Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΦΑΡΣΑ;

Την είδηση τη γνωρίζαμε από mail που μας απέστειλαν, αλλά  περιμέναμε λίγο πριν   την αναρτήσουμε.
Αφού είδαμε ότι αναρτήθηκε και σε άλλες αξιόπιστες ιστοσελίδες, αποφασίσαμε να προβούμε στην ανάρτηση της είδησης. Σήμερα λάβαμε το ακόλουθο link.

http://paramythia.pblogs.gr/2012/09/h-moyfa-ths-ebdomadas-h-sygklonistikh-exomologhsh-toy-dikasth-po.html.

Λόγω της σοβαρότητας της είδησης (ειδικά αν είναι ψευδής) αποφασίσαμε να κατεβάσουμε  το κείμενο μέχρι να διερευνήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Όποιος αναγνώστης γνωρίζει κάτι παρακαλούμε να μας το αποστείλει στο dikastis.gr@gmail.com 


9 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι μόνο ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα θα διέδιδε ή θα δημοσίευε μια τέτοια ιστορία εάν δεν είχε συμβεί, αφού η αλήθεια θα γινόταν αμέσως γνωστή. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για δημοσιογραφική τσαπατσουλιά, είτε το γεγονός συνέβη σε κάποιο άλλο τόπο και χρόνο είτε τα λεγόμενα των προσώπων αυτών μεταφέρθηκαν παραποιημένα, κτλ.

    Θα ήθελα πάντως να πω ότι η παρατήρηση της blogger "Αν πάλι δεν είναι δικό του το κείμενο γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει διαψεύσει;Θεωρούμε βέβαιον ότι έχει έρθει εις γνώση του διότι και φίλους και γνωστούς και συναδέλφους θα έχει οι οποίοι θα έσπευσαν να τον συγχαρούν." είναι εντελώς άστοχη και ελαφρώς παράλογη. Η είδηση δεν έγινε και πρωτοσέλιδο (εγώ προσωπικά δεν την είχα υπόψη μου, ούτε κάποιος από τους γνωστούς μου συνάδελφους έμαθε κάτι σχετικό), ειναι πολύ πιθανόν ή έστω δυνατό να μην υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Παπαδάκη. Και δεν νομίζω ότι αυτές τις ιδιαίτερα ταραγμένες μέρες που περνά η Ελληνική Δικαιοσύνη θα είχαν πολλοί την ιδέα να απασχολήσουν τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων με εκφράσεις φιλοφρονήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την διερεύνηση της είδησης και την επιβεβαίωση ή διάψευση της θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσετε με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από λόγους διακριτικότητας ας μην ασχοληθούμε με το γεγονός (;). Προκαλεί μόνο φόρτιση και μάλιστα συναισθηματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση ότι φέρεται ότι επικαλέστηκε στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης την υπαρκτή ή ανύπαρκτη ασθένειά του (δεν γνωρίζω) κάτι που δεν συνάδει στο πνεύμα και στο ύφος μιας αγωνιστικής επιστολής ενός ανώτατου εισαγγελέα, όπως αυτή που διάβασα...
    Κάτι περίεργο υπάρχει εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι πώς έπρεπε να ελεγχθεί η είδηση πριν δημοσιευθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Η αλήθεια είναι...
    20 Σεπτεμβρίου 2012 3:13 μ.μ.
    ===============
    Αγαπητέ έχετε απόλυτο δίκαιο. Ήταν η μόνη φορά που δε διασταυρώσαμε την είδηση και τελικά την "πατήσαμε" κατά το κοινώς λεγόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν την πάτησες μόνο εσύ, η είδηση δημοσιεύτηκε -εγώ εκει τη διάβασα- στο ενημερωτικό site non news-news , το οποίο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναγνωσιμότητας στο διαδίκτυο. Πάντως μου προκαλεί μεγάλη απορία η σιωπή του κ.Εισαγγελέα , είναι αδύνατο να μην έχει διαβάσει την είδηση ή έστω να μην τον έχουν ενημερώσει για αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά διαπιστώθηκε πως όντως ήταν ΜΟΥΦΑ.Και θα περάσει έτσι;Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία άραγε για μια τέτοια απάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 23/9/2012 2:55 μ.μ.,

    ίσως θα έπρεπε να ξαναδείς λίγο το 386 ΠΚ ή να μας επισημάνεις που βλέπεις το παράνομο περιουσιακό όφελος ή την ζημιά στην προκειμένη περίπτωση. Αν πάντως τυχαίνει να μην είσαι νομικός, σε πληροφορώ ότι το να λέει κανείς ψέμματα δεν είναι παράνομο άνευ ετέρου. Γενικά μιλώντας, ο νόμος ρυθμίζει μόνο τις περιπτώσεις που βλάπτεται κάποιος με κάποιον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ