Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κατεπείγουσα επιστολή για τις σχεδιαζόμενες μισθολογικές μειώσεις

27/09/2012
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                                                                                                    ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
 ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
                                                                                                            ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

                                                                        Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                         Αρ. πρωτ. : 130

                                                                 Προς : Τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
                                                                           Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
                                                                           Τον Πρόεδρο της  ΔΗΜ- ΑΡ. Κ. Φώτη Κουβέλη
                                                                 Κοινοποίηση : α) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
                                                                                          Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
                                                                                      β) Κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με
                                                                                         το αίτημα να ενημερωθούν όλοι οι Βουλευτές.




        Οι Δικαστικοί Λειτουργοί είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όχι μόνον για την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλά και για την μεγάλη κοινωνική αναταραχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, σε όλους τους χώρους και μάλιστα ακόμα και σε κατηγορίες και κλάδους , οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων . Είμαστε , επίσης, ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασης των Δικαστών στην αδιάλλακτη στάση  της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες μειώσεις του Μισθολογίου μας.
       Εξαντλήσαμε όλα τα διαπραγματευτικά μέσα, δηλαδή υπομνήματα, προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα και, συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων δυο Κομμάτων, που στηρίζουν την Κυβέρνηση, καθώς και με τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σας υπογραμμίσαμε  ότι οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών  των Δικαστικών Λειτουργών , οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί στο υψηλότατο ποσοστό του 38%, συνιστούν σαφώς παραβίαση τόσο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι αποδοχές τους είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους, όσο και της Συνταγματικής αρχής , που καθορίζει το ισότιμο και ισόκυρο  των Λειτουργών της Δικαστικής Εξουσίας με τους Λειτουργούς των άλλων δυο εξουσιών                 ( Νομοθετικής και Εκτελεστικής), ισοτιμία η οποία , ασφαλώς αφορά και το ύψος των αποδοχών τους. Τονίσαμε, επίσης, ότι πέραν των ανωτέρω , πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι Δικαστές καλύπτουν με δικές τους δαπάνες όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την άσκηση του Λειτουργήματός τους, Λειτούργημα που ενέχει μεγάλες ευθύνες, υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και μεγάλο φόρτο εργασίας.
       Ειδικότερα , καλύπτουν  με δικά τους έξοδα  τις δαπάνες για την διατήρηση ιδιαίτερου χώρου γραφείου και βιβλιοθήκης στην κατοικία τους, όπου εργάζονται καθημερινά κατά τις νυκτερινές ώρες καθώς και τις αργίες και εορτές, σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής, για να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο , τις δαπάνες για computer, σύνδεση με τράπεζα νομικών πληροφοριών , αναλώσιμα, γραφική ύλη, με δικά τους έξοδα τις δαπάνες για διαμονή και μετακίνηση , κατά τις μεταθέσεις ή τις αποσπάσεις τους σε πόλεις άλλες, εκτός της οικογενειακής τους εγκατάστασης.  Ενώ, όπως είναι γνωστό, όλες οι αντίστοιχες δαπάνες των ισότιμων με τους Δικαστές μελών του Κοινοβουλίου (διατήρηση γραφείου, computer, δαπάνης διαμονής στην Αθήνα των βουλευτών της περιφέρειας, κλπ) καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής, από τον οποίον καλύπτονται, επίσης και πολλά άλλα «προνόμια»των βουλευτών (μίσθωμα αυτοκινήτου με σύμβαση leasing, τέσσερις  σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις και μία κινητού τηλεφώνου, παροχή εισιτηρίων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών κλπ) ιδιαίτερη αμοιβή, εκ ποσού 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές και φορολογικές απαλλαγές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα ο μεν ισότιμος με εκείνον Αρεοπαγίτης  να έχει παρακράτηση φόρου κατά μήνα 1533 ευρώ, ο δε Βουλευτής, παρακράτηση φόρου κατά μήνα 325 ευρώ. Ασφαλώς, δεν επιθυμούμε να έλθουμε σε ρήξη με τους Βουλευτές, όπως δεν το πράξαμε και μέχρι σήμερα. Εάν όμως, οι Λειτουργοί της Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας επιμένουν να αγνοούν και να μην σέβονται ούτε την θεσμική μας θέση, ούτε την ισοτιμία μας με εκείνους, ούτε την Συνταγματική κατοχύρωση του Μισθολογίου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε, δια της νομίμου οδού, την εξομοίωση των αποδοχών μας με το σύνολο των αποδοχών εκείνων. Τονίσαμε, επίσης, ότι οι Δικαστές κωλύονται να υπηρετήσουν στον τόπο της καταγωγής τους, όπου ενδεχομένως θα διέθεταν ιδιόκτητη στέγη και επίσης ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγορεύεται (και ορθώς) να ασκούν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα και ότι, εν κατακλείδι, το μοναδικό εισόδημα  των Δικαστών είναι οι εκ του Λειτουργήματός τους αποδοχές τους, ένα μέρος των οποίων, όπως προαναφέρθηκε, υποχρεωτικά δαπανούν για την άσκηση των καθηκόντων τους, άσκηση η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταστεί προβληματική, μετά τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές, αφού δεν θα επαρκούν πλέον οι αποδοχές τους, για την κάλυψη των ως άνω δαπανών.
         Η επιμονή της Κυβέρνησης και κυρίως του Οικονομικού Επιτελείου, για νέα μείωση των αποδοχών μας και μάλιστα στα ποσοστά και με τον τρόπο, που μας ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών (22%μεσοσταθμικά)προκάλεσε την δικαιολογημένη αγανάκτηση των Δικαστών και πυροδότησε τις αντιδράσεις  και κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν από κάθε Δικαστική Ένωση, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε δικαστηρίου και κλάδου   και που εφαρμόζονται με καθολική συμμετοχή.
      Εκφράζουμε και πάλι την έντονη ανησυχία μας, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης και σας καλούμε να εξευρεθεί  λύση, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να επανέλθει η ομαλή Λειτουργία των Δικαστηρίων. Επισημαίνουμε  και πάλι ότι ακόμα και όσοι επιμένουν να αγνοούν την θεσμική θέση των Δικαστών και την Συνταγματική κατοχύρωση των αποδοχών τους και ενδιαφέρονται μόνο για την άσκηση ισοπεδωτικής εισπρακτικής πολιτικής, δεν είναι δυνατόν να αγνοούν ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί τόσο ως παράγων που εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και προστατεύει το δημοκρατικό πολίτευμα , καθώς και ως μοχλός ανάπτυξης και ως εισπρακτικός μηχανισμός , ο οποίος εισφέρει μεγάλα έσοδα στο Κράτος ( ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα εισπραττόμενα ποσά από δικαστικά έξοδα και ποινές μόνο από το Εφετείο Αθηνών,   είναι, κατά μέσον όρο 1.400.000 ευρώ ετησίως και τα αντίστοιχα βεβαιούμενα στις Οικονομικές Εφορίες ποσά 15.000.000 ευρώ ετησίως. Τα ποσά από την ίδια αιτία από όλα τα  δικαστήρια της χώρας είναι τριπλάσια, ενώ πολύ μεγαλύτερα    είναι τα ποσά που εισπράττονται από την καταβολή δικαστικού ενσήμου, για την συζήτηση των αγωγών , από την καταβολή παραβόλων κ.λ.π.  Εξάλλου, από την εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων , αναμένεται η είσπραξη δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα και με την σχετική δέσμευση του Μνημονίου.
    Η άκαμπτη επιμονή της Κυβέρνησης να αγνοεί όλα τα ανωτέρω και να θέλει να  επιβάλει  επίπεδο Μισθολογίου, το οποίο δεν θα επαρκεί ούτε για την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωσή τους, έχει δημιουργήσει στους Δικαστικούς Λειτουργούς την πεποίθηση ότι οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους έχουν ως στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης , καθώς και τον περιορισμό της ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος των Δικαστών , γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει δικαιολογημένα, την αντίδρασή τους .


Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Χρήστος Παπανικολάου ,Πάρεδρος ΣτΕ
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ. Εφετών ΔΔ
Ρούσσος- Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

17 σχόλια:

  1. Λέτε να ιδρώσει το αυτί τους;
    Δεν νομίζω ότι το επίπεδο και ο (ευγενής) τρόπος αντίδρασης θα κάνει ποτέ έναν πολιτικό να σκεφτεί σοβαρά αυτά που λέμε...δυστυχώς!
    Αυτή είναι η παρακμή που ζούμε και όπως δείχνουν τα πράγματα θα ζήσουμε και ακόμη μεγαλύτερη παρακμή...και σύντομα η παρηκμασμένη κοινωνία θα βιώσει παρηκμασμένους "αρχοντες" δικαστές...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, αφού συνεχίζει η συγκυβέρνηση την άκαμπτη στάση της, είναι πλέον, ΑΝΑΓΚΗ, να συνεχίσουν και οι δικαστές την δυναμική και δίκαιη αντίδραση τους.
    Αν δεχτούμε και νέας μείωσης του μισθολογίου, είματε άξιοι της μοίρας μας.
    Να διαλυθούν οι δικαστικές ενώσεις, και οι δικαστές να σκύψουν το κεφάλι και να διεκπαιρεώσουν τις υποθέσεις τους, όσες και οποίας βαρύτητας και να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι νόημα είχε αυτή η επιστολή;Πάμε τώρα παρακαλετά για ψίχουλα;Για να το εμφανίσουν μετά οι ενώσεις ως επιτυχία;Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.Να δούμε που το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τις κινητοποιήσεις, τώρα το ρίξαμε στην αλληλογραφία;Δεν ξέρουν οι αποστολείς, ότι και η επιστολή αυτή θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων;Αραγε ποίος είχε τη φαεινή ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικαιοσύνη εισπρακτικός μηχανισμός; οι συνδικαλιστές κλείνουν το μάτι στην πολιτική ηγεσία; είμαστε σοβαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους μια τεκμηριωμένη επιστολή που αρχίζει να θέτει τα ζητήματα στην πραγματική τους βάση. Οφείλουμε όμως τόσο για την διατήρηση, ίσως και την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας απέναντι στους πολίτες, που απωλέσθηκε από την άτεχνη αρχική από μέρους μας αντιμετώπιση του όλου θέματος, να προβάλουμε, χρονικά αμεσότατα, τις συνέπειες των επιλογών της "τριαδικής" ελληνικής κυβέρνησης σε συνεννόηση με την εισαγόμενη τρόικα, για τους ίδιους τους πολίτες της χώρας μας. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στην καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης υποδομών, απονομής δικαιοσύνης αλλά στην προσπάθεια χειραγώγωγησης των ελλήνων δικαστών που επιχειρεί μέσω της μεγάλης και άδικης μείωσης των αποδοχών τους η κυβέρνηση. Οι δε λόγοι της μείωσης αυτής είναι προφανείς και αυτονόητοι για μας, τους υπηρετούντες τη δικαιοσύνη, και είναι η κάμψη του σθένους, του ήθους και των αντιστάσεών μας, καθώς και ο εκφοβισμός μας από τους πολιτικούς και ενδεχομένως και τους ανώτατους υπηρεσιακούς ιεραρχικά προισταμένους, όταν χειριζόμαστε υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα ή άπτονται των συμφερόντων τους ή δυσχεραίνουν την υλοποίηση μη νόμιμων κυβερνητικών επιλογών. Οφείλουμε όμως αφενός να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να αποφεύγουμε να εκθέσουμε τους λόγους αυτούς, αφετέρου δε να τους καταστήσουμε αντιληπτούς και σεβαστούς σε όλους τους συμπατριώτες και συμπολίτες μας που και αυτοί δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, για να σεβαστούν τον αγώνα μας και να συμπορευθούν μαζί μας. Ένας Ηλιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως, στην αγωγή που θα καταθέσουμε πρέπει να ζητείται η εξίσωση των μισθών, επιδομάτων και παροχών των:

    Α) Πρωθυπουργού - εκτελεστική,
    Β) Προέδρου της Βουλής - νομοθετική και
    Γ) Προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων - δικαστική,

    που έπεται την εξίσωση Βουλευτών - Αρεοπαγιτών και αναλογική αναπροσαρμογή κατώτερων Δικαστών.

    Αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστότερο Συνταγματικά και πρέπει να υπάρξει πάγια νομολογία του Μισθοδικείου, χωρίς αναφορές σε μισθούς Προέδρων Ανεξαρτήτων Αρχών και Γενικών Γραμματέων (εκτός εάν θελήσουμε - και μας συμφέρει - να ζητήσουμε ειδικότερη εξίσωση π.χ. Πρόεδροι Εφετών με Προέδρους Ανεξάρτητων Αρχών, Γενικοί Γραμματείς - Εφέτες κλπ).

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (γιατί το έχω ακούσει και αυτό) ας τον αφήσουμε απ' έξω, ως ανώτατο πολιτειακό Άρχοντα και ρυθμιστή του Πολιτεύματος (α. 30 παρ.1 Σ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ατυχής η αναφορά - αποδοχή περί εισπρακτικού μηχανισμού !
    Η κοινωνία θέλει την δικαιοσύνη "μηχανισμό" απόδοσης ουσιαστικου δικαίου και όχι "ταμία" του κράτους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "η δικαιοσύνη λειτουργεί τόσο ως παράγων που εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και προστατεύει το δημοκρατικό πολίτευμα , καθώς και ως μοχλός ανάπτυξης και ως εισπρακτικός μηχανισμός , ο οποίος εισφέρει μεγάλα έσοδα στο Κράτος"

    Θα μου επιτρέψετε να αφήσω ασχολίαστη την αντίληψη της δικαιοσύνης ως "μοχλού ανάπτυξης" και ως "εισπρακτικού μηχανισμού" και μάλιστα ισοβαρούς προς τη προστασία του πολιτεύματος και της κοινωνικής ειρήνης. Οι λέξεις μόνες τους αρκούν για να φανερώσουν τη τεράστια πνευματική σύγχυση (στα όρια του πανικού) που επικρατεί γενικώς. Επιτρέψτε μου, όμως, δύο ερωτήσεις, που νομίζω οτι αξίζουν μαι ειλικρινή & έντιμη απάντηση, απο όποιον θέλει βέβαια να απαντήσει : Δηλαδή αν το Κράτος δεν προχωρήσει σε μισθολογικές περικοπές στους Δικαστές, αυτοί θα φροντίσουν ώστε το Κράτος να εισπράττει μέσω των δικαστηρίων περισσότερα από τους πολίτες ; Ή, μήπως, αν το Κράτος περικόψει τους μισθούς των Δικαστών, αυτοί θα αδιαφορήσουν και το Κράτος θα εισπράττει λιγότερα ; Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια του δικαστικού Λειτουργού ;
    Ένας δικηγόρος (που δεν είναι συλλειτουργός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν να λέμε με την επιστολή "ασχοληθείτε και λίγο μαζί μας, δώστε μας και λίγο σημασία...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην παραξενευτείτε αν στο μέλλον ακούσετε σε αγορεύσεις συνηγόρων επί ποινικών δικαστηρίων το δικαστήριο να μη λειτουργήσει κατά την επιμέτρηση της ποινής ως εισπρακτικός μηχανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το γεγονός ότι από την λειτουργία της δικαιοσύνης απορρέουν και εισοδήματα για το κράτος, δεν την καθιστά "ειπρακτικό μηχανισμό" και "ταμία" αυτού.
    Ούτε το γεγονός ότι οι δικαστές διεκδικούν την ανάλογη με τις υπηρεσίες τους αμοιβή, είναι αντίθετο με την λειτουργία της δικαιοσύνης.
    Επιτέλους,ορισμένοι να αντιληφθούν την έννοια των όρων που χρησιμοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν έγιναν αντίστοιχες πολυήμερες κινητοποιήσεις τόσα χρόνια για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, για την προκαταβολή των εξόδων των μεταβατικών και για τη μη συμμετοχή μας σε εξωδικαστικά καθήκοντα (επιτροπές, εκλογές σωματείων και επιμελητηρίων κ.λπ.)....Έτσι, δίνεται η εντύπωση ότι σκεφτόμαστε μόνο την τσέπη μας και τα υπόλοιπα θέματα είναι δευτερεύοντα...Ούτε υπάρχει ως αίτημα της ΕΔΕ η τροποποίηση του ν. 4055/2012, με τον οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δικαστής που καθυστερεί μπορεί να μην κάνει χρήση άδειας ή δικαστικών διακοπών ή να του αφαιρεθεί μέρος του μισθού του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεταξύ των αιτημάτων θα έπρεπε να υπήρχε και η κατάργηση των μεταβατικών εδρών. Δε βλέπω το λόγο γιατί π.χ. στην Αθήνα πρέπει να υπάρχει μεταβατική έδρα Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στην Καλλιθέα και στη Νέα Ιωνία ούτε γιατί πρέπει να γινόμαστε κάθε φορά περιπλανώμενοι Ιουδαίοι σε Κορωπί, Αχαρνές, Καπανδρίτι, Λαύριο κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτέλους, τους λέμε πλέον τα ζητήματα στην πραγματική τους βάση. Τους λέμε χωρίς ενδοιασμούς, ότι το Σύνταγμα επιτάσσει το "ισότιμον και ισόκυρον" των τριών Εξουσιών του Κράτους, διότι κυκλοφόρησε ότι κάποιος [....] εκ των τριών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση είπε στις Ενώσεις κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του Κόμματός του, ότι κακώς οι Δικαστικοί Λειτουργοί ομιλούν για ισοτιμία και ισοκυρία με τους Λειτουργούς των άλλων Εξουσιών. Σε τέτοιο σημείο αναίδειας έφθασαν οι κύριοι αυτοί κι επομένως πρέπει η στάση μας πλέον να είναι σθεναρή και δίχως ίχνος διαπραγμάτευσης. Ο πρεσβεύων το δίκαιο δεν το διαπραγματεύεται, αλλ' αντιθέτως το διεκδικεί, αγαπητοί Συνάδελφοι, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωστή η παρατήρηση του Ανώνυμου(27 Σεπτεμβρίου 2012 10:12 μ.μ.)αλλά γιατί να μείνει έξω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αν δεν κάνω λάθος μαζί με την αποζημίωση του βουλευτή(και σύνταξη)δικαιούται να εισπράττει μισθό και σαν Πρόεδρος. Δεν νομίζετε αγαπητέ/η μου πώς είναι άδικο για τον μέσο έλληνα πολίτη αλλά-φυσικά-και για τους δικαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "...Ασφαλώς, δεν επιθυμούμε να έλθουμε σε ρήξη με τους Βουλευτές, όπως δεν το πράξαμε και μέχρι σήμερα..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαστική θέση! επιτέλους ας καταλάβουν οι συνδικαλιστές μας ότι η θέση του δικαστή δεν είναι να έρχεται ή να μην έρχεται σε ρήξη με τους βουλευτές, υπουργούς ή νομοθέτες!
    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
    Μόνο έτσι θα επιβεβαιώσουμε το ρόλο που μας έχει αναθέσει η πολιτεία και θα είμαστε αντάξιοι των αποδοχών που διεκδικούμε για τους εαυτούς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ