Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για μέσες αποδοχές


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

                                                                                                          
                    
Αθήνα ,19 Φεβρουαρίου 2012
                                         
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                      



                Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρούμε να διασπείρεται στη δημοσιότητα μια είδηση ,η οποία ελπίζουμε ότι δεν αποτελεί προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης με άγνωστους εμπνευστές, αλλά απλή διάδοση ανεπιβεβαίωτης και λανθασμένης πληροφορίας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή ρεπορτάζ για την μείωση του μισθολογικού κόστους των ειδικών μισθολογίων  αναφέρεται εσφαλμένα ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί και τα Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν «μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ».
Διαψεύδουμε την είδηση αυτή, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών (που σημειωτέον ξεκινούν την καριέρα τους στην ηλικία των τριάντα ετών , δεν υπηρετούν κατά κανόνα στον τόπο κατοικίας τους και εργάζονται χωρίς ωράριο) κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερες μέσες αποδοχές, αφού ο νεοδιόριστος Δικαστικός Λειτουργός έχει καθαρές αποδοχές 1800 ευρώ και ο Πρωτόδικης των έξι ετών υπηρεσίας δεν ξεπερνάει τα 2.400 ευρώ .  Αποκαθιστώντας την αλήθεια εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για την προέλευση και το κίνητρο του λάθους.


                                 Οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων

1 σχόλιο:

  1. Δημοσίευμα από την εφημερίδα το Έθνος, με ημερομηνία, 21-2-2012.

    Την παρέμβαση της Διεθνούς Ενωσης Δικαστών είναι έτοιμοι να ζητήσουν οι δικαστικοί λειτουργοί για να σταματήσουν τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους και τα νομοθετικά μέτρα που περιορίζουν την ανεξαρτησία τους, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών και τις επιθέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.

    Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι 6 δικαστικών - εισαγγελικών ενώσεων αντέδρασαν έντονα χαρακτηρίζοντας «προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης» δημοσιεύματα που φέρουν τους δικαστικούς λειτουργούς να έχουν μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ.

    Οι δικαστικές ενώσεις τονίζουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί ξεκινούν την καριέρα τους σε ηλικία 30 ετών, δεν υπηρετούν κατά κανόνα στον τόπο κατοικίας τους, εργαζόμενοι χωρίς ωράριο και οι αποδοχές τους κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερο μέσο επίπεδο, αφού ο νεοδιοριζόμενος δικαστής έχει καθαρή αμοιβή 1.800 ευρώ και ο πρωτοδίκης μετά 6ετή υπηρεσία δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ.

    Παράλληλα 7 μέλη της διοίκησης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Β. Θάνου - Χριστοφίλου, Δ. Μαζαράκης, Ν. Μαύρος από τον Αρειο Πάγο, Β. Πάπαρη - εφέτης, Μ. Στενιώτη, Δ. Βλάχος - πρόεδρος Πρωτοδικών, Α. Ερμίδου - ειρηνοδίκης) επισημαίνουν ότι η συμπαράσταση προσωπικοτήτων και φορέων με ισχυρή παρουσία μπορεί να αποτρέψει την εξοντωτική οικονομική πίεση του λαού. Προτείνουν να ζητήσει η ΕΔΕ τη συμπαράσταση της Διεθνούς Ενωσης Δικαστών για να σταματήσουν νομοθετικές παρεμβάσεις που περιορίζουν την ανεξαρτησία του δικαστή και μειώνουν την προσωπικότητά του, αλλά και να εμποδιστούν νέες περικοπές των αποδοχών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ