Σαββάτου να αντιδράσουμε, έστω και αργά (ελπίσω όχι πολύ αργά). Και παρά ταύτα διαπιστώνω ότι πολλοί "δυσανασχετούν". Που ήταν όμως όλοι αυτοί το Σάββατο? γιατί ένας δεν είπε άλα αυτά για τα οποία σήμερα διαμαρτύρονται, για δήθεν παρανομία κ.λ.π.? Απ' ότι θυμάμαι η συνέλευση ήταν υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και ακούστηκαν πολλών ειδών απόψεις και κανένας δεν λοιδωρήθηκε επειδή πίστευε κάτι το διαφορετικό. Που ήταν λοιπόν όλοι οι σημερινοί δήθεν θεματοφύλακες της νομιμότητας και της ασφάλειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. απάντηση στων ανώνυμο 11.35 "Απ' ότι θυμάμαι η συνέλευση ήταν υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και ακούστηκαν πολλών ειδών απόψεις και κανένας δεν λοιδωρήθηκε επειδή πίστευε κάτι το διαφορετικό. Που ήταν λοιπόν όλοι οι σημερινοί δήθεν θεματοφύλακες της νομιμότητας και της ασφάλειας?" Μήπως βρε παιδιά ήμουν σε άλλη γενική συνέλευση; πες μου φίλε μου ή φίλη μου σε παρακαλώ, η ψηφοφορία έγινε δια βοής; ή μήπως τέθηκαν σε ψηφοφορία 2 ή 3 διαφορετικές προτάσεις; ποια ψηφοφορία και ποιο ομόφωνο ψήφισμα. Μας κοροϊδεύετε όλους; πείτε μου τότε σας παρακαλώ πόσοι ψήφισαν και πόσοι απείχαν της ψηφοφορίας. Δεν λοιδωρήθηκαν κάποιοι ομιλητές; τα γιούχα εσείς πως τα αποκαλείτε; επεφημίες; Δεν συμφωνώ, ούτε συμφώνησα με το περιεχόμενο του εν λόγω ψηφίσματος, ήμουν παρόν στη συνέλευση όμως δεν βλέπω να γίνετε καμία αναφορά σε μία αρνητική ψήφο. άκου ομόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ολοι εσείς που γράφετε τώρα το πρωϊ υπέρ του ψηφίσματος, γιατί δεν είστε στα Δικαστήρια να δουλεύετε τις υποθέσεις σας; Ακολουθείτε ή όχι το ψήφισμα;

    Μου φαίνεται ότι πολλοί βολεύονται στους καναπέδες τους, και όχι μόνο οι διαφωνούντες με αυτό το ανεκδιήγητο ψήφισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ;

    Οι διαβοής ψηφοφορίες αποτελούν παράδοση του ΚΚΣΕ όχι του Δικαστικού Σώματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Συμφωνώ με το σχόλιο
    17 Οκτωβρίου 2011 12:15 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΣΑΛΑΤΑΣ, ΣΤΕΝΙΩΤΗ, ΒΛΑΧΟΣ και μην ξεχνάμε τον Εισαγγελέα ΜΠΑΓΙΑ, κοσμούν το δικαστικό σώμα. Αντιστάθηκαν και υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ισονομία, υπερασπίσθηκαν την ελευθερία της έκφρασης όταν . Ας μας προβληματίσει η διαφοροποίηση της δεύτερης.
    Παραιτηθείς συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Συνάδελφε "Θερσίτη", δύο ενστάσεις: 1) Οι επισημάνσεις σου, μολονότι σωστές σχεδόν στο σύνολό τους, πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης επειδή διατυπώνονται δημοσίως, 2) αν και σωστά επισημαίνεις την ύπαρξη μεταξύ των δικαστών ομαδοποιήσεων με κριτήρια όπως οι πολιτικές πεποιθήσεις, οι σχέσεις με την εκκλησία (μεγάλο πρόβλημα αυτό) κλπ, πολιτικολογείς - θα μου το επιτρέψεις με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σου λόγω των ορθών επισημάνσεων που (κακώς) διατυπώνεις δημοσίως - και εσύ ο ίδιος - λαμβάνεις σαφή θέση, πράγμα επίσης ανεπίτρεπτο - πληγή διαχρονική (η πολιτικολογία - κομματοκρατία) της ελληνικής κοινωνίας. (ο ανώνυμος Δικαστής των 10:53΄ και κάποιων άλλων σχολίων με θεσμικό χαρακτήρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Απάντηση προς τον ανώνυμο σχολιαστή των 12.12 μ.μ.
    Αν είχες διαβάσει έστω και μία φορά το ψήφισμα, θα είχες διαπιστώσει ότι η επεξεργασία των υποθέσεων στα Δικαστήρια θα ξεκινήσει από 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και όχι από σήμερα. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πέρα από απλή γνώση ελληνικών για να το καταλάβει αυτό κάποιος.
    Απάντηση στον ανώνυμο της 12.15μ.μ.:
    Οποιαδήποτε τροποποίηση του ψηφίσματος πρέπει να γίνει πάλι με γενική συνέλευση. Όλοι λοιπόν εσείς οι διαφωνούντες που ήσασταν απλώς απόντες από τη γενική συνέλευση, σηκωθείτε από τον καναπέ σας, συγκεντρώστε υπογραφές και προκαλέστε έτσι τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης με θέμα την κατάργηση ή την τροπόποίηση της απόφασης-ψηφίσματος.Αλλιώς σταματήστε τις βολεμένες διαμαρτυρίες του καναπέ και την ειρωνεία. Αρκετά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Η περιφορά του ψηφίσματος από Πρωτοδικείο σε Πρωτοδικείο προς υπογραφή δεν είναι η προβλεπόμενη διαδικασία. Κάντε όμως αυτό που ήδη αναφέρθηκε. Μαζέψτε υπογραφές για σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. προς ανάκληση του ψηφίσματος. Τι πιο ωραίο και δημοκρατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Συγγνωμη κατι το τεχνικο, και ελπιζω να το υιοθετησει και ο διαχειριστης καλος συναδελφος του μπλογκ.

    ειναι αδυνατον να δημοσιευονται 100 σχολια, και οι απαντησεις να ειναι "προς ανωνυμο των 10:30", "προς ανωνυμο των 9:30" κτλ...καποιος ειναι αδυνατον να παρακολουθησει σε ποιον και γιατι δινονται καποιες απαντησεις..
    επισης καποιος μπορει να θελει να απαντησει σε τμημα σχολιου καποιου ή να συμφωνησει ή να εξαρει καποιο τμημα..
    γι' αυτο υπαρχει το φορουμ, οπου ο καθενας, με εστω ενα ψευδωνυμο, μπορει με μια λογικη αλληλουχια να εκφραζει τις αποψεις του (να ξερει ο καθενας ποιο ειναι το προηγουμενο ποστ καθενος και τι σχολιαζει ο καθενας)..


    ΥΓτο αλλαλουμ που επικρατει στο συγκεκριμενο θεμα εκφραζει εν πολλοις και το αλλαλουμ την Πεμπτη πρωι που ληγει η αποχη των δικηγορων και πρεπει να τηρηθει το ψηφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Προς τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.

    Γιατί τέτοια αμφισβήτηση του ψηφίσματος; Θα παρακαλούσαμε να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Ε. τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, για να γνωρίζουμε πόσοι ψήφισαν υπέρ, πόσοι κατά, πόσοι λευκό και τον αριθμό των μελών που μετείχαν στην ψηφοφορία. Διότι άλλη βαρύτητα έχει να μετείχαν 500 δικαστές και άλλη 50, όπως συνήθως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. @ ΑΝΩΝΥΜΟ που είπε
    Αξιότιμοι κύριοι. Σχολιάζω ως μη δικαστής .....

    ===============

    Παρακαλώ για την ευπρέπεια των όσων γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Προς ανώνυμο 17 Οκτωβρίου 2011 2:27 μ.μ.
    Δηλαδή η καταπάτηση του συντάγματος είναι η προβλεπόμενη διαδικασία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Υποψιάζομαι ότι ήδη αυτή την στιγμή οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ανατριχιάσει με την αποφασιστικότητά μας. Εχουν αλλάξει τα οικονομικά τους πλάνα και έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τους οικονομικούς κρουνούς του Κράτους για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Δικαιοσύνη (και η μισθολογική μας ...βεβαίως βεβαίως !!!).

    Ο κόσμος δε στην απεργία της Τετάρτης θα εντάξει και tα δικά μας δίκαια αιτήματά μας σε ό,τι άλλο ζητεί για την δική του συντεχνία...

    Εύγε! Η καλύτερη κίνηση την καλύτερη σττιγμή.

    Οταν όμως τίποτα δεν θα αλλάξει και θα επανέλθουμε ταπεινωμένοι στις θέσεις μας... να μην ξαναμιλήσουμε για τον θεσμικό μας ρόλο. Επιλέξαμε να τον αφανίχουμε μόνοι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Επαναλαμβάνω το σχόλιό μου γιατί δημοσιεύθηκε κατά το ήμισυ.

    ΣΑΛΑΤΑΣ, ΣΤΕΝΙΩΤΗ, ΒΛΑΧΟΣ και μην ξεχνάμε τον Εισαγγελέα ΜΠΑΓΙΑ, κοσμούν το δικαστικό σώμα. Αντιστάθηκαν και υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ισονομία, υπερασπίσθηκαν την ελευθερία της έκφρασης όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Ας μας προβληματίσει η διαφοροποίηση της δεύτερης.
    Παραιτηθείς συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αν είναι δυνατόν...βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου και κάποιοι φοβούνται να αντισταθούν...θα εφαρμόσω τις αποφάσεις της ΓΣ και θα αντισταθώ σε οποιονδήποτε επιχειρεί να υποβαθμίσει, να χειραγωγήσει και να εξαθλιώσει το θεσμό που εκπροσωπώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Προς ανώνυμο 1.34 ο οποίος με αρκετή δόση ειρωνίας αναφέρει: "Αν είχες διαβάσει έστω και μία φορά το ψήφισμα, θα είχες διαπιστώσει ότι η επεξεργασία των υποθέσεων στα Δικαστήρια θα ξεκινήσει από 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και όχι από σήμερα. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πέρα από απλή γνώση ελληνικών για να το καταλάβει αυτό κάποιος". Λυπάμαι πολύ για το ύφος και τις εκφράσεις αρκετών σχολιαστών. Δηλαδή δεν επιτρέπεται κάποιος να έχει διαφορετική γνώμη; πρέπει όλοι να υπακούσουμε στο ψήφισμα; θέλετε να κάνουμε διάλογο επ' αυτού; το εχω ήδη γράψει 3 φορές. διαφωνώ. μάλιστα δε όσον αφορά τα ανωτέρω, το ψήφισμα είναι κακοδιατυπωμένο και εν πολλοίς αστείο. Λέει: δεν θα δημοσιεύουμε καμία απόφαση εκτός από αυτές που έχουμε δικάσει. Σκεφτείτε λίγο. τον Νοέμβριο οι περισσότεροι δημοσιεύουν αποφάσεις του Μαΐου, του Ιουνίου, άντε και κάποιοι του Σεπτεμβρίου. αυτές που θα δικαστούν τον Νοέμβριο, θα τις δημοσιεύαμε Φεβρουάριο και μετά. Άρα αφού η ισχύς της απόφασης είναι μέχρι τη γενική συνέλευση της ένωσης δηλαδή περίπου το Δεκέμβριο, είναι κενό περιεχομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Προς το συνάδελφο "Γιάννη":
    Δηλαδή εσείς κύριε συνάδελφε μας λέτε ότι αν και διαφωνείτε με την απόφαση, θα την τηρήσετε για χάρη της ένωσης; Αν δηλαδή η ένωση βγάλει αύριο μια απόφαση και σας καλεί σε μια νέα παρανομία, πχ στην καταπάτηση της ελευθερίας των πολιτών, εσείς θα την ακολουθήσετε;Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις και διπλωματικές απαντήσεις. Έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και πρέπει όλοι να πάρουμε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Να δούμε αν γίνει προκαταρκτική και για εσας, όπως στους δικαστικούς υπαλλήλους Καρδίτσας μετά από εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Προς συνάδελφο της 1.19: Τα όσα λέω δεν ακούγονται πρώτη φορά. Έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα και είναι γνωστά άσχετα αν δεν τους δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Δεν δυσφημώ εγώ το Δικαστικό Σώμα, που τα υπενθυμίζω αλλά αυτοί που είναι υπαίτιοι για την ύπαρξη ή ανοχή τέτοιων φαινομένων. Αποτελούμε πολιτειακή λειτουργία και όχι μυστικιστική εταιρεία, ώστε να αποκρύβουμε τα "στραβά". Ίσα - ίσα η ανάδειξή τους θα βοηθήσει στο να απαλλαγεί η Δικαιοσύνη από τέτοια φαινόμενα. Δηλ. έπρεπε να αποκρυβεί και το παραδικαστικό, για να μη δυσφημηστεί το Σώμα; Όσο για την πολιτικολογία, ίσως έπρεπε να την αποφύγω (τουλάχιστον ως προς το σχολιασμό πολιτικών προσώπων). Αλλά πάντως δεν ήμουν εγώ που ''ήρξατο χειρών αδίκων". Με εκτίμηση, Θερσίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αναρωτιέμαι μ αυτά που διαβάζω αν ήμουν παρούσα σε άλλη συνέλευση. Γιατί και τους συναδέλφους Στενιώτη, Γεωργίλη, Κανελλόπουλο που εξέφρασαν διαφορετική άποψη άκουσα να αποδοκιμάζονταιο και το ψήφισμα δεν άκουσα να διαβάζεται στο ακροατήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ανεξαρτητα εάν συμφωνουμε η διαφωνουμε με το ψηφισμα,ειμαστε υποχρεωμενοι να το σεβαστουμε.Οσο γιαυτους που μιλανε για κομματικοποιηση των μελων του δσ,τι εννοουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Για όσους υποστηρίζουν την περιφορά του ψηφίσματος στα δικαστήρια, προς υπογραφή από τους δικαστές.


    Δεν εξηγούν γιατί πρέπει να γίνει αυτό. Αμφισβητούν την νομιμότητα της διαδικασίας της έκτακτης Γ.Σ, και της σύνταξης του ψηφίσματος;
    Για πιό λόγο; Δεν έγινε νομότυπα η σύγκληση της; Δεν υπήρχε απαρτία; Δεν έγινε γνωστοποίση προς όλους τους δικαστές της ημέρας της συνέλευσης και των θεμάτων που αφορούσε; Εμποδίστηκε κάποιο μέλος να εκφράσει την άποψη του και να ψηφίσει διαφορετικά;
    Εαν τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη, τότε ποιός ο λόγος της εκ των υστέρων υπογραφής του ψηφίσματος. Μηπως για να απολογηθούν όσοι έκαναν τον κόπο και τα έξοδα να συμμετέχουν στη συνέλευση, σε όσους δεν υποβλήθηκαν στις παραπάνω ταλαιπωρίες, αλλά κατόπιν εορτής απαξιώνουν την ίδια την ένωση και τα ενεργά μέλη αυτής, που λαμβάνουν την όποια, έστω, θέση στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας;
    Και για ποιό λόγο η συλλογή των ονομάτων των παραπάνω δικαστών σε καταστάσεις; Γιατί ως απειλή επισείεται η άνω ονοματική κατάσταση. Ποιοί τους απειλούν και γιατί; Και είναι προφανής απειλή,έστω άστοχη και ρηχή, διότι τα ονόματα όσων πήραν μέρος στη συνέλευση είναι γνωστά, υπάρχουν στην κατάσταση των παρόντων μελών. Προς τι η περιφορά του ψηφίσματος;
    Ο δικαστής, αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι και σοβαρός στις απόψεις και προτάσεις του.
    Είναι αυτονόητο ότι το ίδιο δικαίωμα που έχει κάποιος που διαφωνεί, το ίδιο έχει και κάποιος που συμφωνεί με το ψήφισμα.
    Γιατί τέτοια φασαρία και απειλές προς όσους έχουν διαφορετική άποψη; Ταιριάζει αυτή η συμπεριφορά σε δικαστές;
    Αλλο πράγμα είναι η διαφωνία και άλλο η αμφισβήτηση χωρίς επιχειρήματα, απόφασης Γ.Σ. που λήφθηκε νόμιμα.
    Επί τέλους να είμαστε σοβαροί.
    'Οσοι διαφωνούν να συγκεντρώσουν οι ίδιοι ονομαστικές καταστάσεις και να ζητήσουν νέα έκτακτη Γ.Σ.
    Τα υπόλοιπα είναι άστοχα και χωρίς αντικείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. @ ΑΝΩΝΥΜΟ που είπε

    Θα ήθελα να επισημάνω στους ένθερμους υποστηρικτές του συντάγματος....

    ==============
    Το σχόλιό σας αναφέρεται σε πειθαρχικά και ποινικά κολάσιμες πράξεις από προϊσταμένους σας (έστω και ανώνυμα). Από τι στιγμή που δεν έγινε σχετική καταγγελία ή δεν υπήρξε σχετική αντίδραση, το να γίνεται εδώ για πρώτη φορά ανωνύμως, όπως καταλαβαίνετε δεν μου επιτρέπει να δημοσιοποιήσω το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αξιότιμοι κύριοι,

    σας παραθέτω την άποψή μου για τις "διακοπές συνεδριάσεων" που εξήγγειλε η Ένωσή σας.

    Οι απόψεις σας, και μάλιστα του κ. Αθανασίου, είναι ευπρόσδεκτες.

    http://anamorfosis.net/blog/?p=6689

    Καλή σας ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ