Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Π. Πικραμμένος: Οι δικαστές δεν είναι βολεμένοι

«Οι έλληνες δικαστές δεν είναι υποαπασχολούμενοι ή βολεμένοι και ούτε υπάλληλοι για να έχουν εργοδοτική επιστασία.
Είναι κρατικοί λειτουργοί με ύψιστα κατά το Σύνταγμα καθήκοντα», αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι διοικητικοί δικαστές στην ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένος κάλεσε μάλιστα τους συναδέλφους του «να μη συμβάλλουν στην περαιτέρω καταρράκωση των θεσμών και να πράξουν το καθήκον τους. 

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του διοικητικού δικαστή . έχει εξελιχθεί σε ρυθμιστή μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Η κρίση άρχισε ως οικονομική αλλά εξελίσσεται σε κρίση αξιών και τείνει να γίνει θεσμική κρίση. Ο διοικητικός δικαστής . καλείται να κάνει μία άσκηση ισορροπίας, ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας. Κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία του αν ρίξει το βάρος προς τη μία ή την άλλη πλευρά». Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως που παρουσιάστηκαν στη Γ. Σ. των διοικητικών δικαστών, χιλιάδες υποθέσεις έχουν συσσωρευτεί στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 εκκρεμούσαν σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια της Ελλάδας 463.057 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων οι 165.000 αφορούσαν φορολογικές υποθέσεις και οι διοικητικοί δικαστές χρειάστηκε να δώσουν «αγώνα δρόμου» για να εκδικάσουν το 25% απ’ αυτές, όπως προέβλεπαν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα. Το πρόβλημα ωστόσο αναδεικνύεται ακόμη εντονότερο καθώς ο ρυθμός των υποθέσεων φαίνεται ότι έχει αυξηθεί κατά 45%. Αύξηση πάντως κατά 36% παρουσιάζουν και οι αποφάσεις που εκδίδουν τα διοικητικά δικαστήρια για ν’ αντιμετωπίσουν τον τεράστιο όγκο υποθέσεων που εκκρεμούν σ’ αυτά. 

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=470316&cid=6

==============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Αφου δεν είμαστε βολεμένοι, ας βγάλουμε και εμείς μια συλλογική ανακοίνωση-παρέμβαση για τη θεσμική-συνταγματική κατρακύλα, την οποία βιώνουμε σαν έλληνες πολίτες, επιδεικνύοντας έστω και στο και 5΄ανοικτά την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία και πατριωτική αξιοπρέπεια, που οφείλαμε να είχαμε ήδη επιδείξει, προτού δημοσιοποιήσουμε τις δικαιολογημένες κατά τα άλλα διεκδικήσεις μας. Ας κάνει κάτι η Ε.Δ.Ε. Υπάρχουμε συνάδελφοι που είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στη σύνταξη της σχετικής ανακοίνωσης. Ήδη μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας μας θεωρεί σιωπηλούς συμμετόχους στην κατρακύλα. Α.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας διαβάσουμε και τα σχετικά σχόλια στην αντίστοιχη ανάρτηση στο facebook.Για να δούμε τη θέση του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_4868.html

    Δηλωσεις του κ. Αθανασιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΟ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 3/5 ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΟΤΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΉΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ.ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ