Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μην αφήσετε να μας στερήσουν και τους Δικαστές μας


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail της τέως Εισαγγελέως κ. Μαρίας Γιαταγάνα.


ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
τηλ. 210-3706345                                                               Αθήνα  11/09/2012

Εφιστώ την προσοχή στους έλληνες πολίτες και τους λέω με πλήρη συνείδηση των λεγομένων μου : η συγκυβέρνηση μας στέρησε τα στοιχειώδη μέσα διαβίωσης. Μας στέρησε τα φάρμακά μας και τα νοσοκομεία. Μας στερούν κάθε κοινωνική υποδομή που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε τις ανάγκες μας. Μας στέρησαν την αξιοπρέπειά μας.
Μην αφήσετε να μας στερήσουν και τους Δικαστές μας,
Οι Δικαστές είναι αυτοί που θα ρυθμίσουν τις διαφορές μας με το κράτος.
Θα μας υπερασπιστούν όταν μας αδικεί. Γιατί είναι αυτοί, που επειδή το κράτος περιέκοψε τους μισθούς  και τα εισοδήματα μας, πρέπει ΤΩΡΑ να λύσουν τα προβλήματά με τα χρέη μας προς τις Τράπεζες. ΑΥΤΟΙ θα εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ την επιβίωσή μας. Από την Δικαιοσύνη θα κριθεί εάν τα χαράτσια, η φορολόγησή μας, οι κατασχέσεις στην περιουσία μας, οι ποινικές  διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο είναι σύννομα ή όχι.
Με απλά λόγια, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ θα κρίνουν αν μας αξίζει ή όχι η μεταχείριση που μας επιφύλαξε η συγκυβέρνηση των Μνημονίων και της υποταγής
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ λοιπόν δρομολογούνται στις κρίσιμες αυτές μέρες  περικοπές  στις αποδοχές τους σε ποσοστό μεσοσταθμικά 22% πέραν του ποσοστού 38% που τους έχει προ πολλού επιβληθεί. Δηλαδή περικοπές ποσοστού 52-68% εν τέλη. Αυτό σημαίνει: ότι ο Δικαστής κάθε βαθμού, θα καλείται να επιλύσει τα προβλήματα μας και να μας υπερασπιστεί όντας ο ίδιος ήδη εξαθλιωμένος.
Γιατί οι κυβερνώντες δεν επιλέγουν την κατάργηση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και των golden boys με τους παχυλούς μισθούς, όπως τους είχαμε εμείς προτείνει;
Γιατί τσακίζουν κυριολεκτικά τους δικαστικούς λειτουργούς;
Ταφόπλακα στην Δικαιοσύνη σημαίνει ταφόπλακα στην κοινωνία.
Χάσαμε μισθούς, εισοδήματα, περίθαλψη, κάθε κοινωνική πρόνοια. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ας μην χάσουμε την δυνατότητα αντίστασης μέσα από την Δικαιοσύνη. Μόνο αυτή μπορεί να δικαιώσει τον καθένα από εμάς  απέναντι στο ανάλγητο κράτος των Μνημονίων και της εξαθλίωσης.

Η Βουλευτής

Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα

20 σχόλια:

  1. Αυτό θα πεί ΣΥΝΕΠΕΙΑ.Αξια Εισαγγελέας, άξια και βουλευτής.Αυτή θα θέλαμε για Υπουργό Δικαιοσύνης.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν δώσετε συγχαρητήρια όλοι εσείς με τη βραχεία μνήμη, θυμηθείτε τις διώξεις που είχε υποστεί η κυρία Γιαταγάνα όταν ήταν Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Τότε κανείς δεν είχε αντιδράσει σ' αυτές! Ντροπή! Κάθε πράγμα πρέπει να προλαμβάνεται ή να αντιμετωπίζεται στην ώρα του, όχι εκ των υστέρων να γινόμαστε τιμητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κα Γιαταγάνα αν έχω πληροφορηθεί σωστά, ενόσω υπηρετούσε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά το κατεστημένο την "απέβαλε" από τους θύλακες του........τότε ουδείς την περιστοίχισε, ουδείς την προστάτεψε κι ουδείς την υπερασπίστηκε.......ωστόσο, αυτή, την κρίσιμη στιγμή, υπερασπίζεται και πάλι τους πρώην συλλειτουργούς της. Συνεπώς, αξιότιμοι κ.κ. συνάδελοι, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συγκρουστούμε με την αναχρονιστική συντηρητική και υποκριτική εικόνα του δικαστικού σώματος και να σηματοδοτήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, νέα εποχή με νέα πνοή, περισσότερο ανθρωπιστική και αλληλέγγυα με την κοινωνία στάση!!! κι εμείς υποφέρουμε, εξαθλιωνόμαστε και καταρρακωνόμαστε γι αυτό και από τις 17-09-2012 αντιδρούμε κι απέχουμε, διεκδικώντας αξιοπρεπή διαβίωση, επικεντρωμένοι, όμως, πάντα στην επίτευξη του όρκου και του καθήκοντος μας που είναι η προστασία του ατόμου από πάσα άδικη επίθεση
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέοι Πρωτοδίκες και Αντεισαγγελείς15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:10 μ.μ.

    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το mail, και δεν πιστεύω στα μάτια μου! Έγραψε κάτι τέτοιο η κ. Γιαταγιάνα;!;! Παρά τις διώξεις που υπέστη; (τις οποίες μπορούμε να υποστούμε ΚΑΙ εμείς ή ένας απο εμάς;). Τι να πω... Ανώτερος άνθρωπος.... Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της και με όσα υπέστη, θα απαιτούσε και άλλες περικοπές, ακόμη και απολύσεις... Όλοι οι νέοι δικαστές και Εισαγγελείς την ευχαριστούμε θερμά και με ευγνωμοσύνη. Και επειδή υπηρέτησε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στις Σέρρες, ας ξέρει ότι εκεί ΌΛΟΙ οι παλιοί δικηγόροι και αστυνομικοί την αγαπούν ακόμη και την έχουν ως παράδειγμα. Ειδικά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών... ακόμη περισσότερο...
    Κυρία Γιαταγιάνα, κυρία Εισαγγελέα (ο τίτλος δεν χάνεται) σας ευχαριστούμε γιά ότι καλό λέτε γιά μας.

    Νέοι Δικαστές και Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών, εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Γιαταγάνα, οι Σέρρες (τα Σέρρας μας) σας θυμούνται ΑΚΟΜΗ με ΠΟΛΥ αγάπη. Κι ας πέρασαν πάνω από 25 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστας Σιδηροκαστρινός15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:20 μ.μ.

    Κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα, και το Σιδηρόκαστρο Σερρών, σας θυμάται με πολύ αγάπη. Δεν σας ξεχνά ΠΟΤΕ!
    Συνταξιούχοι Δασικοί υπάλληλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ποιο κόμμα πολιτεύεται η κ. Γιαταγάνα;
    Με συγχωρείτε αλλά δεν θα κρίνουν οι δικαστές αν είμαστε άξιοι της μοίρας μας ή όχι. Θα το κρίνει ο κυρίαρχος λαός, ο καθένας ως πολίτης και όλο το πλέγμα της δημοκρατίας μας.
    Ένας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το ξεχνάμε και της δίνουμε ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια για την προσωπικότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θυμόμαστε και δίνουμε πολλά συγχαρητήρια και για την προσωπικότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκ των λεγομένων σας κατάλαβα ότι η κύρια Εισαγγελέας ήταν κόσμημα για τον κλάδο της Δικαιοσύνης.
    Δε νομίζω, λοιπόν, ότι η εν λόγω λειτουργός θα άλλαζε την κρίση της εάν της περιόριζαν τον μισθό της. Αντιθέτως, θα έθετε τον εαυτό της πλησίον των αδικημένων Ελλήνων. Θα σήκωνε το ανάστημά της σε κάθε αντισυνταγματική περικοπή μισθού και συντάξεως χαμηλοσυνταξιούχου.
    Το ΣτΕ κρίνοντας ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ανεκτό το Μνημόνιο (και τις συνέπειές του), όταν ακόμη ΔΕΝ είχαν θιχτεί οι μισθοί της Δικαιοσύνης, εξαγρίωσε τον κόσμο. Το απλό χτύπημα στην πλάτη των Δικαστών προς τους δικηγόρους, ότι σας καταλαβαίνουμε, φάνταζε υποκριτικό.
    Τώρα μήπως ήρθε η ώρα να "κατέβει" στα επίπεδα των αδικημένων; Να νοιώσει και η Δικαιοσύνη τη δοκιμασία όλου του Έθνους. Διότι, όταν ο λειτουργός που κρίνει τη γενιά των, πλέον 500 Ευρώ, ενώ αυτός λαμβάνει τουλάχιστον 2.000 Ευρώ, κρίνει καθαρά με μαθηματικές πράξεις και όχι με βίωμα.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη η μείωση των αποδοχών των Λειτουργών της Δικαιοσύνης είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πλησιάσετε τους πολίτες και βιωματικά πλέον ώστε να κρίνετε όλους αυτούς τους παράλογους νόμους αντίθετους στο Σύνταγμά μας!
    Λάβετε ως παράδειγμα την άξια συνάδελφό Σας και γίνεται ταγοί στον "πόλεμο" που μας έχουν κηρύξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο Πρωτοδικείο Σερρών δεν βλέπω πολλούς πρόθυμους για αποχή αύριο...μάλλον το αντίθετο..
    προβληματιστείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι συγκινητικό το email της κας Γιαταγάνα και νομίζω ότι απευθύνεται σε έντιμους και θαρραλέους λειτουργούς της δικαιοσύνης, όπως κάποτε και η ίδια υπήρξε!
    Η έκκλησή της νομίζω είναι να μη στερηθούν οι πολίτες τη Δικαιοσύνη!

    Όμως με τον εξαναγκασμό μας όπως φαίνεται από την πολιτεία να κατέβουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις δυστυχώς οι δικαστές αυτοκαταργούμαστε προς μεγάλη χαρά αυτών που επιθυμούν να μας "καταργήσουν" από λειτουργούς και να στρέψουν τον καταταλαιπωρημένο πολίτη εναντίον μας!
    Η θέση μας είναι στην έδρα και η άσκηση της εξουσίας μας επί ανωνύμων και επωνύμων παραβατών του νόμου και του συντάγματος με τη στήριξη των δικαστικών ενώσεών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει τη δυνατότητα να θαυμάζουμε και να συγχαίρουμε την κ. Γιαταγάνα ,εκ του λόγου ότι δεν "αποτρέψαμε" τις διώξεις της, όπως διατείνεται αβασάνιστα σχολιαστής.Ούτε τη δυνατότητα, ούτε τα μέσα είχαμε.Αυτό όμως δε μας εμπόδισε να είμαστε στο πλευρό της με το νού και την καρδιά μας και να τη θεωρούμε ηρωική μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαριάνθη Παγουτέλη Εφέτης Αθηνών16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:23 μ.μ.

    http://directnews.gr/greece/17735-antisuntagmatikes-krithhkan-oi-meioseis-misthon-kai-h-metenergeia.html

    Αυτή είναι η εξουσία μας! Μη το ξεχνάμε και μη την εκχωρούμε σε κανέναν ούτε να την αποποιούμαστε κάνοντας απεργίες!.

    Ας στηρίξει η Ένωση μας με επιστημονικά τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις παρόμοιες αποφάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο χωρό των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι Εισαγγελείς

    http://directnews.gr/greece/17881--pagonoun-apo-deutera-dikes-kai-ekdosh-apofaseon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βικτωρια Μαρσιωνη.εισαγγελεας πρωτοδικων17 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:01 π.μ.

    Συγχαρητηρια κ.Γιαταγανα για το ηθος κ το θαρρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εγω παλι θυμάμαι την ενιαία δικαστική εξουσία (Ολομ ΣτΕ 668/2012) να βγαζει συνταγματικες τις διατάξεις των μνημονίων...κι εσεις κυρία Γιαταγάνα περιμένετε απο τους δικαστές να μας υπερασπιστούν; που ήταν το δικαστικό σώμα οταν έπρεπε να βγάλουν αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, όπως έπραξε το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Λεττονίας;;; ας ειμαστε λιγάκι σοβαροί...κι αφού οι μισθοί των απλών ανθρώπων εχουν εξαθλιωθεί δεν θα έμεναν απείραχτοι και οι μισθοί των δικαστών...στο μόνο που θα συμφωνήσω στο mail είναι οτι θα πρέπει να καταργηθούν οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των υπουργείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιπλέον, χωρίς διαθεση να μηδενιστεί η τόλμη και η ευθυκρισία πλήθους έντιμων και αξιων δικαστών, η επίκληση (υπό τις παρούσες συνθήκες) της συνταγματικής κατοχύρωσης της "ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστικών λειτουργών" και η σαφώς εκφρασμένη απειλή "προς κάθε κατεύθυνση" ότι η τυχόν υιοθέτηση περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών θα επηρεάσει άμεσα την ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης και θα τους υποχρεώσει "να επανακαθορίσουν τη στάση τους" (βλ την υπ' αριθμ πρωτοκόλλου 99/31-8-2012 κοινής απόφασης Δικαστικών Ενώσεων), φαίνεται να παραπέμπει σε κυνικές και επιζήμιες κοινωνικές αντιλήψεις που ουδόλως συμβάλουν στο κύρος της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντιγράφω από το σχόλιο της κ. Μ. Παγουτέλη: "Η θέση μας είναι στην έδρα και η άσκηση της εξουσίας μας επί ανωνύμων και επωνύμων παραβατών του νόμου και του συντάγματος με τη στήριξη των δικαστικών ενώσεών μας". Και προσθέτω το εξής: Αν οι μηνιαίες μου αποδοχές μειωθούν στο 1,00 €, θα έχει παραβιαστεί το άρθρο 88 παρ. 2 εδ. α' Σ; Ναι, κατάφωρα. Σ' εκείνη την περίπτωση δικαιούμαι εγώ, ο δικαστής, να απαντήσω με ετέρα παραβίαση του Συντάγματος, όπως συνιστά η απεργία με τη μορφή της στάσης εργασίας (άρθρο 23 παρ. 2 εδ. β' Σ); Με άλλα λόγια, υπάρχει ισότητα στην παρανομία και μάλιστα στην ύψιστη μορφή της (παραβίαση συνταγματικών διατάξεων) και μάλιστα από μένα, που ως δικαστικός λειτουργός ορκίστηκα "πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους", άσχετα με το αν άλλοι (π.χ. πολιτικοί) έχουν τυχόν παραβιάσει παρόμοιο όρκο; Θανάσης Π. Τερζούδης - πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ως δικαστής -και άνθρωπος πάνω απ΄ όλα- γνωρίζω, ότι πολλοί ευχαριστηθήκανε με τις απαξιωτικές και εξοντωτικές μειώσεις στους μισθούς μας. Είναι βεβαίως, έως ένα βαθμό, λογικό. Είναι στην ανθρώπινη φύση... Εκείνο όμως που δεν βρίσκω λογικό είναι γιατί υπάρχει τόσο μίσος στους Δικαστές και όχι στους βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν μειώσει τις μηνιαίες αποζημιώσεις τους, που τόσο ξεδιάντροπα ακόμη λαμβάνουν, τη στιγμή που έχουν γκρεμίσει το...σύμπαν ολόκληρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ