Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίδραση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις Βενιζέλου


Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και στην επισήμανσή του ότι συνιστούν μορφή απεργίας η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Οργανωτικής Γραμματείας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να μη χρησιμοποιούν ως μέσο συνδικαλιστικής πίεσης μια ολόκληρη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους, γιατί όπως σημείωσε, με τον τρόπο αυτό, «το μήνυμα που εξ αντικειμένου στέλνουν σε κάθε κοινωνική ομάδα είναι πως μπορεί ο καθένας να θέτει εκτός λειτουργίας κρίσιμες όψεις του κράτους για να ασκεί συνδικαλιστική πίεση».
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι κινητοποιήσεις των δικαστικών (στάσεις εργασίας με διακοπή των συνεδριάσεων 10 π.μ. έως 3:30 μ.μ.) αντιβαίνουν στις επιταγές του Συντάγματος. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, το Σύνταγμα δεν προβλέπει μόνο στο άρθρο 88 πως οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους, αλλά και στο άρθρο 23 παράγραφος 2, ότι η απεργία με οποιαδήποτε μορφή (άρα -όπως σημείωσε- και με στάση εργασίας με διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων) απαγορεύεται ρητά στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.
Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι με τις εν λόγω δηλώσεις του κ. Βενιζέλου (εταίρου στην τρικομματική κυβέρνηση) αντί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης και στην αποκατάσταση της ηρεμίας στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, προκαλεί ακόμα περισσότερο.
Όσο για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος της ΕΔΕ τον κατηγορεί ότι αποσιωπά το γεγονός ότι «οι κινητοποιήσεις των Δικαστών αποτελούν απλώς και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους, σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60%, μειώσεις που -όπως υποστηρίζει- αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω Δικαστικών Λειτουργών».
«Παρόμοιες δηλώσεις», καταλήγει η αρεοπαγίτης, «δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2236963


Ανακοίνωση της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
19/09/2012
Της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Βασιλικής Θάνου- Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη

       Αντί η Κυβέρνηση να προσπαθήσει να εξευρεθεί λύση και να αποκατασταθεί η ηρεμία στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, προκαλεί ακόμα περισσότερο, με τις δηλώσεις Αρχηγού Κόμματος, συμμετέχοντος στην Κυβέρνηση, ο οποίος επικαλείται το επιχείρημα ότι οι διακοπές συνεδριάσεων των Δικαστηρίων συνιστούν μορφή απεργίας, που, ως προς τους  Δικαστικούς Λειτουργούς, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, ενώ γνωρίζει και αποσιωπά ότι οι κινητοποιήσεις των Δικαστών αποτελούν απλώς  και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους , σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60% , μειώσεις που αναμφίβολα  συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος,  με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω Δικαστικών  Λειτουργών. Παρόμοιες δηλώσεις δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο  αυθαίρετο να παραβιάζει το  Σύνταγμα  καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά.

15 σχόλια:

  1. Καλά που κάνουν αυτές τις δηλώσεις οι πολιτικοί για να καταλάβουμε ότί διάκεινται εχθρικά απέναντί μας.Και όχι μόνον αυτοί, αλλά και όλες οι τάξεις.Γι` αυτό ας κυττάξουμε τη δουλειά μας και τη συνοχή μας και ας αφήσουμε τις ευαισθησίες για τις άλλες κατηγορίες. Ούτε παρακαλάμε κανένα, ούτε την υποκριτική εν πολλοίς συμπαράσταση κανενός έχουμε ανάγκη.Εφόσον είμαστε θεσμός, μόνον με τους λοιπούς θεσμούς συνομιλούμε και συνδιαλλεγόμεθα επί ίσοις όροις.Αν εμπλέκουμε στα πόδια μας και τις λοιπές τάξεις, μόνο φθορά θα υποστούμε, γιατί ευκαιρία ψάχνουν να αρχίζουν να λένε για επίορκους δικαστές , για υψηλόμισθους, για προνομιούχους κ.λ.π, χύνοντας φαρμάκι κάθε φορά εις βάρος μας.Πρέπει να το καταλάβουμε ότι είμαστε ανάδελφοι.Μόνοι μας και αφ` υψηλού θα δώσουμε τη μάχη.Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να τους δείξουμε τι θα πεί πράγματι ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.Εξομοίωση της δικαστικής εξουσίας με τις λοιπές ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.Καλή αρχή ως προς την άτεγκτη άσκηση των καθηκόντων μας αποτελεί η πρόσφατη εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Α.Π που τους έτριξε τα δόντια. Για να καταλάβουν ότι δεν παίουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κατανοήσει επιτέλους ο κ. Βενιζέλος ως εταίρος της τρικομματικής κυβερνήσεως, ότι η κατοχυρωμένη εκ του Συντάγματος ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών, των οποίων η θεσμική υπόσταση ως εκπροσώπων μιας από τις τρεις ΙΣΟΚΥΡΕΣ Λειτουργίες του Πολιτεύματος αποδομείται, δεν τους επιτρέπει να ανεχθούν ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ κίνηση εναντίον τους από τους φορείς των άλλων Λειτουργιών του Κράτους. Άλλωστε, Συνταγματικό Δίκαιο δίδασκε πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν είναι σωστό να ερμηνεύει τις διατάξεις του Συντάγματος κατά το δοκούν σε βάρος των Δικαστών και Εισαγγελέων της Χώρας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το στρατηγικό λάθος που έχουμε κάνει είναι ότι δεν φροντίσαμε, μέσα στο καλοκαίρι, να έχουμε προβεί μαζικά σε κατάθεση αγωγών ενώπιον του μισθοδικείου για το σύνολο των, μέχρι τώρα, περικοπών μας στο βαθμό που αυτές βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις αντίστοιχες των βουλευτών, όπως επίσης και για το επιπλέον 8% που περικόπηκε από τα δικά μας επιδόματα σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Έτσι θα είχαν ένα σαφές δείγμα των προθέσεών μας. Αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο αυτό δεν τους φοβίζει διότι, κυβέρνηση περιορισμένης διάρκειας όντας, ευελπιστούν σε άμεσα ταμειακά οφέλη και μετακύλιση του βάρους της αντιμετώπισης του λογιστικού ελλείμματος που θα προκύψει από την ευόδωση των αγωγών μας, στην επόμενη κυβέρνηση. Τραγικό λάθος επίσης είναι να δεχόμαστε. δίκην ξεροκόμματου, οποιαδήποτε κουβέντα για μείωση μόνο στα επιδόματα. Ούτε ένα ευρώ μείωση αν οι πραγματικές αποδοχές των βουλευτών και των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας δεν έλθουν σε απόλυτη λογιστική αντιστοιχία με τις δικές μας, ως ορίζει το Σύνταγμα. Και όταν μιλάμε για αποδοχές εννοούμε και τις ατέλειες και τις αμοιβές από τη συμμετοχή σε επιτροπές που αυξήθηκαν θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρὸς τὸν ἀξιότιμον Συγκυβερνήτην κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΝ - Ἀθήνας: Ἐφ' ὅσον ἐπιθυμεῖτε νὰ σχολιάζητε ἐπἰ μᾶλλον θεωρητικῆς βάσεως τἀ ἄρθρα τοῦ ἐν ἰσχύι Συντάγματος, παρακαλοῦμεν ὅπως ἐπιστρέψητε εἰς τὰ καθήκοντα τοῦ Καθηγητοῦ Συνταγματικοῦ Δικαίου, τὴν ἕδρα τοῦ ἐν θεσσαλονίκῃ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου τοῦ ὁποίου ἀπὸ μακροῦ ἀδικαιολογήτως κατέχετε ἐν πλήρει διδακτικῇ τε καὶ ἐρευνητικῇ ἀδρανείᾳ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως από δική μου αβλεψία, δε γνωρίζω την εγκύκλιο στην οποία αναφέρεστε. Θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να μου την υποδείξουν;

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.zougla.gr/greece/article/to-savato-i-apofasi-ton-dikaston-gia-to-ean-8a-paratinoun-tin-apoxi-tous

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10:00, στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος ενόψει της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση νέας μείωσης των αποδοχών τους.

    Αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση κατά τη Γενική Συνέλευση, σηματοδοτείται η παράταση των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων έως τις 6 Οκτωβρίου.

    Οι δικαστές της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, αλλά και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις από τις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε τα μέλη της να απέχουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ για το ίδιο διάστημα έχουν αναστείλει τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).

    Κατά τη διάρκεια της νέας Γενικής Συνέλευσης, οι δικαστές και εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν την αποχή τους έως 6 Οκτωβρίου 2012.

    Συγκεκριμένα, καλούνται να λάβουν απόφαση επί των παρακάτω μέτρων αντίδρασης:

    1. Καθημερινή διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων (Πολιτικών και Ποινικών) από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 6 Οκτωβρίου 2012 από τις 10:00 έως τις 03:00 μμ.
    2. Αναστολή δημοσίευσης πολιτικών αποφάσεων (πλην των επειγουσών) για το ίδιο διάστημα.
    3. Αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, σε περίπτωση ψήφισης των περικοπών. Δηλαδή θα εργάζονται πλέον μόνο στις Εισαγγελίες και όχι στο σπίτι τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
    4. Πιστή τήρηση των ισχυόντων κανονισμών των δικαστηρίων και σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίησή τους, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν.
    5. Δικαστική επιδίωξη των δικαιωμάτων τους, με την άσκηση των αναγκαίων αγωγών στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάλογος τώρα και με πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους; Η ανεξαρτησία μας δεν προϋποθέτει ότι είμαστε ακομμάτιστοι; Και γιατί η κα Θάνου τα βάζει με τον Βενιζέλο που απλώς επανέλαβε τη διατύπωση του άρθρου 23 του Σ; Πέρυσι, όταν είχαμε και πάλι αποχές, δεν έλεγαν τα ίδια και τα μέλη της παράταξής της; Από πότε προσχώρησαν στη γραμμή των Αφών Σεβαστίδη (σκληρές κινητοποιήσεις, έστω και αν παραβιάζεται η νομιμότητα;). Άλλαξε κάτι στο Σύνταγμα από πέρυσι μέχρι φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. καθηγητά αγνοείτε προφανώς ότι αυθεντικοί ερμηνευτές και του νόμου αλλά και του συντάγματος είναι και οι δικαστές, οι οποίοι ήδη έχουν αποφανθεί εν τοις πράγμασι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς που κανένας συνάδελφος δεν υποστηρίζει ότι σεβόμεθα το Σύνταγμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυναμική και μαχητική η Προέδρός μας κ. Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου!!!Στέκεται επάξια στο ύψος των περιστάσεων και κατανοεί απόλυτα όλους εμάς τους δικαστικούς λειτουργούς, τον μόχθο και τον κόπο μας αλλά και την ανάγκη να διαφυλάξουμε την παντός είδους ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρθρο 77 παρ.1 του Συντάγματος: "Η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει στη νομοθετική λειτουργία". Μάλλον κάποιοι πρέπει να ξεσκονίσουν το Συνταγματικό τους. Καλός ο συνδικαλισμός και οι αγώνες αλλά και λίγα νομικά δεν βλάπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον ανώνυμο που ανήρτησε το σχόλιο ""Η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει στη νομοθετική λειτουργία". Μάλλον κάποιοι πρέπει να ξεσκονίσουν το Συνταγματικό τους. Καλός ο συνδικαλισμός και οι αγώνες αλλά και λίγα νομικά δεν βλάπτουν".


    Λίγα νομικά δεν βλάπτουν βεβαίως κύριε αλλά μάλλον λησμονάτε ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν είναι η νομοθετική λειτουργία αλλά εις εκ των τριακοσίων βουλευτών. Οι μόνες αυθεντικές ερμηνείες λοιπόν που μπορεί-θεσμικά- να κάνει είναι λαικών ή άλλων τραγουδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Βενιζέλος δε θα έπρεπε να αναφέρεται στο Σύνταγμα καθόλου..Ντροπή του και αίσχος.
    Δεν είναι αυτός που έβγαλε πρόδηλα αντισυνταγματικό νόμο (χαράτσι ΔΕΗ)?και μάλιστα δήθεν καθ. Συντ. Δικαίου..
    Ή έχετε ξεχάσει τις δηλώσεις του μετά τις πρώτες αποφάσεις που έκριναν την αντισυνταγματικότητα του σχετικο'υ νόμου λέγοντας πως "το πρωτόδικο δικαστήριο υπερέβη την εξουσία του. Σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το ΝΣΚ"..ψάξτε στις δημοσιεύσεις των εφημερίδων για να τις θυμηθείτε.
    Ντροπή και αίσχος αυτός ο άνθρωπος να μιλάει για συνταγματικότητα που ανάθεμα αν θυμάται καν τι λένε τα πρώτα δυο άρθρα του Συντάγματος.

    Και όσο για το συνάδελφο με το άρθρο 77, να θυμήσω ότι αυτό αναφέρεται στους νόμους και όχι στο Σύνταγμα, εντούτοις τα Δικαστήρια κρίνουν τη τήρηση του Συντάγματος. Άρθρο 87 παρ. 2, 100 παρ. 1 περ. ε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο ανωνυμος των 12:28 ειναι δικαστης??
    δηλαδη θεωρει οτι αυτη τη στιγμη εχει καταλυθει το Συνταγμα και δεν υπαρχει νομιμη νομοθετικη λειτουργια στο κρατος??
    εαν ειναι ετσι, επισης δεν υπαρχει νομιμη δικαστικη εξουσια, η δε "παρανομη" (??) νομοθετικη εξουσια μπορεια να παυσει τη δικαστικη εξουσια στο συνολο της και να την αντικαταστησει με αλλη..
    διοτι ενα δεν υπαρχει Συνταγμα, επισης δεν υπαρχει ισοβιοτητα της παρουσας δικαστικης εξουσιας
    για να σκεφτομαστε τι λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ (τα οποία θεωρούνται περιτά, ενόψει των παρακάτων απολύτως σαφών διατάξεων)

    ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ προς τον ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ (αφού, κυρίως,με την ιδιότητα αυτή έκανε τις παραπάνω δηλώσεις)

    ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
    "1...
    2.Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με αυτό, και η αφοσίωση στην ΠΑΤΡΙΔΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    3. ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ, με οποιονδήποτε τρόπο, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και των ΕΞΟΥΣΙΩΝ που απορρέουν από αυτή, ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
    4. η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ επιχειρεί να το καταλύσει ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ".

    Θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε και την ερμηνεία των διατάξεων αυτών, από τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με την (τυχόν) επιχειρούμενη απαξίωση του θεσμού της δικαιοσύνης
    εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας, και αν το δικαίωμα και υποχρέωση, συγχρόνως, των Ελλήνων να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ στην κατάλυση του συντάγματος, ισχύει και για τους Έλληνες Δικαστές;
    Σημειώνεται ότι ΒΙΑ, προφανώς, δεν θεωρείται μόνο αυτή των όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ