Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και έλαβε την εξής απόφαση:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου καταδικάζει την εκ νέου επιχειρούμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που προωθείται με την υιοθέτηση νέων βίαιων μέτρων “μνημονιακής” λογικής, πλήττοντας βάναυσα – κατά τρόπο κοινωνικά άδικο και ανάλγητο – τους θεσμούς και τον  μέσο πολίτη.
Διατρανώνει την έντονη αντίθεσή του και τον  έντονο νομικό προβληματισμό του για την εσχάτως επιχειρούμενη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και ειδικότερα για την συνεχιζόμενη απαξίωση του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης μέσω των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, παρά την συνταγματική των κατοχύρωση, που άγει σε υποβάθμιση της απονομής του δικαίου και πλήττει την ανεξαρτησία  της δικαιοσύνης αλλά και μέσω της διαιώνισης του συστημικού προβλήματος της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, την απουσία πολιτικών εκσυγχρονισμού  και εν γένει βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών των Δικαστηρίων.
Αποφασίζει σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας την αποχή των δικηγόρων- μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά των αύριο 19 Σεπτεμβρίου 2012.
                Κόρινθος, 18 Σεπτεμβρίου 2012
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                       ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ

7 σχόλια:

  1. ... ευτυχως που ο Δ.Σ. "κάλυψε" τους συναδέλφους που δεν απέχουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΟΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης και στη Ζάκυνθο οι δικηγόροι συμπαριστάμενοι στα δίκαια αιτήματά μας απέχουν των καθηκόντων τους για όλη την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπηρό κ.κ. συνάδελφοι, να χρησιμοποιούμε τους δικηγόρους για την επίτευξη της αποχής από τα καθήκοντα μας. Μπράβο στους δικηγόρους που συμπαρίστανται κι απέχουν, ΚΡΙΜΑ σε εμάς που κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας....οι δικηγόροι αντιλήφθηκαν τη δειλία, την ανασφάλεια, την απροθυμία μας να έρθουμε σε ρήξη με το κατεστημένο και προσπαθούν να μας βοηθήσουν.....ενώ εμείς έπρεπε να είμαστε πρωτοπόροι τελικά είμαστε ουραγοί...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή κίνηση. Θεωρώ ότι την ίδια απόφαση θα έπρεπε να πάρει η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων ελλάδος και να κάνουν αποχή μια μέρα ως ένδειξη συμπαράστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευκαιρία να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε συλλειτουργοί με τους Δικηγόρους και ότι πρέπει να έχουμε σχέσεις συνεργασίας και όχι έντασης μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά ευχαριστώ πολύ τους κ.κ. Δικηγόρους που συμπαρίστανται στον αγώνα μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι σέβονται απόλυτα τον ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και γνωρίζουν ότι αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι δικηγόροι είναι αυτοί που διαπιστώνουν καθημερινά στα ακροατήρια και στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία πόσο δύσκολο αλλά και πόσο σπουδαίο συνάμα είναι για την κοινωνία το έργο μας. Έχουμε ανάγκη σε κάθε περίπτωση την υποστήριξή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ