Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αίτηση των μελών της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕΔΕ.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



ΑΙΤΗΣΗ


Αθήνα 20-2-2012
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Α Ι Τ Η Σ Η
Των Μελών του Διοικ.Συμβουλίου
της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


Θάνου-Χριστοφίλου Βασιλικής, Αρεοπαγίτη
Μαζαράκη Δημητρίου, Αρεοπαγίτη
Μαύρου Νικολάου, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Πάπαρη Βαρβάρας, Εφέτη
Στενιώτη Μαργαρίτας, Προέδρου Πρωτοδικών
Βλάχου Δημοσθένη, Προέδρου Πρωτοδικών
Ερμίδου Ακριβής, Ειρηνοδίκη

Προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αθανασίου

Μέσα στις ιδιαίτερα κρίσιμες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες γενικότερα, καθώς και ειδικότερα η Δικαιοσύνη και οι Λειτουργοί της, θεωρούμε ότι κυρίως η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη όλων και ιδιαίτερα προσωπικοτήτων ή φορέων με ισχυρή παρουσία μπορούν να αποτρέψουν την εξοντωτική οικονομική πίεση του Ελληνικού Λαού. Ζητούμε, λοιπόν, να ορισθεί, από το Διοικ. Συμβούλιο της Ένωσής μας αντιπροσωπεία Δικαστών, η οποία θα μεταβεί πάραυτα στη Ρώμη, στην έδρα της Γεν. Γραμματείας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, για να επιδώσουν έγγραφο και να αναπτύξουν και προφορικά το αίτημά μας, για την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών (όπως, επί μακρό χρονικό διάστημα ζητά επίμονα η ομάδα μας), ώστε:
α) να μην υπάρξουν νέες περικοπές, στις αποδοχές μας, οι οποίες, μετά και τις προηγούμενες, κατά ποσοστό 40% περικοπές, καταλήγουν στην, κατά παραβίαση του Συντάγματοςισοπέδωση των αποδοχών μας,
β) να σταματήσουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις που τείνουν σε περιορισμό της ανεξαρτησίας του Δικαστή ή σε μείωση της προσωπικότητάς του όπως οι επίμαχες διατάξεις του Νομοσχεδίου «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», του οποίου επίκειται η ψήφιση.
Κατατέθηκε στην Ε.Δ.Ε. την 20-2-2012 και ώρα 10:00 και έλαβε αριθμ. πρωτ. 41/20-2-2012

3 σχόλια:

  1. Νομίζω η ενέργεια-πρωτοβουλία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθόσον η υποβάθμιση του ρόλου μας μέσα από τη μεθοδευμένη εξόντωσή μας (δικονομική-οικονομική-πειθαρχική) δε συνιστά μόνο ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας αλλά και των διεθνών κανόνων και συνθηκών που άπτονται της δίκαιης δίκης και των συνθηκών απονομής της και της κατάστασης των δικαστικών λειτουργών. Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τις σχεδιαζόμενες περικοπές θα φθάσουμε στα όρια της ένδειας και μοιραια, παραδικαστικά κυκλώματα θα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Δυστυχώς λιτότητα, εκτός από την ύφεση καλλιεργεί και τη διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η πρωτοβουλία αλλά περιορισμένου βεληνεκούς και χρησιμότητας. Δεν καταλαβαίνω τι εμποδίζει τους συναδέλφους εφόσον θεωρούν - και έτσι πράγματι είναι - ότι υφίσταται παραβίαση του Συντάγματος απο το να προσφύγουν στο ΣτΕ προκειμένου να πετύχουν ακύρωση των ήδη μισθολογικών περικοπών ή στο ΑΕΔ ενόψει μάλιστα ότι στις άλλες δύο εξουσίες ΔΕΝ υπήρξαν ανάλογες σε αντίστοιχο ποσοστό περικοπές. Μήπως υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα υπάρξει ευνοϊκή απόφαση ενόψει μάλιστα και της τελευταίας μη δημοσιευμένης του ΣτΕ που έκρινε σύμφωνα με το τύπο ως συνταγματικό το μνημόνιο 1 ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ